|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 8:52:59   
IvanaSK RR
Ja zadnjih dana nemam skoro nista mleka da se izmuzem. I to mi je bas problem, jer od početka ide sisanje, pa posle moje mleko na flasicu.Sad joj napravim jednu mericu AD, to je nekih 40-50 ml (Impamil se tako pravi) i ona to sve popije.
Sad uopšte ne znam sta je pametno raditi.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1876
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 8:58:56   
Maraj
Ivana mleka imas. Nemoj odustajati. Ne mozes se ti nikad izmlazati koliko beba moze sisanjem da izvuce. Koliko puta sam ja probala , i nista. Dam L da sisa i cujem ga da guta. Daj ti bebi da sisa , pa ako si nesigurna napravi ad. Tako sam i ja. Posle smo skroz izbacili ad. Samo sisanje. Da ti ne kazem da na pocetku nisam imala ni kap mleka. Il sam ja tako mislila je l nisam mogla nista ili vrlo malo sa pumpicim da izvucem. Sad i kad su zubi il nervoza neka , sika mu je najbolji "bensedin". Samo ti daj da sisa , mleka imas sigurno. Nece preko noci nestati

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1877
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 9:10:51   
IvanaSK RR
Ne, ne, ne odustajem uopšte. Samo ne znam sta da radim, da li da joj dodajem to AD posle ili ne. U suštini, frka mi je zbog napredovanja. Tek kad sam joj pocela dodavati mleko na flasicu, ona je napredovala.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1878
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 9:37:38   
sonyasha
Ivana, nemaju svi isti ritam napredovanja. Moj ti je savet da više stavljaš da siki a isključiš dohranu. Malo je teže u početku ali će navući sebi odgovarajuću količinu samo im treba vremena.

_____________________________

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1879
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 9:44:20   
Anck Su Nmaun
Pretpostavljam da je onda lenja da sisa ako moras jos plus na flasicu das joj dajes? Teraj je da sisa. A ako bas mislis da je posle gladna ti joj ponudi AD.
Ja sam se izmuzavala samo dva tri dana u pocetku kad mi je jako dolazilo mleko da se ne upalim, posle sam batalila pumpicu, i stvarno nema potrebe.

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 1880
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 9:53:06   
Sanjalicaaa
Ja bih joj dodavala AD dok jos malo ne ojaca, posle bih izbacila. Sta su ti savetovali pedijatri da radis?
Ja jesam za dojenje uvek i sto duze moze, ali ja sam recimo sa prvim imala mleka 3m, sa drugim 6m, i samo odjednom se smanji i nestane koliko god da sisaju. Tako da sam primer da majka moze da nema mleka iako beba aktivno sisa.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1881
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 9:55:40   
Zemunka85
Sto zena, sto cudi, dvesta sisa user posted image
Ivana, moj savet user posted image - sikenje + dohrana. Ja sam se vec izvalavila sa "dojenje" ''dojenje" "dojenje" u privatnom zivotu, a vrv i neko ovde na forumu zna koji sam ja pobornik i fanatik za dojenje. I da sam L dojila 2,5god. Drugo dete cu (jednog dana) samo dojiti do 9m (bez cvrste hrane, ako nam bude islo dobro, kao sa L), odlucila sam user posted image . I zaaaista svima trubim i pokusavam da nametnem stav user posted image koliko je to zdravo i dobro. Uz totalno postovanje da ko nece, znaci ne ne moze, nego nece - ok i to je skroz ok, tvoj izbor. Ali ako hoce ili se dvoumi e tu cu krv da propiskim d apomognem koliko mogu nekim savetom. Znaci - dojiti dojiti i samo dojiti!
I uvek sam bila u fazonu bolje da napreduje i 600gr na majcinom mleku, nego kilogram na vestackom blablabla ... (ne pricam o ekstremima nenapredovanju i sl, tu nema pogovora). E ali me je onda ejdnom Maslacak (koja je jedna od strucnijih na Forumu) ubedila u drugacije. Nisam ucestvovala u prepisci, ali sam je upamtila. Ona kaze da u tim prvim mesecima, narocito danima, dete koristi svoju (da l) snagu za uspostavljanje nekih od najvaznijih zivotnih funkcija i da to ne moze ako je slaba tj ne napreduje dovoljno. I tu sam se zaista zapitala o svemu...
Uzimajuci u obzir vasu situaciju - da ej devojcica ranije rodjena i sa malom tezinom, ja bih bez razmisljanja davala dohranu ako imam i mrvicu sumnje jer vam je sada nesporno najbitnije da lepo napreduje. Boze zdravlja, kada malo ojaca, priblizi se vrsnjacima i sl .. mislim da ej najmanji problem ukinuti dohranu. Ok nekada majkama ni to ne uspe, ali nije ni to bauk (pola-pola npr) vaznije je da sada lepo napreduje ...
Ja sam rodjena sa 1,8 i pala na 1,6. Mama me je dojila do 4m i posle dohrana. Nista mi ne fali, volu rep da iscupam :D
Eto to ej moje misljenje user posted image

EDIT - Pumpicu svakako izbaci iz bilo koje price, unosi nemir i zbrku ...

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 14.6.2016 9:56:24 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1882
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 11:43:29   
vonavoj
Koleginice,svaka ti je zlatna!
tako sam i ja uporna za dojenje,ali ima majki koje su nesigurne,ili im je lakse i daju ad,postujem i to,ali ja ne bi..
Ivana,pumpica ti ne treba,ja sam je prvi put koristili,bez potrebe 3 meseca,samo sam navlacila i bacala mleko,,drugi put sam bila pametnija,uz pomoc NM,i nisam uopste koristila pumpicu,iako su grudi htele da eksplodiraju,samo sam stavljala bebu na siku staaaaaaaalnooo..hahha,i dobila je 1,5kg za mesec dana..
e sad, s obzirom da je nedonosce,slabasna je,ti nju na siku sto vise i eventualno uvece ad..i nema da gledas na sat,ja nikad nisam gledala ono na 2-3 sata,sisale su i na sat ipo.user posted image

i obavezno da se prati da li bebe GUTA,to je bitno,nema da spava na sisi! budjenje,podizanje!

< Poruku je uredio vonavoj -- 14.6.2016 11:44:43 >

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1883
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 11:53:56   
IvanaSK RR
Au, iskreno, suze mi krenuse na oci posle ovoliko reci podrške.
I ja jesam pobornik dojenja, ali nikog ne osudjujem ukoliko radi drugaciji. Svi smo različiti. Sina sam uspela dojiti nekih dva meseca i nadala sam se da cu sad makar malo duze. Tada sam to jako tesko podnela, pitala gde gresim, zašto staje mleko, zašto ne napreduje... Dok nisam sebe ubedila da mu ne trebam nervozna u tuzna.
U porodilistu su toliki pobornici dojenja da su mi opet uneli taj osecaj, da nisam majka ako ne dojim.
U porodilistu je bila na dohrani i mom mleku i ok je napredovala. Kuci kad smo dosli samo moje mleko i tad je slabo napredovala.
Po savetu patronazne sam se izmuzala i davala i flasicu posle.Tada je tezina na kontroli bila dobra.
I uneli su mi i strah oko tezine i napredovanja. "manite se mama sentimentalnosti, stipajte je i budite na dva sata" a ona place nece i nece da sisa na dva sata...
Tek kad sam je budila na tri sata bila je raspolozenija.
A to za pumpicu ste me bas bacile u rebus, nisam znala da mi i pumpica moze biti neprijatelj. :)
I da, zadnjih dana se desi da sisa na sat vremena, dajem joj i ne gledam na sat. U početku, jednostavno nije htela cesce. Iako sam je budila i stipala :)

< Poruku je uredio IvanaSK -- 14.6.2016 11:59:23 >

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1884
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 12:03:58   
vonavoj
Samo neka siska,i na sat,i da efektivno sisa,to je bitno..a pumpica ne moze nikad da izvuce kao beba,pri tom si sigurno nervozna kad vidis da ide sporo,malo ml...i eto,kako onda staje mleko...samo ti osluskuj svoju bebu,da li guta i to je to..ja sam licno vise rucno uspevala da izmuzem nego na pumpicu (jer su moje grudi prevelike)! Probaj i tako,u jednu ciniju i sipaj u flasicu!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1885
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 12:17:57   
amelia
Ja sam zene jednom kupila onu rucnu pumpicu kad su grudi hteli da.mi explodiraju od mleka i nisam uspela.nista da izmuzem totalni sam bauk user posted image rucno sam izmuzla jednu casu od 200 ml mleka jer bebac dva dana nije hteo da sisa iz leve dojke nemam pojma zasto... I sad se nekad desi da su grudi prepune i da treba da ih bar malo izmuzem ali pitanje je kako jel ima na youtube tutorial kako da se izmuzem ?user posted image
Ivana ne znam ja sta bih ti rekla moje iskustvo je bilo tako da sam stalno mislila da nemam mleka i ni kap nije izlazilo kad stisnem rukom ali ja sam ga po ceo dan stavljala na siku svakih 20 min mozda i osecalo se da nadolazi mleka. Nemoj odustajati i stavljaj je cesto na siku i da nema navucice mleka koliko joj je potrebno. Vazno da vuce doci ce mleko pre ili kasnije.

_____________________________

Ayan <3

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1886
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 12:20:41   
serpica

IZVORNA PORUKA: sonyasha

Ivana, nemaju svi isti ritam napredovanja. Moj ti je savet da više stavljaš da siki a isključiš dohranu. Malo je teže u početku ali će navući sebi odgovarajuću količinu samo im treba vremena.




Ovo potpisujem... i ja sam se plasila ali je na kraju sve ispalo ok... najbitinije je da je ona dobro,e sad neko uspe da izbaci dohranu a neko ne,cula sam da se bebe kasnije priviknu da ad i onda uopste nece da sisaju... prati je,kazem opet i kad nije gladan popice ad bar malo samo zato sto je puno secera i slatko bebi odgovara a ne znaci da je gladna.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 1887
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 12:34:22   
Zemunka85
E ovo ja potpisujem :D.
Ja kada sam tripovala da nemam mleka, napravim L AD, punu porciju i ona pojede. Pa povraca user posted image . Taaaaacno alavo. Ne zna. Pa me bacala u drugi bedak - da nema GER user posted image
pumpicom nikada nista nisam uspevala, samo me bunila. A koliko nisam bila u pravu govori staz dojenja. Bez ikakvog problema.

Kod Ivane je malo drugacija situacija, beba je jako mala i mislim da nema prostora za dojenje po svaku cenu, dok jos malo ne ojaca.
Svakako svi se slazemo oko istog - prati je, na siku - pa proceni, sigurno neces pogresiti user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1888
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 12:49:51   
IvanaSK RR
Nameravam da je dojim i necu odustati do krajnjih granica. Samo se u nekim trenucima da ako joj ne dajem i moje mleko na flasicu (ili AD) da nece dovoljno napredovati. I da, guta ona, ali to je natezanje sa njom, hice, nece...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 1889
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 13:27:53   
MakiJ
Moje iskustvo sa prvim detetom.
samo ti njega dryi na sisi navucice on sebi i tako sam radila, po ceo dan smo sisali i nije mi bilo tesko. 11 dana nakon porodjaja smo bili na kontroli a on izgubio 550g yutica podivljala zavrsili na 8, tih dana se i sada secam tako da ja ipak nisam imala dovoljno mleka pa sam posle svakog podoja davala dohranu i moj uros je lepo napredovao.
Porodila sam se pre 7 dana u 37 nedelji. Mleko je doslo 3 dan nakon porodjaja tako da smo u bolnici vec morali dohranu jer je bila gladna. Grudi su bile otekle masirala i sada vise nisu, izmuzem nekih 30ml i to sacuvam.
Sisa i hoce ali nakon sat vremena sisanja ona bi jos pa popije 30ml.
Sara ima zuticu jos i mora da jede redovno da bi se izborila, necu da slusam druge kao prvi put tako da posle svakog sisanja dobije AD.
Pijem Fitolat i ko zna mozda i ostavimo AD user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1890
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
14.6.2016 16:26:11   
misika
Ja sam u pocetku dok je beba bila mala sve sto izmuzem posle podoja davala bebi na spric (videla sam kako to rade u bolnici), (tipa10-20 ml) jer nije znala na bocicu bas da vuce, vise je coktala..
posle sam izbacila pumpicu kad su mi grudi omeksale i uhodale se..
AD sam u panici kupila, ali nisam nikad otvorila kutiju, na kraju sam poklonila.

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 1891
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
15.6.2016 14:19:42   
Lisa Simpson
Ja sam se u početku živa namučila bradavice me bolele kad ih pogledam nije bilo šanse pumpicu da koristim, a mleka kolko hoćeš i nećeš. Posle 2 meseca dobila ragade, mlekce se smanjilo plakala kao kiša jer sam mislila da je dojenje gotovo. Ali pila sam čaj za dojilje meni je baš baš pomagao, navukla mlekce. I evo sa 4 ipo mesec još sikimo, sada nemam baš puno mleka i pitanje je do kad ćemo imati da sikimo, ali svakako iako je ovo jedno od težih iskustava i bolnijih, mislim da je prelepo. Preporučujem vruće čorbe i supe i vruće mleko da se pije i jede. I želim svim mamama puno mlekca.

(odgovor članu misika)
Direktna veza do poruke: 1892
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
23.6.2016 11:50:45   
Maraj
Ne tnam gde da postavim pitanje pa cu ovde

kako dojite na plazi? Tj vise me brine higijena. Dakle , kupanje u moru , pa obavezno tusiranje jel da? Menjanje kupaceg da ili ne?

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 1893
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
23.6.2016 12:36:54   
dunja RR
Ja se nisam tuširala posle kupanja u moru, tj- jesam ono malo se provučem ispod tuša, ali ništa detaljno. Presvučem gornji deo i to je to. Sisao je non stop na plaži (u Turskoj inače user posted image ), i nije bilo nikakvih problema.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1894
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
23.6.2016 13:20:26   
Maraj
Aha. Hvala Dunja puuuno user posted image
znaci da nosim rezervni kupaci za presvlacenje

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1895
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
23.6.2016 14:52:18   
choopa choops
Ja sam se tuširaa prije dojenja obavezno, presvučem suvi kupaći i to je to.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1896
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
24.6.2016 10:01:21   
popkica bebic
Mame, molim vas, ako ijedna zna neka pise. Moja A je do puna 3 meseca i duze sisala savrseno normalno, na svaka 2 sata, a nocu bi se budila jedanput i sikila bi i nastavljala da spava. Od pre mesec dana, ona vristi na dojci, sisa samo u snu, reeetko kada sisa budna a da ne placemo obe. Mene psiha ubi, kao da me rodjeno dete odbacuje. Ona fino napreduje, ima 4 i po meseca i 7kg, mokre pelene, zutu kaku. Mislila sam da se uobrocila jer je nekad htela lepo da vuce na 4 sata, ali nekad prodje i 6 sati a ona odbija siku. Ocajna sam jer mleko nadolazi, ja se muzem, a posto ima pune pelene, ne nudim joj flasicu da je ne bih nacisto zbunila. Help!

_____________________________

"Mama je glagol od glagola raditi!"

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1897
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
24.6.2016 11:24:48   
serpica
Popkice mozda je samo skok u razvoju,probaj da hodas dok je dojis da setas po sobi meni je to upalilo,ili promeni polozaj,na kraju krajeva se izmzi pa na flasicu bolje je i tako nego nikako. I jos nesto,verovatno nije ali popricaj sa dr
mozda imas bakteriju u mleku pa zato odbija,kazem,ne verujem da je to,meni se desilo kad je bebac imala mesec dana pa sam imala bolnicku bakteriju klebsielu i onda sam primala injekcije i izmuzavala se melko bacala ona pila ad meces dana i posle smo nastavili sisanje.
To je moje nagadjanje ali ako se nastavi da odbija konsultuj doktora.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 1898
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
24.6.2016 15:44:18   
madre
Popkice,pročitaj malo temu štrajk dojenju,možda ti bude malo jasnije...

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu popkica bebic)
Direktna veza do poruke: 1899
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
28.6.2016 10:20:14   
Anck Su Nmaun
Mislim da smo pregrmeli jos jedan skok u razvoju pre par dana...opet sisanje do besvesti, plakanje...
Dva dana i kraj. Pogledam kad ono 6-ta nedelja...znala sam da je to.

Pre neki dan ajde da se izmuzem jer je sisao s jedne drugu ne, pa da probam a ona mekana...bila sam u cudu koliko sam izmuzla user posted image
Inace je juce tati napravio sljivicu na ruci trazeci sisu da se uspava user posted image user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here