|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Biohemijska trudnoca
18.5.2010 19:20:30   
caja 2
Sad da vam javim,kad sam se danas cula sa svojom doktoricom ona nije zadovoljna s tim mojim nalazima u gradisci sto sam napravila jer kako kaze beta je prisutna i zariste negdje ima.Tako da ce zvati nekog ginekologa na PAPRIKOVCU.i znam da mu pocinje prezime sa V user posted image nisam zapamtila al znaci iduce sedmice sam na paprikovcu da vidimo sta je,jer moja doktorica se boji da ce taj plod i ako je mali koji je nevidljiv golim okom ostati u matrici i to mi poslije moze probleme praviti i cak to tumora.jer njoj kao i meni nije jasna BETA,pa mi je preporucila tog nekog doktora al tek iduce sedmice posto je na godisnjem uglavnom nije na paprikovcu ove sedmice.tako da cemo se ja i mojA doktorica se cut sa tim doktorom da vidima kad bi ja dosla jer me beta zabrinjava jako................

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Biohemijska trudnoca
13.5.2011 16:15:18   
smeskicTB
28.03. sam radila test koji je bio pozitivan. bila sam jako iznenadjena i srecna jer je to bilo nakon nepuna dva meseca pokusavanja. uradila sma i betu odmah jer sam bila jako u nevericiuser posted image ona je bila 108. nazalost utvrdjivanje trudnoce je pratio braon sekretic, ali mrvica bukvalno..pa se malko povecalo i odlucila sam da odem kod dr u dz par dana kasnije..beta je i dalje rasla..duplirala se..i ulivala je nadu..dr na uz nije mogla nista jos da vidi jer je trudnoca bila mala (usla sma u petu nedelju) ali mi je dala progesteron i rekla da mirujem.
nazalost vec nekoliko dana kasnije braonkasta krv se pretvorila u sveziju crvenu krv i morala sam da uradim opet betu..nije opadala, ali nije ni puno porasla..otisla sma opet kod dr u dz..bila je uplasen ajer ni sama nije znala da li ce trebati da se odrzava trudnoca i dala mi je uput za bolnicu, jer je mislila da ce doci do veceg krvarenja..
imala sma srece sa dr u bolnici..jako pozitivna i stabilna zena. na pregledu uz se videlo da je materica bila jako tanka..i rekla mi je da prestanem da pijem progesteron, da ce krvarenje krenuti vise..da ne brinem i da dodjem jedino ako potraje duze od sedam dana i bude obilnije od ciklusa.
nije bilo nista od toga. kao manje obilan ciklus ciklus je bio..nisma pila ni kapi za zatvaranje materice..nisam osecala ni temeperaturu, malaksalost..
dr mi je rekla da je rec o biohmejisjkoj trudnoci i o kompletnom spontanom.
takodje nam je rekla da se ne pazimo, da nastavimo da se volimo i da ne brinem..
naredni ciklus je dosao kao da niceg nije bilo i bila sam srecna jer mi je telo sve obavilo i sto sam imala srecu u nesreci.
prilicno sma i opustena i pozitivna s obzirom da je sve bilo jako skoro i jako brzo se odvijalo..
i idemo dalje..odlucni smo da zelimo bebicu..
svim devojkama kojima se desilo slicno, zelim puno srece!user posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Biohemijska trudnoca
13.5.2011 16:20:31   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: andjelko

Pre dva meseca imala sam HEMIJSKU TRUDNOCU.M.mi je kasnila pa sam otisla kod gin.u nadi da sam trudna.Doktorka mi je savetovala da izvadim krv posto se na uz vidi samo neka tackica.Kad sam izvadila krv hcg mi je bio 9,29.Sto potvrdjuje trudnocu.Posle tri dana srece zbog iste,jer se trudimo vec 2god.krece mi braonkast sekret.Kao pred m.Ja u panici opet odem kod gin.i pogleda me na uz i kaze da nema nista.I da opet radim hcg.I da je moguce da je to bila hem.trudnoca.Ja opet izvadim krv i sad mi je hcg bio manji od 1!
Doktorka mi kaze da je doslo do oplodnje i da se tu nesto zametnulo ali da nije bilo dovoljno razvijeno da ostane Prirodno je otislo... I ne moze da se spreci.Sad sam bila na gak Ns i kazu mi da ima puno zena kojima tako m.kasni a i ne znaju da su trdne pa im tako prirodno ode....


Interesuje me da li je neko imao slicno iskustvo,i da li neko zna nesto vise o tome?


IZVORNA PORUKA: marince

Zam da se ovo desava,ali nisam znala da se zove hemijska trudnoca.
Jako mi je zao zbog tebe!


IZVORNA PORUKA: andjelko

Sad trenutno idemo na sve moguce preglede.trenutno imam ovulaciju.PItam se nesto sta ako opet dodje do oplodnje i tako ode?Odkad mi se to desilo sve se promenilo
Sto je najgore ne moze se to spreciti.Da je bar vece pa ono lezis pijes lekove,pa nekako pregrmis...A ovako mogu samo da se pitam zbog cega mi se to dogadja?




IZVORNA PORUKA: Modessty

Nemoj da se pitaš zašto se dodgadja! Jednostavno priroda sama odredi da li je plod zdrav. Ako nije, sve izadje napolje i tako telo samo sebe poštedi nevolje.

Uradi preglede i kreni u nove radne pobede!



IZVORNA PORUKA: andjelko

Ne.Kao to je oplodjena jajna celija koja se nije USADILA ili kako vec,zadrzala u materici vec ja samo prosla.Bila je nedovoljno razvijena.
Doktorka mi na gak-u kaze da je to sa jedne strane dobro ,moze da dodje do oplodnje, ali organizam sam odbaci zametak.
Pa me zato interesuje sta da radim?Kako to spreciti?Ko zna zbog cega se to dogadja. I jos mi je rekla da mi je mali bio hcg za taj period trudnoce..............



IZVORNA PORUKA: andjelko

Jasno je meni da je organizan odbacio zato sto nesto nije bilo uredu.


IZVORNA PORUKA: božana

Ja kad sam ostala trudna isto mi je curio braonkast sekret, ali nisam imala pobačaj.Sa plodom ti nije nešto bilo u redu, tako da je bolje da se tako završilo.


IZVORNA PORUKA: miia

andjelko,prosle godine u junu sam imala takav slucaj,u 8nedelji trudnoce doktorovom nemarnoscu 9dana sam nosila to u sebi,dok nisam dobila kontrakcije i moje telo je to pocelo da odbacuje,nastale su komplikacije,podlanicu sam bila otvorena i pocelo je krvarenje u materici radjeno mi je u totalnoj anesteziji.zelim ti reci da ne odustajes,a znas li zbog cega... to je u tom mementu bilo,male promene u organizu...posle sest meseci od toga ostela sam u drugom stanju u velikom strahu sam bila i dilemi,ali nisam odustala.u septemru mi je termin cekam bebu,koja super napreduje.cekam da se javis i da nas obradujes


IZVORNA PORUKA: mihi

Draga Anđelko, niko ti neće reći zašto je do toga došlo. Jedna od teorija je da dolazi do oplodnje a onda u toku rasta oplođene jajne ćelije u toku intezivne replikacije DNK dolazi do genetskih grešaka (ali ne u smislu genetskih bolesti) nego grešaka tokom umnožavanja ćelija određeni broj grešaka tokom replikacije dovodi do eliminacije ploda od strane organizma, to je prirodna selekcija lošeg genetskog materijala, kao dokaz da je došlo do oplodnje ostaje samo trag u krvi kao povišenje nivoa b-HCG-a. Ja sam to imala dva puta i posle sam rodila zdravu bebu. Ne obaziri se na to previše, nego planiraj novu trudnoću.


IZVORNA PORUKA: andjelko

Hvala vam puno! Evo tri meseca posle toga m.mi kasni.Iskreno se nadam da sam trudna i da opet nije ista svar.Kupila sam test ali me strah da ga radim,znas ono bojim se da mi bude negativan Drago mi je da imas bebu posle svega toga sto si prosla!!!


IZVORNA PORUKA: Zlatna ribica

Bila sam u potpuno istoj situaciji 2 puta, isto mi je BetaHCG bila pozitivna, pa posle par dana ispod 1. Bila sam ocajna, a ustvari dobro je da se organizam sam ocistio. Nakon te dve biohemisjke trudnoce, zatrudnela sam vrlo brzo i iznela trudnocu do kraja bez problema, rodila sina, i sad sam opet trudna !

Lepo ti je neko rekao : ne obaziri se na to i opusti se, kad se opusstis, onda se trudnoca i desi.
Sve najbolje i da sto pre zatrudnis.


IZVORNA PORUKA: smeskicTB

jako mi je drago sto citam ovako ipak pozitivne komentare u vezi biohemijske trudnoce. dosta vas je pisalo da su ubrzo ostale trudne.
i sama sam imala pocetkom aprila biohemijsku. beta mi je bila prilicno velika i nije ni pala ispod 200, ali ipak se nije razvijala i ja sam odmah otisla kod dr.
puno mi je pomogao pristup dr u bolnici.
telo se samo ocistilo, krvarenje stalo, dosao je i nov ciklus i mi smo nastavili da raduckamo




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Biohemijska trudnoca
31.5.2011 23:33:56   
Milka76
Meni je nakon vantelesne 13-og dana test pokazao user posted image , beta nakon 2 dan jedva 20, dr rekla da proverim za 3 dana, i tad je bila 2 i naravno dobila sam. Najgore od svega je sto su me svi sa klinike, kad sam otisla na kontolu, pitali: PA ZASTO VI NISTE TRUDNI??? kao da sam ja kriva za to. To mi je tada bas pomoglouser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Biohemijska trudnoca
1.6.2011 8:34:08   
smeskicTB
Milkice, nemoj da budes user posted image ...bice sve dobro! bitno je da ti budes dobro! zaista je to najbitnijeeee!
da li si razgovarala sa tvojim dr, sta je razlog biohemijske..kako ti je objasnio?

veruj i samo veruj i kao i do sada nastavi da radis sve sto mozes!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Milka76)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Biohemijska trudnoca
2.6.2011 20:59:55   
Milka76
Ni od jednog doktora do sada nisam nista drugo cula, sem - bice sve dobro, imate vremena. A ja avgusta punim 35 godina i ne osecam da bas nesto imam vremena na pretek.
Svi iz naseg blizeg i daljeg drustva i rodbine imaju klince (od 1-10 godina) i svakodnevno se vidjamo, tako da mi i cekanje tesko pada i nema tu neke utehe kad mi kazu da ce sve biti dobro, samo da se strpim.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Biohemijska trudnoca
2.6.2011 21:02:32   
Anoniman
Ako si radila VTO, onda imas sve analize...
Moras da budes strpljiva i da pokusavas i dalje..nema druge...
Pridruzi nam se na crticama...Tamo cemo te oraspoloziti.user posted image user posted image

(odgovor članu Milka76)
  Direktna veza do poruke: 82
   RE: Biohemijska trudnoca
2.6.2011 21:08:37   
mulan
Milka, ja sam malcice starija od tebe i po prvi put mi neko govori da sam mlada i da imam vremena, ali verovatno da bi me malo smirili i opustili. O godinama vise ni ne razmisljam fokusirala sam se na cilj i na put koji sam krenula, a koji je tako neizvestan. Pokusaj da se nekako izdignes iz situacije i da ides dalje. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Biohemijska trudnoca
10.7.2011 13:20:45   
NadaR

IZVORNA PORUKA: jela ns

Nisam nasla forum na ovu temu pa da ga otvorim. Ja sam imala biohemijsku trudnocu koja se zavrsila u 6 nedelji, Plasim se da i sledeca ne bude ista pa vas molim za savet? da li je neko imao slicna iskustva?



_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu mulan)
Direktna veza do poruke: 84
   [Obrisana poruka]
5.9.2011 20:49:09   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 85
   [Obrisana poruka]
5.9.2011 21:20:15   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 86
   RE: Biohemijska trudnoca
6.9.2011 12:44:52   
Anoniman
Mery a sto ne uradiš betu? Tad ćeš znati 100% na čemu si. A meca mora da se stabilizuje ako je bila biohemijska, možda već sledeći mesec bude normalna.

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 87
   RE: Biohemijska trudnoca
29.11.2011 14:23:50   
MalaMini
Ja sam imala biohemijsku ovog meseca. Zaključili su to po nalazu bete koja je porasla, pa pala, pa sada stagnira na oko 20. Uglavnom, krvarim već sedmi dan, pa sam htela da vas pitam da li je produženo krvarenje normalno posle biohemijske...
Valjda je logično da jeste, ali da ipak pitamuser posted image
Hvala!


_____________________________

Ma nema šta ne mogu, samo kad se trude, velika deca za male ljude :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Biohemijska trudnoca
29.11.2011 14:41:57   
hanka
Jel te boli stomak?
Mozda je malo duze krvarenje normalno.Sta ti kazu dr?

(odgovor članu MalaMini)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Biohemijska trudnoca
29.11.2011 14:44:09   
dacica
mala mini..normalno je,zato dok organizam sve izbaci..ne brini,,,tako mi je rekao dr.ja sam imala i posle 4 mes.zatrudnela opet..i sada imamo ovu cicu-micu..i vama zelim brzo uspesne trudnoce!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Biohemijska trudnoca
29.11.2011 14:45:46   
MalaMini
Ne boli me ništa, samo grudi (valjda treba vremena hormonima da se vrate u nomalu). Napisala sam u crticama- dr hteo da mi da neke kapi da ubrza, ali sam ja odbila. Opet ću da odem za neki dan. Smučilo mi se, stvarno. Kod mene nikako da ispadne nešto normalno... 

_____________________________

Ma nema šta ne mogu, samo kad se trude, velika deca za male ljude :)))

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Biohemijska trudnoca
29.11.2011 14:47:44   
MalaMini
Hvala na odgovoru, Hanka! Hvala i tebi, Dacice!
Ma biće...
Odoh sad da legnem... user posted image


_____________________________

Ma nema šta ne mogu, samo kad se trude, velika deca za male ljude :)))

(odgovor članu MalaMini)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Biohemijska trudnoca
6.12.2011 16:43:31   
MalaMini
Opet ja...
Beta je skočila pa se duplirala.
Nema šanse da beta raste posle biohemijske?


_____________________________

Ma nema šta ne mogu, samo kad se trude, velika deca za male ljude :)))

(odgovor članu MalaMini)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Biohemijska trudnoca
15.12.2011 18:28:31   
madamme
kad procitam celu temu, ubedjena sam da sam imala biohemijsku proslog meseca.
valjda nece opet..

(odgovor članu MalaMini)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Biohemijska trudnoca
27.12.2011 1:52:31   
maja???
cao drage moje,jako sam zbunjena i ne znam na koju temu da pisem pa sam evoo izabrala ovu kao najprikladniju mom problemu,vec niz godina bolujem od pcos i mislim da nemam ovulaciju pila sam tablete hormonske i skoro nikad ne dobijem mjesecnicu prirodnim putem znaci svaki put moram da pijem tablete da bi dobila...zadnji mjesec sam pila macinu travu ocajnicu i pila hormonske tablete dabrostan ocekivala sam mjesecnicu 21.12. ali ona je dosla 10 dana prije mozda to i nije neki problem ali nekoliko dana pred mjesecnicu imala sam gust smedji iscjedak a zatim smedji iscjedak skor vodenast i onda je pocela jaka mjesecnica sa grudvicama.dali je moguce da sam imala hemisku trudnocu i da je plod izaso a da ja to i ne znam?cudno mi je da sam dobila 10 dana prije napominjem da mi menstrualni ciklusi traju i 60 dana.imala sam neke simptome trudnoce npr povracanje mucnina slabina glavobolja ali trajalo je samo nekoliko dana...

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Biohemijska trudnoca
4.1.2012 13:54:31   
Moja sreca
Ja sam zadnja dva ciklusa imala biohemijsku trudnocu,nije dokazano,tj.nisam radila b-hcg.Evo kako je bilo.
Novembar,kasni 3dana,mi se obradovali,i ja htela da kupimo test,bila sam tako sigurna,i sutradan ujutru dobijem,stomak me boleo,ledja takodje,nisam mogla da stojim od bolova,i poselpodne samo odjednom krene da lije iz mene,ja brzo u wc i vidim ugruske,velike,a ono samo lije iz mene,i stavim one uloske za trudnice,od straha sam se izgubila.legla,i umesto da odem kod elkara pustim da to prodje kao obilna M,koju nikad nisam imala.I stane za 3dana,s tim da je lilo samo tih pola sata,a posle tek-tek..i ne doem kod dr.Nastavimo da radimo na bebi,i sad decembra mi kasni 3dana i ja uradim test,i ugledam user posted image s tim da se trudnicka videla slabo,ali videla se.Obradovali se,medjutim krene mi braonkast sekret,i mislii smo da je to implantacijsko krvarenje,i posle 3dana krene opet M sa ugruscima,ali slabijeg intenziteta nego prosli mesec,i zvala sam moju dr koja mi je vodila prvu trudnocu,i ona mi kaze da je to bio pobacaj,i nikom nista i da se vidimo sl..meseca.
Eto moje iskustvo,sad se nadam da nece biti opet biohemijska,ali veruje da su ove dve bile takve sa razlogom,da nesto nije bilo u redu sa plodom.Moguc je i disbalans hormona,ali verujem da je ono drugo.Videcemo,sad idem kod dr,pa cemo videti,pratice valjda sta se desava. Jos uvek mi se napune oci suzama kad pricam o tome,ali ko zna zasto je to bilo tako.

(odgovor članu maja???)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Biohemijska trudnoca
22.1.2012 22:34:26   
thechic
ne znam na koju temu da pisem pa cu i  ovde da postavim pitanje ..
prosli mjesec sam imala neuspjelu ins. dobila dva dana kasnije ali je test bio negativan , imana normalnu menst, nije bila obilna niti sa puno komadica vec na momente onako nekih sluzavih ( izv. na det.opisu)user posted image , poslije dvije sedmice mi se pojavi opet kao zaostalo curkanje smedjeg sa sluz.komadicima i tako dva tri dana ali samo povremeno , ne cista krv vec smedje.... i opet se ponavlja nakon sedm pauze, ja trebam da dobijem za 4- 5 dana ali mi je to smedje sa komadicima opet pocelo ima tri dana.... (imala sam ja nekad najavu menst.sa tim smedjim ali nikad sa komadicima)!!
da li je neko od vas imao nesto slicno... ...doktorka mi kaze da to nije nista kad sam je zvala da joj objasnim.... kako moze da bude nista ??? izludjuju me ovi moji ciklusiuser posted image

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Biohemijska trudnoca
23.1.2012 0:26:58   
degu
Ne znam šta da ti kažem techic user posted image
da li si radila još neki testić, ili betu? Ovo može da liči na biohemijsku trudnoću, mada kod nje posle kašnjenja stigne user posted image i prođe.
Valjalo bi da odeš na UZ, da vidiš da nije cista neka. Stvarno je neprofesionalno od tvoje DR-ke da te ostavi bez ikakvog objašnjenja.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu thechic)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Biohemijska trudnoca
23.1.2012 9:57:57   
thechic
 hvala degu
nisam radila testove niti betu jer sam dobila ja mens. kad sam trebala , samo nakon nje se sve ovo izdesavalo sa tim cudnim iscjed.
evo dobila sam odgovor da je ovo prvo bilo vjerovatno ovulacisko a ovo drugo manjak prog, i zato najavljuje odn mrlja dolazeca menst. user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Biohemijska trudnoca
28.1.2012 9:25:22   
NinaR
Cao devojke. Moje iskustvo je sledece...U utorak sam radila betu i bila je 7,38...Inace vrednosti bete za trudnocu u toj laboratoriji trebe da su vece od 10.Otisla sam kod svog lekara koji mi je rekao da ponovim betu,a kad sam ga pitala da li postoji mogucnost da je trudnoca,rekao je tesko. Rezultat ponovljene bete je bio 0,596. Inace kasnila mi je dva dana. Da li je moguce da je u pitanju bila biohemijska? Sutra idem kod lekara pa cu videti sta ce mi on reci. Po svemu sto sam do sad procitala,cini mi se da je biohemijska. Sta vi mislite?


"Tiha voda breg roni"

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.



Click Here