|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beba kod fizijatra
30.6.2010 15:30:51   
jane
Drage moje,
evo i ja da se ukljucim u temu. Moja beba ima tri i po meseca. Na rodjenju su mu videli da vuce glavicu malo u desnu stranu i samo nam to onako usput nagovestili. Na prvoj kontroli takodje pedijatar video da vuce glavicu, medjutim nije nam dala uput za fizijatra. Kako vreme odmice on sve vise pocinje da savija glavicu na tu stranu i gleda u levo kao kod mickette. Na drugoj kontroli, kod sasvim druge doktorke, dobijamo uput za fizijatra i odlazimo na pregled. Njegovo drzanje se popravilo ali ipak dobija vezbice, tri nedelje i plus kod kuce da vezbamo. Neposredno pred odlazak na vezbe poset_ila sam par stranica na netu da vidim kakve su to vezbice, i pocinjem da panicim. Ali sam znala da moram da ga odvedem. Tamo sam se prestravila od tog pasivnog istezanja vratnog misica, i danas imam traume kad treba da ga vodim. Kod kuce radimo vezbice, za stopala i za taj vratni misic, ali.....nasla sam foru da mu radim vezbe kad je jako pospan ili kad zaspi. Tad mogu da mu radim sta hocu. Naravno ne buni se, inace kod fizioterapeuta se dere kao magarence 40 minuta, sve vreme dok vezbaju sa njim. Prvi i drugi dan je grozno, posle toga pocinjes da se navikavas. Od majki sa vezbica sam saznala da neke bebice idu i po godinu dana, pa me je to dodatno uznemirilo. Nadam se da mi necemo biti takav slucaj. Imamo jos dve nedelje da vezbamo pa kontrola. Ako nekako mozemo da vam pomognemo slobodno pitajte?
Veliki pozdrav!

< Poruku je uredio jane -- 30.6.2010 15:31:50 >

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Beba kod fizijatra
30.6.2010 15:34:05   
LillyT
Dobrodosla na RR user posted image user posted image user posted image

Pogledaj FAQ kako bi se lakse snasla na forumu. Tu imas i uputsvo kako da postavis tiker.



_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu jane)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Beba kod fizijatra
30.6.2010 15:46:02   
micketta
cao jane i dobro ti nama dosla user posted image

meni rekose da treba beba makar preko dana da se stavlja na bok dok spava.
da se razumemo, spavala je i moja na boku sve dok se jednog jutra nije samostalno okrenula i zabila nos u urolani peskir. tog danas sam uklonila potporu i ona spava iskljucivo na ledjima sa glavom na levoj ili na desnoj strani.

da li su i tebi pokazivali kako da stavis bebu na bok da spava ili da se igra? moja vristi kad god pokusam user posted image


_____________________________

zna baba

(odgovor članu jane)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Beba kod fizijatra
2.7.2010 15:01:14   
jane
Meni nisu nista pokazali, osim vezbica, koje su najbitnije za taj tortikolis. A za spavanje su mi rekli, posto beba uglavnom gleda ka prozoru, da ga okrecem.Tamo gde mu je bila glava da mu stavim noge i obrnuto (sve se to odnodi na krevetac). Ali posto i moj bebac takodje spava na ledjima i okrece glavu na obe strane tj. gde on zeli ja to ne radim. Uopste ne gleda prema prozoru. Sad je poceo naglo da gura glavu prema dole, tj. da se gura da sedne, pa me to nervira. Moram da pitam sta da radim za to. Kad ga stavim na stomak, svojski se pomuci da podigne glavicu. Bas se nervira, a kad radi vezbe kod fizioterapeuta, sve razbije nos o strunjacu. Sve u svemu od spavanja na bok nema nista, odavno je poceo sam da se prevrce. Od ponedeljka idemo ponovo na vezbice i ponovo muka u zelucu pred polazak.
Idete li vi na vezbice i kako napredujete? Ili radite kod kuce. Ja sam se ove nedelje malo olenjila, hocu malo da ga odmorim od vezbica, zao mi je mnogo da ga mucim kad ga vec tamo muce, a trebalo bi tri puta u toku dana da radim intenzivno vezbe.
Takodje su me pitali da li se prevrce sam na bok i na stomak, na sta sam se ja nasmejala, jer ne mozemo nista da uradimo dok imamo svedske pelene izmedju nogu. Tako da ne znam sta da radim ni sa tim. Povremeno mu skinem zbog vrucine, a tek 3. avgusta idemo da snimamo kukove.   

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Beba kod fizijatra
2.7.2010 22:27:31   
micketta
jane, nama su za sada samo pokazali kako pravilno da podizemo i spustamo bebu, kako da je pravilno nosimo i rekli da je cesce stavljamo da lezi na stomaku a sledece nedelje ce nam pokazati slozenije vezbice.
ja nemam nameru da odlazim u sokobanjsku jer sam se posteno istraumirala nagledavsi se tamo pa smo resili da fizioterapeutkinju zovemo jednom nedeljno kod nas da nam pokazuje vezbice.


_____________________________

zna baba

(odgovor članu jane)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 11:46:07   
jane
Micketta, ili bilo ko, kome dolazi fizijatar kod kuce da vezba sa bebom, ako moze da mi kaze koliko kosta dolazak kuci i kako da dodjem do istih. Posto ne poznajem nikoga u Beogradu ko radi tkave stvari?

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 12:09:46   
indy_25
Jane mozes li da mio opises kakve su to vjezbe koje radis kuci . Meni je bio fizijatar kuci i rekla mi je smo da je stavljam na stomak da vjezba vratne misice. Ali ona bas stavlja glavu u desnu stranu i preferira je bas me strah a fizijatar nista ne govori.

(odgovor članu jane)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 12:15:06   
LillyT
Indy, kada je stavis na stomak, zovi je s obe strane i tako ce se naterati da okrece glavu. Takodje, postavi Saru na ledja, i onda je uzmes za ruku i nogu (leva ruka, leva noga i polako je okresec na desni bok i pri tome je polako podizes. Videsec, ona ce se podici na desnu ruku. Onda isto to samo na levu stranu. To je nama fizijatar pokazao, odlicna vezba za jacanje misica. Mada, ako ti fizijatar nista ne govori, onda nema razloga za paniku. Ovo sto su nama dali su obicne vezbe koje moze svaka beba da radi.

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 13:25:15   
micketta
jane, znam da fizijatar dolazi neni81. nadam se da ce ona videti ovu diskusiju. user posted image
nama tek treba da dodje prvi put pa jos uvek ne znam cenu.


_____________________________

zna baba

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 14:06:20   
jane
Ok hvala, valjda ce neko raci koliko kosta i preporuci nekog dobrog fizijatra, mada ja njega vodim svaki dan na vezbice.

A sto se tice vezbica kod kuce, posto ima desni tortikolis, istezem mu desnu stranu vrata, levo uvo da dodirne levo rame a desno rame vuces na suprotnu strannu. Takodje da gleda u desnu (tj. bolesnu stranu), bradom da dodirne ramence. Onda ga spustam na ravnu povrsinu i dizem ga u sedeci polozaj, za rukice pa da podize glavu, kao sto i pedijatar pogleda na kontroli. Zatom uhvatim stopalca i ruke zajedno pa ga podizem takodje da sedne, pa zatim isto to na stranu. Okrecem ga na stomak obavezno, jer ima bas slabe te vratne misice, i ne odize se na rucice kad ga stavim na stomak, mada ja mislim da je malko rano za to, jer jos nema cetiri meseca.
Ima jos vezbica, ali sve zavisi od toga sta fizijatar preporuci. Tako da nemoj bez fizijatra nista da radis. Ako je rekao da treba samo da ga stavljas na stomak onda to i radi, jer verovatno nije nista strasno. Animiraj ga igrackicama sa svih strana, nek zvone i piste to ce ga privuci. Takodje radim na stomaku sledecu vezbu, ispruzim mu ruke i podignem sa sve glavicom i pustim. Treba da zadrzi glavicu u ravni sa rukama a ne da mu pada. Moj bebac ima bas to slabo pa mu pada glavica, u pocetku je sve imao razbijen nos posle vezbica, udara nosem u strunjacu. Tuzno ali moramo da radimo. Nadam se da nece dugo potrajati i da ce ojacati.

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 14:10:05   
micketta
IZVORNA PORUKA: jane

istezem mu desnu stranu vrata, levo uvo da dodirne levo rame a desno rame vuces na suprotnu strannu.


desno rame vuces ka levoj strani ili kako?


_____________________________

zna baba

(odgovor članu jane)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 15:00:42   
jane
Okrenem ga ka sebi, desnom rukom uhvatim glavicu i povucem na levu stranu da uvo dohvati ramence, a drugo rame (desno) vucem ka dasnoj ruci, odnosno na dole, istezemo vratni misic, jer mu je taj desni misic jaci od levog i zato vuce glavicu u ti stranu. A posle radimo vezbice za levu stranu odnsno levi misic. Pogled u desnu stranu, bradom da dodirne desno rame, sakom mu pritisnes obraz a levo rame guras pozadi, ka ledjima. Tu vezbu mozes da radis tako sto ga stavis na stomak i da legne na zdrav obraz (u nasem slucaju levi posto ima desni tortikolis) lakse je. Mada opet kazem najbolje je da ti pokaze fizijatar.

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 17:24:34   
indy_25
jane i moja sara isto samo u jednu stranu drzi glavicu i to u desnu vec bolje je podize ali opet je dize u desno nikako da drzi pravo a ovi ovdje fizijatri su pravo glupi. pokusacu sa ovim vjezbama sto ste vi napisale. hvala puno

(odgovor članu jane)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 17:38:05   
indy_25
Sorry Jane jos jedno pitanje koliko puta radis vjezbu za desni vratni misic u toku dana i koliko puta u toku vjezbe.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 20:59:26   
jane
Trebalo bi da radimo tri puta na dan najmanje po pola sata do cetrdeset minuta. Znaci dva puta kod kuce po toliko i kod fizijatra jedanput na dan. Ovo nam je druga nedelja kako vezbamo, imamo zakaznu jos jednu, sledecu, pa kontrola. Videcemo da li ce nam produziti. Nadam se da nece, mada, ako ne krene na bolje moracemo da nastavimo. Na netu ima slicica sa vezbicama za tortikolis i objasnjenje pa mozda pomogne. 

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Beba kod fizijatra
6.7.2010 21:20:33   
Nena81
IZVORNA PORUKA: micketta

jane, znam da fizijatar dolazi neni81. nadam se da ce ona videti ovu diskusiju. user posted image
nama tek treba da dodje prvi put pa jos uvek ne znam cenu.



Opet ona proziva nenu, e ljudi moji da mi nije s*mirom ni vezbati user posted image user posted image user posted image

Salim se sta treba devojke ?

Nama dolazi fizioterapeutkinja iz sokobanjske kuci, jedan dolazak je 20evrica.
Sad posto nama treba 3x nedeljno min, ona nam je malo spustila cenu, i evo dolazi skoro 6mes.Izuzetno je fina ume sa decom, toliko se trudi da im skrene paznju na nesto drugo,tako da oni ni ne primete da vezbaju.
Ova moja smizla vristi iz sveg glasa ali ona je smiri za par min, jedino ako ja udjem u sobu ona ponovo krene sa vriskom, tako da smo joj uhvatile foru ja se ne pojavljujem tih pola sata dok ne izvezbaju.
Zena je sad na odmoru, mislim da je rekla celi jul, u svakom slucaju javice mi se kad se vrati sa mora. Ne radi vikendom, samo radnim danima.


_____________________________

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Beba kod fizijatra
8.7.2010 17:27:05   
micketta
IZVORNA PORUKA: Nena81

IZVORNA PORUKA: micketta

jane, znam da fizijatar dolazi neni81. nadam se da ce ona videti ovu diskusiju. user posted image
nama tek treba da dodje prvi put pa jos uvek ne znam cenu.



Opet ona proziva nenu, e ljudi moji da mi nije s*mirom ni vezbati user posted image user posted image user posted image




ma, neno, nisam smela nista da zucnem javno u tvoje ime da ne bude posle... he he

i nama danas dosla fizioterapeutkinja prvi put u kucu i zadovoljna sam.
kaze da cak pravimo neke pokrete kao bebe od 4 meseca. jeeeee!
a ja se tripovala da mi dete zaostaje user posted image
20 evrica je cas, evo i ja da potvrdim user posted image
radili smo vezbice oslanjanja na podlakticu i tzv. 'malog budu', koju ja nisam umela da ukopcam, ali zato mm jeste. garant mi nesto nije u redu sa motorikom user posted image


_____________________________

zna baba

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Beba kod fizijatra
8.7.2010 19:43:15   
jane
Zahvaljujem na informacijama. Mi i sledece nedelje idemo na vezbice, poceli smo da napredujemo, pa se nadam da ce biti jos bolje kad se zavrse, ako ih ne produze. U toku sledece nedelje treba da ga pogleda doktorka pa cemo da vidimo sta ona kaze, moguce da ce mu produziti. Iskreno se nadam da nece....Tako da ce mi mozda trebati i profesionalna pomoc kod kuce. Nadam se da mogu da racunam na vasu preporuku za nekog dobrog fizijatra ako bude bilo potrebno. Hvala Vam!!!

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Beba kod fizijatra
8.7.2010 19:55:25   
indy_25
Iako moja sarah drzi glavu na desnoj  strani a pri tome jos uvjek je ne drzi samostalo ,znaci pada na desno fizijatar nam je rekao da nije tortikolis. Jutros nam je bila kuci i opet joj radila neke nove vjezbice. Moj fizijatar kaze da njoj ne radi lijevi misic vrata dobro i zbog toga joj glava pada i dala nam je samo jednu vjezbu da radimo tako sto  je stavim na desni bok prebacim joj lijevu nogu preko desne i fiksiram a zatim je uhvatim za lijevo rame i vucem je ka sebi tako da joj glava ne dotice pod nego da stoji ispravno u zraku.

(odgovor članu jane)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Beba kod fizijatra
8.7.2010 21:44:19   
Nena81
jane moja terapeutkinja nece doci sa mora sigurno evo vidi sa micketom kako ce ona biti zadovoljna sa njenom.
Samo da znas moja je preporucila njenu user posted image ( al sam objasnila ) , zajedno rade u sokobanjskoj


_____________________________

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Beba kod fizijatra
8.7.2010 23:14:54   
jane
Indy i mi takodje radimo tu vezbicu za levi misic, zato sto mu je desni jaci i zato mu pada glavica na desnu stranu, a levi misic mu je opusteniji i mora da vezba da je drzi ispravno, odnosno jednako na obe strane.

Neno, hvala u svakom slucaju, ne znamo da li ce nam biti potreban jos uvek kuci fizijatar, poceo je da napreduje polako, pa mozda nece biti potrebno (iskreno se nadam).user posted image


(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Beba kod fizijatra
9.7.2010 21:44:32   
micketta
IZVORNA PORUKA: jane

Onda ga spustam na ravnu povrsinu i dizem ga u sedeci polozaj, za rukice pa da podize glavu, kao sto i pedijatar pogleda na kontroli.



nama terapeutkinja rekla da ovo ne radimo kod kuce jer je to samo test kod doktora i ja joj vise to ne radim. ne znam, nisam pametna...


_____________________________

zna baba

(odgovor članu jane)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Beba kod fizijatra
9.7.2010 22:16:21   
jane
Sto se tice toga, moj bebiron voli to da radi, jer jedva ceka da sedne. I sam se uspinje, jos malo pa mu ne treba moja pomoc. A to da li treba da vezba, nas forsiraju da kuci radimo sve vezbe makar jos dva puta dnevno. A ta vezba spada takodje u nas raspored. Ko ce ga znati vise sta smemo a sta ne smemo.

(odgovor članu micketta)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Beba kod fizijatra
15.7.2010 15:56:53   
LillyT
Mi smo dobili nove vezbice, sada za ramena. Naime, ova moja lenstina ne zeli da boravi na stomaku, pa moramo sada bukvalno da je teramo i pustimo da place. Jedina dobra stvar je ta sto izbaci sve sline koliko grokce i ropce. Pokazali su nam jos nekoliko vezbica i to je to, kontrola za dva meseca. Jedino sto me tesi jeste da su to obicne vezbe i da svaka beba moze da ih radi, vec sam se smorila sto je tako kilava i lenja user posted image

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu jane)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Beba kod fizijatra
15.7.2010 20:33:45   
micketta
nama rece danas fizioterapeutkinja da danica pravi neke pokrete kao beba od 5 meseci user posted image npr. gura stopala ka ustima, skida sama sebi carapice i gura u usta, na stomaku kada lezi vec se jednom rukom oslanja a drugom pipa igracku i da sada moramo malo da je usporimo... jbt, ko je ovde lud??
kaze da predmete uzima vise levom nego desnom rukom, ali mozda ce samo biti levoruka, ko zna...
jedino sto i dalje zabacuje glavu malo unazad pa smo dobili vezbice kako da lezi na boku a da glavu spusti dole


_____________________________

zna baba

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...
Zašto su deca koja su često bosa, srećnija...
Kako hodanje bosih nogu podstiče razvoj mozga kod dece?



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image
Click Here