|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:17:30   
Tajčica

IZVORNA PORUKA: branki RR

Tajcice,ovo sto si ti radila sa vigantolom,i ja sam radila,tj davala vigantol taj koji sam otvorila jos od rodjenja,pa su mi zenice ovde na forumu rekle da kupim ipak novi.



Hvala ti Branki, baš pročitah to u temi Vigantol, ali se plašim, s obzirom da nisam znala za to, tj lepo piše na kutiji da važi 6 meseci nakon otvaranja, ali nisam obratila pažnju na to, jer sam gledala baš rok važenja, a on je tipa do 2017. I ja mislila to je to. A u stvari je 6 meseci od otvaranja.

Pa se plašim da nisam nanela neku štetu bebcu user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:19:08   
Modessty
Pitanja za Dr Damnjanović, Pampers pedijatar:

1. KOliko dugo vremensi može da se daje probiotik? Nedelju dana, mesec dana, više od toga?
Mladji sin ima 2 godine i već nekoliko dana mu dajem Linex Baby jer je par dana pre toga imao zatvor. Primetila sam da dok pije probiotik nema probleme sa grčevima u stomaku, stolicu ima svakodnevno (a ne na 3 dana), ne budi se noću uz plač već mirno spava. Ovi problemi sa stolicom nastali su nakon preležanog stomačnog virusa pre dva meseca.
2. Da li alergo test na određenu hranu može biti lažno negativan ili lažno pozitivan kod dece mlađe od 3 godine? I da li se uopšte preporučuje bilo kakvo testiranje na alegije pre 3. godine?
(dete reagovalo na čist belanac u više navrata, pa nam je preporučeno da radimo alergo test)
3. Stariji sin koji sada ima 5 god i 8 meseci, imao je jaku alergiju (ne gušnje već po koži) na amoksiklav sirup. Nakon toga više nikada nije primio lekove na bazi penicilina. Znam da se inače radi samo test na određenu vrstu penicilina - u našem slučaju na amoksicilin, pa se pitam da li ga treba testirati ili jednostavno isključiti sve peniciline i na dalje (da ne kažem doživotno)?
U Domu zdravlja su čak predlagali da mu se pod nadzorom njihovih lekara da recimo Ospamox i da se onda vidi da li će reagovati na njega. Iskreno meni se ta varijanta uopšte ne dopada!
Šta Vi predlažete?

Hvala!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:21:11   
Ana RR
Pitanje za dr. Julku Damnjanović, Pampers pedijatra:

Moj 4-godišnji sin poslednjih 5 meseci pokazuje znakove alergije ali ne znamo šta je uzrokuje. Bili smo duži period u Kanadi i tamo je bio potpuno zdrav, prijala mu je klima (kao i suprugu i meni) i nije imao nikakvih problema. Čim smo se vratili u Beograd počeo je da se češe po glavi, licu, nos ga svrbi, kija, konstantno mu je nos zapušen i pun sekreta, letos je tri noći za redom imao krvarenje iz nosa... Ne pronalazim nikakvu vezu sa tim simptomima jer ih ima gde god da smo. U junu je imao laringitis po prvi put, tada mu se upalila pljuvačna žlezda.

Takođe, negde od aprila meseca se žali na bol u stomaku. Ponekad to jeste foliranje (ako mu se ne dopada ručak i sl.) ali često vidim da ga zaista boli. Bili smo na pregledu kod njegove doktorke, jednom su ga pregledali i u Tiršovoj, zaključak je da je sve u redu ali on se i dalje žali.

Šta nam savetujete, kakve testove da odradimo, na šta da obratimo pažnju?

Hvala unapred.

Lp,
Ana

< Poruku je uredio Ana RR -- 28.10.2015 13:48:41 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:21:15   
wivern
Pitanje za dr Goranu Isailovic:
Ako dete ima veliki broj mladeža na telu na koliko je potrebno viditi ga na kontrole dermatologu?

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:22:30   
wivern
Pitanje za dr Goranu Isailovic :
Imam dečaka od godinu dana da li je potrebno da mu zimi nečim mazem lice i ruke pre izlaska na hladan vazduh?

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:24:19   
Pampers psiholog

IZVORNA PORUKA: milicicak

Postovana dr Zdravkovic,
Moja devojcica ima 3,5 godine i ne ide u vrtic. Pricljiva je, ostvaruje komunikaciju sa decom i odraslima, lepo se igra sa drustvom iz parka i decom koju je navikla da vidja. Dobro je i poslusno dete. Problem je sto ne zeli nigde da ostaje bez mene i supruga. Obozava skolicu sporta i zaista prati program i ucestvuje ali ne zeli da ide ako neko od nas dvoje ne ostaje sa njom. Pri tom ona u toku casa ne trazi nikavu komunikaciju sa nama, slusa trenera i njegove instrukcije ali joj je prosto neophodno da kad se okrene neko bude tu. Isto vazi za igraonice i druzenja u nepoznatom prostoru. Ona se opusti i igra i druzi ali neko mora uvek da bude prisutan inace pocinje da place, napusta aktivnost i krece da nas trazi.
Kako da joj pomognemo da se osamostali u tom smislu i prevazidje strah?
Hvala puno na odgovoru.

Draga "Milicice", vazno je da ništa ne preduzimate na silu ni intruzivno. Potrebno je ispoštovati dete i njegove potrebe. Pokušavajte postepeno, na kratko, npr. da izadjete iz prostorije ono liko koliko to ćerka može da podnese pa polako povećavajte distancu i vremenski period kada niste u prostoriji. Kada to savladate, onda ćete, opet prateći njen tempo, moći po malo i da je ostavljate samu. Pozdrav.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:24:20   
branki*
Tajcice,ja mislim da nismo,ali,javice se dr,pa ce nam reci,valjda je sve ok.
Mod,i ja imam puno nedoumica oko tih alergotestova!
Pitanje za pedijatra-
Sta mislite o testovima intolerancije igg na hranu kod dece i ukoliko unose hranu na koju su intolerantni,kakve to posledice moze da izazove,da li je to mnogo strasno nesto?
Puno hvala na odgovoru!i hvala ringeraji,jer inace ne znam kome bih postavila ovolika pitanja zaistauser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:24:47   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: wivern RR

Pitanje za dr Julku Damnjanovic:
Uskoro nam sledi vakcinacija mmr vakcinom interesuje me da li je pre vakcinacije potrebno raditi krvnu sliku ili nekakve pretrage. Nama se često dešava da dečaku cure slinice tj vodeni sekret i ume da se ponekad zakaslje. Nikada ništa nismo imali na plućima niti upaljeno grlo pa me interrsuje može li to napraviti neki problem prilikom vakcinacije.
Hvala unapred

Vakcina se daje nakon 15 meseci,potreban je pregled pedijatra i on ce odluciti da li je beba zdrava.Bitno je da nema alergije na jaje.Ova vakcina retko daje reakcije.Bez brige, ne mucite bebu u napred.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:28:31   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: branki RR

I jedno pitanje za pampers pedijatra!
Molim vas,ja ponekad hranim svoju devetomesecnu bebu tako sto je animiram da bi jela,jer u suprotnom ne zeli.da li gresim?da li traba da joj samo ponudim i ako jede,jede ili bi trebalo da se dovijam i sluzim zanimacijom kako bi ipak nesto konktetno pojela?
Hvala puno!

Moj licni stav je da je vazno da dete pojede obrok,treba se snalaziti,jer dete nema svest da se ga ponudili da jede. DOVIJAJTE SE.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:29:52   
Pampers psiholog

IZVORNA PORUKA: Tajčica

Draga dr. Svetlana, moj sin ima 16,5 meseci i još nije progovorio niti jednu smislenu reč. Brblja puno, i veselo je dete. Ne pokazuje prstom stvari. Ne hoda samostalno - to spominjem ako možda postoji veza između pokreta i govora ... što se prohodavanja tiče, dr. u Sokobanjskoj nam je rekla da je na tom polju sve ok, da ga ne forsiramo, već pustimo da sam radi koliko i šta može.

D li je rano za brigu ili bi smo već trebali da reagujemo, u smislu logopeda ili sl.?

Inače pričamo stalno sa njim, igramo se, često smo i napolju. Ali nemamo drugara u okolini, tako da nema puno kontakata sa vršnjacima.


Unapred hvala

Veoma je dobro što ste osetili da je potrebno sa sinom da imate strpljenja i da pratite njegov ritam. Svako dete ima neki svoj tempo i ne trea ih međusobno porediti. Važno je da i dalje istrajavate u tome da mu pokazujete predmete i mnogo puta ponavljate ime predmeta i da svaki njegov pokušaj da kaže nešto nalik onome što ste izgovorili nagradite poljupcem, oduševljenjem i sl. kako bi on počeo da primećuje da je izgovaranje reči nešto veoma važno za šta dobija "nagradu" od vas.

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:32:56   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Pampers psiholog


IZVORNA PORUKA: milicicak

Postovana dr Zdravkovic,
Moja devojcica ima 3,5 godine i ne ide u vrtic. Pricljiva je, ostvaruje komunikaciju sa decom i odraslima, lepo se igra sa drustvom iz parka i decom koju je navikla da vidja. Dobro je i poslusno dete. Problem je sto ne zeli nigde da ostaje bez mene i supruga. Obozava skolicu sporta i zaista prati program i ucestvuje ali ne zeli da ide ako neko od nas dvoje ne ostaje sa njom. Pri tom ona u toku casa ne trazi nikavu komunikaciju sa nama, slusa trenera i njegove instrukcije ali joj je prosto neophodno da kad se okrene neko bude tu. Isto vazi za igraonice i druzenja u nepoznatom prostoru. Ona se opusti i igra i druzi ali neko mora uvek da bude prisutan inace pocinje da place, napusta aktivnost i krece da nas trazi.
Kako da joj pomognemo da se osamostali u tom smislu i prevazidje strah?
Hvala puno na odgovoru.

Draga "Milicice", vazno je da ništa ne preduzimate na silu ni intruzivno. Potrebno je ispoštovati dete i njegove potrebe. Pokušavajte postepeno, na kratko, npr. da izadjete iz prostorije ono liko koliko to ćerka može da podnese pa polako povećavajte distancu i vremenski period kada niste u prostoriji. Kada to savladate, onda ćete, opet prateći njen tempo, moći po malo i da je ostavljate samu. Pozdrav.

Hvala puno na odgovoru :)

(odgovor članu Pampers psiholog)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:33:12   
gugutka
IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar


IZVORNA PORUKA: branki RR

I jedno pitanje za pampers pedijatra!
Molim vas,ja ponekad hranim svoju devetomesecnu bebu tako sto je animiram da bi jela,jer u suprotnom ne zeli.da li gresim?da li traba da joj samo ponudim i ako jede,jede ili bi trebalo da se dovijam i sluzim zanimacijom kako bi ipak nesto konktetno pojela?
Hvala puno!

Moj licni stav je da je vazno da dete pojede obrok,treba se snalaziti,jer dete nema svest da se ga ponudili da jede. DOVIJAJTE SE.



Ovo je i mene zanimalo, hvala puno na odgovoru Dr. Damnjanović i u moje ime.

< Poruku je uredio gugutka -- 28.10.2015 13:34:14 >

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:34:55   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: Tajčica


Pitanje za dr. Julku, Pampers pedijatra:

Beba ima 16,5 meseci, pili smo Vigantol do godinu dana. S tim što nisam znala da se bočica Vigantola baca 6 meseci nakon otvaranja i uzima nova. Nama je ta jedna bočica trajala gotovo do pred rođendan. Da li sam nanela neku štetu bebcu time što je praktično od 7-12. meseca pio Vigantol koji možda nije bio ispravan?


Počela sam opet da mu dajem Vigantol pre neki dan, da li da dajem 1 kap dnevno, kao i u prvoj godini?

Unapred hvala

Nece bebi biti nista zbog Vigantola kome je oslabljeno dejstvo, pravilo je da se deci daje Vigantol u drugoj zivotnoj zimi i nastavite sa zapocetim.

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:34:58   
branki*
pitanje za pampers pedijatra-
imam bebu od 9 meseci koja sisa nocu i to sigurno nekih 5,6 puta,tako se i uspavljuje.da li da je pustim ili odvikavam?je li njoj to mleko zaista potrebno jer je gladna ili je to neka navika?
hvala najlepse!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Pampers psiholog)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:35:05   
Pampers psiholog

IZVORNA PORUKA: wivern RR

user posted image
Imam pitanje za psihologa. Imam decaka od godinu dana zadnjih par meseci ucimo tasi-tasi, gde zeka pije vodicu, pametna glava, kuca kaze av-av ali je tek od skoro poceo da pokazuje samo gde zeka pije vodicu i to kad on hoće. Zabavlja ga i smeje se dok mu pokazujemo ali ne pokazuje neke znake da bi to i ponovio. Zanima me do kada je normalno da deca budu u toj fazi i kada bi trebalo da se zabrinemo ako nema povratne reakcije.
Hvala unapred

To što je vaš sin od skora počeo da reaguje ponavljanjem na ono što nastojite da ga naučite dobar je znak. Svako dete je osoba za sebe i izuzetno je značajno da budete istrajni i da mu pokažete svaki put kada ponovi ono što želite, bilo to nešto već urađeno ili novo, koliko vas usrećuje njegova aktivnost. Ukoliko u narednih nekoliko meseci stvari ne budu ni malo drugačije posavetujte se sa pedijatrom. Ipak, očekujem da će se njegova aktivnost nastaviti u dobrom smeru.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:35:08   
emicaa
Pitanje za dr.Julku Damjanović
1.Imam djevojčicu od dvije godine,često ima problema sa tvrdom stolicom.Nekad ide sve super a onda joj naidje period kad ne ide skoro nikako.Svaki dan joj dajem cijedjene sokiće,jede dosta voća,jabuke,kruške,kivi,mandarine i povrće joj dajem svaki dam ali ništa.Od desetog mjeseca pije mlijeko bez laktoze,da li to može imati neke veze?
2.u zadnjih nekoliko dana se budi svako jutro tačno u pola 6,pokušava opet zaspati ali ne može.Imate li vi neko objašnjenje šta bi je moglo mučiti.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:38:39   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: wivern RR

Novo pitanje za dr Julku Damnjanovic :
Koliko bi sati beba od 7 meseci trebalo da ima dnevnog sna?

U prvoj godini zivota odojce treba da spava do 15 ha dnevno,znaci za 24 ha do 15ha.Nema podataka koliko je to u toku dana,ja misli da je to individualno,zavisi kakvi ste bili vi.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:40:05   
Modessty
Za pampers psihologa:

Dešavalo se da se sin probudi u sred noći uz užasan vrisak. Plače u snu i vrišti. Kad mu priđemo i uzmemo ga u naručje on se otima i udara nas rukicama kao da se brani, kao da mu je život u pitanju. I ništa ne pomaže! Ni milovanje, ni to što pričamo da su mama i tata tu, niti upaljenio svetlo, ni umivanje. To je umelo da traje i po pola sata. Jednom smo ga čak i tuširali jer nisamo više znali kako da ga probudimo i dopremo do njega. Jasno se videlo da još uvek spava, tj da je u nekom polusnu. Zaista užasno iskustvo! Kad se probudi ničega se neseća, zbunjen je i priča da je sanjao nešto strašno. Ispalo je da su te epizode nastajale zbog jako zapušenog nosa zbog alergije. Dobio je Galtifen kao terapiju i ti napadi su prestali. Sve se to dešavalo između njegove 2 i 3. godine. Desilo se još jednom pre nekoliko meseci.
O ovome je pisalo i još nekoliko mama ovde na forumu i deca su odprilike istog uzrasta od 1 do 5 godina.

Kako reagovati u takvim situacijama? Kako umiriti dete? Kako ga probuditi?

Hvala!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:40:18   
emicaa
Imam jedno pitanje i za pampers psihologa.
Djevojčica od dvije godine se plaši nepoznatih muških osoba,do skora se plašila koga god da sretne,bilo muško ili žensko.Žena se više ne boji ali ako recimo šetamo i u susret nam ide neki muškarac ona se skroz primakne uz mene,mojom ruke pokrije sebi lice i govori neće čiko ništa.I od prošle godine ima ogroman strah id doktora,čim vidi nekoga u bijelom počinje plakati,kako da je malo oslobodim tog straha.Kad odem sa njom doktoru jedva je održim da je pregleda.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:40:19   
Ana RR
Pitanje za dr Svetlanu Zdravković:

Moj 4-godišnji sin je jako vezan za mene. Igrom slučaja sam kući od njegove druge godine, duži period smo bili u inostranstvu gde je on takođe stalno bio sa mnom. Trenutno je u fazi da želi samo ja da mu pomognem oko jela, oblačenja, kupanja, čak i odlaska u toalet.. uveče želi samo sa mnom da spava, bezbroj puta dnevno mi kaže da me voli, ako ga grdim odmah počinje da plače i da me grli i govori kako me voli... Ne ide u vrtić (išao je od 2. do 3. godine), nije svakodnevno u kontaktu sa decom a na žalost nismo u mogućnosti da ga upišemo u vrtić (koji on nikada nije ni zavoleo). Voli da ide kod bake i deke ali ne želi nigde da ostane bez mene.
U suštini je veselo dete, jako je aktivan, pametan je, brzo uči, engleski jezik je savladao za nepuna 4 meseca i baš puno razume, traži da mu puštamo pesme i crtaće na raznim jezicima i vrlo brzo počne da ponavlja reči, kada se sam igra priča na engleskom.. Ali je i tvrdoglav, nema koncentraciju za stvari koje mu nisu interesantne.

Brine me samo ta vezanost za mene, da li to može da utiče na njegovo samopouzdanje i samostalnost?

Hvala unapred.

Lp,
Ana

< Poruku je uredio Ana RR -- 28.10.2015 13:44:04 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:41:49   
Pampers psiholog

IZVORNA PORUKA: branki RR

Dobar dan!
Ja imam pitanje za pampers psihologa,tj vise pitanja,ako nije problem...
1.da li beba moze doziveti neku traumu ako je ostavljam da place nekih 10 ak minuta jer ne mogu odmah da je uzmem,da li to moze nekako negativno da utice na njen mentalni razvoj i psihicki?
2.da li mogu da napravim razmazenu bebu?moja mama kaze da sam razmazila svoju bebu od 9 meseci i da je zato naucila samo na ruke i da budem po ceo dan sa njom.postoji li razmazena beba?
3.da li smem da dete kaznim tako sto cu ga udariti po dupencetu?je li to primereno?
Hvala vam puno!

Draga Branka, bilo bi dobro da bebu ostavljate da plače što je manje moguće. Ukoliko niste u mogućnosti da joj se potpuno posvetite, pokušajte da pronađete igračku koja će je zainteresovati ili muziku koja će je umiriti i tome slično. Univerzalnog odgovora nema, jer je svako dete priča za sebe. Ali za neku decu koja su osetljivija i manje uskraćivanje može da bude traumatično pa probajte da uradite nešto od navedenog. Postoje zanemarene bebe, od viška prave ljubavi niko se nije razvio na pravi način. Bebama je dodir i kontakt sa majkom i njenim telom veoma potreban i koristan za psihički i fizički razvoj. Ja sa lično protiv bilo kakvog udaranja pa makar i po dupencetu. Pokušajte izrazom lica da pokažete i potkrepite kod deteta ponašanje koje smatrate dobrim. Kada uradi nešto što ne odobravate blago izrazite svoje nezadovoljsvo rečima i budite strpljivi prema svojoj bebi.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:45:05   
NadaR
Pitanje za Pampers psihologa

Moj sedmogodisnjak ide u drugi razred . Miran je, poslusan i zaista nije bilo nikakvih problema s njim . Volio je da uci , sam je savladao citanje . Problem nastaje kada su dobili novu uciteljicu, trecu po redu . Prva je bila sa njima u prvom polugodistu prvog razreda , zatim druga u drugom polugodistu i u septembru i evo treca sad od pocetka oktobra.
Njega vise nista ne zanima . Poceli smo da se natezemo oko domacih zadataka , oko vjezbi za kontrolne radove ... Sve sto mu dosad dopadalo (matematika, srpski) sada mu predstavlja problem .
Zanima me da li je to reakcija na novu uciteljicu koja je jako stroga za razliku od prethodnih , na novi sistem rada ili imamo veliki problem?
Hvala

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:46:11   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: Nada RR

Postovana dr Damnjanovic
Imam djecaka od sedam godina. Do cetvrte godine smo se jako mucili sa laringitisom . Onda je srecom prestalo . Desavalo se povremeno, jednom ili dva puta u toku cijele godine* ali u skroz blagom obliku . Sami smo to resavali naparenim kupatilom , čajićima ... Prosle nedelje nam se desio bas gadan napad . Morali smo u hitnu i onda nekoliko dana antibiotik i inhalacije. Da li da u buducnosti ocekujemo takve jace napade ? Sta ih je moglo ponovo pokrenuti?
Hvala unaprijed na odgovoru . LP

Laringitis je cesci kod decaka i prema najnovijim podacima moze se javljati do 14 godine.Najcesci uzrocnik je virus,pa alerija, bakterija Haemophilus je uzrocnik kod beba ,ali se bebe sa dva meseca vakcinisu, deluje dramaticno,ali treba da se dogovorite sa svojim pedijatom sta treba da imate kod kuce od terapije da BUDETE uvek pripravni.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:49:40   
NadaR

IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar


IZVORNA PORUKA: Nada RR

Postovana dr Damnjanovic
Imam djecaka od sedam godina. Do cetvrte godine smo se jako mucili sa laringitisom . Onda je srecom prestalo . Desavalo se povremeno, jednom ili dva puta u toku cijele godine* ali u skroz blagom obliku . Sami smo to resavali naparenim kupatilom , čajićima ... Prosle nedelje nam se desio bas gadan napad . Morali smo u hitnu i onda nekoliko dana antibiotik i inhalacije. Da li da u buducnosti ocekujemo takve jace napade ? Sta ih je moglo ponovo pokrenuti?
Hvala unaprijed na odgovoru . LP

Laringitis je cesci kod decaka i prema najnovijim podacima moze se javljati do 14 godine.Najcesci uzrocnik je virus,pa alerija, bakterija Haemophilus je uzrocnik kod beba ,ali se bebe sa dva meseca vakcinisu, deluje dramaticno,ali treba da se dogovorite sa svojim pedijatom sta treba da imate kod kuce od terapije da BUDETE uvek pripravni.

Hvala na odgovoru . user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:50:02   
Pampers psiholog

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Za pampers psihologa:

Dešavalo se da se sin probudi u sred noći uz užasan vrisak. Plače u snu i vrišti. Kad mu priđemo i uzmemo ga u naručje on se otima i udara nas rukicama kao da se brani, kao da mu je život u pitanju. I ništa ne pomaže! Ni milovanje, ni to što pričamo da su mama i tata tu, niti upaljenio svetlo, ni umivanje. To je umelo da traje i po pola sata. Jednom smo ga čak i tuširali jer nisamo više znali kako da ga probudimo i dopremo do njega. Jasno se videlo da još uvek spava, tj da je u nekom polusnu. Zaista užasno iskustvo! Kad se probudi ničega se neseća, zbunjen je i priča da je sanjao nešto strašno. Ispalo je da su te epizode nastajale zbog jako zapušenog nosa zbog alergije. Dobio je Galtifen kao terapiju i ti napadi su prestali. Sve se to dešavalo između njegove 2 i 3. godine. Desilo se još jednom pre nekoliko meseci.
O ovome je pisalo i još nekoliko mama ovde na forumu i deca su odprilike istog uzrasta od 1 do 5 godina.

Kako reagovati u takvim situacijama? Kako umiriti dete? Kako ga probuditi?

Hvala!

Takvo iskustvo može zaistabiti teško i za dete i za roditelja. Gde sin spava i koliko sada ima godina? ako je spavao sam u sobi ili u posebnom krevetu, imalo bi smisla da ga u periodima kada je bolestan ili preosetljiv, ako je i dalje mali, pustite da spava kod vas u sobi ili zajedno sa vama kako bi osećao vašu blizinu i sigurnost koja su deci u takvim situacijama veoma važna. Takođe možete da pokušate da pustite neku tihu i laganu muziku za koju ćete tokom dana utvrditi da je voli i da ga ona opušta. To ga može postepeno i na prijatan način vratiti u budno stanje.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here