|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18
23.1.2018 15:24:26   
Maslacak15
pitaj jel moze definitivno. Ja radila prosli petak. user posted image . Srecno i javi se.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 426
23.1.2018 15:53:13   
isidora88
Von nisam, nekako sam kontala da ce prirodno, medjutim danas mi dr i koleginice rekose da sam kandidat za carski. Nisam uopste razmisljala u tom pravcu, a sekcije se bojim tj.anestezije, u nekom sam tripu da cu delovati da spavam i da necu moci da reagujem a da cu ustvari sve osetitiuser posted image a spinal me isto plasi da bih mogla da se uplasim i da ce boleti

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 427
23.1.2018 15:58:52   
smeško
Isi, u Beogradu bi obavezno radili cr, jer se visok pritisak smatra visokim rizikom za mamu i bebu. Meni su u prosloj trudnoci ctg jednom nedeljno radili od sedmog meseca.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 428
23.1.2018 16:18:05   
vonavoj
Mislim da spinal nije ni opcija..od njega moze da skoci pritisak...
I ja sam imala strah od anestezije..pa je sve ok proslo..kad sam venu operisala,niceg se ne secam..a bila sam skoro sat ipo pod anestezijom..

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 429
23.1.2018 16:35:57   
smeško
Sa opstom anestezijom ti sve prodje za par minuta. Samo sto zaspis vec te bude. Takav je osecaj.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 430
23.1.2018 18:33:39   
Maslacak15
spinal je super stvar i mnogo manje dramtican nego sto pricaju lovacke price. Ali vidim i da ga u Srbiji bas retko rade iz meni nepoznatog razloga. Iako je spinal definitivno bolji za bebu. Ja sam lepo rekla, meni je davanje spinala bilo manje grozno od anestezije u gornju vilicu kod zubara koje nepodnosim- bole ko djavo.
Ali pricu na stranu nije to mnogo ni vazno kako ces da da se porodis- sve to dodje i prodje. Vazno da bude sto kasnije i da ne bude komplikacija za bebu i za tebe. Ja mislim da zene nekad sebi otezavaju sa predstavama kakav bi porodjaj volele ili ne bi. Postujem, sigurno je mnogo lepse poroditi se prirodno i bez komplikacija ali to su medicina i biologija. Ali nema bas mnogo smisla po svaku cenu nastelovati visoka ocekivanja, pa onda krene naopako, zavrsi se na carskom i zene to dozivljavaju kao nekakav lican poraz i skoro tragediju. Vrlo vazno. Zato bih ja trazila i drugo i trece misljenje ok ali bi prepustila doktorima da procene sta je najbolje resenje..... U Srbiji ionako ne forsiraju carski rez, znaci ako se na njega odluce onda je verovatno svrsishodan.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 431
23.1.2018 18:58:31   
vonavoj
Maslacak.mislim da ga manje rade,jer ga ne daju svi anesteziolozi..konkretno,kod nas ima samo jedan koji daje epidural i spinal..bezveze..

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 432
23.1.2018 18:58:50   
Maraj
Slinal je "bolji" jel anestezija ne uspava bebu za razliku od totalne gde anestezija bar malkice dospe do bebe.
Al ja sam isla na klasican carski. Spinal nisam ni mogla. Tako su mi rekli. Zvog moje terapije za razredjivanje krvi i za antitela koja sam tada primala i koja i u ovoj trudnoci koristim.
Moje iskustvo je stvarno ok sa totalnom i sa cr. Mene bi sad frka hvatala od prirodnog porodjaja user posted image

Direktna veza do poruke: 433
23.1.2018 19:20:11   
sonyasha

Maslacak, mislim da je problem što većina ne zna da.da spinal! Ja sam prvi imala pod totalnom, a drugi spinal, i ne mogu da vam opišem koja je drastična razlika!!! Prvo i osnovno, videti bebirona kako prvi put zakmeči - neprocenjivo! A onda i sam porođaj, posle toga oporavak, sve mi je bilo brže i lakše!!! Pritom citiram tvoje viđenje bola od anestezije - ne postoji, sekund osetiš nešto i utrneš to je to! Eto rekoh samo da podelim moje iskustvo i da ako možete da birate izaberete spinal! Inače, meni su rekli da ne daju spinal ženama sa niskim pritiskom, jer zna tokom delovanja da spadne naglo ,meni se to desilo i brzo su reagovali ali sve to jer me nisu shvatili ozbiljno da trudnica od 100+ kila može da ima nizak pritisak user posted image
Ljubim trudničice moje drage!!!

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

spinal je super stvar i mnogo manje dramtican nego sto pricaju lovacke price. Ali vidim i da ga u Srbiji bas retko rade iz meni nepoznatog razloga. Iako je spinal definitivno bolji za bebu. Ja sam lepo rekla, meni je davanje spinala bilo manje grozno od anestezije u gornju vilicu kod zubara koje nepodnosim- bole ko djavo.

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

Direktna veza do poruke: 434
23.1.2018 19:30:12   
vonavoj
Samnom je bila porodilja sa spinalom kojoj je naglo skocio pritisak ,posle porodjaja.imala je strasnu glavobolju..a inace ima visok pritisak..bem li ga...sve je to individualno..

(odgovor članu sonyasha)
Direktna veza do poruke: 435
23.1.2018 20:21:49   
milicicak
Isi, sta je rekao tvoj dr?
Danas sam se ukocila za kompom, umesto da po kuci pozavrsavam sta treba radila sam nesto za posao i kuca mi je opet u haosu. Posle sam sa mini bubom isla da kupimo patofne, zamalo kupila sebi cipele i dok smo se vratile kuci stomak je ozbiljno poceo da me boli...
Maslacak, sacekace nauka al nece ostali :D srecom dosta mogu od kuce a kolege su mi stvarno divne, uvek su spremne da uskoce kad treba.
Ozbiljno razmisljam o amnio, sta, kako, gde...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 436
23.1.2018 21:31:24   
vonavoj
Isidora,cekamo izvestaj od lekara?
Ja uzmem Mg kad god me zaboli stomak..mada ga redovno pijem.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 437
23.1.2018 21:37:44   
isidora88
Evo me. Za dve nedelje kontrola i zakazivanje porodjaja, bice 36 ili 37 nedelja. Vise od toga dr nece da ceka, a ranije kaze da za sad nema potrebe. Kaze da je on za vaginalan porodjaj osim ako mi pritisak ne bude visok ili lose odreagujemo beba ili ja na indukciju. Grlic uloziv za vrh prsta, jel to bese znaci da sam zatvorena? Nije mi spominjao duzinu grlica. Bebac ima 2400 gr. Meni stigli nalazi proteinurije i ostalih nalaza krvi. Sve je ok.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 438
23.1.2018 21:43:21   
choopa choops
Isi držim fige da beba dobro napreduje do tada, a ti odmaraj koliko više možeš i redukuj ishranu, iako znam da od toga nema puno pomoći, ali bar nema odmoći. Ajde drži se i da pregurate sto prije :-*
user posted image
P.S. Meni su sa I sve govorili da će imati manje od 3kg, još je meni bio stomačić kao u cetvrtom mjesecu, a na kraju se rodila ( do 38 nedelje smo dogurale) sa 3400 na opšte iznenađenje svih nas.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

Direktna veza do poruke: 439
23.1.2018 21:49:27   
Sanjica26 RR
Super Isi. Drago mi je da je sve ok. Tako sam i mislila da ce biti.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 440
23.1.2018 22:05:58   
vonavoj
Super Isi!
I meni je grlic vec sad uloziv za vrh prsta i mekan..ali je zatvoren..to je bitno,to mi naknadno kaze...ali sve je ok.cekam uz da ga tacno izmeri..

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 441
23.1.2018 22:19:52   
Maslacak15
super Isi. Pa nije to malo uopste- naprotiv. To je krupna beba za 33 nedelje.....drago mi je da te umirio tvoj Dr.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 442
23.1.2018 22:37:17   
isidora88
I ja bih rekla da je krupnija beba, nego poslednjih par puta je Fl uvek manji za par dana u odnosu na gestacijsku starost i ostale vrednosti kije su uglavnom u plusu. Hoce li beba biti niska, koliko znaci Fl u prognoziranju visine deteta? Sa prethodnom decom je fl uvek bio u plusu, a sada stalno u minusu par dana do nedelju dana.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

Direktna veza do poruke: 443
23.1.2018 22:43:59   
Maraj
Isi super. Uloziv za vp je ok. Meni je tako bilo celu 1.trudnocu.

Ja sad uspavala L. Probao mm, on nije hteo. Moramo ga uskoro odvikavati od uspavljivanja sa mnom...

Direktna veza do poruke: 444
23.1.2018 22:57:06   
Maslacak15
ne znaci vala nista osim da ce mozda imati malo krace noge. To je naravno sve individualno.... Ali nije merilo celokupnog rasta deteta.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 445
24.1.2018 8:23:37   
Rosita
Trudnice, samo da mahnem :).
Isi, drago mi je sto je sve ok, bice dobro!
Mene niko nije pregledao klasicno ginekoloski ni u prvoj trudnoci ni sad. Mozda zapravo jeste u prvoj u bolnici, 7/mesec. I pred kraj skroz.
Mene danas ceka antestezija u gornju vilicu, maslacak :)
Pozdrav svima.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 446
24.1.2018 8:39:46   
isidora88
Dobro jutro, moj stariji sinak radi domaci, mladji lezi pored mene u krevetu i mazi se. Nevidjena je maza, uopste nece sa muzem da spava. Ne znam kako ce kad odem u porodiliste.
Moram otici do dr po hranarinske liste, ne znam kad to da odradim.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 447
24.1.2018 9:00:34   
milicicak
Jutro trudnice.
Isi, super za pregled i dobre rezultateuser posted image
Ja sam se jutros gadno zeznula i pojela cajni kolutic, dusu sam povratila posle, bas mi ne prija slatko...
A i mini buba me posteno isprepadala, iskocio joj je prilicno veliki plik ispod usne dok je jela cokolino, svasta mi je kroz glavu proslo. Srecom, povuklo se za par min. Racunacu da je nesto pipnula...
Meni dolaze roditelji pa imamo goste popodne, obecala sam da cu da pravim krofne.
Uglavnom, bice zabavno danas

Direktna veza do poruke: 448
24.1.2018 11:29:26   
vonavoj
Jutro! Vec je dan..kako proleti vreme kad si kod kuce,tek sam sad sela od jutros..raskloni,dorucak,pa rucak..ma kuca je robija!
Ostale smo danas kuci zbog J,ali je dobro,zapusen joj je nosis,ali nije imala temp i lepo je spavala nocas..
Rosita, i ti vadis zub?

Direktna veza do poruke: 449
24.1.2018 11:30:44   
Maraj
Jutro drage.
Isi i moj L se sad bad vezao za mene. Mozda i sto sam sad stalno kuci sa njime. Muz proba da ga uspava
On nece. Mene trazi. A ja planiram da njih dvojica spavaju, a ja kad dodje bebe, sa bebom. Moramo se pripremati...

Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.

Anketa

Мобилни телефон.
пеперутка16

Да ли сте заговорник куповине мобилних телефона за децу од 2, 3, 4 године...?

Click Here