|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 8:47:27   
nikiteki
Dobro jutro. Evo i ja da se javim, juce sam bila kod lekara zaboleo me stomak, inace sam 16nedelja kažu beba dobro imam kontrakcije na prednjem zidu materice.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 9:01:17   
MicinaMama
Jutro zene!Nadam se da ste mi dobro.

Krin jos malo i ti zavrsavas.

Zakicaa meni ovde nisu davali utrogestan dok sam krvarila na pocetku trudnoce a imala sam hematom.Kazu da se ovde vise ne prepisuje zenama.Po njihovom je bolje da se organizam sam izbori i ne vredi cuvati trudnocu ako nije dobra.Posto telo samo od sebe prepozna losu trudnocu i zato se desavaju pobacaji.U glavnom sa utrogestanom se nista ne postize jer ako trudnoca ne valja i plod ce da ode bez obzira.

Tako su meni objasnili ovde a ja sam se bila uspanicila sto nece da mi daju bilo sta.sva sreca pa je ostala,nekako smo se izborile.Mozda su ovi doktori u pravu ali opet svakoj majci nije lako da izgubi bebu.Cini mi se vezes se od trenutka kada saznas da si trudna.

Ja sam izgleda ponovo malokrvna,nemam snage i tesko disem,malo malo pa osecam veliku nemoc u rukama.Sva sreca pa imam tabletice gvozdja.
Bas sam sva neka sutljiva u zadnje vreme i jedva cekam da se porodim hehehe...Dosadilo mi vise biti trudna user posted image a plasim da se porodim ranije a i samog poroda.

Kao da mi je prvi put!!user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 9:32:05   
Mariya
Jutro!
Jao krin,baš si se namučila! Je li to od tvojih mučnina? Ili si možda juče u silnoj jurnjavi pokupila nešto,možda stomačni virus? Ili si se samo preforsirala...
Micinam se uprpala user posted image Ali razumem te skroz. Do 8.meseca se plašiš da se ne porodiš ranije a kad dođeš do 8.samo se moliš da još malo potraje jer te hvata strah od porođaja user posted image osim krin, naravnouser posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 10:42:07   
Zemunka85
Daaaaaaaan user posted image .
Mene nije bilo nekoliko dana, toooooliko sam jurila, da ne znam kako sam na nogama.
Oko diplomskog sam imala puno obaveza, ali naaapokon je zakazana odbrana za 10.5. oleeeeee user posted image , taj dan ulazim u sesti user posted image .
Kupila sam juce neku garderobicu za odbranu pa cu da odaberem sta cu ovih dana. Jos samo odbranu da spremim.
E zene ja danas 4d, nadam se da cemo moci da vidimo facu, i pol doooobro, ako je doslo do zabune user posted image .
Inace gledala sam juce po prvi put u zivotu i muske stvarcice, a slaaaatke suuuuu. Jedva cekam.
Ja vodila jutros L kod dermatologa, cese dete glavu, sve kraste napravila a nema niiista se ne vidi. Nista. Kad - nadje joj gnjidu. Panika. Moram sad za vikend to da sredjujem.
Kod njih u vrticu stalno neko donosi vaske, ona do sada nije imala. Msm ni sada niko nije video vasku, ali eto bila je cim ima gnjide. Na mene li predje - goootooova sam, ja imam grivu.

Inace meni je danas 5god braka user posted image , castim.

Zakice, bice to ok. Moja kuma je zatrudnela u Abu Dabiju. Isto joj je krenuo taj braonkast sekret, mada to uopste nije retko u tim prvim danima. Naravno, bilo je sve ok. Tako da nema da brigas.
Micina, moram odmah debelo da te demantujem!!! To ako zena prokrvari tj dobije Utrogestan, koji bi poravnao nivo Progesterona koji fali, niiiikako ne znaci da ta trudnoca tj beba "ne valja", niti da je ne treba probati spasiti na ovaj nacin. Da li je Utrogestan i koliko delotvoran, to ne znam. Ali je skroz ok probati i tako odrati trudnocu, pa makar kao placebo efekat.
Krin aaaaaaaaaaaaaaa pa strava, strava, strava, Mogu da zamislim koji je to teret maaaanjeee. Nije mala stvar. Bravo malisa, super super .. bas mi je drago!
A za ovo drugo - ma gotovo, sve si izgurala carski, gotovo je i sa tim. Ne moze ti nista user posted image
Niki, i ja sam u prosloj imala kontrakcije od 16 nedelje, ali su bile i bolne. I one i van njih i lose sam celu trudnocu prosla. U ovoj je kontrakcija cak vidjena u 12 ned na Dabl testu isto na prednjem zidu, ali obzirom da niista ne osecam moj DR je to skroooz iskulirao.

Mariyja da vas user posted image za svu borbu!


(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 11:24:23   
Bunnyca
E Krin ista prica i kod mene, ja sam pre neku noc povracala, jela sam pitu i zalila jgurtom, kad nisam umrla u toku noci.A nocas me uhvatio grc u levoj nozi malo ispod lista, bolelo je par minuta bas,bas dok nisam namazala Magnezijum gel, uf, odmah je pocelo da popusta lagano.
Inace, ovo mi je drugi put da me tako jako uhvati grc u nozi, tokom nociuser posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 11:47:20   
krin 40
Evo sad ustala drugi put😃Morala sam da se vratim u krevet.Sada sam ok.Samo pomisao na hranu..bljak!Ja vesela povraćam i na početku i na kraju.Zemunka je u pravu.Ja sam predhodnu trudnoću izgubila zbog
nivoa progesterona.Pratio mi ga dr posle.Ovu pila do juce..da ne mračim sada,ima u temi.Zemunka srećna godišnjica braka😃Niki pravo na bolovanje Bunnyce
bar na silu jedi.Tako i ja.Ali stvarno mi nikada nije bilo ko sinoć.Što kaže Mariya i preforsirala sam se.A što se porodjaja tiče,mogu i kući ako treba,samo da se
završi,hahaha.Ja sam mrzele pomisao na carski rez.Imam plan aktivnosti posle porodjaja,hoću brz oporavak i da krenem opet lagano u teretanu itd,itd.Nikako
mi se seckanje po stomaku nije uklapalo.Sada smo sve u "petoj brzini".Leti to..uskoro ćemo sve da preselimo stomake u krevetac.Mašala❤❤❤

< Poruku je uredio krin 40 -- 5.5.2017 11:51:02 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 15:16:06   
MicinaMama
Zemunka nema potrebe da demantujes mene,ja sam vapila za utrogestanomuser posted image ...Bez sale, isla sam kod tri gin. i svaki me odbio da prepise.Za utogestan sam cula ovde na forumu od zenica.

To treba da demantujes ovdasnje doktore user posted image

Ja ih moram slusati posto na svoju ruku nista ne mogu.Sva sreca pa je proslo dobro.

Ja sam sinoc spavala super,spavala sam danas i opet bih mogla da spavam.Od tabletice gvozdja mi je bolje,izgleda da sam stvarno malokrvna sada.Imam rdv zakazan 10.05 pa cemo da proverimo sve.Verovatno ce me poslati i na ctg.

Mariya hahaha...joj suti samo,bas me je strah uhvatio i nemoj da mi se smejes user posted image user posted image

Ah Krin,Krin je pravi zvrndo!!Nisam skoro upoznala toliko poletnu i sposobnu zenu!Svaka cast!36 nedelja trudnoce a ona tek sada oseca nekakve tegobice...Ja ih osecam negde od samog pocetka trudnoce user posted image



(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 16:19:45   
krin 40
Micina muser posted image Sad si me podset_ila na moju pokojnu mamu.Ona mi je uvek to govorila,da sam ZVRNDO,hahaha❤❤❤

< Poruku je uredio krin 40 -- 5.5.2017 16:22:06 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 20:55:39   
Zemunka85
Nigde nikog ...

MM nisam mislila na deo sa Utrogestanom, nego sa tim da iako zena prokrvari, sve moze biti ok user posted image

Ja dosla sa UZ. Debelo me smorio doca. Bas sam kod njega htela, jajko je detaljan, ali zaista je neprijatan, koa sto pricaju i kao sto i imam iskustvo.
Cuti pola sata, samo puhce i znoji se. Psuje kako se nezgodno namestio. U najmanju ruku sam mislila da mu glava fali.
Ipak, imam visak plodove vode, sto mi se nikako ne svidja, pa da korigujem ishranu - zna li neko sta to znaci? Msm znam da ono u grubo, ali u detaljce user posted image , i da uradim OGTT, bljaki, no sto se mora nije tesko.
Takodje, zeludac je blaago smanjen, ali znam za jadac zbog MM pa se nisam sada bas nesto mnoooogo potresla. Ako to ima veze, samo sam doruckovala, ali on kaze da nema.

Sve u svemu moj DR nista od svega ovoga nije video pre nedelju dana, pa kuliram.
Ishranu cu naravno regulisati, a za ostalo cekam UZ kog mog DR pred more.
Dobila sam slikice, sladak mi je sin, i sve ostalo je basbas super.

Grlisa za sve, mi L poslali kod mame mi odosmo na veceru za 5god braka.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
5.5.2017 21:50:13   
MicinaMama
Krin user posted image

Zemunka imas visak plodove vode posto bebica ne pije dovolno i zbog toga ima manji zeludac.Nemoj se sekirati moze vec sutra da pocne piti vise.Videces na sledecoj kontroli.

Mojoj bebici je bio ispraznjen zeludac i bas me je mrcvarila babica sa onim UZ-om.Jedino sto je kod mene plodova voda bila u normalnom nivou,sto znaci da je ipak pila.Nakon tri nedelje sam otisla na kontrolu i sve je bilo super!

Tako da i tvoja bebica vec mozda sada pijucka vodicu pa ce na sledecoj kontroli da se pohvali punim stomacicem!user posted image


(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
6.5.2017 10:06:00   
krin 40
Jutro devojke.Evo sada sam ustala.Hvala Bogu mirna noć.Samo sam u pola dva išla u wc.Posle nastavila da spavam.Zemunka,ono što ja znam,je da višak
plodove vode moze da ukaže na dijabetes.Zato moraš sa uradiš test ooterečenja glukozom.Inače višak ili manjak plodove vode je generalno moguće odrediti 4d
ultrazvukom.Na običnom se ne vidi.Tako da poslušaj doktora za svaki slucaj ili,eventualno odradi za mesec dana još jedan 4d.Što se želudca tiče,to je
verovatno ništa kao kid micine m.Šta vi ostale radite.Setih se da se White S uopšte ne javlja.Valjda je ok.Mašnica takodje.Danas ću da odmaram ceo dan.😃

< Poruku je uredio krin 40 -- 6.5.2017 10:08:24 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
6.5.2017 10:50:09   
Zemunka85
MM, Krin sta cu ja kada mi vi odete user posted image .

Vreme je bljaki. Ja cu sada da citam diplomski, pa idemo u Batajnicu kod kume na rostilj, mada ko zna na sta ce to liciti, zbog vremena. Kako god...

Sto se tice povecane plodove vode, obrni okreni svakako nije dobra.
On mi je rekao da uzrok moze biti dvojak - ili losa ishrana majke, sto je bolja opcija, ili neka anomalija.
Sto se ishrane tice, iskreno brljam. Tamanim pice, palacinke, testo i slatko dosta, Jedem na sve to i puno voca i povrca svezeg, ali definitivno od jutros user posted image menjam lose. Kaze da cak i ne mora biti to previse slatkisa, vec takav metabolizam - koji lose regenerise (nzm koju rec je upotrebio) slatko. Tako da cu taj OGTT svakako uraditi (ni to nisam u prosloj user posted image cim pre, a sve sto je u mojoj moci cu promeniti tj ishranu.
Sto se anomalija tice, skoro je iskljuciv. Pregled kod njega treje sat vremena, izvestaj je preko cele str (nista ne razumem, sve je strogo strudno, ali je sve isto kao sa L, kada ej bilo savrseno). Jedino je dodao deo, posle "Zeludac uocljiv, ispod dijafragme" .. ovaj put "Blago diskretniji 13*5mm". Obzirom da zaista detaljno gleda i na izvestaju napise i o "
- 3D/4D mod – analiza spoljašnjeg izgleda ploda (da li postoji rascep usne, kakva je simetrija lica, da li postoje deformiteti šake i stopala)
- kičmeni stub (2D i 3D mod)
- analiza moždanih struktura (mali mozak, moždane komore, corpus calosum, krvni sudovi baze lobanje /3D i Power Doppler, prisustvo očnih sočiva)
- analiza trbušnih organa (uočavanje želuca i integriteta dijafragme, uočavanje mokraćne bešike i dve arterije pupčanika, prisustvo i izgled oba bubrega)
- analiza integriteta prednjeg trbušnog zida (da li postoji defekt prednjeg trbušnog zida)
-FETALNA EHOKARDIOGRAFIJA (Ovaj period je referentni (najbolji) za pregled srca ploda. Analiza je sada detaljnija u odnosu na period do 20 nedelje, samim tim što je ovaj važan organ veći. Analiziraju se dve komore i dve predkomore, aorta i njen izlaz iz leve komore, plućna arterija i nje izlaz iz desne komore, srčana pregrada, protoci kroz srce i njegove velike krvne sudove (Power, Color Doppler i 3D angio modovi)
-Izgled i struktura posteljice, njena lokalizacija (nisko usađena?).
- Količina plodove vode je veoma važna - nije dobro da je ima malo, a ni puno. - prekopirala sam ovo user posted image )
rekao je da je sve ostalo u savrsenom redu. On kaze, da je samo zeludac samanjen ovolicno, a to je minimalno, ne bi uopste obratio paznju, ali obzirom da ima viska plodove vode + malo smanjen zeludac, napisao je savet da DR na sledecem UZ obrati paznju na velicinu zeludca.
On je meni nekako alfa i omega za ovo. Njegovom izvestaju najvise verujem. Stvarno je covek maksimalno posvecen, trajalo je sat vremena, rec progovorio nije, sav je ozbiljan. Ne ko moj DR klasican zezator, jedva cekam da odem kod njega da me ispuni pozitivom user posted image . Zlata mi ej vredan. DR poput ovog juce, zaista nisu za trudnice. Ne kazem ja da kada postoji problem treba precutati, ali njegove reakcije su me dovele u stanje panike, ali bukvalno. Puhtao je, brisao znoj, prekrivao rukama oci, preznojavao se, lose komentarisao ..

E sad, obzirom da je bebac "nezgodno namesten", i da je zapravo to juce i bila najveca muka, pored te plodove vode, ma sta to znacilo, a to i moj DR stalno prica, a ovaj juce - reakcija je bila vise nego panicna, da je polozaj za UZ ocajan, za neke organe se bas mucio - mene zanima da li zato mooozda nije mogao dobro da izmeri velicinu zeluca? Sta je babi milo, to joj se i snilo user posted image .
Pade mi to na pamet, jer naravno kroz pregled i polozaj bebe i velicina zeludca je varirala, pa je on uzeo za velicinu "najvecu koju je video" a bilo je i mnogo manjih. E pa, mozda tako jos vecu nije uspeo da uhvati user posted image .
Sve u svemu smorio me zestoko, ali ne dam se. Cekam misljenje i mog DR i te rez OGTT, a zaista, zaista, osecam verujem i ZNAM da je sve ok.

Krin, a kako se pl voda ne vidi na obicnom? Zbunila sam se sada ... Meni i u ovoj i u prosloj rednovno na svakom UZ od posle 20e nedelje pise vrednost AFI? Nisam to znala ...
Jedino me je strah da me ne zadrze u bolnici u jednom trenutku ali sta se mora, mora. Sada korigujem ishranu do kraja meseca i onda cu kod mog na UZ, a 17og idem kod ovog u DZ da mu trazim uput za OGTT.


(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
6.5.2017 11:17:29   
krin 40
Zemunka ne "ne vidi se" nego stariji uz ne omogućava precizna merenja.Zato npr kada sam ja davnih godina radjala decu zbog nesavrsenih uz sve smo radile taj test za dijabetes a sada ko se pregleda na 4d uz radi ga samo ako ima indicija za to,kao što je npr plodova voda.I ne treba previse da brines jer moze da se desi da si dobila trudnicki dijabetes ali da beba nema problem.Samo on mora da se drzi pod kontrolom.Inače ja celu trudnoću pratim jednom mesečno na uz i obzirom da moj dr ima 4d u ordinaciji meni je svaki izveštaj takav kao tvoj.Detaljan.Pritom moj dr je načelnik visokorizičnih trudnoća u kliničkom centru.Ako rezultat testa daleko bilo ukaze na dijabetes možeš da odeš kod njega na pregled.U principu više volim "obazrive" nego "šaljivdžije veseljake"😃

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
6.5.2017 11:31:58   
Zemunka85
Dada kapiram Krin.
Svakako smo u kontaktu. Nadam se da ce sve biti ok.
Meni ono juce ni malo nije prijalo - onaj stav i drama.
I prosli put sam bila kod njega, iako je jedini komentar bio "Ovo je jedna lepa beba", secam se da je bilo jako neprijatno, zbog njegove nekomunikativnosti.
Ne kazem ja da treba da pravimo cirkus, ali obratiti se detetu koje je uslo u mrak i ne zna sta se desava, je skroz ok.
Nije moj DR neozbiljan, ne bi bio nacelnik, niti primarijus sa svojih 40 i nesto godina. on je samo CAR. Nikako nije ni neobazriv, ni nepazljiv, ali za hematom me je tesio - bio je u pravu, za karlicni polozaj isto - takodje, cemu to da mi ovaj juce vec objasnjava sta je anomalija zeluca, jednjaka i kako to sve izgleda. Meni se takav stav ne svidja. Meni, otkud znam, mozda neko voli te drndose. Ali bas drndos user posted image .

Uh meni bi trudnicki dijabetes, bila najlaksa opcija. Karakter sam kada moram zestok. Vec sam krenula user posted image , samo jadne moje vene, nigde ih nema :(.
Opet mi nije jasno da se za nedelju dana (i koji sat manje user posted image ) to taaaako promeni.
Da mi se bilo sta od ovoga desavalo sa L, premrla bih. Sad iz iskustva znam da zaista mnogo lupetaju i mnogo grese, te dok ne odem i kod mog DR kuliram al laal ala .. sto je do mene naravno da cu da promenim, ali znam da je sve ok user posted image

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 6.5.2017 11:33:26 >

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
6.5.2017 13:57:19   
krin 40
Greše i to mnogo.Ima raznih profila.U predhodnoj trudnoći koju sam izgubila zbog hematoma koji je se drastično uvećao,zakačio i odlubio deo posteljice u
14-15 nedelji,trudnoću sam vodila kod jednog poznatog doktora.Velika faca u Bgd,poradjao poznate dame,često je i u TV emisijama.Mlad,zgodan,uspešan...
Opušten pre svega.Posle svake kontrole kod njega imamo osećaj da letimo,da je sve super i lako..itd da ne dužim.Za hematom je dao dijagnozu" hematomčić"
ne treba čak ni mirovanje,ni terapija,a ja žena od 41 god.Naravno "hematomčić" naraste,pukne.Bolnica sedam dana,nada strepnja..i da ne mračim znamo
ishod.Šta reći.Lako je biti pozer i voditi urednu trudnoću.To mogu i ja bez diplome.Na muci se poznaju junaci😃

< Poruku je uredio krin 40 -- 6.5.2017 14:00:00 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
6.5.2017 14:56:49   
MicinaMama
Zdravo drage moje zenice!

Ja sam evo malo spavala preko dana.Posla po kuci da se ubijes!user posted image

Napolju kisuretina a moram u veliku nabavku,sva sreca pa ce zaova ici samnom da mi pomogne....a kuca,pffff...neka ceka.

Zemunka drzim fige da sve bude u redu i kod tebe na kraju!user posted image

Krin bas mi je sto ti je prosla trudnoca zavrsila tako i meni je za malo.Bas sam bila pod stresom.Hvala Bogu sad ces imati svog sincica u rukama.user posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
6.5.2017 17:10:52   
krin 40
Kako rekoste da se zove ono kada vidiš svu prljavštinu koju niko ne vidi?hahahaha...od kako sam ušla u šesti mm čisti krupne radove a ja "briskam".Danas sam dobila napad da ništa nije dovoljno čisto.Evo ga iznervirao se i ponovo izvukao sve elemente,riba pločice,pod..ja što umem da "motivišem na rad" niko ne ume.

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
6.5.2017 19:19:12   
MasnaMasnica
Caosuser posted image .
Krin super da se bebac okrenuo. Tu sam nego me mrzi da kuckam ali citam kad imam vremena. Selimo se u stan, pakovanje,po kuci majstori po ceo dan. Ne stizem.
Bebac je super,danas smo 12+3 ,bili juce na uz , merili nuhalni,1.23,sve odlicno,dobila slicicu i zaljubila se.😍
Danas bila na farbanju i feniranju i kupila kombinezon i kosuljicu u tifaniju,sutra imamo svadbu. Sada malo set_ala sa devojcicama pa legla,one set_aju sa sveki.
Zemunka bice sve superiska.
Zumbulcicu cestitamuser posted image
Caoss❤

< Poruku je uredio MasnaMasnica -- 6.5.2017 19:20:22 >


_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
7.5.2017 8:39:40   
krin 40
Jutro devojke..nema vas😃 Zumbulić vas sve pozdravlja.Beban lepo sisa.Danas ili sutra će kući pa će se javiti.Mimica je muku mučila sa grudima
i hemoroidimauser posted image .Nadam se da će se uskoro i ona javiti.Ja sada ustala.Čekam svekra i svekrvu oko 10h na kafi.Došli da pokupe strica mm sa aerodroma.Bio u Kanadi pa se vraćaju za Ča.Dan je bljak.Ne može se u šetnju,sprema se nevreme.Ja ću popodne sa N u Delta City.Malo da se zabavimo u Galacticy i protegnemo noge.Ne mogu u kući ceo dan

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
7.5.2017 9:11:29   
Zemunka85
Jutro i od meenee.
Moji jos spavaju u soku sam! Ja doruckovala pa ih cekam. Juce smo bili kod kume ceo dan u dvoristvu izjurcala se sa kumicem vrv je premorena.
Kada ustane moram ih u pozoriste ili bioskop, da radim malo za diplomski.
Nama totalni haos u stanu od utorka se L i ja selimo kod mame bice 3 nedelje radovi. Taman kad zavrse mi odosmo na more hehhe.
Vremenuzaaas popodne imamo goste a do tad..ko se kako snadje!
Ja juce usla u 23 nedelju tj danas 22+1, bas fino ide...

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
7.5.2017 15:32:40   
MicinaMama
Dobar dan drage moje zenice!

Ovde danas kisurina ponovo,moje cure zaspale a ja evo pijem kafu na miru i gledam odecicu na netu.

Jutros mi je komsinica donela narandze iz arapske radnje,poreklom iz Maroka,em su ogromne em jako ukusne.

Danas sam dosta dobro ali sam pospana.verovatno zbog kise.

Primetila sam par trudnickih mrlja na donjim kapcima oka.Ima ih par ali su kao tackice.Za sada mi ne smetaju.Nadam se da ce proci posle poroda.Lice mi se iscistilo divno u ovoj trudnoci e za to se nadam da se nece vratiti posle poroda.U opste ne moram da stavljam puder.

Nemam linea negru takodje,verovatno se nece ni pojavljivati posto cu jos malo u deveti mesec.Sada sam u 34-oj nedelji a deveti mesec je od 36-e.(Koliko videh na netu)

Jutros me je toliko zabolelo dole,kao da sam dobila grc u vagini user posted image .Nisam mogla da hodam do kreveta hehehe...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
7.5.2017 17:32:16   
Bunnyca
Dobar dan i od mene. Ja sam bas umorna, krecili smo i stan mi je bio u haosu, ali uspeli smo sve da zavrsimo. Nakoliko puta sam osetila lazne kontrakcije, verovatno od stalnog saginjanja, a i noge su mi otekle bas, nije ni cudo kada sam evo dva dana radila bez prestanka.
Zemunka, sto se tice OGTT testa, on se normalno i radi od 24 nedelje, i povecana plodova voda ne mora nista da znaci. Meni je test bio na granici i bockala sam se kod kuce i pazila sta i kada koliko jedem, znaci bez testa i slatkog, i na svaka dva sata po malo, da se odrzi nivo insulina.

Micina ja imam na kapku mrlju i na rukama dve braon, a isto nemam linea negru.Imam i na vratu par fleka, i to mi je sve krenulo negde od 5-6 meseca.Ja sutra ulazim u 34, puna 33 nedelja.

Krin, znaci Mimica od porodjaja dobila hemoroide.Ja sam pre nedelju dana imala bol i malo krvi ,kod mene su unutrasnji, i uzela flogocid i proslo odmah, ali se isto plasim sta ce biti na porodjaju, plus imam i dve vaginalne vene

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
7.5.2017 18:07:14   
krin 40
Da...i to ih dobila baš na porodjaju..bzv..Ja,hvala Bogu,ništa od toga nemam.Ni pege,ni linea negru,ni lažne kontrakcijeuser posted image Sutra 37 nedelja.Kako
stvari stoje,mene da dr ne indukuje oko 22 gog ja ladno(opet kao u prve dve) mogu da budem trudna 42 nedelje.Daleko bilo!!!!!

< Poruku je uredio krin 40 -- 7.5.2017 18:09:17 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
7.5.2017 18:14:54   
Zemunka85
Bunny hvala user posted image bice to dobro, ja znam i osecam. Ne damo se user posted image !
MM kupio L neku lutku koja place sa suzama i piski u nosi - spookyyyyyy je skroz user posted image

Ja sam u prosloj trudnoci imala straaaaasnu linea negre, ali strasnu. Debelu crnu preko ceeelllooog stomaka. I trajala je verovali ili ne, 2,5god! Sok! Sada je nemam!
Ttooootalno dve razlicite trudnoce po svemu od A do S!

Fleke nisam imala.
Ali hemoroide posle porodjaja - horor! Na porodjaju sam ih zaradila i to je bilo zaista horor. Spoljasnji velicine prsta da prostite, ono je uzas. Odmah u porodiliste mi je mm doneo faktu ali sam dugo dugo tesko hodala zbog njih, a ne epiziotomije. Kao nozem da me sece nesto pri svakom koraku. Odredjeno vreme i posle sam se patila, ali proslo. Zadnjih 3god se jave recimo 1-2 tokom godine. A pre porodjaja nisam ni znala sta je to.

Jooooj zenice vama bas sitno.
Ja se nekada iznenadim i za sebe, kako je brzo poslo, kako je vama!
Svaki dan kroz trudnocu sporo prolazi, ali kada se zavrsi, msm da vecina kaze "brzo je proslo".
Sem Krin user posted image

Odoh stizu gosti ....

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Trudnice 1-42 nedelja,05/17 [chat]
7.5.2017 18:47:02   
MicinaMama
Jao hemeroidi...tacno me jeza hvata kada pomislim na njih.Ja sam ih dobila na prvom porodjaju i ostali su,cim jedem vise sira ili ljuto odmah ih osetim.

Takodje i kada se prehladim,ako sedim na hladnom...

Odoh sada da se istusiram,vec su me ledja pocela da bole.Moram ponovo da popijem paracetamol.Uzasno me ledja bole,stomak me odvuce napred.Tusiranje mi nekako olaksa bolove.

Moram i ove obrve da pocupam,rastu kao iz vode.

Veceras su zavrsni izbori pa da vidim ko ce nam biti predsednik.Da vidimo sudbinu narednih 4 god user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here