|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Marrtovski gušteri [chat]
14.3.2014 11:19:14   
Trcosava
Ivo ja sad ništa ne razumem. Gde je beba prijavljenauser posted image

Ja sam totalno otupavela.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 176
14.3.2014 11:24:01   
mama micki

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Micki, situacija kod mene je ovakva: imam Lk R. Srbije, samo prezime menjam (ko me terao da uzimam mm prezime user posted image ) i na izvodu iz MKR mi pise da imam brak skopljen tu i tu (BiH) i drugo prezime (oni su to odradili po sluzbenoj duznosti... e, sada... mislila sam da ako vec pise na izvodu iz MKR da je zavedeno i u maticnim bracnim knjigama..

Sto se tice JMBG to pitam za bebu, da joj ne bih vadila prebivaliste privremeno na godinu dana i placala 16000din (jer smo trenutno u Srbiji) prijavljujem je ovde u MKR i rekli su mi da ce dobiti nov JMBG, sto je mene zbunilo jer sam mislila da je to jedinstveni broj (sto i stoji u nazivu user posted image ) jedna gospodja mi je rekla da ako ima dodeljen ne dobija drugi a jedan gdin da dobija ... bla bla, tako da me to zbunilo.
Isto tako mi je ta gospodja rekla da mora da ima drzavljanstvo r. Srbije da bi imala prijavljeno prebivaliste..samo drzavljani Srbije mogu da imaju prijavljeno praebivaliste.
Micki...Help

Naravno da sve ovo radim zbog zdravstvenih knjizica... bas me briga i za drzavljanstvo i da upisujem bebu ovde u mkr user posted image

Micki, srecno na kontroli...

Kad se prijavljuje dete, uvek se prijavljuje po prebivalištu roditelja, i da bi na određenoj adresi prijavili dete, morate oboje biti prijavljeni na istu adresu, ako to nije slučaj, jedan roditelj može prijaviti dete na svoju adresu uz pisanu saglasnost drugog roditelja. Tačno je da samo državljani R. Srbije mogu imati i prebivalište u Srbije, ako niste državljani Srbije prijavljujete boravište, nikako prebivalište. Sa prijavljenim boravkom dete može dobiti zdravstvenu knjižicu,ali to ću još proverit.
Nemam sad vremena ali čim dođem lepo ću sve prostudirati pa pišem.

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 177
14.3.2014 11:48:25   
mali_mis
Jutro user posted image
Mi smo juce cunjali po BIG-u...kupovali stvarcice za bebu, ja trazila neku jaknicu, nasla nista...
osim zimskih na snizenju, ali meni treba prolecna...

IvaMark gde si se ti porodila, u Srbiji ili BIH? Ako je beba rodjena u srbiji, onda joj ovde vadis izvod iz mkr, automatski beba dobija drzavljanstvo Srbije (po osnovu rodjenja, mame...) Sa izvodom ides u najblizu policijsku stanicu i prijavljujes prebivaliste, prvi put kad se prijavljuje je besplatno. Barem je tako bilo pre 9 meseci, kad sam ja bebca prijavljivala. I nije mi bio potreban muz, niti njegova saglasnost (muz je drzavljanin BIH i nema ovde prebivaliste).

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 178
14.3.2014 13:46:28   
mama micki
Mali misu ovo važi jedino ukoliko otac nije državljanin Srbije, ali veruj mi to nije po zakonu, da ne citiram sad zakonuser posted image mada se u praksi često primenjuje. Kod nas ne, mi moramo da vidimo oca ili da nam majka pokaže njegovu pisanu saglasnost i to overenu.
I da. prva prijava je uvek besplatna, tj. ne plaća se taksa, dete se prijavljuje na mamino prebivalište, ako je otac stranac. I sad vidim da si iz NS, jeste da je ista država,ali veruj mi kao da nije.
IvaMark e sad ti meni reci gde je beba rođena?
IZVORNA PORUKA: mali_mis

Jutro user posted image
Mi smo juce cunjali po BIG-u...kupovali stvarcice za bebu, ja trazila neku jaknicu, nasla nista...
osim zimskih na snizenju, ali meni treba prolecna...

IvaMark gde si se ti porodila, u Srbiji ili BIH? Ako je beba rodjena u srbiji, onda joj ovde vadis izvod iz mkr, automatski beba dobija drzavljanstvo Srbije (po osnovu rodjenja, mame...) Sa izvodom ides u najblizu policijsku stanicu i prijavljujes prebivaliste, prvi put kad se prijavljuje je besplatno. Barem je tako bilo pre 9 meseci, kad sam ja bebca prijavljivala. I nije mi bio potreban muz, niti njegova saglasnost (muz je drzavljanin BIH i nema ovde prebivaliste).

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 179
14.3.2014 14:42:04   
mali_mis
mama micki, ma znam da bi po zakonu trebalo ili saglasnost ili prisutnost, samo kod nas izgleda zaobilaze zakone user posted image meni je bilo cudno kad mi je zena rekla da ne mora, jer je stranac. Sve se to od grada do grada razlikuje. Za socijalno i zdravstvenu sam morala da im bukvalno crtam zasto dete i ja nismo prijavljeni na oca. Sad ne znam da li je oziveo onaj zakon da zdravstvena ne mora biti overena.

Direktna veza do poruke: 180
14.3.2014 14:50:33   
mama micki
Zato nam je i država takva, jer se ništa ne radi po zakonu. Zato ja uvek ispadnem grbava na poslu, moje koleginice su u fazonu "sve može" posebno ako je tata šarmantan ili ako ima neko donese čokoladu, kod mene to nema, ja sve to vratim pa lepo po zakonu, a onda mi moje drage koleginice kažu" što si vratila tu čokoladu, baš nam se jede"
Glupo je što ovo kažem, ali ni za sto godina neću da shvatim kako u policiji može da se uradi nešto što nije po zakonu, ali može, da ne lajem sad pred izbore, još će neko pročitati pa će da me hapseuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 181
14.3.2014 15:00:19   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: mama micki

još će neko pročitati pa će da me hapseuser posted image user posted image user posted image

ovde pre neki dan uhapsiše nekog što je na fejsu napisao da su panduri klovni user posted image

Direktna veza do poruke: 182
14.3.2014 15:03:01   
mama micki
Trćo nemoj da me plašišuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 183
14.3.2014 15:07:20   
mali_mis
Makar ti je savest cista user posted image
Ma sto u policiji ne postuju zakone, nego ih ne postuju ni bilo gde drugde.

Odosmo mi malo u setnju, dok je jos lepo vreme, i dok bebac nije zaspao.

Direktna veza do poruke: 184
14.3.2014 15:21:38   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: mama micki

Trćo nemoj da me plašišuser posted image user posted image user posted image

Ispravka, nije uhapšen. Dobio 100€ kaznu. Ali OPET!!
Brate dokle oni idu, da gledaju ko će na fejsu da napiše da su panduri klovni, pajaci... kako god! Pa koliko ih je samo na youtube-u

Ne znaju kako da napune budžet user posted image pa daj malo da prošvrljamo po fejsu.

Ja odo dete malo da izvedem da vozi biciklu, a stomak me rastura. Uf!

Direktna veza do poruke: 185
15.3.2014 9:59:29   
ivaMark
Gde ste gusteri, suncate se negde...

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Ivo ja sad ništa ne razumem. Gde je beba prijavljenauser posted image

Ja sam totalno otupavela.

Trco, nisi otupavela nego ja pisem ponekada nepovezano user posted image zurim dok bebac spava...
Ona je rodjena u BiH, ali smo sada kod mojih u Srb. Ona je drzavljanin BiH...

Kao sto napisah, sve to samo zbog zdravstvene.

Micki, rekla mi je zena na salteru u socijalnom da moze sa boravistem da dobije zdravstvenu....e sada, ona ima prijavljeno boraviste (kao stranac, ono kada udjes u neku zamlju pa se prijavis na kojoj ces adresi biti) da li je to to boraviste ili neko drugo user posted image

Misu, beba je rodjena u BiH a sada smo u Srb pa zato toliko peripetija...

A sto se tice toga sta moze a sta ne... Ne zelim da komentarisem. Micki, svaka cast na postenju user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 186
15.3.2014 10:14:59   
mama micki
IvaMark, hvala, sad se postideh. Ma ne, nego ljudi misle doneće čokoladu ili nešto i može sve da se završi. E pa ne, ja ću ono što je po zakonu da uradim bez ikakvih čokolada i koječega, za to primam platu, a ono što ne može, ne može pa i da mi zvezde s neba skinu.
Boravak je boravak, privremeni boravak, tako da ako imaš onaj kartončić za dete odeš sa tim u socijalno i završiš knjižicu. Srećno!
Odoh, vodim Teodoru na folklor, pa ćemo posle u šetnju po gradu, još danas lepo vreme, sutra hladno!
Želim vam lep vikenduser posted image

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 187
15.3.2014 11:50:42   
mali_mis
Dan user posted image
IvaMark, meni je i ovako sve komplikovano, mogu da zamislim kako je tek tebi user posted image
Kad se vec panduri spominju. Juce se vracamo iz setnje, idu dva pandura ispred nas, bebac sedi u kolicima, mlati nogama i dere se na sav glas "ba-ba-ba-ba ajdeeeeee". Ja u sebi kontam, sad ako su neki nadrndani ima da mi se okrenu i iscitaju bukvicu sto mi se dete dernja. Kad, oni se lepo u stranu pomeraju, mi prolazimo, pogledam ih, a oni crkavaju od smeha user posted image

Direktna veza do poruke: 188
15.3.2014 12:01:37   
Trcosava
Di ste gušteriiiii??

Ko je za kafu?

Mi smo išli do Kranja - ponovili muža (dva duksa, pantalone, ćega i čarape), meni jedan duks i jedna majca i Ani jedan duks.

Mila em draga mi zaova i dalje premešta guzicu sa fotelje na fotelju. Krevet joj je tvrd i gnjavi za njega još od juče ujutru. Sinoć je naduvavala dušek, pa njega stavila na krevet i preko svega toga još i jorgan. Da dodam da je onaj njen mučenik morao da naduva dušek, pa da ona legne, a on će da ga izduvava da njoj bude dovoljno udobno.

Znači stigli smo do Kranja - tamo u 2 prodavnice i Mek. U povratku kući još u Lidl, ona nije mogla ni sudove da opere. Krevet je naravno i dalje kao iz 'princeze na zrnu graška'

OMMMMMMMMMMMM

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 189
15.3.2014 12:19:33   
NadaR
Caoo gusteri ! user posted image

Trcooo m samo ooooooommm user posted image Vjerujem da ni malo nije lako . Nadam se da ne ostaju dugo.

Mi sad usli u kucu . Bas je toplo. Cistila sam dvoriste , kopala , pravila neke lejice . M je pao nekoliko puta na travu I unistio bas dobru trenerku . Moja greska . user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 190
15.3.2014 15:21:21   
Trcosava
Nema om, opet sam se pokačila sa mm.

Omisala sam koliko sam mogla. Naravno, opet sam ja grbava ispala

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 191
15.3.2014 20:24:05   
NadaR
Gdje ste gusteri?
Jeste se naskitali?

Trcko user posted image

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 192
16.3.2014 7:47:35   
Trcosava
Martinčki gde ste user posted image

Danas ćemo isto defitnitvno napolje.

Zaova je otišla, ali šteta je napravljena.

Pijuckam sad kaficu pa da perem sudove.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 193
16.3.2014 7:54:45   
mika79
user posted image user posted image Trćo samo kad je otišlauser posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 194
16.3.2014 7:59:57   
Anck Su Nmaun
Evo stigosmo i mi napokon svojoj kucici od mojih user posted image Bilo nam je super ove nedelje , posluzilo nas vreme cak sam i boju dobila, po citav dan smo bile napolju u licu malko i izgorela.
Ali zato smo svi prehladjeni, ja pocela da slinim, pomalo i H a T je zahvatio ovaj virus (Temperatura od tri dana) al eto prodje i to.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 195
16.3.2014 8:06:28   
Trcosava
Miko, ja ne znam da li je do mene ili do nje.

Mislim da se razumemo, imala sam i u prethodnom braku zaovu - sa njom sam počela na ratnoj nozi, a završila kao najbolja drugarica. Bre ona me je zvala da se vidimo i kad sam se razvela. Tako da ne znam, da li je u meni problem???

Anck, svi se nadamo da će virusi sada, kada je počelo lepo vreme, proći. Ana je završila sa AB ali i dalje krlja. Tek sad čini mi se izbacuje šlajm napolje.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 196
16.3.2014 8:21:09   
mika79
Trćo razumem te, ja ne volim kad se ljudi prenemažu i kad misle da treba da im titraš. Sad kad je otišla ima da odahnete.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 197
16.3.2014 8:40:01   
Trcosava
Miko ovde je drugi problem, ovo je i njena kuća i tako se i ponaša. Mislim iako nije živela ovde od 3. godine.

Ne znam. Sve mislim u meni je problem.

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 198
16.3.2014 8:53:02   
mika79
Ne bih rekla da je u tebi problem, kad god nam je neko u gostima (posebno ako je sa strane mm) nekako je zategnuta situacija. Ja kad odem kod mojih bez obzira što je to i moja kuća, nikad se ne ponašam kao da tu živim nego kao gost koji je spreman u svemu da pomogne. Tako očekujem i od ljudi koji dolaze kod mene.
Čini mi se da nas je ovo lepo vreme prevarilo, juče šetam i čas mi vruće čas hladno, vetar duva ne jako ali duva, gledam neko je u majici, neko u duksu, neko u jakni, neznaš kako da se obučeš. I sinoć vidim nos počeo da curi, malo me grlo bolucka ništa strašno ali tačno je vreme nekako bolesno, zato smo svi prehlađeni.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 199
16.3.2014 9:03:59   
Olga75
dancic , ja ustala u pola pet , meni vec uveliko dan user posted image
prvo je padala kisa , sad je kao sunce izaslo a ladnooo , bas bzvz
nego Trco , ja sam zlaova user posted image eno mi snaja cuva dete danas ceo dan ,htela je jadna i juce al zver nesto nafantazirala pa nije
ne znam , mislim ljudi su cudni , nemoj da se oko gluposti nerviras , nema svrhe ja kad ti kazem user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mika79)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta je AMH – i da li možemo uticati na nje...
Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Mirne noći uz Nutrino Sleep Well
Roditeljstvo sa sobom nosi mnogo emocija, a večernje rutine često mogu biti najosetljivije. Nutrino Sleep Well podržava ...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Nauka proglasila najlepše žensko ime na svetu
Ime Sofija, koje potiče iz starogrčkog i znači „mudrost“, godinama unazad važi za jedno od najlepših i najpopularnijih i...

Anketa

Мобилни телефон.
пеперутка16

Да ли сте заговорник куповине мобилних телефона за децу од 2, 3, 4 године...?

Click Here