|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Fotografija kontrakcija tokom porođaja pokazuje koliko su naša tela zaista neverovatna

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 7.5.2022
Nije tajna da je porođaj ogroman podvig. Bez obzira gde i na koji način se porađaju, mame zaslužuju SVU naklonost i divljenje. Jedna fotografkinja snimila je porodilju usred kontrakcija i WOW, pogledajte taj intenzitet!

image
Fotografija je zadivljujuća jer pokazuje oblik majčinog trbuha u trenutku kada prolazi kroz kontrakciju. Foto: Instagram/meredithwestinphotography
/11


 

Obožavamo fotografije porođaja i često objavljujemo neverovatne fotografije rođenja koje prikazuju sirove emocije i moćnu energiju koja dolazi sa rođenjem.  


Prikazivali smo na Ringeraji slike majki koje plaču, vrište, rastavljaju se na delove i ponovo rađaju sebe, dok u istovremeno rađaju svoju decu, ali ova fotografija je drugačija. Prikazuje kroz šta zaista prolazi naš trbuh tokom porođaja.   


Fotografija, koju je snimila fotografkinja specijalizovana za porođaje, Meredith Westin, je istovremeno i prelep podsetnik na to, koliko je važna osoba koja podržava porodilju tokom porođaja.


 

Na fotografiji, koju je Westin objavila na svojoj Instagram stranici @meredithwetinphotography, primećujemo da doula Gina Dolski smiruje trudnicu tokom porođaja, dok smo istovremeno svedoci trenutka koji prikazuje promene kroz koje telo porodilje zapravo prolazi. Fotografija je zadivljujuća jer pokazuje oblik majčinog trbuha u trenutku kada prolazi kroz kontrakciju. Majka vodi kontrakciju kao šef, dok je njena neverovatna doula podržava. 


"Napravila sam nekoliko fotografija između trudova, a zatim sam sačekala vrhunac kontrakcije, ne bi li uhvatila telo i stomak", ispričala je kasnije Meredit za portal Mom.com, ali nije krila iznenađenje što je ova fotografija postala toliko viralna.


"Na ovoj fotografiji dula sedi ispred trudnice koja prolazi kroz kontrakcije. Njen nežni dodir daje trudnici podršku, a rečima je podseća da joj telo mora ostati relaksirano, a ramena opuštena", napisala je, između ostalog, u opisu ove fotografije Meredit.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
12
Lexana: Moja porođajna priča
I još jednom… izađe! Nije odmah zaplakao pa nisam u trenutku ni shvatila da je gotovo, pogledam, čiste ga i kreće neko m...
6
Zašto je stomak veći u drugoj trudnoći?
Abdominalne mišiće na jednoj i drugoj strani stomaka spaja vezivno tkivo, koje pod uticajem hormona relaksina slabi u tr...
4
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
4





Spisak porodilišta u Srbiji - Beograd
U Srbiji trenutno postoji 76 zdravstvenih ustanova u kojima se naše buduće mame mogu poroditi. Pogledajte spisak za Beog...
Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here