|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hipoehogeni odjeci u posteljičnom tkivu
13.1.2009 12:59:00   
Anoniman
vladana pita:

Šta bi mogao da znači nalaz u 21.nedelji: U POSTELJIČNOM TKIVU PRISUTAN VEĆI BROJ HIPOEHOGENIH ODJEKA! Doktor mi je rekao da ne brinem jer to nije ništa strašno ali kada je primetio te odjeke bio je vidno zabrinut i glasno je razmišljao pa je rekao „Ovde ima nešto što mi se ne sviđa“. Pokušao je da mi objasni da su to neka jezerca krvi u posteljici koja nisu opasna ali ako se ne povuku da ću morati u BGd kod specijaliste. Na pregledu posle 3 nedelje stanje je se znatno popravilo ali se pitam zna li košta je to konkretno ?

Ja ne znam ništa o tome...

Možda se javi neko ko zna.
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Hipoehogeni odjeci u posteljičnom tkivu
13.1.2009 13:11:27   
vladana
Ja sam pretražila internet bar 100 puta i nigde ništa nisam našla ! Ipak verujem da nije ništa strašno obzirom da mi je moj doktor , koji je vrlo detaljan , rekao da nema mesta brizi . Samo valjda je normalno da brinem , malkice!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
15.1.2009 19:55:55   
guppy RR
ajde da nagađam malo.... hipo-ehogeni .. znači malo odjeka + posteljica... možda se radi o nekom tkivu u posteljici zbog kojeg se UZ (zvuk!) ne odbija i ne prikazuje slika na mašini sa kojom ginekolog meri. .... ajde pitaj ga sledeći put, molim te.

(odgovor članu vladana)
Direktna veza do poruke: 3
5.10.2009 3:19:39   
Macak
Upravo ono sto ti je i doktor sam rekao, na par mesta u posteljici postoje nazovi zadebljanja koja su dobro prokrvljena, pa se zato zvuk slabije reflektuje i nastaje HIPOEHOGENI ODJEK, to je termin koji je vezan za ulatrazvucnu dijagnostiku a ne za trudnocu, svaki organ koji se pregleda uz-om ako postoji neka promena u njemu odjek ce biti smanjen, tako da kada neki drugi dijagnosticar cita nalaz, zna na cemu treba da obrati paznju,to je medicinska terminologija, kojm ti ne bi trebalo da se zamaras i citas nalaz, jer cete samo zabrinuti, misleci sta to znaci...Ako bilo sta nije u redi tvoj doktror ce ti uvek to objasniti jezikom koji ces ti razumeti,i na sledecoj kotroli pitaces da li promene koje su bile da li su i dalje tu, nestale, pojacale se,uostalom vec na sledecoj kontroli je uz izgledao puno bolje,bitno je samo da ti ides redovno na kontrole, da se stanje prati, pa ako bude potrebno ici ces na dodatne pretrage, do tada opusti se i uzivaj u svojoj trudnoci znas da briga nije dobra za bebuuser posted image  

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 4
5.10.2009 9:52:40   
Anoniman
Vladana se do sada već verovatno porodila. user posted image  Ali tvoj odgovor će sigurno dobro doći nekome drugome ko bude čitao.

(odgovor članu Macak)
  Direktna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Moćna fotografija trbuha za vreme kontrakcija
Nije tajna da je porođaj ogroman podvig. Bez obzira gde i na koji način se porađaju, mame zaslužuju SVU naklonost i divl...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

флашица.
пеперутка16

Моја мала има 2 године и користи флашицу, у дилеми сам како и када да почнем да је одвикавам, помозите ми.

Click Here