Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 19.12.2017 22:54:50
|
|
|
|
madre
|
Degu, na poslednjem uz pregledu dr je rekla da "misli" da je decak, ne znam sta tu ima da se misli u 18oj nedelji al ajde tako da jos uvek ne znam sa sigurnoscu... Jovice, znaci gotova si Isidora, sta znaci povisen ti crp, koliki je? Mi bili na slavi, najela se kao prase, sad svi spavaju, ja malo odmaram...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 7:02:12
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro. Ok smo spavali ali D bas curi nos. Eno je pije caj. Vodicu je na led danas da prodise . Mm naravno dize frku jer ja jos povecam vreme na vazduhu kad joj curi nos a njega to nervira. Medjutim j znam kako je meni kad prodisem na svezem vazduhu i koliko mi prija pa ja onda i nju isforsiram. Da prodise i da izadju slinci. Mozda cu danas opet zvati za rezultate. Nemam pojma. Malo mi i glupo da davim zenice tamo al opet ne da mi djavo mira. Crp je sigurno povisen zbog zuba. Nego ja odlepila od gljivica i potrosila fluomizin i nisu me prosle. I onda sam se ispirala sodom bikarbonom i evo prolazi. Bolje da sam odmah tako al ajd racunam nije mi dr preporucio al vise nisam znala sta cu od sebe. Danas mi je najveci problem sta cu kuvati. Totalno sam bez ideje. Slatkog u kuci imamo na tone. Gledacu supu da skuvam zbog D i nosa. A sta cemo pride nemam pojma
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 7:47:53
|
|
|
|
Kokonat
|
Madre i ti tri decaka moraces cetvrto Ljiso kazu da se ne sme ispirati u trudnoci.. Mozes da napravis sama vaginalete od kokosovog ulja, potpuno prirodne, neskodljive a efikasne, kokosovo ulje ubija i gljivice i bakterije. Jako je jednostavno napraviti iz, treba ti samo kokosovo ulje, ako te zanima pisi :) Svaka cas_t za izvođenje napolje! Mi to isto praktikujemo. Nema kod nas toplo hladno, pogotovo je dobro izvoditi ih zimi zbog viroza. Kad je Maksim imao bronhitise non stop izvodjenje napolje je bio osnovni deo terapije od strane naseg pedijatra.
< Poruku je uredio Kokonat -- 20.12.2017 7:49:14 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 8:01:06
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro drage. Ja ustala. L jos spava. Jutros se u pola 4 probudio. Place li place Jedva smo ga smirili. Nije dao ni meni ni muzu da mu pridjemo. Samo nam vice "bezi". Da l je nesto sanjao.... posle ja nisam mogla da zaspim... Jovice pisi recept u temi. Mozda jos nekom zatreba
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 8:28:26
|
|
|
|
smeško
|
Maraj, ti testovi su jako skupi, oko 700 evra. Ali, neki izbor i nemam. Mene ovih dana izluđuje moje dete. Bio je tako uredan i lepo je pisao kada je učio slova i sve do pre nedelju dana. Odjednom je postao aljkav i sveske su mu užasne. Toliko me iznervira stavom i ponašanjem da mi poraste pritisak koliko se iznerviram. Dobio je zabranu za skupljanje sličica, preskočio je trening, ne znam čime da ga kaznim da shvati da ima obavezu koju mora da ispunjava. Videćemo. Nadam se da je samo faza.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 9:32:03
|
|
|
|
isidora88
|
Madre znaci deckic nek su oni nama zivi i zdravi Crp mi je 12, izludecu vise, bas me nervira i bojim se da ne naskodi bebi. Smesko zar nisu pale cene tih testova, tj.oko 500e, tako sam cula a vidim da daju mnogi i placanje na rate. Mi ustali, doruckovali i sad smisljam sta cu za rucak, muka mi je od kuvanja.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 9:56:16
|
|
|
|
smeško
|
I meni je, vala, muka od kuvanja. Samo zato što sam poslednjih 20 dana kod kuće na bolovanju. Nisam navikla na to. Ide mi se na posao. Šta ćeš kuvati danas? Ja više nemam mnogo ideja. Deca bi svakog drugog dana spanać, a meni je muka od njega, baš ga teško varim. Kako vam ide učenje sada? Ja se taman malo opustila, pa se i moj prvačić opustio. Bukvalno. Toliko me iznervira da kipim. Imali smo jedan ozbiljan razgovor videćemo rezultate. crp nije opasan za bebu Isi. Svi ginekolozi su mi rekli da nekada može biti povišen i od same trudnoće. E sad, ako nema neke infekcije koja štetna za bebu, onda nemoj mnogo da se sekiraš. Nema testa za 500 evra. Svi obuhvatniji, ekvivalentni ac, su 700+. Daju na rate, ali preko banke, kao kredit. Ali, ja ne primam platu preko računa, a suprug je promenio firmu u novembru. Prijavljeni smo za stalno, ali ne možemo da uzmemo kredit. Pokušavamo nešto preko admin.zabrane, pa videćemo.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 10:05:01
|
|
|
|
mama Jo
|
Jutro drage zenice 😊 I meni od jutros curi nos, grlo grebe a oci suze... najmanje mi sada treba prehlada... ne znam ni gde je moglo da me uhvati jer sam danima bas mirovala u kuci... u nedelju nam je bila rodjaka sa zapusenim nosem i zalila se da je lomi, verovatno je bila vec tada kliconosa 🤔 Sad sam.sve zivo otvorila da.provetrim da ne bi jos slucajno i J.napalo... A.bas sam htela da izadjemo napolje sada, ne znam hocu li imati snage da je vodim... bas me lomi... Kokonat - kad budes mogla bas pisi tsj recept za vaginalete, mislim da ce i meni biti potrebne. Ja sad stavljam macmiror svako drugo vece po preporuci dr... iskreno ne primecujem da mi je nesto bolje od njih....
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 10:10:04
|
|
|
|
smeško
|
Naravno da je bila kliconoša. Joj, ja ne shvatam ljude koji bolesni krenu kod trudnice. Sada je deci najpotrebniji svež vazduh. Ja ću sa Makijem na svež vazduh kolima do Maxija. Ali, to je samo zbog toga što nikada ne umem da kupim jedan artikal i lepo se šetajući vratim kući, nego napunim korpu, pa jedva podignem kese na kasi.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 10:45:38
|
|
|
|
Kokonat
|
stavicu recept u temu o kandidi! drago mi je da pomogne nekom, jer ja muku mucim sa svrabovima i peckanjima godinama, a nikad mi vaginalete nisu resavale problem. i sad sam presrecna sto sam otkrila te prirodne varijante, mnogo su delotvornije, a ne stete kao vaginalete. mene bolucka stomak i osecam neku tezinu i u grudima kao kad treba da dobijem, a proslo je tek pet dana od ovulacije. mozda sam nabila sebi simptome od silne zelje, posto sumnjam da sam trudna imali smo samo jedan rizican odnos i to 4-5 dana pre ovulacije... ja sam juce igrala fudbal sa decom ispred kuce, to je bio jedini nacin da ih ubedim da izadju, 20 minuta, ali dobro barem su se malo istrcali i nadisali. a meni bas nije prijalo, imam taj osecaj u jajnicima i materici, mozda sam se i prehladila... isi ne brini nece bebi biti nista, od malo povisenog crp-a.. i milorad se budio tako par noci i urla po sat vremena, nista nece, izludeli smo, ne znam od cega im se to dogadja.
< Poruku je uredio Kokonat -- 20.12.2017 10:52:45 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 11:02:57
|
|
|
|
mama Jo
|
Smeško - u pravu si, sve kao necu da budem navr'baba (tako se u Sremu kaze za nekog ko stalno cantra i non stop nesto prigovara) ali u nedelju kad je dosla i zapusen joj nos i jos kaze kako je drma nesto - popi...., da izvinete na izrazu.... izbegavala sam, ali bukvalno je prosla kroz ceo stan. Cim je izasla napravila sam promaju u stanu ali dzaba ocigledno... zaista mi nije jasno kako mozes prehladjen kod trudnice i malog deteta.... Kokonat - sjajno.... ja isto imam jakk osetljivu donju regiju 😊 i bas cesto mucim muku, isprobacu sigurno taj recept i nadam se da ce pomoci, unapred ti hvala!! Htedoh i Ljishi da napisem u prethodnom postu pa zaboravih - zovi ih danas, nisi dosadna sigurno, garant ih stalno zovu ali to je skroz normalno. Njima je to 5 minuta razgovora a tebi ce pasti kamen sa srca cim cujes!
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 13:26:06
|
|
|
|
smeško
|
Mama Jo - ja bih otišla iz kuće čim mi takav uđe. Tako i radim. A tek kad mi dođu pa misle da treba da zapale 20 cigareta odjednom pored mene i dvoje male dece. A mi smo nepušači. Ali, šta ćeš, uvek ima takvih. Ljisho, oni će saopštiti rezultat preko telefona?
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 13:41:28
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobar dan mame. Evo javljam se, nisam zvala ali sam poslala jednog coveka koji radi u db da vidi sta se zbiva. Elem moraju da poseju jos jedan uzorak, ili jos dva. Sto mi sad dodje sumnjivo i naravno rezultati ce biti gotovi naredne nedelje. PRvo rekose mi da ce rezultati biti za Sv Nikolu i da zovem posle Sv Nikole, tj danas. Onda mi rekose da ce rezultati biti gotovi u cetvrtak tj sutra i sad odjednom bice naredne nedelje u ponedeljak MOZDA. Sto me logikom navodi na to da se rade dodatne provere odnosno da rezultati ipak nisu ok. Ni sama ne znam. Eto saga se nastavlja
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 13:45:05
|
|
|
|
Peace*
|
Ne vredi ti da se sekiraš. Sigurna sam da znaš šta ćeš raditi kada dobiješ rezultate (kakvi god da su), a do tada... pa, trudi se da ne razmišljaš.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 13:59:33
|
|
|
|
vonavoj
|
Uh..Ljisha,bas agonija traje i dalje.. bas mi je zao... Mene nesto boli stomak..nije mi prijala riba od juce... Na poslu mi je haos...zelim na trudnicko..bas nisam vise za ovaj stres!!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 14:06:11
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Uspela sam da kontaktiram jednu zenu koja je takodje radila kordo 12.12. zajedno smo cekale. Ako su njoj rezultati gotovi sutra znaci moji nisu ok sto posto. Racunam ako ona sutra sazna rezultate da na mom uzorku rade dodatne analize
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 14:24:49
|
|
|
|
Mariya
|
O ljišo.. Onda sačekaj još sutra. Probaj da se ne sekiraš. Von, po koji hiljaditi put ti kažem, ženo,idi na trudničko!!! A što dozvoljavate da neko drugi puši u kući kad ste vi nepušači? Kome se puši nek puši napolju, a ne da moju kuću usmrdi Za sve što se muče sa želucem, ja sam pila Rennie u trudnoći, provereno može i u trudnoći i za vreme dojenja. I da vam kažem, nisu me muke prošle ni nakon porođaja. Mislila sam da je zbog stomaka, da mi je pritisnut, podignut želudac, kiselina je redovni pratilac trudnoće ali cvrc, ja se i dalje patim...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 14:29:24
|
|
|
|
milicicak
|
Ljiso, draga, zao mi je sto sve to tako dugo traje ali moras da imas u vidu da i geneticar koji gleda uzorak mora da bude 100% siguran kad izdaje rezultat. Mozaicizam je nocna mora prenatalne dijagnostike pa nije ni cudo sto rade dodatne analize ako ih rade. Znam da ti je svaki dan kao godina ali izdrzi jos malo i nadaj se najboljem. Rekla sam sebi da necu da pricam nikome ali ce mi mozda biti lakse da cekam sa vama :) juce 26dc beta 150. Uzasno sam uplasena jer mi se cini da je beta mala i ne mogu da sacekam sutra da ponovim.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 14:33:12
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
milicicak drago mi je sto si to podelila sa nama, evo saljemo energiju u univerzum za tebe Znam ja sve, znam da je nocna mora kako za njih a jos veca i za mene. No bas sam sad bila u temi kordocenteza i vidim da je raspon dobijanja rezultata od 4 dana do 10 dana. Pa sad...videcemo. Dugo mi je velika je trudnoca ja samo hocu da znam da li je ok ili ne. Strasno mi je da se igram Boga, strasno mi je da sam trudna do zuba i da se pitam, sve mi je strasno a najstrasnije mi je to cekanje ta nemoc. Kad si bolestan lecis se. Ovo...Ovo je samo agonija
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 14:38:02
|
|
|
|
milicicak
|
Ljiso, potpuno razumem tu nemoc kod cekanja rezultata, ruke su ti vezanr i sedis i cekas u neizvesnosti, uzasno je to. Kad dobijes rezultat onda mozes da se suocis sa time sta god da je. Izdrzi jos malo. I ja saljem pozitivnu energiju u univerzum za tebe
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 14:54:34
|
|
|
|
vonavoj
|
Milicicak.sto mislis da je mala beta..rano je jos..navijam da se pravilno duplira!!! Mariya,rado bi otisla..objavili smo konkurs za zamenu..nema kandidata..a ipak treba da se vratim u ovu firmu..ne mogu samo otici...i moram da predam zavrsni za 2017.ne moze ga niko uraditi..cim to zavrsim..bezim..(nadam se do marta)..ali cu praktikovati kad bude bas ledeno da ne idem..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 14:58:10
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
I meni je beta sasvim ok. Bas su divne vesti. Ljiso, razumem te skroz. Dok sam cekala Sofijine rezultate koji nikako da budu gotovi posasavila sam. Osecaj mi je govorio da je sve ok. Ali ipak dok cekas djavo ti ne da mira. Von, odmaraj vise. I sve ostale trudnice.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 14:59:42
|
|
|
|
Maraj
|
Pozdrav drage. Mene zeludac ubi. Malo sam prilegla da odmorim. Sad grickam i grisine da malo umirim zeludac. Ne znam da l mi je gore kad je pun ili prazan. Milicicak divno. Nije ti mala beta. I meni je tolika bila u prvoj trudnoci Ljiso, zao mi je sto prezivljavas sve to.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 15:22:13
|
|
|
|
smeško
|
Milicicak, meni je tolika beta bila kada mi je menstruacija već kasnila, a moji ciklusi su bili na 30 dana. Potpuno je ok. Ljisho, ne znam da li ću te utešiti, ali možda nisu dobro ni zasejali prvi put. To se nama desilo sa ac. Nisu odmah zasejali, pa nisu dobro, pa su došli neki praznici ne znam koji, pa smo čekali dva meseca na rezultat. Nadam se da je i sa vama sve u redu.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 12/17 20.12.2017 15:24:39
|
|
|
|
milicicak
|
Meni je sa mini bubom i kod misseda u ovom periodu beta mi je bila oko 900, racunam da mi jr ovulacija bila oko 4.12, nisam pametna uopste. Uglavnom, muka mi je, boli me stomak i svako malo trckam u wc da proverim da li sam dobila...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciDobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
играонице
пеперутка16
Колико често водите своју децу у играонице?