|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pričajmo o hrani...
1.2.2011 15:01:51   
Jeca*
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Vučko.ba.)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Pričajmo o hrani...
1.2.2011 15:03:24   
Pretty78
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

kako je ova tema divnaaaaaaaaaaaaaaaa

a vidi kolišno strana ima pih





user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Vučko.ba.)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Pričajmo o hrani...
1.2.2011 15:03:41   
Vučko.ba.
AL SE NEKAD DOBRO JELO user posted image
 
 
Nema vise, dobri svete
one lepe se'set pete
kad smo bili na svecari
kod kumova nasih starih
klizio je voz ko sanke
al' smo stigli do Palanke
Severac je duv'o 'ladan
pa ko ne bi bio gladan

I cim smo stigli
viknu kum svoju zenu
Sido, postavljaj, Bog te vid'o
spremila nam kuma nasa
za uzinu paprikasa
pa kolace, krmenadle
i par sarmi svakom
mesto leba mesa bela
princes krofne vangla cela
suvih sljiva i koljiva
i rezance s makom
e, kad se samo setim
al' se nekad dobro jelo, bas

Do vecere vreme kratko
za kitnikes i za slatko
da odbijes, to ne vredi
da se kuma ne uvredi
nas kum Pera, dipl. agronom
rec o ovom, rec o onom
sve uz vino, porto-gizer
'di gutljaji sami klize

Taman smo bili gladni kada se zacu
Sido, veceru, Bog te vid'o
odjedared astal saren,
sos paradajz, krompir baren
suve snicle, ko promincle
kara-batak svakom
na podvarku curka, zna se
gdi je curka, tu je prase
onda torte, razne sorte
i rezanci s makom
ej, kad se samo setim
al' se nekad dobro jelo, bas

Vejao je sneg po soru
sedeli smo do pred zoru
baba rece, deder kaput
radni dan je, ajmo na put
al' kum Pera odma' skoci
sta to vide moje oci
Sido, ne daj nikom kaput
prvo frustuk, e, ondak na put

Ne drema vredna kuma
ne slusa prve petle
brza je od raketle
nosi vruce 'leba kriske
fafarone, cvarke friske
zacas sprema sunke, rena
i pihtije svakom
pitamo ih ljudi, dokle
cekaj, kazu, jos snenokle
i sufnudle i griz-strudle
i rezance s makom
hej, kad se samo setim,
al' se nekad dobro jelo, bas

I ondak, sat i frtalj
kol'ko je is'o sinobus
nismo nista jeli
i kad smo stigli na stanicu odma
kupimo burek, lep, frisak
mastan, sve nam
onako, mast curila niz bradu.
pa ondak opalimo preko toga
jednu tepsiju sampita i gajbu piva
mlakog, crnog


_____________________________

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Pričajmo o hrani...
1.2.2011 15:03:52   
Lu
Najviše mene ima u ovoj temiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Pričajmo o hrani...
3.3.2011 9:07:12   
Lu
Jel zna neko kako se zove recept za pileća krilca, ja tražila pod marinirana i nema a znam da sam odavde uela recept i pravilauser posted image
Ajde ako neko zna bilo kakav recept za zapečena krilca (mariniranauser posted image ) nek napišeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Pričajmo o hrani...
3.3.2011 9:08:19   
lanajelena
Dje me nadje gladnuuser posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Pričajmo o hrani...
3.3.2011 9:10:01   
Sanjica26 RR
lu pogledaj na sajtu ''culinarka''. cini mi se da sam tamo nesto nasla.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Pričajmo o hrani...
3.3.2011 9:13:03   
Snelle
Lu Klik

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Pričajmo o hrani...
3.3.2011 9:13:48   
Lu
Hvala, našla sam gauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Pričajmo o hrani...
3.3.2011 9:15:24   
Olga75
vidim aktivno pricajmo o hrani
i eto meeeee
joj sto ja volim hranuuu user posted image user posted image user posted image
i sad sam zena i po , bukvalno


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Pričajmo o hrani...
3.3.2011 9:18:44   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: olga75

vidim aktivno pricajmo o hrani
i eto meeeee
joj sto ja volim hranuuu user posted image user posted image user posted image
i sad sam zena i po , bukvalno



Nas dve tri zene user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Pričajmo o hrani...
16.3.2011 10:11:18   
Anoniman
Jel imate neki recept za spargle ? Stalno ih merkam a nikad ih nisam probala jer ne znam kako se spremaju a bas su mi simpaticne user posted image

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 87
   RE: Pričajmo o hrani...
16.3.2011 10:15:40   
Lu
Ribizla, ja znam npr. prokuhati šparoge, staviti u vatrostalnu zdjelu, preliti bešamelom i zapeći.
Super su sa jajima, kao omlet ali one mlade zelene.
Eto ako se sjetim još pišemuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Pričajmo o hrani...
16.3.2011 10:18:27   
Anoniman
Zelene treba da kupim ? Ustvari uvek sam vidjala zeleneuser posted image Jel nema neki jak ukus?

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 89
   RE: Pričajmo o hrani...
16.3.2011 10:19:04   
Dora
Ej Ribizla, jel su špargle oni zeleni štapići? Videla sam na RTL-u u emisiji Kod Ane, ona ih stalno sprema.
Baš ću probati...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Pričajmo o hrani...
16.3.2011 10:20:14   
Dora
a koji se deo njih koristi? cele?

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Pričajmo o hrani...
16.3.2011 10:20:25   
Anoniman
Da ti stapici , mislim da bi se deci svidelo da grickaju user posted image
Jesi mozda zapamtila kako ih sprema ta Ana

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 92
   RE: Pričajmo o hrani...
16.3.2011 10:20:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dora

a koji se deo njih koristi? cele?

Lu?user posted image

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 93
   RE: Pričajmo o hrani...
16.3.2011 11:01:00   
Lu
Postoje i bijele i zelene, da bi ostale bijele pri uzgoju se pokrivaju crnom folijom.
Zelene su ukusnije i kvalitetnije, pogotovo samonikle koje u obilju rastu u Istri, nisam probala ali imam zelju.
Ja sam pravila ove bijele i to iz tegle samo, nemam gdje da kupim svjezeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Pričajmo o hrani...
16.3.2011 11:04:52   
Lu
Evo jedan opd recepata od Ane za šparogeuser posted image
KLIK

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Pričajmo o hrani...
14.4.2011 15:39:43   
Lu
Koja je razlika između integralnog i crnog brašnauser posted image
Mislim, znam šta je integralno brašno i koristim ga, odem da kupim kad tamo jedno do drugoga ali ne vidi se naravno kakvo je koje u papirnoj vrećici, a prodavačica još pametnija od meneuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Pričajmo o hrani...
14.4.2011 15:43:07   
Vika

"Crno brašno sadrži 80 – 90% sastojaka zrna (nešto mekinja je odstranjeno) i ima veću sposobnost apsorpcije vode od belog brašna, dajući zbijeniji hleb od belog, ali ne tako grub kao od integralnog brašna. "


"Brašno od celog zrna (graham, integralno)sadrži 100% sastojaka zrna. Dobija se mlevenjem celog zrna dobro oprane i očišćene pšenice bez prosejavanja i odvajanja mekinja. Hleb od ovog brašna je grublje strukture, ima sočan ukus i braon boju, a biološka vrednost mu je veća zbog obilja biljnih vlakana, vitamina i mineralnih sastojaka. Zbog malog procentualnog sastava glutena preporučuje se mešanje ovog brašna sa belim kako bi se dobio hleb bolje strukture. Integralno brašno se mora upotrebiti u okviru 3 meseca, zbog sadržaja ulja koje može da užegne. Treba ga čuvati do potrošnje u zatvorenoj posudi na tamnom i hladnom mestu."


(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Pričajmo o hrani...
14.4.2011 16:00:32   
Lu
Hvala Vikauser posted image
A istina, integralno se mora pomiješati sa bijelim brašnom da bi se kruh uspio bar malo podići.
Ja sam jednom probala od samog, ko kamen user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Pričajmo o hrani...
7.6.2011 11:46:55   
Anoniman
Resila sam da Akiju napravim dzem od jagoda , nasla sam jedan recept klik
pa mi samo recite jel i vi tako pravite ?

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 99
   RE: Pričajmo o hrani...
11.6.2011 19:55:04   
Anoniman
Niko ne pravi dzem user posted image
Lu ? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Rižoto sa blitvom
Ringerajin kuvar: 17 joka
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here