|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:52:12   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Postovana dr Julka.
moja devojcica puni novembra 2 godine. Naime, primetili smo da su njeni noktici jako tanki i po sredini su izreckani. Da li bi trebao neki poseban pregled? I sta bi mogli da koristimo za jacanje noktica? Hvala.

O tom problemu se posavetujte sa dermatologom on ce vam dati pravu terapiju i savet ,on vise zna od mene.Znaci prvo, idite kod vaseg pedijatra pa dalje.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:55:48   
cockic
Ja mislim da je moje pitanje za pampers psihologa.
Cerka 3g i 9m,jos mokri noću u krevet tako nastavi da spava i probudi se posle nekog vremena da se presvuce.pelene skinula sa 21 mesec,noćnu sa dve godine.i od tad mali period je bio bez noćnog mokrenja.pelenu od druge godine nismo vraćali nikad.pa bi me zanimao vas savet.
Hvala!

(odgovor članu Pampers psiholog)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:56:21   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Pampers psiholog


IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Za pampers psihologa:

Dešavalo se da se sin probudi u sred noći uz užasan vrisak. Plače u snu i vrišti. Kad mu priđemo i uzmemo ga u naručje on se otima i udara nas rukicama kao da se brani, kao da mu je život u pitanju. I ništa ne pomaže! Ni milovanje, ni to što pričamo da su mama i tata tu, niti upaljenio svetlo, ni umivanje. To je umelo da traje i po pola sata. Jednom smo ga čak i tuširali jer nisamo više znali kako da ga probudimo i dopremo do njega. Jasno se videlo da još uvek spava, tj da je u nekom polusnu. Zaista užasno iskustvo! Kad se probudi ničega se neseća, zbunjen je i priča da je sanjao nešto strašno. Ispalo je da su te epizode nastajale zbog jako zapušenog nosa zbog alergije. Dobio je Galtifen kao terapiju i ti napadi su prestali. Sve se to dešavalo između njegove 2 i 3. godine. Desilo se još jednom pre nekoliko meseci.
O ovome je pisalo i još nekoliko mama ovde na forumu i deca su odprilike istog uzrasta od 1 do 5 godina.

Kako reagovati u takvim situacijama? Kako umiriti dete? Kako ga probuditi?

Hvala!

Takvo iskustvo može zaistabiti teško i za dete i za roditelja. Gde sin spava i koliko sada ima godina? ako je spavao sam u sobi ili u posebnom krevetu, imalo bi smisla da ga u periodima kada je bolestan ili preosetljiv, ako je i dalje mali, pustite da spava kod vas u sobi ili zajedno sa vama kako bi osećao vašu blizinu i sigurnost koja su deci u takvim situacijama veoma važna. Takođe možete da pokušate da pustite neku tihu i laganu muziku za koju ćete tokom dana utvrditi da je voli i da ga ona opušta. To ga može postepeno i na prijatan način vratiti u budno stanje.


Spavao je sam u svom krevetu, tako je on želeo. pričao je da ga mnogo gnjavimo kad spava sa nama user posted image Ja sam bila trudna sa drugim detetom i moguće je da je i to imalo nekog uticaja na sve. Nisam ga ja opterećivala trudnoćom i bebom, ali moguće da je okolina svojim pričama uticala dosta na njega. Još i taj zapušen nos.
Hvala za savet da pustimo muziku! To mi zaista nije palo na pamet! Moguće da bi pomoglo!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Pampers psiholog)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:57:03   
Sanjica26 RR


Postovana dr Isailovic,
moja devojcica puni novembra 2 godine. Naime, primetili smo da su njeni noktici jako tanki i po sredini su izreckani. Da li bi trebao neki poseban pregled? I sta bi mogli da koristimo za jacanje noktica? Hvala

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:57:52   
Pampers psiholog

IZVORNA PORUKA: emicaa

Imam jedno pitanje i za pampers psihologa.
Djevojčica od dvije godine se plaši nepoznatih muških osoba,do skora se plašila koga god da sretne,bilo muško ili žensko.Žena se više ne boji ali ako recimo šetamo i u susret nam ide neki muškarac ona se skroz primakne uz mene,mojom ruke pokrije sebi lice i govori neće čiko ništa.I od prošle godine ima ogroman strah id doktora,čim vidi nekoga u bijelom počinje plakati,kako da je malo oslobodim tog straha.Kad odem sa njom doktoru jedva je održim da je pregleda.

Draga Emice, ovde bi imalo smisla znati kako vaša ćerka reaguje na svog tatu, dedu i nekog drugog muškarca iz porodice. Da li se i njih plaši ili oni iz nekog razloga nisu prisutni ili ne u dovoljnoj meri? To bi nam pomoglo da ustanovimo detaljnije o čeku se radi. Svakako da je dobro da je u takvoj situaciji kada izražava strah zagrlite, pustite da se pribije uz vas i uverite je da je sve u redu. Što se tiče doktora, ukoliko reaguje tako na osobe oba pola, verovatno je imala neko iskustvo gde se uplašila ili je bila bolesna pa se reakcija pojačala. Ponesite sa sobom igračku koju voli, nagradite je poljupcima i pažnjom na svako staloženo ponašanje i strpljivo je podržavajte i hrabrite. Ukoliko se burne reakcije ni posle toga ne smanje, sa njom do dečjeg psihologa da je pogleda i ustanovi, imajući nju pred sobom, šta je najbolje da preduzmete.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 13:59:24   
branki*
pitanje za pampers psihologa-koja je kolicina cvrste hrane u toku dana potrebna za bebu od 9-10 meseci,koji je neki minimum?
pitanje za psihologa,kao i za pedijatra-postovani,posto imam sina sa autizmom,razmisljamo se da cerki ne dajemo mmr vakcinu,ipak.koje je vase licno misljenje o svemu tome,da li ipak negde sumnjate da postoji neka veza iizmedju mmr i autizma,tj da li mmr vakcina moze biti okidac za autizam kod predisponirane dece?sto onda znaci da ako nema okidaca,i kod te predisponirane dece se nece razviti autizam?

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 14:00:55   
Modessty
Jao ovo je sjajno!!! user posted image Toliko naučimo za kratko vreme!
Hvala doktorkama!!!!

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 14:03:17   
Ana RR
Mod baš sam to htela da napišem user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 14:03:49   
Pampers psiholog

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pitanje za dr Svetlanu Zdravković:

Moj 4-godišnji sin je jako vezan za mene. Igrom slučaja sam kući od njegove druge godine, duži period smo bili u inostranstvu gde je on takođe stalno bio sa mnom. Trenutno je u fazi da želi samo ja da mu pomognem oko jela, oblačenja, kupanja, čak i odlaska u toalet.. uveče želi samo sa mnom da spava, bezbroj puta dnevno mi kaže da me voli, ako ga grdim odmah počinje da plače i da me grli i govori kako me voli... Ne ide u vrtić (išao je od 2. do 3. godine), nije svakodnevno u kontaktu sa decom a na žalost nismo u mogućnosti da ga upišemo u vrtić (koji on nikada nije ni zavoleo). Voli da ide kod bake i deke ali ne želi nigde da ostane bez mene.
U suštini je veselo dete, jako je aktivan, pametan je, brzo uči, engleski jezik je savladao za nepuna 4 meseca i baš puno razume, traži da mu puštamo pesme i crtaće na raznim jezicima i vrlo brzo počne da ponavlja reči, kada se sam igra priča na engleskom.. Ali je i tvrdoglav, nema koncentraciju za stvari koje mu nisu interesantne.

Brine me samo ta vezanost za mene, da li to može da utiče na njegovo samopouzdanje i samostalnost?

Hvala unapred.

Lp,
Ana

Draga Ana, vaše boravljenje sa sinom u inostranstvu gde je bio upućen samo na vas i izostanak socijalizacije sa drugom decom i vaspitačicama u vrtiću, mogao je da pojača njegovu vezanost na vas. Strpljivo uvodite, najpre zajedno sa vama, druge osobe u komunikaciju sa njim, pa po malo i diskretno se izmestite najpre u drugu sobu. Postepeno kako bude prihvatao da vas po malo nema, povećavajte vreme odsustva i udaljenost i nagrađujte ga svojim oduševljenjem i ljubavlju svaki put kada izdrži vaše odsustvo.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 14:08:10   
emicaa
IZVORNA PORUKA: Pampers psiholog


IZVORNA PORUKA: emicaa

Imam jedno pitanje i za pampers psihologa.
Djevojčica od dvije godine se plaši nepoznatih muških osoba,do skora se plašila koga god da sretne,bilo muško ili žensko.Žena se više ne boji ali ako recimo šetamo i u susret nam ide neki muškarac ona se skroz primakne uz mene,mojom ruke pokrije sebi lice i govori neće čiko ništa.I od prošle godine ima ogroman strah id doktora,čim vidi nekoga u bijelom počinje plakati,kako da je malo oslobodim tog straha.Kad odem sa njom doktoru jedva je održim da je pregleda.

Draga Emice, ovde bi imalo smisla znati kako vaša ćerka reaguje na svog tatu, dedu i nekog drugog muškarca iz porodice. Da li se i njih plaši ili oni iz nekog razloga nisu prisutni ili ne u dovoljnoj meri? To bi nam pomoglo da ustanovimo detaljnije o čeku se radi. Svakako da je dobro da je u takvoj situaciji kada izražava strah zagrlite, pustite da se pribije uz vas i uverite je da je sve u redu. Što se tiče doktora, ukoliko reaguje tako na osobe oba pola, verovatno je imala neko iskustvo gde se uplašila ili je bila bolesna pa se reakcija pojačala. Ponesite sa sobom igračku koju voli, nagradite je poljupcima i pažnjom na svako staloženo ponašanje i strpljivo je podržavajte i hrabrite. Ukoliko se burne reakcije ni posle toga ne smanje, sa njom do dečjeg psihologa da je pogleda i ustanovi, imajući nju pred sobom, šta je najbolje da preduzmete.

taju i djedove obožava,svekar dolazi svaki dan da je vidi i da izigrajy,mog tatu ne vidja često osim preko skypa ali uvjek mu se obraduje.Jedino od zaove muža ne voli pretjerano,kad tek odemo kod njih uplaši se,par pura sam rekla da je ignoriše i smiri se,pridje mu posle nekog vremena sama da joj nešto pokaže.
Još da dodam,doktora se plaši od kad je sa godinu dana primila vakcinu,od tad se plaši svih koji nose bijelo.

< Poruku je uredio emicaa -- 28.10.2015 14:13:01 >


_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Pampers psiholog)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 14:08:58   
Pampers psiholog

IZVORNA PORUKA: Nada RR

Pitanje za Pampers psihologa

Moj sedmogodisnjak ide u drugi razred . Miran je, poslusan i zaista nije bilo nikakvih problema s njim . Volio je da uci , sam je savladao citanje . Problem nastaje kada su dobili novu uciteljicu, trecu po redu . Prva je bila sa njima u prvom polugodistu prvog razreda , zatim druga u drugom polugodistu i u septembru i evo treca sad od pocetka oktobra.
Njega vise nista ne zanima . Poceli smo da se natezemo oko domacih zadataka , oko vjezbi za kontrolne radove ... Sve sto mu dosad dopadalo (matematika, srpski) sada mu predstavlja problem .
Zanima me da li je to reakcija na novu uciteljicu koja je jako stroga za razliku od prethodnih , na novi sistem rada ili imamo veliki problem?
Hvala

Draga Nado, sasvim je moguće da je toliko menjanje učiteljica za tako kratko vreme teško palo vašem sinu koji je ionako ranije krenuo u školu. Verovatno mu je neka od prethodnih učiteljica više imponovala kao osoba zajedno sa svojim metodima rada. Važno je da sa njim pokušate da razgovarate i otkrijete šta ga toliko demotiviše kod nove učiteljice. Ukoliko to ne3 bude dovoljno ima smisla otići sa njim kod psihologa koji se već bavi tim temama ili porazgovarati sa učiteljicom o tome da mu posveti malo više pažnje i podrži ga kako si ga rasplašio. Naravno ukoliko otpor ostane prevelik, uvek možete razmisliti o promeni odeljenja.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 14:26:54   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Pampers psiholog


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pitanje za dr Svetlanu Zdravković:

Moj 4-godišnji sin je jako vezan za mene. Igrom slučaja sam kući od njegove druge godine, duži period smo bili u inostranstvu gde je on takođe stalno bio sa mnom. Trenutno je u fazi da želi samo ja da mu pomognem oko jela, oblačenja, kupanja, čak i odlaska u toalet.. uveče želi samo sa mnom da spava, bezbroj puta dnevno mi kaže da me voli, ako ga grdim odmah počinje da plače i da me grli i govori kako me voli... Ne ide u vrtić (išao je od 2. do 3. godine), nije svakodnevno u kontaktu sa decom a na žalost nismo u mogućnosti da ga upišemo u vrtić (koji on nikada nije ni zavoleo). Voli da ide kod bake i deke ali ne želi nigde da ostane bez mene.
U suštini je veselo dete, jako je aktivan, pametan je, brzo uči, engleski jezik je savladao za nepuna 4 meseca i baš puno razume, traži da mu puštamo pesme i crtaće na raznim jezicima i vrlo brzo počne da ponavlja reči, kada se sam igra priča na engleskom.. Ali je i tvrdoglav, nema koncentraciju za stvari koje mu nisu interesantne.

Brine me samo ta vezanost za mene, da li to može da utiče na njegovo samopouzdanje i samostalnost?

Hvala unapred.

Lp,
Ana

Draga Ana, vaše boravljenje sa sinom u inostranstvu gde je bio upućen samo na vas i izostanak socijalizacije sa drugom decom i vaspitačicama u vrtiću, mogao je da pojača njegovu vezanost na vas. Strpljivo uvodite, najpre zajedno sa vama, druge osobe u komunikaciju sa njim, pa po malo i diskretno se izmestite najpre u drugu sobu. Postepeno kako bude prihvatao da vas po malo nema, povećavajte vreme odsustva i udaljenost i nagrađujte ga svojim oduševljenjem i ljubavlju svaki put kada izdrži vaše odsustvo.


Hvala vam na odgovoru. Nije on bio isključivo sa mnom, u inostranstvu se dosta družio sa decom, ovde nam dolaze prijatelji sa decom, on je u društvu skroz ok. Problem je kada smo kući samo nas troje. Sve se vrti oko mene i sve moram ja sa njim da radim. Igranje sa tatom - to je u redu i to najviše voli. Ali ako treba da se ruča, kupa, spava, ide negde - tu samo mene traži. Ako ja nisam kući kada je vreme za spavanje, on me čeka, ne može da se uspava. To ograničava i mene i njega.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Pampers psiholog)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 14:28:54   
Anarunika
Uf zakasnila sam ali nema veze. Moje pitanje je i za pedijatra . Beba devojčica ima devet meseci. Obzirom da ima neko ustaljeno vreme obavaljanja velike nužde a već lepo i stabilno sedi razmišljam da počnem da je stavljam na nošu. O tome razmišljam prvenstveno zbog higijene jer mi se čini da su genitalni organi kod devojčica izloženiji sadržaju pelene pa onda i infekcijama . Moje pitanje je da li je prerano i ako nije imate li neki poseban savet na ovu temu? Hvala.

(odgovor članu Pampers psiholog)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 14:38:06   
NadaR

IZVORNA PORUKA: Pampers psiholog


IZVORNA PORUKA: Nada RR

Pitanje za Pampers psihologa

Moj sedmogodisnjak ide u drugi razred . Miran je, poslusan i zaista nije bilo nikakvih problema s njim . Volio je da uci , sam je savladao citanje . Problem nastaje kada su dobili novu uciteljicu, trecu po redu . Prva je bila sa njima u prvom polugodistu prvog razreda , zatim druga u drugom polugodistu i u septembru i evo treca sad od pocetka oktobra.
Njega vise nista ne zanima . Poceli smo da se natezemo oko domacih zadataka , oko vjezbi za kontrolne radove ... Sve sto mu dosad dopadalo (matematika, srpski) sada mu predstavlja problem .
Zanima me da li je to reakcija na novu uciteljicu koja je jako stroga za razliku od prethodnih , na novi sistem rada ili imamo veliki problem?
Hvala

Draga Nado, sasvim je moguće da je toliko menjanje učiteljica za tako kratko vreme teško palo vašem sinu koji je ionako ranije krenuo u školu. Verovatno mu je neka od prethodnih učiteljica više imponovala kao osoba zajedno sa svojim metodima rada. Važno je da sa njim pokušate da razgovarate i otkrijete šta ga toliko demotiviše kod nove učiteljice. Ukoliko to ne3 bude dovoljno ima smisla otići sa njim kod psihologa koji se već bavi tim temama ili porazgovarati sa učiteljicom o tome da mu posveti malo više pažnje i podrži ga kako si ga rasplašio. Naravno ukoliko otpor ostane prevelik, uvek možete razmisliti o promeni odeljenja.

Jos jednom veliko hvala na odgovoru.
Hvala nasoj divnoj RR sto nam je omogucila da dobijemo korisne info iz prve ruke. user posted image


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Pampers psiholog)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 15:12:00   
Pampers pedijatar
IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Pitanja za Dr Damnjanović, Pampers pedijatar:

1. KOliko dugo vremensi može da se daje probiotik? Nedelju dana, mesec dana, više od toga?
Mladji sin ima 2 godine i već nekoliko dana mu dajem Linex Baby jer je par dana pre toga imao zatvor. Primetila sam da dok pije probiotik nema probleme sa grčevima u stomaku, stolicu ima svakodnevno (a ne na 3 dana), ne budi se noću uz plač već mirno spava. Ovi problemi sa stolicom nastali su nakon preležanog stomačnog virusa pre dva meseca.
2. Da li alergo test na određenu hranu može biti lažno negativan ili lažno pozitivan kod dece mlađe od 3 godine? I da li se uopšte preporučuje bilo kakvo testiranje na alegije pre 3. godine?
(dete reagovalo na čist belanac u više navrata, pa nam je preporučeno da radimo alergo test)
3. Stariji sin koji sada ima 5 god i 8 meseci, imao je jaku alergiju (ne gušnje već po koži) na amoksiklav sirup. Nakon toga više nikada nije primio lekove na bazi penicilina. Znam da se inače radi samo test na određenu vrstu penicilina - u našem slučaju na amoksicilin, pa se pitam da li ga treba testirati ili jednostavno isključiti sve peniciline i na dalje (da ne kažem doživotno)?
U Domu zdravlja su čak predlagali da mu se pod nadzorom njihovih lekara da recimo Ospamox i da se onda vidi da li će reagovati na njega. Iskreno meni se ta varijanta uopšte ne dopada!
Šta Vi predlažete?

Hvala!



Stomacni virus skoro uvek poremeti crevnu floru i zato nastaju problemi.Obavezno detetu treba davati Probiotik,jer sa njim se uspostavjla normalna crevna flora,dodaju se dobre bakterije,moze se davati 30 dana,pa i duze,nije stetan.Alergo testovi pre trece godine su orjentacija doktoru za postavljanje dijagnoze,ali pravu vrednos imaju sa tri godine kada imunitet deteta dostize nivo odraslog.
Za alergiju na Amoxiklav,Amoxicilin,Ospamox treba uraditi alergo probe kod alergologa jer postoji mogucnost u odredjenom procentu i alergije na penicilin.Obavezno idite alergologu.

< Poruku je uredio Pampers pedijatar -- 28.10.2015 15:19:51 >

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 15:12:34   
Pampers pedijatar
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pitanje za dr. Julku Damnjanović, Pampers pedijatra:

Moj 4-godišnji sin poslednjih 5 meseci pokazuje znakove alergije ali ne znamo šta je uzrokuje. Bili smo duži period u Kanadi i tamo je bio potpuno zdrav, prijala mu je klima (kao i suprugu i meni) i nije imao nikakvih problema. Čim smo se vratili u Beograd počeo je da se češe po glavi, licu, nos ga svrbi, kija, konstantno mu je nos zapušen i pun sekreta, letos je tri noći za redom imao krvarenje iz nosa... Ne pronalazim nikakvu vezu sa tim simptomima jer ih ima gde god da smo. U junu je imao laringitis po prvi put, tada mu se upalila pljuvačna žlezda.

Takođe, negde od aprila meseca se žali na bol u stomaku. Ponekad to jeste foliranje (ako mu se ne dopada ručak i sl.) ali često vidim da ga zaista boli. Bili smo na pregledu kod njegove doktorke, jednom su ga pregledali i u Tiršovoj, zaključak je da je sve u redu ali on se i dalje žali.

Šta nam savetujete, kakve testove da odradimo, na šta da obratimo pažnju?

Hvala unapred.

Lp,
Ana



Obzirom na starost deteta ,mozete da uratite alergo testove,ali ova godina je bila sa povecanim procentom alergija.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 15:14:19   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: branki RR

Pitanje za pedijatra-
Sta mislite o testovima intolerancije igg na hranu kod dece i ukoliko unose hranu na koju su intolerantni,kakve to posledice moze da izazove,da li je to mnogo strasno nesto?
Puno hvala na odgovoru!i hvala ringeraji,jer inace ne znam kome bih postavila ovolika pitanja zaistauser posted image


Testovi na intoletanciju na hranu se rade ciljano,ako dete ima problema sa varenjem i to po zahtevu gastroenterologa.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 15:15:06   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: branki RR

pitanje za pampers pedijatra-
imam bebu od 9 meseci koja sisa nocu i to sigurno nekih 5,6 puta,tako se i uspavljuje.da li da je pustim ili odvikavam?je li njoj to mleko zaista potrebno jer je gladna ili je to neka navika?
hvala najlepse!



U tom uzrastu odojce ne treba da jede nocu nije gladno.Vasa beba je vezana za vas,njoj to znaci,trebate joj.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 15:15:37   
Pampers pedijatar
IZVORNA PORUKA: emicaa

Pitanje za dr.Julku Damjanović
1.Imam djevojčicu od dvije godine,često ima problema sa tvrdom stolicom.Nekad ide sve super a onda joj naidje period kad ne ide skoro nikako.Svaki dan joj dajem cijedjene sokiće,jede dosta voća,jabuke,kruške,kivi,mandarine i povrće joj dajem svaki dam ali ništa.Od deset_og mjeseca pije mlijeko bez laktoze,da li to može imati neke veze?
2.u zadnjih nekoliko dana se budi svako jutro tačno u pola 6,pokušava opet zaspati ali ne može.Imate li vi neko objašnjenje šta bi je moglo mučiti.



Tvrde stolice treba regulisatiishranom,kao sto vi radite.U periodu zatvora u potrebite neki od sirupa.Verovatno neko od vas ima takve probleme.Ne razumem zaso dajete mleko bez laktoze,treba je izbegavati ,samo,ako postoji intolerancija.Sto se tice spavanja nemam odgovor,pratite dete i javite se svom pedijatru koji je poznaje.

< Poruku je uredio Pampers pedijatar -- 28.10.2015 15:19:03 >

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 15:18:18   
branki*
hvala doktorkama puno na odgovorima!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 15:22:32   
wivern
Sjajno user posted image , hvala vam puno na odgovorima. Ovo je savrseno user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 15:52:38   
Ivanka 75
Auuuu ja zaboravila na ovo danas! user posted image
Kad je sledece druženje?

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 17:18:54   
marketing RR
Sledeće druženje je krajem novembra, bez brige, javićemo tačno vreme i datum par dana unapred :)

Do tada, slobodno pišite u temi pitanja i savete, Pampers doktorke će odgovarati svakih 7 dana na sva pitanja koja stignu između onilne sastanaka user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
28.10.2015 17:46:01   
Ivanka 75
Onda da postavim pitanje pedijatru (da ne zaboravim)

Sta raditi kod upornog "nakasljavanja" koje traje oko mesec dana. Nos povremeno curi, nije zapusen, nema temperature a povremeno nakasljavanje je tu. Kad je pitamo da li je boli ili grebe u grlu kaze "ne". Nema ni sta da iskaslje.
Da li da vodimo dete lekaru? Ona je pre godinu i po imala gnojnu anginu koja se vise nije vracala. Zadnji put bila ozbiljno bolesna pre 10 meseci, od tada nije imala temperature, nije pila nikakve lekove, povremeno curenje nosa resimo inhalacijama fizioloskim, kapima za nos.... Imala je i ovcije boginje u aprilu, odlicno ih podnela, bez temperature.
Ide u vrtic.

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Oktobarski online sastanak sa Pampers dok...
29.10.2015 9:31:25   
Modessty
Hvala puno!!!! user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here