Ringerajin kuvar: lelaigor
- 1kg jabuka
- 4 jaja
- 2 čaše od jogurta šećera
- 1 kesica vanil šećera
- pola kafene kašičice soli
- 1 čaša od jogurta ulja
- 2 čaše jogurta
- 3 čaše od jogurta brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- ulje
- prezla
- griz
- mešavina cimet - šećer
- Umutiti mikserom jaja.
- Dodati šećer, vanil šećer i so i dobro umutiti.
- Zatim dodati ulje i jogurt i opet mutiti da se lepo sjedini.
- U brašno dodati prašak za pecivo i polako dodavati smesi uz mućenje mikserom na najmanjoj brzini.
- Nauljiti pleh i posuti prezlom.
- Sipati pola smese i staviti da se peče 12-13 minuta na 150-200 stepeni.
- Izvaditi iz rerne i testo ovlaš posuti grizom.
- Odozgo staviti rendane jabuke i izravnati rukom.
- Jabuke posuti mešavinom cimeta i šećera i preko toga sipati drugu polovinu smese.
- Staviti ponovo u rernu da se peče na 180-200 stepeni dok ne porumeni.
Po želji može da se pospe šećerom u prahu. Drugačija je od obične lenje pite zato što nema tako hrskavo testo, nego mekano i sočno.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
4
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2