Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Hipoehogeni odjeci u posteljičnom tkivu 13.1.2009 13:11:27
|
|
|
|
vladana
|
Ja sam pretražila internet bar 100 puta i nigde ništa nisam našla ! Ipak verujem da nije ništa strašno obzirom da mi je moj doktor , koji je vrlo detaljan , rekao da nema mesta brizi . Samo valjda je normalno da brinem , malkice!
|
|
|
|
RE: Hipoehogeni odjeci u posteljičnom tkivu 15.1.2009 19:55:55
|
|
|
|
guppy RR
|
ajde da nagađam malo.... hipo-ehogeni .. znači malo odjeka + posteljica... možda se radi o nekom tkivu u posteljici zbog kojeg se UZ (zvuk!) ne odbija i ne prikazuje slika na mašini sa kojom ginekolog meri. .... ajde pitaj ga sledeći put, molim te.
|
|
|
|
RE: Hipoehogeni odjeci u posteljičnom tkivu 5.10.2009 3:19:39
|
|
|
|
Macak
|
Upravo ono sto ti je i doktor sam rekao, na par mesta u posteljici postoje nazovi zadebljanja koja su dobro prokrvljena, pa se zato zvuk slabije reflektuje i nastaje HIPOEHOGENI ODJEK, to je termin koji je vezan za ulatrazvucnu dijagnostiku a ne za trudnocu, svaki organ koji se pregleda uz-om ako postoji neka promena u njemu odjek ce biti smanjen, tako da kada neki drugi dijagnosticar cita nalaz, zna na cemu treba da obrati paznju,to je medicinska terminologija, kojm ti ne bi trebalo da se zamaras i citas nalaz, jer cete samo zabrinuti, misleci sta to znaci...Ako bilo sta nije u redi tvoj doktror ce ti uvek to objasniti jezikom koji ces ti razumeti,i na sledecoj kotroli pitaces da li promene koje su bile da li su i dalje tu, nestale, pojacale se,uostalom vec na sledecoj kontroli je uz izgledao puno bolje,bitno je samo da ti ides redovno na kontrole, da se stanje prati, pa ako bude potrebno ici ces na dodatne pretrage, do tada opusti se i uzivaj u svojoj trudnoci znas da briga nije dobra za bebu
|
|
|
|
RE: Hipoehogeni odjeci u posteljičnom tkivu 5.10.2009 9:52:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Vladana se do sada već verovatno porodila. Ali tvoj odgovor će sigurno dobro doći nekome drugome ko bude čitao.
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
флашица.
пеперутка16
Моја мала има 2 године и користи флашицу, у дилеми сам како и када да почнем да је одвикавам, помозите ми.