|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.8.2011 11:36:08   
Anoniman
Juče sam bila u Aksi, nije bilo na polici, ali nisam nikoga pitala dal je kriju negde. user posted image

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 701
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.8.2011 11:42:10   
bojkica
Ja sam sada gledala na sajtu njihovom ima je,dok ovo koje ja koristim nema,i kada sam zvala pre par dana da narucim nije ga bilo.Pozovi ih,mozda imaju allernovu-kao sto stoji na sajtu,eh sad cena im je veca nego sto si ti kupovala iz madjarske.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 702
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.8.2011 11:43:54   
Anoniman
Trenutno ne pitam za cenu pošto je samo 1 limenka u pitanju.
Hvala

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 703
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.8.2011 11:57:50   
aster
Piše da nema na lageru.

_____________________________

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 704
   RE: Alergija na mlecne proteine
23.8.2011 11:17:39   
Yula
 Drage mame, iscitala sam ovu temu od pocetka i mnogo mi je pomogla! Mislim da moja beba ima alergiju ili netoleranciju na km. Pokusacu da vam opisem nasu situaciju i molim vas za misljenje.
Moja beba je pocela da ima grceve jako rano, vec treci dan po rodjenju. Iskljucivo je sisala i tada a i danas kada ima dva i po meseca. Cim sam dosla kuci iz porodilista na netu sam nasla da uzrok grceva moze biti i kravlje mleko. Za svaki slucaj odmah sam ga izbacila iz ishrane. Nista nisam jela mlecno, ali nisam bas isla toliko daleko da gledam sastav prehrambene robe. Moja beba je obicno bila razdrazljiva svaki drugi dan i placljiva, a samo dva ili tri puta je imala napade neutesnog placa od 21-01h, gde ni topao peskiric, ni sisanje, ni nosanje nisu pomagali. Ostalih puta ga je sisanje smirivalo. Taj problematican period je trajao nekih dvadesetak do mesec dana. Dete je odlicno napredovalo i u rastu i u kilazi. Rodjen je sa 4195gr i 56 cm, iz porodilista izasao sa 4080gr, prve nedelje je dodao 360gr, a dvadeseti dan po rodjenju je imao 820gr. u plusu. Nikada nismo isli na merenje tacno na mesec dana, ali koliko sam izracunala u proseku je dodavao izmedju 1200-1400gr mesecno.  Lepo raste i nije debela beba, vec izgleda sasvim normalno. Sisa na zahtev, sada je to na nekih 2,5 do 3h, a prvih mesec dana je bilo cesce.
Elem, ja nisam jela mlecne prozivode samo nekih dve nedelje i na nagovor moje svekrve pocnem da ih jedem, samo nisam pila mleko. Mislili smo da mogu da jedem topljene sireve, krem sireve i slicno... Nekako, cinilo nam se da beba ima grceve nevezano za to, ali opet, za svaki slucaj nisam htela da uvodim km. Kada je beba imala malo vise od mesec dana resim ja da napravim musli sa mlekom, bas da vidim ima li to neke veze sa grcevima. Taj dan nista. Sutradan ja opet doruckujem isto, kada je uvece beba pocela da vristi, strasno! I tako dva dana! Ja momentalno izbacim km kao takvo iz ishrane. Posto sam i dalje mislila da mlecni prozivodi ne prouzrokuju stetu nastavila sam da ih kozumiram. Inace smo uredno pitali pedijatra sta mogu da jedem i sta da izbegavam zbog beba, on mi je savetovao obavezno da sve jedem i da ne istrazujem previse po internetu. Inace zivim u Parizu i to mi je fr pedijatar rekao.
Negde, cini mi se na ulazsku u drugi mesec primetim ja da u bebinoj stolici ima malo sluzi. Nije ona bila ovako vidljiva, ali se kaka rastezala onako kako ste vi to vec opisivale. Pogledam ja na netu, kazu ako nema krvi nije opasno i da je to sve normalno. Ali, od tada bebina kaka se stalno rastezala, tj. bila je sluzava. Moja beb ainace od rodjenja odlicno sisa, redovno kaki, i kakila je skoro u toku ili posle svakog podoja, znaci otprilike izmedju 5 i 8 puta dnevno. Stolica je uvek bila zlatno zuta, u par navrata vrlo malo prosarano zelenim. Kada smo pri sledecoj poseti pedijatru pitali za te sluzave stolice, rekao je da je to sve normalno i da to hoce od slinica iz nosa, ili od balica kada beba glodje rucice.
Jedan dan smo zaglavili u bolnicu jer je beba dobila temperaturu! Odemo tamo, uarade sve moguce analize i nista ne nadju.  Znaci ni virus ni bakteriju ni infekciju, nista. Bebac je dva dana imao visoku temperaturu, oko 38°C, cak je u jednom trenutku bila i 39,2°C. Imala je tada i proliv. Ipak, bebac je sve vreme odlicno sisao i cak napredovao! Posle nekog vremena ja opet malo popijem mleka, bebac sutradan pocne da place user posted image
Jedno jutro, pre tacno 12 dana u kaki ja vidim jednu crvenu tackicu, bukvalno milimetarsku. Uplasim se da je krv i ukucam krv u bebinoj stolici i tako nadjem vas ovde! To je bilo tada, pre 12 dana. Moja beba nikada pre a ni posle nije imala krv u stolici, ali... svi ostali simptomi su tu. Ima suvu kozu po nozicama i rucicama na kojoj je cesto neki osip, nije crven taj osip, ali ga ima onako po malo i nestaje polako, pogotovu kada ga tretiramo bilo nekom hidrantnom kremicom za bebe.  Ima malo osipa i po obrascicima, isto nije crven i nema crvenih fleka, a mislim da mu te bubuljicice po brascicima izadju od balavljenja i rucica, jer stalno gura rucice u usta.  Kaka mu se od starta osecala kao na neki miris, zaista je mirisala i ja sam mislila da je to normalno. Ono sto je interesantno, moj bebac kija skoro od rodjenja! A u poslednje vreme je kijao prilicno i to sve po nekoliko puta za redom, obicno po tri puta, a nekada i 4! Mi se stalno cudili i pitali da li ej moguce da je nazebao, a ne curi mu nosic, nije ni crven, nista, ali samo kija. E sada, ja sma tacno pre 12 dana kada sam iscitala vasu temu prestala potpuno da konzumiram ista sto u sebi ima i atom mleka. Takodje sam izbacila soju. Pokusala sam da ne jedem ni jaja ni gluten, ali strah me bio da ne preterujem i da ne ostanem bez mleka pa sta sam onda uradila. Vec posle par dana sam primetila da beba vise skoro uopste ne kija! Ako i kine to bude jednom-dva puta dnevno i to kada joj cistimo nosic. Kaka se posle par dana promenila, smanjila se drasticno, sada kaki jednom do dva puta dnevno i kaka je sada nekako ljigava. Ne znam kako da objasnim, ne rasteze se vise u sitnim nitima, vec je kompletno nekako tecno zelatinasta, podseca na belance, smao sto je zuta user posted image   Verujem da se sada obnavlja crevna flora i da je kaka zbog toga takva, sta vi mislite?
Danas idemo kod doktora opste prakse da se posavetujemo sa njim, nas je covek, ima malenu decu, zna da saslusa i uvek dobro uputi, i pitacu ga za nekog dobrog pedijatra ili gastro.... ne znam kako se vec zove taj specijalista.
da, primetila sma da moj bebac poslednjih dana mnogo bolje spava.
Inace, ja sam elergicna na grinje i prasinu, kao i na UV zrake i uopste imam osetljivu kozu, a moj muz je alergican na nesto ni sam ne zna na sta, nisu mu nasli, ali je dva puta za dve godine otekao najstrasnije i posle lekova protiv alergija to se povuklo. Nismo mogli da provalimo od cega je jer nista neuobicajeno nije jeo i pio user posted image    Inace, nisam ljubitelj mleka, ali od kada sam trudna svako jutro sam doruckovala musli sa puno mleka i konzumirala sam puno mlecnih proizvoda, koje i inace volim, ali tada sam se dobro kljukala njima user posted image

Eto nase situacije, sta vi mislite na osnovu napisanog, da li je moja beba alergicna na kasein ili je samo netolerantna na mleko?  Od kada sam na dijeti jedem samo krompir, sargarepu, mesa, tikvice, banane, breskve, kajsije, a od skoro sam uvela i jaja, po nekada malo karfiola i jabuke. Nemam pojma, ako citam st ana netu savetuju da se ne jede, pa ne bih smela nista da jedem, ali bukvalno, samo vodu da pijem! Molim za vase "strucno" majcinsko misljenje jer ste prosle i prolazite kroz sve ovo.
Unapred hvala na odgovorima i hvala sto ste procitale ovoliki post.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 705
   RE: Alergija na mlecne proteine
23.8.2011 11:21:55   
Yula
P.S. Moja beba ima tacno 2,5 meseca. A sluz u kaki je pocela sa nekih mesec dana. Nesto mislim da nisam izbacila km i soju da bi verovatno dosli u stadijum krvave stolice sa 4-5 meseci kao i vase bebe... Sva sreca pa sam na vreme  naisla na vas i ovaj forum koji je odlican!

< Poruku je uredio Yula -- 23.8.2011 11:26:39 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 706
   RE: Alergija na mlecne proteine
23.8.2011 12:54:44   
Snelle
Yula, pročitala sam sve što si napisala jako pažljivo. Mogu da ti napišem svoje mišljenje, iako ja NISAM lekar, ali na osnovu svega što si opisala mislim da ti i sama imaš odgovor na svoje pitanje. Ali, kad već tražiš mišljenje i nas koji smo imali problema sa time....Počeću prvo od kijanja i rekla bih, naravno opet se ogradjujem, kao laik, da to nema apsolutno nikakve veze sa alergijom/netolerancijom na kazein. Kijanje je prosto normalna reakcija bebe na spoljašnju okolinu. Ona se upoznaje sa različitim mirisima i na njih reaguje upravo tako - kijanjem. Takvo sam objašnjenje dobila ja od jednog vrsnog pedijatra jer je moje dete od prvog dana rodjenja jako puno kijalo.
Druga stvar - dete bolje spava, nije razdražljivo, ne plače kad ne piješ mleko? Moj savet - nemaš više šta da čekaš i da razmišljaš - izbaci mleko i mlečne proizvode iz upotrebe, kao i soju. Što se ostale hrane tiče, ja sam sve jela....ipak, svako dete je različito, može da se desi da njemu smeta još nešto osim kazeina, a to samo ti možeš da otkriješ. Za početak izbaci kazein, pa onda prati situaciju kako reaguje na druge namirnice. Što se stolice tiče - treba 3-4 nedelje da se bebin organizam očisti od kazeina. S obzirom da ti "postiš" tek 12 dana, još je rano za stabilizovanje stolice. Pitanje - da li si koristila probiotike? Meni je gastro preporučio kao ispomoć u regulaciji stolice, regeneraciji creva...mada neke ženice ovde smatraju da ga ne treba koristiti. O tome je najbolje da se posavetuješ sa vašim pedijatrom. Verovatno bih ti rekla još dosta toga, ali sada, trenutno, ne mogu da se set___im. Ako se set___im ja ću to dopisati. U svakom slučaju nadam se da će sve biti u redu. Ako imaš još neko pitanje, rado ću ti odgovoriti kao verujem i ostale ženice ovde user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 23.8.2011 12:59:07 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 707
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 9:16:02   
Yula
Snelle, hvala ti puno na odgovoru. Tako otprilike i ja razmisljam.

Juce smo bili kod doktora, i on mi je savetovao da ako mislim da beba ne podnosi km da izbacim sve gde ga ima, kao i sve vece alergene. Misli da je bebac mali i da nema potrebe da nas salje na neke analize da ga ne bi dzabe mucili, vec da izbacim iz ishrane sve 'sumnjive' namirnice, pa kasnije da vidimo kako se situacija odvija. Ja sam ipak odlucila da nastavim sa ovom dijetom ali da ipak ne izbacujem jaja, bar za sada, a ako se stanje ne popravi kroz dvadeset dana ja cu izbaciti i njih iz ishrane. Prepisao mi je neke tablete- kompleks minerala i vitamima. Ipak, stekla sam utisak da on misli da ja malo preterujem mada mi to nije otvoreno rekao, ali je ipak istakao da je tesko posumnjati na neki problem kada beba tako fenomenalno napreduje i da ima nekih problema to bi se odmah videlo na bebi jer bi u tom slucaju bila letargicna, mrzovoljna, mlitava itd. a moja beba je sve suprotno od toga, plus je napredna jer ima mere kao beba od 5-6 meseci!  Ali, ajd ako vec hocu da se izgladnjujem on nema nista protiv. Kao sto rekoh, nije mi to otvorene rekao, ali nekako sam to osetila da misli user posted image  
U kranjoj liniji, bas me briga, vazno je da ja mojoj bebi ne nanosim stetu a ja cu se vec izboriti sa dijetom.


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 708
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 9:27:09   
Snelle
Yula, moje dete je za prva dva meseca dobilo 3 puna kilograma - ne da je dobro napredovala nego je bila naprednija od druge dece u DZ koja su da tako kažem bila potpuno zdrava, a samo je sisala, ni jednom joj nisam dala dohranu, osim onoga u porodilištu prva dva dana. Tako da mi ta priča "dete je napredno - ništa mu ne fali" ne pije vodu. Ma koliko lekar bio dobar stručnjak, on nije taj koji provodi sa detetom 24 sati dnevno, tako da ipak majka zna bolje da li njenom detetu nešto fali ili ne.

< Poruku je uredio Snelle -- 24.8.2011 9:28:44 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 709
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 9:28:30   
Yula
 Sto se tice probiotika, nisam ih koristila, i vidis to zaboravih juce da ga pitam! Imam kuci neki probiotik za bebe koji smo kupili kada je beba jos imal agrceve, ali mu to nisam ni davala. Mislila sam da je to neki caj ( moja svekrva je to kupila ) i bas pre neki dan pogledam kutiju i vidim da je to probiotik. Procitam sastav i cini mi se da ima u sebi nekih mlecnih bakterija, pa ne znam sta da radim, da li da mu to dajem ili ne? U stvari, kada razmislim, ako je beba alergicna na kasein ostale tvari mleka ne bi trebalo da im smetaju, ili gresim???
Zaboravih u prvom postu da spomenem da sam negde procitala da je pirincana sluz ( ona zelasta vodica od prokuvanog pirinca ) dobra za obnavljanje tog zastitnog filma crevaca koji je ostecen alergijom, i ja sam mom bebonu u dva navrata dala malo toga da pojede, mozda po jednu malenu kafenu kasicicu. Da li sam pogresila?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 710
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 9:32:17   
Snelle
Kao što ti rekoh nama je upravo gastroenterolog preporučio probiotik i to smo koristili mesec dana. I meni je logično da ako je dete alergično na kazein da mu npr laktoza ne može smetati, ali ne znam da li sam u pravu. To za priničanu vodu sad čujem prvi put od tebe user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 711
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 9:50:17   
Yula
IZVORNA PORUKA: Snelle

Yula, moje dete je za prva dva meseca dobilo 3 puna kilograma - ne da je dobro napredovala nego je bila naprednija od druge dece u DZ koja su da tako kažem bila potpuno zdrava, a samo je sisala, ni jednom joj nisam dala dohranu, osim onoga u porodilištu prva dva dana. Tako da mi ta priča "dete je napredno - ništa mu ne fali" ne pije vodu. Ma koliko lekar bio dobar stručnjak, on nije taj koji provodi sa detetom 24 sati dnevno, tako da ipak majka zna bolje da li njenom detetu nešto fali ili ne.


Jao Snelle, isti slucaj je i sa mojom bebom!  I zato sam i pisala ovde jer smatram da ste vi zene sa ovog foruma upucenije cini mi se od mnogih pedijatara u ovu problematiku, bas zato sto ste sve to licno sa svojim bebama prosle. Ja cu izvestavati kako se odvija situacija kod nas zbog drugih mama kojima ce moje iskustvo mozda koristiti.
Snelle, hvala ti puno na savetima i informacijama, srce si!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 712
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 10:04:10   
Yula
Negde na netu sam procitala dok sam istrazivala ovu tematiku ( to za pirincanu sluz ).

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 713
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 11:56:52   
briseljancica
evo i ja da se javim sa lepim vestima. vec mesec dana dajem mlecne proizvode i sve je ok. konacno smo prevazisli alergiju. u pocetku sam je u panici gledala ceo dan ocekujuci da joj rog izraste user posted image stolica joj je malo promenila miris na kiselkasto dok joj se stomacic nije privikao a sada je sve po starom. nije ni malo odusevljena mlecnim proizvodima, a osobito joj se ne dopada obicna formula (obicno kravlje jos nisam probala da joj dam) pa jos uvek korisimo pepti.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 714
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 12:34:43   
Snelle
Bri, divno!!!! Jako mi je drago zbog vas user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 715
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 15:16:09   
Verus
Bravouser posted image

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 716
   RE: Alergija na mlecne proteine
24.8.2011 16:56:03   
briseljancica
hvala :) nadam se da ce se i druge mame javiti sa lepim vestima uskoro

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 717
   RE: Alergija na mlecne proteine
25.8.2011 12:13:26   
Yula
Bravo za vas briseljaca! Ja se nadam da cemo i mi brzo pregurati ovaj problem.

Stolica moje bebe se iz dana u dan po malo menja. Vec neko vreme nije onako zlatno zuta vec malo vuce na maslinasto zeleno, doduse tako izgleda kada je u gomili, lol, ali kada se razmaze na pelenu ona je zuta, nemam pojma. S vremena na vreme poslednjih dana sam uzimala tablete gvozdja pa sam mislila da je od njih. Prestala sam sa njima, ali asm od juce krenula sa kompleksom vitamina i minerala za dojilje, danas je bebi stolica za nijansu gusca nego inace ( u psolednje vreme je bial prilicno tecna ) i malo vise zelenkasta, ne previse, ali nekako u tragovima. Ima manje sluzi i nekako nije onako sitna kao ranije, vec je nekako... ne znam kako da objasnim. Nije ni vazno, vazno je znaci da njegov stomak reaguje i da ima promena.

Nego, imam za vas jedno pitanje, sta sve SMEM da jedem???  Smem li zelenu salatu, krastavac, paradajz??? Nesto mislim, kada smem da pocnem da jedem hranu koja inace kao nadima tipa pasulj, kupus, papriku itd.  odnosno, kada ce bebac to moci normalno da vari?  Lukove ne jedem, jedino u crni u hrani, tipa mleveno meso ili u kuvanom jelu. Da li moram i to da izbacim???

Evo spiska namirnica koje konzumiram poslednjih 15 dana, molim vas da mi kazete treba li nesto da izbacim odmah.

krompir, sargarepa, kacamak od belog kukuruznog brasna, pirinac, VRLO MALO crnog luka, tikvice, jaja, dzem od sipurka, susam ( veliki izvor kalcijuma ), banane, nektarine, po nekada jabuka, kajsija. Ranije sam jela i kruske, negde citam da ni to kao ne valja.  Izbacila sam vegetu kao zacin jer sam procitala da ima malo nekog sojinog sastojka, dal bi sojin lecitin ili nesto drugo ne znam.  Ipak, stavljam vrlo malo bibera u kuvana jela. Da, jela sam i kuvani karfiol pre neki dan, nisam primetila da je bebu nesto mucilo zbog toga.

Sta vi kazete na sve ovo?

< Poruku je uredio Yula -- 25.8.2011 12:21:34 >

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 718
   RE: Alergija na mlecne proteine
25.8.2011 12:25:24   
Verus
Meni ta lista izgleda super.  Ja sam sve jela, i pasulj i kupus itd nisam o tome vodila racuna; laktacijska sestra je rekla da se nastavim hraniti kao u trudnoci, osim sto sam izbacila sve mlecno.  Citala sam sastojke i pazila da nema kasein (casein) u sebi i da nema soje.   Nemoj nista od soje, bebe koje su alergicne na kasein cesto lako razviju alergiju i na soju.  Ako mozes pij pirincano mleko ili mleko od badema, ja sam te koristila.  Sve drugo sam jela i pila.  Meni su rekli AKO nastavi da ima simptoma (imala je grceve, krv i sluz u stolici) da izbacim i jaja.  Eto to prati, ostalo sve super radis mama!user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 719
   RE: Alergija na mlecne proteine
25.8.2011 12:26:08   
Verus
btw: soji lecitin je ok koristiti jer to nije protein soje, znaci ono sto ima to u sebi sam jela...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 720
   RE: Alergija na mlecne proteine
25.8.2011 15:52:34   
Yula
Verus, hvala ti puno na odgovorima!

Zeljna sam kuvane hrane i razmisljam da neki dan napravim neko jelo sa kupusom.  Planiram da ako se bebcu skroz ne povuce sluz u roku od 20 dana od kad adrzim dijetu, izbacicu i jaja iz ishrane dok en nadjem sta je problem. Jos nikako da mu kaka postane gusca, danas mu je bila penusava, ali ipak gusca nego ranije, a i nema je posle svakog sisanja, vec 1 do 3 dnevno.


(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 721
   RE: Alergija na mlecne proteine
25.8.2011 15:56:10   
Verus
Yula, ok je da beba koja sisa ima tecnu kaku, ali naravno da nema sluzi i krvi.  E sad, ako se ne varam, ukoliko izlaze zubi od puno pljuvacke hoce da bude kaka zelenkasta.  I meni su rekli da izbacim jaja sledeca ako posle 2 nedelje bez mlecne dijete ne primetim pomak.

Tako da, ne znam koliko ste dugo bez mlecnih proizvoda, ali dr. mi je rekla da treba oko 2 nedelje da se telo majke ocisti od tog proteina, i tada tek, proizvodite mleko bez kaseina u njemu (za dojenje bebice).

Slobodno sve kuvano, bez brige!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 722
   RE: Alergija na mlecne proteine
26.8.2011 20:26:32   
Yula
 Verus, moja beba nikada nije ni imala krvi u kaki, ali pretpostavljam da bi smo stigli i do tog stadijuma da nisam prekinula sa mlekom. Primetila sam da mu mleko smeta jer je plakao neutesno svaki put kada bih konzumirala mleko sa muslijem uz dorucak, ali bi plakao tek sutradan uvece. U tri navrata sam to primetila, znaci nije bilo samo jednom pa da kazemo da je koincidencija. Za dva i po meseca sam samo u tih nekoliko navrata konzumirala mleko u tom obliku, ali sluzavu stolicu ima negde od pocetka drugog meseca, sto ce reci da mu organizam reaguje na sve mlecne proizvode. user posted image   Opet, u to neko vreme je poceo po malo da bali, a poslednjih mesec dana bali prilicno, a tek poslednje dve nedelje samo lije da se pitam otkud mu toliko pljuvacke, a rano je jos za zube. Moj bebac za deset dana puni tri meseca, a ja sam na dijeti, evo sutra ce biti dve nedelje. Planiram da sacekam jos nedelju dana i ako se ne povuce sluz ( koja je sada malo drugacija nego ranije ) izbacicu i jaja iz ishrane user posted image . A ako se sluz potpuno ne povuce do 4. meseca ici cemo kod specijaliste da vidimo sta i kako dalje. 

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 723
   RE: Alergija na mlecne proteine
1.9.2011 16:29:30   
Yula
MOLIM VAS ZA POMOC

Setila sam se da je moja beba u dva navrata u porodilistu jos pila adaptirano mlekce, kao i jednom kuci kada je imala neke dve-tri nedelje. Tada nije imala nikakve reakcije, tipa osip, proliv, sluz u stolici. Sada se ja pitam da li je moja beba zaista alergicna na km ili je ta sluz od neceg drugog? Za dva dana ce biti tri nedelje kako sam na dijeti i jedino poboljsanje koje sam primetila je da sada ima jednu do max tri stolice dnevno ( pre ih je imao maltene skoro posle svakog sisanja ), ali kaka je i dalje sluzava. Mislim, ni ranije se ta sluz nije primecivala goim okom nego sam ja lepila pelenu o pelenu ( stalno sam kontrolisala kaku ) i tako sam primetila da se neke rastezu, odnosno primetila sam tu sluz. Ovako okom se primetila tek kada sam krenula na dijetu, paradoks.
Od kog meseca bih mogla da vodim bebu da joj urade analize krvi na alergene? Znam da u prvih nekoliko godina zivota da su ti testovi nepouzdani, ali opet...  Imate li neki predlog sta da radim i sta da mislim o ovome???
Hvala unapred na odgovorima.

P.S. Vec nedelju dana kako ne jedem ni jaja, a mlecne proizvode i sve gde ima i tragova mleka vec tri nedelje.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 724
   RE: Alergija na mlecne proteine
5.9.2011 17:21:23   
Snelle
Yula, i moje dete je u porodilištu pilo AD mleko i tada je stolica bila ok. Pedijatar mi je rekla da je upravo tada moja beba ostvarila senzibilitet na kazein. Što se alergo testova tiče, kod nas se nije pokazao pouzdanim i tačnim, pa ti ga, barem što se mog iskustva tiče, ne bih preporučila. I da, kod mog deteta je stolica postala "normalnija" tj. bez sluzi tek po uvodjenju čvrste hrane. Ali ono što je po meni jedino validno i pokazatelj da detetu smeta kazein je prisustvo/odsustvo krvi u stolici, tako da što se mene tiče, ja bih na tvom mestu nastavila sa "dijetom", tebi svakako ništa neće faliti, a detetu će puno značiti.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pokloni koje mame zaista žele nakon rođenj...
Pokažite svoju podršku, ohrabrenje i ljubav poklonima za drugu bebu koje bi svaka mama volela...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here