Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 11:19:14
|
|
|
|
Trcosava
|
Ivo ja sad ništa ne razumem. Gde je beba prijavljena Ja sam totalno otupavela.
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 11:24:01
|
|
|
|
mama micki
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Micki, situacija kod mene je ovakva: imam Lk R. Srbije, samo prezime menjam (ko me terao da uzimam mm prezime ) i na izvodu iz MKR mi pise da imam brak skopljen tu i tu (BiH) i drugo prezime (oni su to odradili po sluzbenoj duznosti... e, sada... mislila sam da ako vec pise na izvodu iz MKR da je zavedeno i u maticnim bracnim knjigama.. Sto se tice JMBG to pitam za bebu, da joj ne bih vadila prebivaliste privremeno na godinu dana i placala 16000din (jer smo trenutno u Srbiji) prijavljujem je ovde u MKR i rekli su mi da ce dobiti nov JMBG, sto je mene zbunilo jer sam mislila da je to jedinstveni broj (sto i stoji u nazivu ) jedna gospodja mi je rekla da ako ima dodeljen ne dobija drugi a jedan gdin da dobija ... bla bla, tako da me to zbunilo. Isto tako mi je ta gospodja rekla da mora da ima drzavljanstvo r. Srbije da bi imala prijavljeno prebivaliste..samo drzavljani Srbije mogu da imaju prijavljeno praebivaliste. Micki...Help Naravno da sve ovo radim zbog zdravstvenih knjizica... bas me briga i za drzavljanstvo i da upisujem bebu ovde u mkr Micki, srecno na kontroli... Kad se prijavljuje dete, uvek se prijavljuje po prebivalištu roditelja, i da bi na određenoj adresi prijavili dete, morate oboje biti prijavljeni na istu adresu, ako to nije slučaj, jedan roditelj može prijaviti dete na svoju adresu uz pisanu saglasnost drugog roditelja. Tačno je da samo državljani R. Srbije mogu imati i prebivalište u Srbije, ako niste državljani Srbije prijavljujete boravište, nikako prebivalište. Sa prijavljenim boravkom dete može dobiti zdravstvenu knjižicu,ali to ću još proverit. Nemam sad vremena ali čim dođem lepo ću sve prostudirati pa pišem.
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 11:48:25
|
|
|
|
mali_mis
|
Jutro Mi smo juce cunjali po BIG-u...kupovali stvarcice za bebu, ja trazila neku jaknicu, nasla nista... osim zimskih na snizenju, ali meni treba prolecna... IvaMark gde si se ti porodila, u Srbiji ili BIH? Ako je beba rodjena u srbiji, onda joj ovde vadis izvod iz mkr, automatski beba dobija drzavljanstvo Srbije (po osnovu rodjenja, mame...) Sa izvodom ides u najblizu policijsku stanicu i prijavljujes prebivaliste, prvi put kad se prijavljuje je besplatno. Barem je tako bilo pre 9 meseci, kad sam ja bebca prijavljivala. I nije mi bio potreban muz, niti njegova saglasnost (muz je drzavljanin BIH i nema ovde prebivaliste).
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 13:46:28
|
|
|
|
mama micki
|
Mali misu ovo važi jedino ukoliko otac nije državljanin Srbije, ali veruj mi to nije po zakonu, da ne citiram sad zakon mada se u praksi često primenjuje. Kod nas ne, mi moramo da vidimo oca ili da nam majka pokaže njegovu pisanu saglasnost i to overenu. I da. prva prijava je uvek besplatna, tj. ne plaća se taksa, dete se prijavljuje na mamino prebivalište, ako je otac stranac. I sad vidim da si iz NS, jeste da je ista država,ali veruj mi kao da nije. IvaMark e sad ti meni reci gde je beba rođena? IZVORNA PORUKA: mali_mis Jutro Mi smo juce cunjali po BIG-u...kupovali stvarcice za bebu, ja trazila neku jaknicu, nasla nista... osim zimskih na snizenju, ali meni treba prolecna... IvaMark gde si se ti porodila, u Srbiji ili BIH? Ako je beba rodjena u srbiji, onda joj ovde vadis izvod iz mkr, automatski beba dobija drzavljanstvo Srbije (po osnovu rodjenja, mame...) Sa izvodom ides u najblizu policijsku stanicu i prijavljujes prebivaliste, prvi put kad se prijavljuje je besplatno. Barem je tako bilo pre 9 meseci, kad sam ja bebca prijavljivala. I nije mi bio potreban muz, niti njegova saglasnost (muz je drzavljanin BIH i nema ovde prebivaliste).
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 14:42:04
|
|
|
|
mali_mis
|
mama micki, ma znam da bi po zakonu trebalo ili saglasnost ili prisutnost, samo kod nas izgleda zaobilaze zakone meni je bilo cudno kad mi je zena rekla da ne mora, jer je stranac. Sve se to od grada do grada razlikuje. Za socijalno i zdravstvenu sam morala da im bukvalno crtam zasto dete i ja nismo prijavljeni na oca. Sad ne znam da li je oziveo onaj zakon da zdravstvena ne mora biti overena.
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 14:50:33
|
|
|
|
mama micki
|
Zato nam je i država takva, jer se ništa ne radi po zakonu. Zato ja uvek ispadnem grbava na poslu, moje koleginice su u fazonu "sve može" posebno ako je tata šarmantan ili ako ima neko donese čokoladu, kod mene to nema, ja sve to vratim pa lepo po zakonu, a onda mi moje drage koleginice kažu" što si vratila tu čokoladu, baš nam se jede" Glupo je što ovo kažem, ali ni za sto godina neću da shvatim kako u policiji može da se uradi nešto što nije po zakonu, ali može, da ne lajem sad pred izbore, još će neko pročitati pa će da me hapse
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 15:00:19
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: mama micki još će neko pročitati pa će da me hapse ovde pre neki dan uhapsiše nekog što je na fejsu napisao da su panduri klovni
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 15:03:01
|
|
|
|
mama micki
|
Trćo nemoj da me plašiš
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 15:07:20
|
|
|
|
mali_mis
|
Makar ti je savest cista Ma sto u policiji ne postuju zakone, nego ih ne postuju ni bilo gde drugde. Odosmo mi malo u setnju, dok je jos lepo vreme, i dok bebac nije zaspao.
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 14.3.2014 15:21:38
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: mama micki Trćo nemoj da me plašiš Ispravka, nije uhapšen. Dobio 100€ kaznu. Ali OPET!! Brate dokle oni idu, da gledaju ko će na fejsu da napiše da su panduri klovni, pajaci... kako god! Pa koliko ih je samo na youtube-u Ne znaju kako da napune budžet pa daj malo da prošvrljamo po fejsu. Ja odo dete malo da izvedem da vozi biciklu, a stomak me rastura. Uf!
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 15.3.2014 9:59:29
|
|
|
|
ivaMark
|
Gde ste gusteri, suncate se negde... IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Ivo ja sad ništa ne razumem. Gde je beba prijavljena Ja sam totalno otupavela. Trco, nisi otupavela nego ja pisem ponekada nepovezano zurim dok bebac spava... Ona je rodjena u BiH, ali smo sada kod mojih u Srb. Ona je drzavljanin BiH... Kao sto napisah, sve to samo zbog zdravstvene. Micki, rekla mi je zena na salteru u socijalnom da moze sa boravistem da dobije zdravstvenu....e sada, ona ima prijavljeno boraviste (kao stranac, ono kada udjes u neku zamlju pa se prijavis na kojoj ces adresi biti) da li je to to boraviste ili neko drugo Misu, beba je rodjena u BiH a sada smo u Srb pa zato toliko peripetija... A sto se tice toga sta moze a sta ne... Ne zelim da komentarisem. Micki, svaka cast na postenju
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 15.3.2014 10:14:59
|
|
|
|
mama micki
|
IvaMark, hvala, sad se postideh. Ma ne, nego ljudi misle doneće čokoladu ili nešto i može sve da se završi. E pa ne, ja ću ono što je po zakonu da uradim bez ikakvih čokolada i koječega, za to primam platu, a ono što ne može, ne može pa i da mi zvezde s neba skinu. Boravak je boravak, privremeni boravak, tako da ako imaš onaj kartončić za dete odeš sa tim u socijalno i završiš knjižicu. Srećno! Odoh, vodim Teodoru na folklor, pa ćemo posle u šetnju po gradu, još danas lepo vreme, sutra hladno! Želim vam lep vikend
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 15.3.2014 11:50:42
|
|
|
|
mali_mis
|
Dan IvaMark, meni je i ovako sve komplikovano, mogu da zamislim kako je tek tebi Kad se vec panduri spominju. Juce se vracamo iz setnje, idu dva pandura ispred nas, bebac sedi u kolicima, mlati nogama i dere se na sav glas "ba-ba-ba-ba ajdeeeeee". Ja u sebi kontam, sad ako su neki nadrndani ima da mi se okrenu i iscitaju bukvicu sto mi se dete dernja. Kad, oni se lepo u stranu pomeraju, mi prolazimo, pogledam ih, a oni crkavaju od smeha
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 15.3.2014 12:01:37
|
|
|
|
Trcosava
|
Di ste gušteriiiii?? Ko je za kafu? Mi smo išli do Kranja - ponovili muža (dva duksa, pantalone, ćega i čarape), meni jedan duks i jedna majca i Ani jedan duks. Mila em draga mi zaova i dalje premešta guzicu sa fotelje na fotelju. Krevet joj je tvrd i gnjavi za njega još od juče ujutru. Sinoć je naduvavala dušek, pa njega stavila na krevet i preko svega toga još i jorgan. Da dodam da je onaj njen mučenik morao da naduva dušek, pa da ona legne, a on će da ga izduvava da njoj bude dovoljno udobno. Znači stigli smo do Kranja - tamo u 2 prodavnice i Mek. U povratku kući još u Lidl, ona nije mogla ni sudove da opere. Krevet je naravno i dalje kao iz 'princeze na zrnu graška' OMMMMMMMMMMMM
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 15.3.2014 12:19:33
|
|
|
|
NadaR
|
Caoo gusteri ! Trcooo m samo ooooooommm Vjerujem da ni malo nije lako . Nadam se da ne ostaju dugo. Mi sad usli u kucu . Bas je toplo. Cistila sam dvoriste , kopala , pravila neke lejice . M je pao nekoliko puta na travu I unistio bas dobru trenerku . Moja greska .
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 15.3.2014 15:21:21
|
|
|
|
Trcosava
|
Nema om, opet sam se pokačila sa mm. Omisala sam koliko sam mogla. Naravno, opet sam ja grbava ispala
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 15.3.2014 20:24:05
|
|
|
|
NadaR
|
Gdje ste gusteri? Jeste se naskitali? Trcko
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 16.3.2014 7:47:35
|
|
|
|
Trcosava
|
Martinčki gde ste Danas ćemo isto defitnitvno napolje. Zaova je otišla, ali šteta je napravljena. Pijuckam sad kaficu pa da perem sudove.
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 16.3.2014 7:54:45
|
|
|
|
mika79
|
Trćo samo kad je otišla
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 16.3.2014 7:59:57
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Evo stigosmo i mi napokon svojoj kucici od mojih Bilo nam je super ove nedelje , posluzilo nas vreme cak sam i boju dobila, po citav dan smo bile napolju u licu malko i izgorela. Ali zato smo svi prehladjeni, ja pocela da slinim, pomalo i H a T je zahvatio ovaj virus (Temperatura od tri dana) al eto prodje i to.
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 16.3.2014 8:06:28
|
|
|
|
Trcosava
|
Miko, ja ne znam da li je do mene ili do nje. Mislim da se razumemo, imala sam i u prethodnom braku zaovu - sa njom sam počela na ratnoj nozi, a završila kao najbolja drugarica. Bre ona me je zvala da se vidimo i kad sam se razvela. Tako da ne znam, da li je u meni problem??? Anck, svi se nadamo da će virusi sada, kada je počelo lepo vreme, proći. Ana je završila sa AB ali i dalje krlja. Tek sad čini mi se izbacuje šlajm napolje.
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 16.3.2014 8:21:09
|
|
|
|
mika79
|
Trćo razumem te, ja ne volim kad se ljudi prenemažu i kad misle da treba da im titraš. Sad kad je otišla ima da odahnete.
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 16.3.2014 8:40:01
|
|
|
|
Trcosava
|
Miko ovde je drugi problem, ovo je i njena kuća i tako se i ponaša. Mislim iako nije živela ovde od 3. godine. Ne znam. Sve mislim u meni je problem.
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 16.3.2014 8:53:02
|
|
|
|
mika79
|
Ne bih rekla da je u tebi problem, kad god nam je neko u gostima (posebno ako je sa strane mm) nekako je zategnuta situacija. Ja kad odem kod mojih bez obzira što je to i moja kuća, nikad se ne ponašam kao da tu živim nego kao gost koji je spreman u svemu da pomogne. Tako očekujem i od ljudi koji dolaze kod mene. Čini mi se da nas je ovo lepo vreme prevarilo, juče šetam i čas mi vruće čas hladno, vetar duva ne jako ali duva, gledam neko je u majici, neko u duksu, neko u jakni, neznaš kako da se obučeš. I sinoć vidim nos počeo da curi, malo me grlo bolucka ništa strašno ali tačno je vreme nekako bolesno, zato smo svi prehlađeni.
|
|
|
|
RE: Marrtovski gušteri [chat] 16.3.2014 9:03:59
|
|
|
|
Olga75
|
dancic , ja ustala u pola pet , meni vec uveliko dan prvo je padala kisa , sad je kao sunce izaslo a ladnooo , bas bzvz nego Trco , ja sam zlaova eno mi snaja cuva dete danas ceo dan ,htela je jadna i juce al zver nesto nafantazirala pa nije ne znam , mislim ljudi su cudni , nemoj da se oko gluposti nerviras , nema svrhe ja kad ti kazem
|
Anketa
Мобилни телефон.
пеперутка16
Да ли сте заговорник куповине мобилних телефона за децу од 2, 3, 4 године...?