|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 11 [12] 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vršnjačko nasilje
4.4.2019 12:02:27   
vocicana

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Voci, ne znam da li se secas, pisala sam ranije, S se isto ponasao u tom uzrastu u kom je tvoj D sada. U zemlju sam propadala. Pricali amo stalno da se to nw radi, proslo ga je. Sada recimo kada su u srednjoj grupi, jesenas je dobijao batine od jedne devojcice uz grupe duplo manje od njega. Pricao mi je i nisam verovala sve dok svojom ocima nisam videla na jednom rodjusu. Ali prestala jw, prosla ju je ta faza. Sada imaju drugu drugaricu koja sve redom udara u grupi, prica mi mm da se svi zale. Mala upala u tu fazu, inace je damica. I S je pre neki dan zveknula u stomak i S prijavio to pred njenom mamom. Juce se neko drugo dete zalilo, a jutros trece, D zatekap vaspitacicu jutros kako joj objasnjava da se to ne radi. Eto, desava se i njima, imaju 4.5 godine. S je tu fazu prosao sa 3 godine, i bila je burna, ali sada je ok. 

Dunja, da secam se. Msm stvarno ponekad bude me toliko blam, ali stvarno smo strasno nezni prema njemu, ne reterujemo naravno, kada zase..nesto dobije kritiku, ali mi je onako bas tako nezgodno. Normalno, mora da prodje i prevazidje, ali hajde ti sada.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 276
   RE: Vršnjačko nasilje
4.4.2019 13:03:04   
smeško
Oni se sada uce da ispolje i da se izbore sa svim jacim emocijama. Ne ide to preko noci. Najlakse je iscudjavati se, sto sam takodje videla u vrticu. Ali je i smesno. Kao sto roditelji najgorih tinejdzera pricaju kako su im deca savrsena kada nisu sa njima. Vi radite sve sto treba. Bar po mom misljenju.


(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 277
   RE: Vršnjačko nasilje
21.7.2019 13:01:55   
MimaKos
Imamo slucaj u vrticu deteta koje je jako agresivno prema svoj deci i zaista nije normalno koliko agresije mali ima u sebi. Roditelji su u fazonu da ih to uopste ne zanima, po dete dolaze baba i deda a princip vaspitacica je da sa babama i dedama o takvim stvarima ne pricaju. Moje dete jos uvek nije ozbiljnije nagazio, ali mislim da bih im kuci na vrata otisla kada bi se nesto desilo jer je vec nekoliko puta bukvalno raskrvario par njih.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 278
   RE: Vršnjačko nasilje
1.10.2019 10:41:11   
bubulence
Ovih dana su se novine usijale od vesti o vrsnjackom nasilju koje se dogodilo u nasoj skoli.

Citajuci komentare vidim da ce uskoro dete koje je razbilo glavu drugaru iz razreda (na casu!!!) uskoro postati zrtva. Jer, iako maltretira drugara vec punih 6 godina, iako su se roditelji zrtve nekoliko puta pismeno obracali skoli trazeci zastitu za svoje dete,  nasilnik je ovog puta imao razlog da drugaru nekoliko puta glavu udari o sto i napravi rasekotinu od oko 2cm... Dete zrtva, mu je opsovalo majku! Gde ide ovaj svet? Zasto se uopste trazi izgovor za razbijanje glave drugaru? Daje mu se podrska. Sokirana sam

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 279
   RE: Vršnjačko nasilje
1.10.2019 10:57:20   
Olga75
Uuu opsovo mu mater, da je neka naučila bi svoje štene kako da se ponaša! Jaka stvar, ta mater neka prepodobna da ni u usta ne sme da se uzme.
To je to, gasite svetla da se razilazimo jer poješće nas raspuštene, bahate i koznakakve zveri.
Buhuhu, baš mi žao što se tolko potresao jer mu je mamiku opsovao da je morao da mu razbije glavu.
Ma, fuj!

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 280
   RE: Vršnjačko nasilje
1.10.2019 11:11:54   
bubulence
Oglasio je brat nasilnika i rekao da svi ucute jer ne znaju sta se zaista desilo. Zrtva je nasilniku opsovala majku, pa kako drugacije nasilnik da reaguje!?!?

Strasna stvar je i sto se to sve desavalo na casu matematike dok je nastavnica bila prisutna. 

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 281
   RE: Vršnjačko nasilje
1.10.2019 11:28:37   
Ivanka 75
Nasilnici uvek traze izgovor za bahatost. Ako im se neko suprotstavi onda placu, kukaju i biju. I upiru prstom.

Jaxsam nesto razmisljala... Kad bi moje dete neko sistematski maltretirao a razgovori i molbe ne davali rezultate, ladno bi nasla grupu sa fantomkama da naprave sacekusu... 😊

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 282
   RE: Vršnjačko nasilje
1.10.2019 11:31:51   
bubulence
Ivanka, ne bih nikoga trazila, otisla bih licno i necu da pisem sta bih uradila i detetu i roditeljima


(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 283
   RE: Vršnjačko nasilje
1.10.2019 11:33:03   
Ivanka 75
A roditelje da i ne pominjem... I njima bi razbila glavu pa nek me tuze.
I to sam pojedinima stavila do znanja 😊

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 284
   RE: Vršnjačko nasilje
22.2.2021 14:22:20   
Ivanka 75
Da ne masimo temu vise tamo u negativi.


Ja pravim rqzliku izmedju dve uciteljice. Prva je sve trpala pod tepih, ova druga to ne radi. Odmah zove roditelje na razgovor i suocavanja sa decom. U Ivinoj grupi se nista ne desava ali druga grupa, cujem, stalno na tapetu. 

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 285
   RE: Vršnjačko nasilje
24.2.2021 14:45:15   
marketing RR

Danas je Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja❗️
DOR Centar, udruženje koje je posvećeno radu s decom i roditeljima na temu širenja nenasilja, deli besplatno sa vama BUKVAR NENASILJA koji možete preuzeti na linku 👉 www.dorcenter.org/publikacije

user posted image

< Poruku je uredio marketing RR -- 24.2.2021 14:46:35 >

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 286
   RE: Vršnjačko nasilje
24.2.2021 23:14:17   
mati
Učiteljica je kod mlađeg M dala šablon ptice da iseku, oboje u roze i napišu poruku o prijateljstvu. I nama u grupi je poslala por da nose neki roze deo garderobe, bez obzira na pol, ili bedž. Imali smo roze majicu iz vrtića ali je verovatno sa malim stvarima spakovana, napravila sam mu narukvicu, od one kao obojene trave, i stavio je roze masku. Danas ga pitam jel ispostovala druga deca, kaže niko od dečaka, samo on i drug jedan nosio bedž. Mene ljute takve stvari. Nisu imali??? Nisam ni ja pa sam se snašla. Svako ima roze bojicu, i mogao je bilo šta da nacrta i okači na bluzu... Mislim na roditelje...

< Poruku je uredio mati -- 24.2.2021 23:16:05 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 287
   RE: Vršnjačko nasilje
24.2.2021 23:36:32   
Ivanka 75
I sta posle ocekivati od takvih roditelja? Cemu da nauce decu?

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 288
   RE: Vršnjačko nasilje
25.2.2021 17:29:40   
smeško
Што сте строге. 😆 То је само форма. Не знам ни ја да ли бих стигла тиме да се бавим. Али зато за разговор са децом увек имам времена. Ту је замена теза.  Боље да је написала:,,Поразговарајте са децом". И сутра на часу додала још пар реченица.  

Немам појма, деца су нам све гора и баш нам у погрешном смеру расипају енергију.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 289
   RE: Vršnjačko nasilje
15.3.2021 14:21:34   
mati
U petak je drug mlađem M otvorio flašicu za vodu i pljunuo u nju. Inače ga je učiteljica već kaznjavala pre toga. Morala sam da je zovem, zbog cele situacije još ne znam sve roditelje, inace bi njih. Ja razumem dečju salu, da mu sakriju flašicu, da je možda usvrljaju, ali da neko otvori flašicu i pljune u nju je već previše. Tako sam i rekla učiteljici. Kaže da je dete hiperaktivno, ali da roditelji sarađuju, što je ok. Razumem i to, ali mora da se skrene pažnja. Ipak su oni tek prvi razred. Šta će biti do osmog...
Ovo sam kopirala iz druge teme... A sada cu pisati, nažalost, nastavak.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 290
   RE: Vršnjačko nasilje
15.3.2021 14:30:40   
mati
Vraćamo se iz škole, kaže M kako sada L( neću navoditi ime) ima crveni karton i ide na razgovor. Pitam ja koga je sad dirao, kaže mene je šutirao i posle me davio. Drugarica jedna, dežurna tuzibaba još iz vrtića rekla drugom drugu nešto za M, pa on počeo da ga šutira još u pomoć pozvao i tog L. I davio ga. M kaže da se branio, i rekla sam mu da treba iako sam mu rekla da tog drugog što je prvi počeo pazi jer je duplo manji od njega. Poludela sam. Prvo sam poslala por majki te devojčice, pa zvala učiteljicu. Ona je u međuvremenu pričala sa tim roditeljima pa smo se tek kasnije čule. Zakazala je razgovor sa pedagogom ili psihologom u školi, na šta sam joj rekla da cu lično propratiti da li se to zaista preduzima, na šta mi je ona rekla da nema potrebe da joj ne verujem.
Majka devojčice kaže da se i ona čula sa uciteljicom, da njena ćerka jeste tuzibaba (zamislite taj ponos) ali da je nepravedno okrivljena. Na kraju ipak saznajem ovako.
Moj M je tom dečaku drugom zguzvao neki papir, ta mala je videla i tužila ga, on počeo da ga šutira pa pozvao u pomoć i L, koji ga je i šutirao i davio.
I eto tako. Kaže M da se šalio što je zguzvao papir user posted image i sada je kažnjen. Evo glava me boli.
A da, zvala sam i majku od L, zamolila me učiteljica da ne pišem na grupi. A ja bi rado, jer ko zna još koliko dece maltretira.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 291
   RE: Vršnjačko nasilje
15.3.2021 22:11:59   
smeško
Мати, у праву си што желиш све да испратиш. Стварно нема оправдања за ударање и дављење. Пази, давио га. Страшно.

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 292
   RE: Vršnjačko nasilje
16.3.2021 21:45:48   
mati
Evo ludim od jedne majke juče i danas. I neću to da pustim nikako. Sutra idem na razgovor sa uciteljicom. Mislim znam ja da njih uče tim diplomatskim odgovorima, i mirnom rešenju bez panike i stresa. Ali ona je učiteljica a ja sam roditelj. I to učiteljica koja je danas pred svima rekla kako da devojcica(tuzibaba i alapaca) ništa nije kriva. Mislim stvarno. A da, pored toga što ga je tužila, devojčica je i rekla da ga sutne. A danas kaže ne seća se da je rekla. Iako su sva trojica to čula. Mam je bas lepo naučila, da odgovara kao kriminalac, ne seća se jadna šta je rekla ni juče ni danas.

< Poruku je uredio mati -- 16.3.2021 21:48:23 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 293
   RE: Vršnjačko nasilje
17.3.2021 10:05:01   
Milena18
Mati, javi kako je prošao razgovor sa učiteljicom. Meni je strašno da mnogi prosvetni radnici nemaju sluha za ovu temu, iako formalno škola ima mehanizme da se bori protiv vršnjačkog nasilja. 


(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 294
   RE: Vršnjačko nasilje
17.3.2021 12:16:28   
branki*
jaoooo,meni je muka od ove teme...dete mi polazi u prvi razred,u prosveti sam.
sta se desava je blago receno haoticno i nenormalno.
kakvo davljenje bre u prvom razredu,eejjjjuser posted image user posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 295
   RE: Vršnjačko nasilje
17.3.2021 12:47:50   
lesli
Davili ga i sutirali i to njih dvojica, jer je zguzvao jedan pisljivi papir?! Strasno, mati. On jeste napravio nestasluk, ali aman cemu ti ljudi uce svoju decu???Drzi se i isteraj to na cistac.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 296
   RE: Vršnjačko nasilje
2.4.2021 8:45:53   
mati

IZVORNA PORUKA: Milena18

Mati, javi kako je prošao razgovor sa učiteljicom. Meni je strašno da mnogi prosvetni radnici nemaju sluha za ovu temu, iako formalno škola ima mehanizme da se bori protiv vršnjačkog nasilja. 


Ovo jeste tačno, čast izuzecima. Moja drugarica je učiteljica i ona mi je takođe rekla da preterujem, i da se mnogo strašnije dešavaju. Htela sam da joj kažem da ona gleda očima učitelja a ja majke. Nego nisam želela da protumači pogrešno jer još uvek nema dete, bori se, a bliske smo.
Učiteljica isto. Kaže " zašto ste se uhvatili za L(devojčicu)".
Uglavnom ja je pitam kako je pred svima L jedina ispala da nije kriva i kako joj je učiteljica rekla da nije kriva. Tako mi je dete prenelo. Učiteljica kaže da to nije rekla. I da ne treba bas sve da verujem detetu...
Igrom slučaja, majka i drug od M odmah svratili do nas i kažem ja M " nisi rekao istinu, da učiteljica nije pred svima vama rekla kako L nije kriva"... Kad ovaj mali skače, drug i kaže "Jeste, rekla je, nemojte da krivite L ona nije kriva"... user posted image i šta sad, da idem opet i ispravljam. Momci se nisu dogovarali šta će da kažu, prvi su razred tek, i nisu ni znali da ćemo o tome da pričamo. Tako da im verujem...
Jess, biće mi mnooogo dugačak post ako ti ispisem sada. Najbolje da je ignoriše.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 297
   RE: Vršnjačko nasilje
2.4.2021 8:58:34   
dddaca
Cuj, nemoj da verujes svom detetu. Pa kome ces, tudjem? Uhhh...

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 298
   RE: Vršnjačko nasilje
2.4.2021 9:04:18   
Ivanka 75
Iskreno, ja uvek podjem od toga da mi mije dete ne isprica bas sve. Ono sto bi meni mozda bilo bitno, njoj nine pa zato i ne prica. Oni se vode osecanjima, da li su povredjeni sto ih je drug izdao na neki nacin, uvredjeni jer im je neko rekao nesto ruzno, da li ih je neko udario, bilo sta. Oni se vode osecanjima a osecanja su nepogresiva. 


(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 299
   RE: Vršnjačko nasilje
2.4.2021 20:58:40   
smeško
И ја увек остављам делић резерве. Мада се овде из читаве ситуације види да учитељица нема одговарајућу реакцију. Сада је све и теже, бар код нас. Не може се ни ући у зграду школе. 


(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 11 [12] 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 11 [12] 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
Dete koje skače je dete koje raste
Skakanje nije samo zabavno, već ima i višestruku korist za psihomotorni razvoj deteta. A najbolji deo što je to jednosta...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here