|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.1.2015 14:58:20   
Anoniman
Baffy lepo si to rekla, profesor u Visegradskoj mi je konstantno ispravljao način upotrebe leka koji mi je davala moj alekarka kod koje sam odrzavala trudnocu u DZ do 7 meseca ... bilo vrlo interesantno. Da bih nakon drugog krvarenja kada sam bila bliza Narodnom Frontu i otisla tamo lekarka koja me je primila preporucila treci nacin i kolicinu ... vise nisam znala koliko leka treba da pijem, da li ga stavljam vaginalno ili uzimam oralno i odlucila sam da pratim profesora... delovalo je kao najrazumnija i na srecu ispravna odluka ...

(odgovor članu Baffy)
  Direktna veza do poruke: 851
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
9.3.2015 20:36:53   
GustiSok
Drage moje trudnice , tako lepe i uplasene u trenutku dok pomahnitalo trazite po netu koji su uzroci vasih krvarenja , i do cega to dovodi .
i ja sam do skoro to radila , danas je konacno dosao dan da mogu malo da odahnem , usla sam u 13u nedelju jeste sve to jos malo , ali nadam se da je najgore proslo , beba je sjajna igra i prinosi palac kao da hoce da ga sisa . Mene su krvarenja pratila od samog pocetka i to svakakva , od roskastih , preko onih od sveze krvi , do braonkastih tragova , ali do ispadanja delova poseljice onako ugrusale krvi , i obilnog krvarenja ko ispod cesme . I vidite se je za sad dobro , moji uzroci krvarenja su bili hematomi , i pregradjena materica , i rekao mi je doktor da mogu jos koji put da prokrvarim zbog toga ali da ce to vremenom stati skroz i da nema razloga za brigu . terapija mi je bila sledeca paliteks na 8 sati da ne bi doslo do infekcija tokom krvarenja, utrogeston (onaj od 100 - on je bolji ego onaj od 200 , ne znam zasto ,tako su rekli strucnjaci )jednu ujutru , i 2 uvece , i progesteron na svaki 3 dan ,da i ako vam je stitna zleda preko 2 trebalo bi uvesti letrox50 , prve nedelje po pola svaki dan pola sata pre obroka , sledecih nedelja svaki dan po pola osim utorkom i petkom tada celu. Ja sam jos uzimala i dodatak gvozdja , kao i b kompleks za razvoj nervnog sisema kod bebe .... Ono sto je poenta svega je da zelim da vas malo utesim i rasteretim , eni je bilo jezivo , pogotovo kad cujem ono "pa to je mala trudnoca rizk od spontanog , sta bude bice "... mozda to i jeste tacno ali morate se boriti za sebe i za svoju bebebu i da verujete da ce sve biti dobro. Preterala sam . Pozdravljam vas puno drzite se user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 852
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
19.3.2015 14:07:30   
MARE86
Pozdav

prvi put se susrecem sa trudncom u prvom sam mjesecu i pocelo mi je blago krvarenje kap dvije... imam li razloga za brigu?
trmin kod ljekara imam tek iduce sedmice.. sta mi je ciniti?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 853
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
19.3.2015 14:21:18   
suzi kju
Evoi mene prvi put na ovoj temi,ja sam trudna devet nedelja,nakon druge vantelesne,nosim blizance,pre dve nedelje mi je iscurilo nesto malo blago roze,uvedem mi je utroestan 3x 200 vaginalno,progesteron na lll dan,pre dva dana mi je ispao ugrusak krvi,odmah sam otsla na pregled,sve je bilo u redu sa bebama,kazu desava se normalno je u prvom tromesecju,mozda je krvni sud ili nesto tako...Mislim da ne treba prepustati slucaju sve,to e moje misljenje,jer nakon svega sto prodjemo ne bih se bas igrala sa krvarenjima u trudnoci.
Tako da Mare86 pzovi nekog lekara psavetuj se ili odi do neke bolnice,uvek imaju dezurnog,neko ce te vec primiti,da bi ti bla mirnija,ili da ti uvedu neku terapiju ako ne koristis nista

(odgovor članu MARE86)
Direktna veza do poruke: 854
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
19.3.2015 14:46:32   
Modessty
I ja bi uvek savetovala da se obavezno odmah javi lekaru. Ne znači da je nešto strašno, ali moje lično iskustvo nije baš lepo. Tako da je bolje sprečiti nego lečiti!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 855
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
19.3.2015 14:50:39   
suzi kju
Slazem se u potpunosti,ja kad sam otisla pre par dana kad mi je ispao ugrusak,doktorka me napala najstrasnije,sto sam dosta kad to nije nista,sta je ocekivala,odliv neki,bas me iznervirala,ja joj rekoh da nisam sigurno dosla nju da vidim i jer mi je dosadno kuci...Pregledala me je i rekla da je sve u redu.lpak sam morala da odem zbog sebe,da bi meni bilo lakse,a i da se nesto ne daj Boze ne iskomplikuje ...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 856
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
19.3.2015 14:55:46   
Anoniman
mare i ja bih se javila, bude bezazleno, ali bolje na vreme da dobijes odgvrajucu terapiju, ako treba.

(odgovor članu suzi kju)
  Direktna veza do poruke: 857
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
20.3.2015 6:54:45   
MARE86
hvala :)

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 858
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 8:38:28   
branaV
Boze sta sve zena prezivi, ne moze bez stresa nikako! U cetvrtak sam prokrvarila i to jako obilno cak su i komadi ispadali iz mene :-( :-( :-(, sve se odigralo u pet minuta. Odmah sam otisla u bolnicu i doktori kazu hitno u salu na kiretazu :-( , bez UZ bez pregleda!!!! Ja iako u haosu odbijam to jer hocu pregled UZ ! Kad su pogledali beba je vitalna sa srcanom radnjom!!!!!! Plakala sam kao kisa, odmah sam dobila progesterone i mirovanje u bolnici. Ali verujte pregledom su vadili koagulante bilo je strasno ,jos sam prestravljena user posted image ,krvarenje se sada malo pojavljuje ali kad idem do toaleta. Sta ce dalje biti ostaje mi samo da cekam user posted image

(odgovor članu MARE86)
Direktna veza do poruke: 859
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 10:00:53   
branki*
brano,nadajmo se najboljem!ja sam malo krvarila,ali bez ugrusaka,stabilizovalo se.ima zena ovde koje su bas obilno krvarile,pa su iznele trudnoce.uzimaj utrogestan,primaj progesteron injekcije i lezi obavezno,miruj strogo.drzim palceve!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 860
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 10:15:23   
branaV
Nadam se najboljem! Branki hvala ti draga, uh bas sam se uplasila user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 861
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 10:19:55   
branki*
kako ne,mogu da zamislim kad si videla,secam se koji je meni to stres bio i brigauser posted image
samo miruj obavezno!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 862
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 11:32:19   
choopa choops
brano, drži se user posted image Ja kad sam imala missed, nijee bilo krvi nego malo neke braonkaste, a curi sa mnom u sobi je krv bukvalno lila da nije mogla da stigne uloške da izmjenja. Na kraju je rodila divnu bebu. Držim fige da i tebi bude to bezazleno krvarenje! user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 863
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 12:45:58   
branaV
Ako verujete ja sam se navikla na mala krvarenja jer sam i sa prvom bebom krvarila do 14-15 nedelje konstantno i sve se zavrsilo dobro ali sada je sok koliko je krvi izaslo iz mene i koliko svega necega sto lici na dzigericu user posted image ,hvala vam devojke, verujem u mog malog borca. Mada sam klonula jer stvarno zelim da uzivam u ovom stanju a ne da placem i kidam se user posted image Bice dobro!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 864
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 12:50:12   
BubaBubica
Brano možda je to bio neki hematom koji se sad očistio, to je dobro user posted image šta kažu doktori, jel znaju odkud to krvarenje? Koja si nedelja?

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 865
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 12:55:56   
mamin mish
Brano bas mi je zao sto prozivljavas tako est. Veruj mi znam kako ti je. Prosla sam kroz to i sad imam mog andjela.
Nerviraju me u nasem zdravstvusto ne urad pregled nego hoce odma na kiretazu kao da sve\aka zena moze da ostane u drugom stanjuu kad god hoce.
Nego ti primaj boec , pi lekice i miruj i bice sve super. Videces. Jedan velikiuser posted image

_____________________________

16.09.2011 Tresla se gora, rodio se mamin mish

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 866
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 14:33:52   
branaV
Sada sam 7+2, ma ovde dr-i ne vide nista de..li,ali zakazala sam u ponedeljak UZ kod dr Ane Mitrovic kod Ivanovica pa cu videti sta kaze. Ovo ovde je haos koliko nemaju pojma.

(odgovor članu mamin mish)
Direktna veza do poruke: 867
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
3.10.2015 16:08:12   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: BubaBubica

Brano možda je to bio neki hematom koji se sad očistio, to je dobro user posted image šta kažu doktori, jel znaju odkud to krvarenje? Koja si nedelja?


Ovo sam i ja pomislila. Brano zelim ti da sve bude uredu. A sada samo terapija i mirovanjeuser posted image


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 868
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.6.2016 19:16:18   
Dove
I ja da se oglasim. Dosta sam vas špijunirala. user posted image Nakon vanmaterične trudnoće, gde mi je na žalost odstranjen levi jajovod, ja danas uradih test... I mašala!!! Sad mi treba savet. PM sam imala 8.5. I beše mi sumnjivo kad prođe osmi Jun, a menstruacije nema. Odradim test, tu su obe... Jake... I javilo se krvarenje u tragu, braon boje. Iskreno, ne ide mi se lekaru još, ne vidi se na UZ. Sačekala bih bar do 20. A ovamo rizikujem ponovo sa vanmateričnom. Nemam bolove, samo blage grčeve. Na ulošci nema ničeg, samo kad se obrišem. Šta vi mislite... Je li vreme gestacijskom krvarenju prošlo? Da požurim kod dr, ili da spustim loptu i sačekam?

_____________________________

S' neznoscu gledah stopa ti trag,
trag po snegu belom.
I znadoh da ces biti mi drag
drag u zivotu celom.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 869
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.6.2016 19:38:43   
choopa choops
Ja bih otišla doktoru po savjet. user posted image Držim fige da je sve kako treba i da se bebica smjestila fino! user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 870
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.6.2016 21:47:01   
branki*
Ja se nadam da je to prolazno krvarenje,ja sam imala slucno u obe trudnoce.ali,bih opet iska kod dr,mozda treba utrogestan ili injekcije progesterona i miruj!!!drzim palceve!!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 871
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.6.2016 21:51:22   
suzi kju
Ma obavezno kod lekara, ništa ne čekaj!
Verovatno nije ništa strašno, al bolje odi...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 872
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.6.2016 21:51:58   
zece
dove idi kod lekara ne cekaj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 873
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.6.2016 22:13:43   
Maraj
Dove idi kod dr. Kad si vec imala vanmatericnu , a nisi radila hsg nakon toga , bolje otidji. Drzim fige i navijam jako za ovu bebicu user posted image

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 874
   RE: Krvarenje u ranoj trudnoći
11.6.2016 22:59:07   
Mala Elena
Ja sam imala rozikasto krvarenje, samo kad se obrisem i dali su mi injekciju progesterona,vaginalete utrogestana i da mirujem. Idi doktoru...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here