|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
5.9.2011 18:49:21   
Verus
Yula, i moja Helena je pila AD u par navrata, pa u prvih 2 nedelje zivota dok sam jos mucila muku sa bradavicama, i naravno, kao i svaka nova mama mislila da nemam mleka.  Pedijatar je rekla da je to aktiviralo alergiju, plus, kazein iz mog mleka (koje je dobijala kroz moju ishranu)...

I njena se kaka tako lepila, bas to, kad lepis pelenu o pelenu vidis da se tegli. E SAD ja ne mogu da se setim da me ubijes da li je to tako bilo i kasnije...I koliko je trebalo da se TO povuce.  Njoj se povukla sluz, ali ona ljigava, kao komadi slina sto se bas videlo i bez leplenja pelene. 

Da li i dalje ima grceve?  Da li rnirnije spava?  To je sve bitno.  A pitaj dr. u vezi i te sluzi.  Sacuvaj zadnju pelenu pred sam pregled i onda im pokazi.  Ja mislim da je dobar znak sto kaki manje, prakticno nema vise te prolive od alergije sto je super.  Kako napreduje i kako se ponasa?  Sve to posmatraj.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 726
   RE: Alergija na mlecne proteine
5.9.2011 22:51:28   
Yula
Verus draga, PUNO ti hvala na odgovoru! Verovatno i sama znas kako je tesko roditeljima koji imaju ovakav problem sa bebama jer od doktora slabe vajde, jedino ovako preko iskustva drugih roditelja mogu nekako da se informisem i pomognem svojoj bebi.

Da, kapiram da to nema nikakve veze sto je pio par puta u pocetku ad mleko, a to se desilo u porodilistu kada je jednu noc prespavao sa sestrama da bih se ja odmorila, i jednom kuci svekrva mu je dala kada je plakao, mislila je da je gladan. Ipak, to je prerano i treba malo vremena da bi organizam razvio alergiju na mleko. Obicno se razvije od mesec dana pa nadalje, najcesce i najuocljivije je od 2 ili 3 meseca. To su moja saznanja do kojih sam dosla istrazujuci ovu temu po netu.

Primetila sam promene i to sledece:
-prestao je da kija
-povukao mu je se osip sa rucica i nozica
-mnogo bolje spava, stavise odlicno spava, dok je ranije veoma lose spavao

Moja beba je malo grceve imala, svega u par navrata, ali to pripisujem i tome sto sam ja mleko izbacila od starta, jer sam odmah po doslaku iz porodilista saznala da mleko moze da izazove grceve i izbacila sam ga. Ali nisam znala da izaziva i alergiju, pa sam pocela da uvodim mlecne proizvode kada sam videla da bebac nema vise grceve. Odnosno, imao ih je i nevezano za to da li sam pila mleko, a ja zapravo nisam znala da mora da prodje izvesni vrem.period da se organizam iscisti od alergena. Tako sam isla u krug.

Ja sam vec pune tri nedelje na dijeti i malo preko. Preko dve nedelje ne jedem ni jaja. I tu sam primetila boljitak, bebacu se pre izvesnog vremena pojavio sitan osip po obrascicima, cim sam izbacila jaja povukao se.  Brine me sto sluzi u kaki ima vise nego ranije, to sada sa sigurnoscu mogu reci. Danas sam saznala da i agrumi mogu biti alergeni. Doduse, cula sam kao da agrumi smanjuju kolicinu mleka, a s obzirom da ih ja ne jedem vec pijem neki sok koji u sebi sadrzi malo agruma i da mi se mleko od njega nije smanjivalo, cak naprotiv bilo ga je puno, nisam tome pridavala znacaj. Nisam taj sok izbacila iz ishrane jer mi on mnogo znaci, trazi mi se slatko i on mi bas tu pomaze... Ipak, od danas ni njega vise piti necu, bas da vidim da li je ta sluz reakcija na njega. Taj sok pijem od porodjaja, bar jednu flasu ( 2l ) u nedelju dana, a i cesce user posted image   E, sada, ako kroz dve nedelje i dalje bude sluzi u kaki, necu imati sta da izbacim iz ishrane user posted image .

Bebac inace super napreduje, i osim te sluzi i blagog suvog osipa po kozi i kijavice nikakvih simptoma nije imao, ali ja sam na vreme reagovala i ne smem ni da pomislim sta bi bilo da sam to ignorisala, kako mi neki savetovase. Bas juce smo uzeli kremu koju nam je pedijatar prepisao kada je na proslom pregledu video da bebac ima taj suvi osip po nozicama i rucicama, i na receptu lepo pise krema za atopicni dermatitis. Znaci znao je da je to atop.derm. a nije znao da nam kaze da je to jedan od simptoma alergije na nesto!

Jedan prijatelj ima bebu od 11 meseci, od 3. meseca ima ekcem, vodili ga kod najboljih doktora u Parizu i detetu samo "lece" ekcem kortikosteroidima, a uzrok zanemaruju! Uopste ne razumem te doktore. Rekli im da babac ima alergiju na nesto, ali da je tesko utvrditi na sta jer je mali i to je to... Zapanjila sam se kada sam cula. user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 5.9.2011 22:55:44 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 727
   RE: Alergija na mlecne proteine
5.9.2011 22:54:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

ali je ipak istakao da je tesko posumnjati na neki problem kada beba tako fenomenalno napreduje i da ima nekih problema to bi se odmah videlo na bebi jer bi u tom slucaju bila letargicna, mrzovoljna, mlitava itd. a moja beba je sve suprotno od toga, plus je napredna jer ima mere kao beba od 5-6 meseci!


To nije pokazatelj! Moja beba je dokaz! Napreduje kao zmaj user posted image , a sa 4,5 meseca smo završili u bolnici zbog kombinacije alergije na kazein i ekcema.


IZVORNA PORUKA: Yula

Procitam sastav i cini mi se da ima u sebi nekih mlecnih bakterija, pa ne znam sta da radim, da li da mu to dajem ili ne? U stvari, kada razmislim, ako je beba alergicna na kasein ostale tvari mleka ne bi trebalo da im smetaju, ili gresim???



Imaš različite probiotike.
Recimo naš ProbioKid Immuno sadrži laktobacilus, i meni su rekli da ga ne dajem detetu zbog alergije na kazein.


briseljanice user posted image user posted image user posted image


IZVORNA PORUKA: Yula


Nego, imam za vas jedno pitanje, sta sve SMEM da jedem???  Smem li zelenu salatu, krastavac, paradajz??? Nesto mislim, kada smem da pocnem da jedem hranu koja inace kao nadima tipa pasulj, kupus, papriku itd.  odnosno, kada ce bebac to moci normalno da vari?  Lukove ne jedem, jedino u crni u hrani, tipa mleveno meso ili u kuvanom jelu. Da li moram i to da izbacim???




Ja sam bila na baš strogoj dijeti. Evo tema o tome. KLIKNI


Yula, mom sinu su rađeni Specifični IgE na nutritivne alergene (iz krvi) sa 4 meseca. Pokazalo je alergiju na kazein. No, istina je da ti testovi nisu uvek tačni.
Možeš uraditi običnu krvnu sliku i pogledati eozonofile (skraćenica EO ili EOS, najčešće). Ako su povišeni, to ukazuje ili na prisustvo alergije na nešto (pa ćeš da radiš alergo testove) ili na prisustvo parazita (ali mi rekoše da je češće alergija nego paraziti).

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 728
   RE: Alergija na mlecne proteine
5.9.2011 23:10:46   
Yula
Tash, hvala na odgovoru user posted image

Da, sve mi je to poznato, dobro sam u medjuvremenu izucila celu ovu vasu temu uzduz i popreko. Od probiotika sam ipak odustala, nisam ni pokusavala da mu ih dam. Prekljuce resim da napravim sukrut, to vam je kupus ribanac sa mesom, podseca malo na nas svadbarski kupus, samo nije onako puno zacinjen.  Prvo sam dobro isprala kupus i onda ga skuvala. Bebac nije reagovao lose, a verujem da je dobio vec to mleko "sa kupusom" user posted image , nije imao ni grceve, ni zatvor, ni gasove. Najnormalnije se ponasa, tako da cu uvesti povremeno u ishranu kupus u vidu sarme i slicno. Planiram uskoro da probam i pasulj, kakvog ste vi misljenja? Ako beac odreaguje gasovima ili grcicima odmah cu ga izbaciti iz ishrane.  Par dana vec jedem grozdje, ali bez ljuske, nju odbacujem, nadam se da je to ok? Paradajz ne jedem od prvog dana dijete, jednom sam ga stavila samo malo u neku musaku, ali necu vise. Cekam da se sredi kompletno bebi stolica i onda da polako uvodim jednu po jednu namirnicu i da vidim koja je ta koja mu smeta.
Oprostite ako sam malo konfuzna ili se ponavljam, ja sam inace velika spavalica, a od kada sam dobila bebu spavam max 6 - 7h dnevno.  Evo, i veceras, bebac je zaspao jos odavno, a ja istrazujem po netu, iscitavam sve vezano za alergije, jednostavno trudim se da saznam sto vise da ne bih slucajno naskodila svojoj bebi u neznanju.

Cim sledeci put odemo kod pedijatra, a to je tek za 15 dana, trazicu da mi da uput za specijaliste, a moj internista mi je dao preporuku kod koga da idem, a njemu verujem jer me je uvek do sada upucivao kod zaista najboljih stucnjaka. Inace, moje sunce sutra puni tri meseca user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 5.9.2011 23:14:23 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 729
   RE: Alergija na mlecne proteine
5.9.2011 23:42:49   
Verus
Yula, ja sam pisala vec da sam sve jela (naravno nista mlecno), ali ostalo jesam.  Sokove, voce, povrce, svo meso, svo povrce (kupus, pasulj) nije nikada imala problema od toga.  Kao sto kazes, ako primetis nesto (a znas da si taj dan jela pasulj), pa vise neces jesti sta sad.  Jela sam i grozdje i paradajz, ali sve sa ljuskom.  Ljuska sama je teska za varenje tebi, tj. zelucu, ali nema nesto sto ces dati bebi kroz mleko.  Bice to sve ok, vidis da mu je bolje, a ti vidi sa pedijatrom sta misli u vezi te sluzi.  Volela bih da mogu da se setim koliko je dugo moja cerka imala isto to "leplenje pelene"...al ne moguuser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 730
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 0:06:13   
Yula
 Verus, hvala ti, znam da si pisala da si sve jela i time sam se i vodila. Jedva cekam da prodje neko vreme bez ovog soka od agruma, da vidim da li je ta sluz zapravo od njega, ili je udruzena sa mlekom.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 731
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 0:19:32   
Verus
Joj videces...polako bice to sve dobro, i izrasce iz alergije videces!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 732
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 21:36:28   
briseljancica
Tash hvala user posted image Kako je Marko?
Yula i moja devojcica je pila u 2 navrata AD mleko u porodilistu i nije bilo problema, a kada smo pokusali kasnije da joj damo povracala je u mlazu sve! dr nam je rekla da pokusamo sa AR mlekom i sledeci dan joj se pojavila krv i sluz u stolici. tada je imala mesec i kusur dana. odmah sam prestala da joj dajem to mleko i onda sam je samo dojila. krv joj se pojavljivala i dalje sve dok nisam pukla skroz i pocela da jedem SAMO ono sto sam ja napravila ukljucujuci hleb (bilo je smesno kada smo trazili smestaj na moru, a glavni kriterijum nam je bio da li ima rernu:).
Sada vise nema alergiju, cak je od pre neki dan pocela da rado jede jogurt. Tash te je lepo savetovala-trazi da urade analizu krvi i da odrede vrednost eozinofila.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 733
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 22:15:20   
bojkica
bri-da li ste bili na nekom testiranju pre nego sto si joj uvela mlecne proizvode?

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 734
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 22:21:17   
bojkica
Yula,neznam sta bih ti napisla-sto druge zenice vec nisu-slazem se sa njima!Samo strpljivo sredice se....sigurno ima nesto sto izaziva tu sluz,i kod nas su bile pune pelene sluzi-uzas jedan.....eto hvala Bogu sredilo se,a nadam se da cemo i alergiju prevazici.
Kao sto neka od zenica rece ponesi pelenu doktoru da pogledaju stolicu,budi uporna,meni se dva meseca pricali virusi,manjak mleka bla bla,a ja sam kao i ti slucajno nasla ovaj forum i ove divne mame koje su mi puno pomogleuser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 735
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 23:18:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: briseljancica

Tash hvala user posted image Kako je Marko?



Mrzim da kažem da je dobro, onda se sve zezne. user posted image user posted image

(odgovor članu briseljancica)
  Direktna veza do poruke: 736
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 23:38:41   
briseljancica
potpuno te razumem user posted image

bojkice nismo radili analize vec smo postepeno uvodili. poceli smo sa jogurtom 1 ml dnevno, pa polakooo povecavali. takvo smo uputstvo dobili od gastroenterologa. takodje nam je rekla da ako mesec dana nakon sto pocnemo sa mlecnim proizvodima ne bude reakcije ili bilo cega neobicnog onda je problem nestao.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 737
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 23:44:24   
Yula
 Jao, zene, hvala vam na savetima i recima podrske, divne ste!  Nasla sam sta izaziva sluz! SOKIRALA sam se kada sam veceras uzela kesu sa brasnom za svaki slucaj da proverim sastav, cini mi se da sam ga vec kontrolisala, ali kao ajde opet, kad tamo: jaja, mleko, soja! user posted image  Pop**dela sam! Pa, majku mu, sta ce u obicnom brasno sve to???? Gde ovaj svet ide da ne mozes da kupis obicno brasno vec u sve trpaju kojesta! I to je kao neko obicno, jeftinije, kada sam pogledala sastav onog skupljeg, tamo ima sve to i plus neke vocne tvari i kojesta jos sto ni ne razumem sta je! Ja pitala u pekari da prodaju hleb u koji ne stavljaju mleko, ali ko zna od kog brasna prave taj hleb. Od sutra eto vise necu ni jesti hleb, i ranije sam ga slabo jela, a pocela sam da ga jedem bas od kada sam na ovoj dijeti jer sta da jedem drugo... Moram da cimam svekrvu da mi posalje iz Srbije dzacic brasna, pa da mesim, bem ti Evropu.  user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 738
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 23:47:09   
Yula
 Mozete li sada reci, da ne trazimo ponovo na temi, sa koliko meseci ste otkrili alergiju kod vasih beba, i sa koliko meseci ste otkrili da je vise nemaju, odnosno kada su je prerasli.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 739
   RE: Alergija na mlecne proteine
6.9.2011 23:57:19   
Anoniman
Mi smo otkrili sa 4,5 meseca, i nemam pojma dal je ima i dalje, dr neće da pokušava za sada da uvodi. 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 740
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.9.2011 10:07:47   
bojkica
Yula-moja bebe je dobila zelenu stolicu punu sluzi sa 2,5 meseca,posle par nedelja i koncice krvi,jos uvek je bez mleka i mlecnih proizvoda,do prvog rodjendana-a posle nadamo se najboljem!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 741
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.9.2011 11:43:34   
Snelle
Yula, mi smo alergiju otkrili sa 4,5 meseci i od tad sam držala "dijetu", a prevazišli smo je sa 11 meseci, tj. tada sam počela da joj uvodim kašičicu jogurta, pa tako dva dana, pa treći dve kašičice...i kad se nikakva reakcija nije javila - to je bilo to.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 742
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.9.2011 12:22:24   
Verus
Yula: meni je mama bila ovde 6 meseci da pomogne oko bebe (zivim u SAD i vratila sam se na posao kada je beba imala 6 nedelja), i mesila mi je hleb samo na vodi.  Ali brasno smo nasli "obicno".... Moras nazalost sve citati sto pijes i jedes.  Mene je recimo, sokiralo to sto SVI proizvodi od soje koje sam gledala imaju u sebi kazein.  Nasla sam jedan jedini sir od rize koji sam smela jesti, ali sta da ti kazem kad je pao na pod nije hteo moj ker da pojede koji sve jede.  Polako, i daj i njenom malom telu vremena da sve to sredi i nestace i ta lepljiva sluz.  MI smo alergiju otkrili sa neka 2 meseca, eto zbog krvi u peleni, inace mi ne bi palo na pamet.  Bice ok...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 743
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.9.2011 12:28:25   
Anoniman
Ja ću još jednom da smorim i da ponovim: postoji razlika između alergije i netolerancije, iako to lekari, nama laicima, sve predstavljaju kao alergiju.
Stava sam da se zbog te razlike ne dobijaju uvek ispravni rezultati na alergotestovima.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 744
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.9.2011 23:33:56   
Yula
 Zene, najlepse hvala na odgovorima.

Tash, u pravu si. Samo, kako da znamo sta je netolerancija s sta alergija, ja ne mogu da povucem jasnu crtu izmedju ta dva? 

< Poruku je uredio Yula -- 7.9.2011 23:34:25 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 745
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.9.2011 23:37:42   
Anoniman
Ni ja.

Ovako sam ja to razumela čitajući iskustva i slušajući razne lekare:
Netolerancija se manifestuje kao krv u stolici, a alergija dodatno daje i promene na koži.
Možda nisam u pravu, nemam pojma. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 746
   RE: Alergija na mlecne proteine
7.9.2011 23:39:27   
Anoniman
Zašto sam tako zaključila?

Sve ženice koje su pisale o alergiji manifestovanoj kao krv u stolici, posećivale gastro lekara (ne vredi, ne znam da izgovorim pun naziv user posted image user posted image ), a mi, sa kožnim promenama smo išli dermatologu pa alergologu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 747
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.9.2011 8:54:56   
briseljancica
svojevremeno sam naisla na http://www.adamfox.co.uk/res/Milk-Article.pdf tekst. to je pisao neki cuveni britanski pedijatar gastroenterolog. mislim da je tu dobro objasnjeno o vrstama reakcije na proteine kravljeg mleka (Helenin slucaj je bas dobro opisan u non IgE mediated reactions). a netolerancija je nesto sto nikada nece proci kao npr netolerancija na laktozu. nadam se da sam pomogla

< Poruku je uredio briseljancica -- 8.9.2011 8:57:26 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 748
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.9.2011 8:58:19   
briseljancica
ne znam u cemu je fora nemogu da sredim link

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 749
   RE: Alergija na mlecne proteine
8.9.2011 10:31:29   
bojkica
bri-ti si tvojoj bebi uvela jorurt 1ml.dnevno-pre prvog rodjendana jel tako?izvini nisam nigde nasla da si pisala o tome?Mi imamo kontrolu kad napuni godinu?Jel idete kod gastro.u Tirsovu?

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pokloni koje mame zaista žele nakon rođenj...
Pokažite svoju podršku, ohrabrenje i ljubav poklonima za drugu bebu koje bi svaka mama volela...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here