|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 13:50:03   
Trcosava
Pitanje za pedijatra

Kao i Lesica i ja zaboravim da pitam našeg pedijatra - kada bebi uvesti citruse (pomorandža, mandarina, pomelo). Buni me to što ima kašica za bebe sa pomorandžama, a piše za uzrast recimo od 6. meseca.
Beba ima 10 meseci, za sada nije ništa odbio da jede, niti imao alergijsku reakciju.


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 13:53:13   
Tajčica
Pitanje za pedijatra:

Moja beba kasni u razvoju par meseci , prema nalazu psihologa. Neki nas savetuju da prestanemo sa dojenjem, neki da nastavimo. Beba ima 17,5 meseci, šta vi savetujete?

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 13:53:48   
Tata Brada
Molim vas, pitanje za pedijatra.

Beba devojčica, ima 15 meseci, nakon virusne infekcije, iskočila joj je žlezda na vratu ka bradi i obrazu, međutim nakon daljeg praćenja ustanovljeno je da je ipak cistični hidrom u pitanju.
Molim vas, šta je to, i kako se leči?



< Poruku je uredio Tata Brada -- 27.11.2015 13:58:00 >

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 13:54:01   
dejana007
Moje dete ima 4,5 god. Kad izrazava emocije hoce da stipe i grebe. To radi od druge godine, mada inace zna da ljubi, grli isl. Ali mislinda stipanjem vrata iskazuje ljubav. Kad mu srenem paznju on me zagrli i poljubi al posle opet krene. Naravno pitanje za decijeg psihologa.

_____________________________

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 13:54:03   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: SunFlower

Da se nadovezem kada je napredovanje u pitanju, dakle pitanje je za pampers pedijatra:

Moja beba takodje ima oko 7.3 kg, juce je napunila 9 meseci. Rodjena je sa 2600kg, 49cm. Jede lepo, kolicina po obroku u proseku 120gr. Nije puno ali jede raznovrsno, ne bira. Nije dosada imala ni najmanju prehladicu (kuc,kuc), dakle zdravstveno je odlicno.
Da li je onda u redu sto ima tako malu kilazu i sto napreduje po 300gr mesecno?
Da napomenem da je jako dugacka, skoro 80cm.

A, da, jos uvek sisa na zahtev, iskljucivo je dojena od rodjenja.

Ta TM je na donjoj granici i za decake i za devojcice,ali ako lepo jede,ako je neuroloski pregled uredan,ako se beba psihicki dobro razvija, sve je redu.Ne mojte da je merite svaki mesec , a zavisi kakvi ste vi roditelji bili i kako ste napredovali .

(odgovor članu SunFlower)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 13:55:55   
Tajčica
Pitanje za pedijatra:

Da li soba u kojoj beba spava treba biti dobro zagrejana, ili pak smanjiti temperaturu grejanja?

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 13:57:46   
NadaR
Pitanje za pedijatra
Moj djecak jednostavno ne voli meso . user posted image Ponekad pojede cevap ili cuftu , povremeno nesto suhomesnato ali i to rijetko .
Ranije sam ga forsirala i on je ustanju da zvace dok ne dodje do povracanja ali da proguta nema sanse . Zato sam ga pustila .
Zanima hoce li nam to stvoriti neki problem u daljem razvijanju?
Jako je ziv i aktivan .
Ima sedam godina , trenira karate , igra folklor uz redovne skolske obaveze .

Hvala vam unaprijed na odgovoru :)



_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 13:58:57   
Tajčica
Pitanje za pedijatra:


Da li je detetu koje prohodava bolje da u kući šeta u patofnicama ili čarapama?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 13:59:00   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: bubulence


IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar


IZVORNA PORUKA: bubulence

Pitanje za pedijatra:

Dobar dan. Moja beba ima skoro 10meseci. Njena dr i ja smo zajedno zakljucile da ima alergiju na kravlje mleko i gluten (po stolici i osipu oko usta). Kada se preporucujebda radimo alergo test. Ona jednom kaze da ne idemo pre navrsenih 18 meseci pa onda drugi put da dodjem za par dana po uput za test. Pa onda kada odem opet kaze da ipak ne radimo itd....
Inace beba slabije napreduje.rodjena je sa 3300gr a sada ima 7,3 kg. Pri tom vec neko vreme jako lepo jede a slabo napreduje...
Hvala

Dobar dan i vama! Po standardima,mada nismo svi isti vasa beba treba da ima, ako je devojcica,TM sa devet punih meseci od 7,6 do 10.0 kg,a ako je decakTM sa devet meseci od 8.0 do 10.6 kg.Svaki osip oko usta je upozorenje da se radi onekoj vrsti alergije. Niste mi napisali o broju i boji stolica.SIGURNO je da treba da idete kod gastroenterologa da bi se utvrdilo o cemu se radi.Alergija na mleko se obicno gubi sa dve godine, ali alergija na glute je ozbiljnija stvar i to moze biti uzrok slabijeg napredovanja.


Alergiju smo primetili sa 3 meseca kada sam samo za jedan obrok morala da joj dam dohranu. Inace je sikila. Dohranu je odbila a u roku od minut je dobila velike crvene pecate oko usta i po vratu. Znaci od samo par kapi koje su joj bile oko usta. Sutradan sam probala jos jednom i isti slucaj. Onda sam posle par dana samo stavila par kapi kravljeg mleka na njenu ruku i isto je odreagovala. Nastavili smo samo sa dojenjem i nije bilo problema dok na jednom nisam primetila da su njene stolice tecne i sluzave. Jako sluzave. Takvih stolica je bilo po 7-8 na dan. Onda sam ja izbacila iz ishrane jaja i gluten i stolica se posle par dana vratila u normalu. A onda kada sam opet pocela da jedem gluten pojavila se ista sluzava stolica. na osnovu toga sam zajedno sa njenim pedijatrom zakljucila da je rec o toj alergiji.
Da li onda da radimo alergo test pa da idemo kod nutricioniste ili da odmah zakazemo kod dr a on ce nas slati dalje na testove?

Ne idete nutricionisti sa tim problemima nego OBAVEZNO kod decijeg gasrtoenterologa i nikakve testove ne radite sami vec po nalogu gastro enterologa.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:01:55   
Pampers dermatolog

IZVORNA PORUKA: adulence

Dobar dan pitanje za pampers dermatologa
Moja cerka od 3 godine,ali i sin od 2 meseca imaju izrazene kapilarcice po licu konkretno po obrazima,da li se nesto moze uciniti da se oni smanje?
Hvala unapred.


Svakako je potrebno posebno tokom hladnijih dana negovati kozu dece koja imaju suvlju kozu I izrazene kapilarcice. Koriste se masnije zastitne kreme. Crvenio se u najvecem broju slucajeva gubi vremenom. U slucajevima da crvenilo perzistipa I posle doba puberteta postoji nacin da se prosireni kapilari eliminisu primenom lasera I intenzivne pulsirajuce svetlosti. U uzrastu od 3 godine I 2 meseca savetuje se samo primena zastitnih kremova u slucajevima izlaganja vetru, hladnoci, centralnom grejanju a takodje i zimskom planinskom suncu

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:02:03   
Zemunka85
Pitanje za pedijatra:

Moja Lara ima 3god i 3m. Van urinarnih infekcija (koje su daleko iza nas) nije imala nikada vecih zdravstvenih problema i sve smo na nogama odbolovali, bez antiiotika. Ona jede sve. Sveze voce i povrce u nenormalnim kolicinama, zaista. Tako ce joj uzina biti - ili paprika, rotkvice (vezica cela), keleraba, ceo nar, 5mandarina, 2jabuke, (kuvana) cvekla .. tokom dana trazi jos ponesto od nabrojanog. Ide u vrtic gde je rezim zdrave ishrane - nema vestackih secera, imaju puuuno zitarica (cela zrna) voca i povrca, integralno brasno, hladno cedjena ulja. To je ono sto je dobro. Lose je - slatkisi. Cini mi se da i tu preteruje. Posle vrtica, obavezno kao ritual pjede jednog barnija (idem logikom da to nije toliko lose - ima zitarica, mleka .. nije cist secer). Tokom dana od prababe obavezno dobije jos jedan slatkis :(. Da li je to mnogo i da li dete treba svaki dan da pojede po nesto slatko?
9Ostale grickalice ne dobija niti trazi nije ni navikla na njih).

Zaboravila sam da napisem da je nisam dugo merila ali pre pola godine je imala 16,2kg. Pri tom ej i visoka jako.

Hvala

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:02:23   
Pampers dermatolog

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pitanje za dermatologa:

Čime negovati detetovu kožu tokom zime? Da li je ok povremeno posle kupanja namazati neku kremu ili mleko?


Tokom zime se koza vise susi zato sto se na niskim temperaturama usporava stvaranje sopstvenog koznog krema. Strategija koja se moze primeniti je redje kupanje I cesce mazanje. Mogu se koristiti uljne kupke koje manje dmascuju kozu I emolijentni kremovi posle kupanja koji nadoknadjuju sopstveni kozni krem koji je uklonjen primenom sapuna i kupki. Na otkrivene delove tela vise ce zimi prijati masnija krema a za ostale delove tela dovoljno je I mleko

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:02:47   
Pampers dermatolog

IZVORNA PORUKA: Nada RR

Pitanje za dr Isailovic - Pampers dermatologa ;

Moj djecak ima sedam godina . Kako je krenulo ovo hladnije vrijeme primijetila sam da mu se lice jako crveni i da mu je koza oko usta grublja, onako ojedena. Pretpostavljam da mu taj dio bude vlazan i da postane takav u dodiru sa hladnocom . Mazala sam mu obicnom Nivea kremicom ali i nema neke vajde .
Vas savjet?
Hvala unaprijed na odgovoru. user posted image
LP



Potrebno je redovno mazanje masnijom kremom vise puta u toku dana. Postoje I posebni preparati balzami za negu usana koji takodje mogu biti od koristi.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:03:06   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Pitanje za pedijatra.
Upravo sam saznala da su se u vrticu gde ime ide sin pojavile vaske. On je pregledan i kd njega nisu pronadjene. Donela sam sve stvari iz vrtica da ponovo operem. Da li treba nesto preventivno da koristim, ili samo da u narednih par dana kontrolisem kosicu?

Nema preventive, vec samo , svako vece pregledajte, pazljivo , kosu. Marate gledati duze tu kosicu a ne par dana.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:04:02   
Pampers dermatolog

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Pitanje za dermatologa
Ćerka ima 6 godina, pre godinu i po joj se pojavilo nešto na laktu. Sanirano je, ali sada na nadlaktici ima "guščiju kožu" - koji je najbolji tretman za to? Ostatak kože joj je normalan. Nije suv.


Guscija koza Keratosis pilaris obicno se javlja kod dece koja imaju suvlju kozu ali to nije uvek obavezno. Kod guscije koze potrebno je primeniti lokalnu terapiju preparatima koji hidriraju kozu i omeksavaju je istovremeno. Postoje na trzistu i posebno dizajnirani preparati bas za negu guscije koze i obicno u svom sastavu sadrze ureu u razlicitim procentima od 5 do 15 %.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:04:17   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Za psihologa

Dete od 5god, decak, kad ne prica neprekidno mu je jezik napolju (kako kod beba).
Kada prica govor je normalan. Druga deca pocinju da primecuju taj jezik i strah me da ne pocnu da mu se rugaju.
Kako odreagovati u takvim situacijama?


(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:07:46   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Pitanje za pedijatra.
Imam dva decaka i primetila sam da pre svake prehlade na 2-3 dana ranije im se prvo pojavi zadah iz usta pa tek onda sekret i kasalj. Sta smem preventivno da koristim, da reagujem cim se pojavi zadah da maksimalno sprecim kasalj koji dolazi? Hvala.

Zadah kod dece je uvek posledica sekreta u nosu,tj. namnozavanja patogenih bakterija u nosu. Cim to osetite ukapavajte fizoloski rastvor u nos i vadite sekret ili tresite nis.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:09:43   
jess021
Pitanje za pedijatra:
Beba ima 7 nedelja i juce joj se u desnom oku pojavila krmeljice i oko joj suzi. Cistim to sterilnom gazom i fizioloskim, da li je to dovoljno?
Sta ako od toga ne prodje? Smem li staviti Hloramfenikol?

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:10:23   
Ana RR
Pitanje za pampers pedijatra:

Moje dete ne voli mleko ali zato pije puno jogurta, voli pavlaku, sir ponekada. Moje mišljenje je da je jogurt zdraviji od mleka (barem od ovog koje se danas može kupiti, ja takođe ne pijem) ali suprug smatra da treba da pije i čisto mleko. Da li su ovi mlečni proizvodi koje unosi dovoljni?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:11:54   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Još jedno pitanje za dr Julku, pedijatra.

Ovo stalno zabooravljam našu pedijatricu da pitam - Kada se bebama uvodi riba u jelovnik?
A iskrena da budem, potpuno sam zaboravila kada sam prvom detetu uvela.
Bebac inače ima 8 meseci.

Sacekajte sa ribom jer mi nemamo sveze ribe. U Kanadi se gaje pastrmke za bebe pa bi moj odgovor tada bio u 10-11 meseci.Moj licni savet je da uvedete ribu sa 12 mes.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:17:14   
Torbica
Pitanje za psihologa.
Da ili ne, za pomoc prvacima oko resavanja domacih zadataka?

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:17:42   
Pampers psiholog

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pitanje za pampers psihologa:

Moj sin ima 4 godine, izuzetno je živahan, pun energije (kao i većina njegovih vršnjaka), po čitav dan bi trčao i glupirao se, ali kada sednemo da radimo nešto konkretno (čitanje, učenje slova i brojeva) pažnja ka tome ili jako kratko traje ili jednostavno počinje da se glupira. Prepoznaje neka slova i brojeve, dosta zna engleski jezik pa mi uglavnom na engleskom i odgovara (npr. ako ga pitam koji je to broj on mi kaže ali na engl.). Da li bi za njegov uzrast trebalo već da ima više pažnje i koncentracije za neko učenje, ili da jednostavno pustim da bude dete i ostavim učenje za školu? user posted image

Draga Ana, vaš sin očigledno ima puno energije i potrebno mu je da je često prazni putem motornih aktivnosti. Interesovanje za engleski jezik i sve što je naučio govori da ima adekvatnu pažnju i koncentraciju. Međutim, zbog njegove energije i temperamenta potrebno je da češće pravite pauze u kojima će se igrati. Kada se ponovo smiri, nastavite sa učenjem. Naravno, nema razloga za bilo kakav pritisak, ima vremena, još je mali.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:19:27   
Pampers pedijatar

IZVORNA PORUKA: Tajčica

Pitanje za Pedijatra:

Beba 18 meseci, sIsa nekoliko puta u toku dana, pred spavanja, noću
U poslednje vreme slabo hoće jogurt kiselo mleko, jede malo sira u proji, palenti.
AD mleko neko vreme pio, odavno neće.

Da li je mala količina mlečnih prizvoda koje unosi, da li da uvodim AD ili kravlje mleko, da pije jednom dva puta dnevno?

Stavljajte mleko u pire, spanac, poparu, palentu,keks. Dovoljno je 300 ml- 500 ml dnevno mlecnih proizvoda,ukupno.

(odgovor članu Tajčica)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:21:13   
Ana RR
Hvala najlepše na odgovoru user posted image engleski je naučio dok smo bili u inostranstvu i kaže da mu se više dopada, kada se sam zaigra on priča i peva na engleskom.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Pampers psiholog)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Novembarski online sastanak sa Pampers do...
27.11.2015 14:22:20   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pitanje za pedijatra:

Šta je najbolje za progresivni kašalj? Sin (4 god) od pre dva dana kašlje, slini, imao je temeraturu do 37,8 (nije išla preko toga). Danas je suprug kupio sirup od jagorčevine sa vitaminom C. Da li je to ok?

U tom uzrastu dete moze piti sirup za kasalj, ali ako je nalaz na plucima uredan ! Znaci moraju se poslusati pluca !!!


Hvala najlepše na odgovoru, posetićemo našu dr.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Pampers pedijatar)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pokloni koje mame zaista žele nakon rođenj...
Pokažite svoju podršku, ohrabrenje i ljubav poklonima za drugu bebu koje bi svaka mama volela...
Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here