Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 11:50:09
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobar dan mame. Isi super rezultati, izguracete vi to. Ja sam od sinoc nesto nervozna. Zbog ovog mog. A i sad meni krece polako pritisak. Stalno je preko 130 e sad ja molim Boga da ne predje 140 jer cu dobiti lekove a vala dosta mije lekova u ovoj trudnoci iskreno da vam kazem. Cak imam utisak da cu se poroditi na CR ne znam zasto. Bas kazem drugarici od starta je sve naopako pa ocekujem i taj deo naopak Sad sam vikala na frajlu, bude mi zao. Nista strasno nije uradila al meni naisla zuta minuta. Mm danas ceo dan u Arandjelovcu. imam i jedan cas, evo pristavila sam rucak. i tako standardno. Donela mmi drugarica stvari koje sam dala njenoj sestri kad je rodila cerkicu. Nista mi se ne svidja sad za batu i sve je ljubicasto ili sivo i roze bas nista onako unisex Izgleda cu morati sve da kupim. Izes ga. I tako razmisljam ovaj vikend imam jos na salasu da preberem Ducine stvari pa da vidim da li ista mogu da iskoristim. I polako da spremam za bebce, jos me sad ovaj pritisak plasi
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 12:05:22
|
|
|
|
Rosita
|
Von, popravljala osmicu. I super je proslo. Smucilo mi se, u cetvorku jednu mi je drugi put stavljala lek, taj zub smo pocele da radimo u decembru i tek je planirano za kraj februara plomba. Zato sto ja trzam bez anestezije iako nisam unapred htela, ali boli. Sad za ovu popravku mi je rekla hajde da damo anesteziju, ti si osetljiva, lakse i tebi i meni. Nista nije bolelo :) Ljiso, kad bese tebi termin? Mislim da smo maslacak i ja najgore od sve dece. Radimo u 16 i nista se ne spremamo za bebu. Evo ja bih trebala od februara tako da prebirkam stvari. Ali ja ih nemam ni gde. Treba nam jos nekog namestaja, a gde ce da ide pojma nemam. Nekih popravki po kuci... Mm nit imw vremena, nit smo pri parama, on kaze znam sta treba i ne pritiskaj, a ja ne volim sve u zadnji cas. I tako... Moje dete opet slinavo. Pola vrtica bolesno. Nakon mesec i po van vrtica dve nedelje bude tamo i eto. Praticu ga, u vrticu je, malo je promukao, ako procenim dacu inhalacije. Sigurna sam da to mogu da procenim bolje od njegove dr, paradoksalno.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 12:12:07
|
|
|
|
vonavoj
|
Ljisha,i meni je 130 uglavnom...ali to je ok.ne sme preko 140/90...koliki ti je donji? Meni je opet kod dr bio 140/80,ali nije nista rekao..osim da se uvek uplasim od sestre koja mi meri..zeza me..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 12:13:37
|
|
|
|
isidora88
|
Ljiso valjda nece krenuti pritisak da te muci. Joj i ja treba kod zubara ali ne znam kako da iskombinujem smenu zubarke sa mm poslom jer nema sanse da vodim i klince kod zubara. Imam gomilu nekih stvari da obavim i lepo ne znam odakle da krenem i kako sve to da postignem.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 12:17:28
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosita termin mi je 17ti april ti ces 10 dana pre mene. Mada ja imam utisak da ce deran i okasniti. Ne znam zasto al eto neki osecaj. Mislim da ce se roditi posle 20tog ako mi ne zakazu CR u medjuvremenu. Ma ja nisam nista pocela, eto danas preuzela te stvari i to je to. Za vikend cu na salas pa da vidim ima li tamo sta. Mm mi je nervozan haos, sinoc se naljutio na mene jer nije imao meso za veceru No koment. Ma rekla sam mu, alooo ti meni ne trebas, sve ja radim oko kuce oko deteta i oko tebe, ne skupljas ti moje carape po kuci vec ja tvoje. Ja sve mogu sama (onda se on uvredi) i rekoh ja tebi trebam ja vodim dete svuda, sve oko deteta, ma oko svega i poplacam racune i treninge, brate cemu ti meni sluzis?? Nicem, moreee nemoj da mi se drkas za jelo da si gledam jeo bi hleba i margarina. Pri tom sam ga zvala da pitam sta zeli za vecery i poceo da zeza ja bih ovo ono ovo, i kazem to moze sutra za rucak a u 7 uvece necu kuvati rucak sigurno. I on se nadrndao. E pa izvoli idi gladan u krevet nisi beba. Sve sam ponudila i pitala ga i rekla evo oticicu u prodavnicu kupicu samo reci sta zelis on sad u inat nece nista, pa ko te shisha. Ju i sad sam besna. Mozda je ovo trebalo u negativu al sta sad malo ovde da se izjadam Isi von ja ocekujem pritisak jer sam ga imala i u prvoj trudnoci. A i sad krecem da oticem. Tako da mislim da pobeci od pritiska ne mogu. A da ne kazem da sam prosle nedelje pila jogurt i jela banane zbog zuba znaci nista rizicno za pritisak pa je malcice veci. Donji ide do 80 ali ne prelazi.
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 24.1.2018 12:19:05 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 12:48:01
|
|
|
|
vonavoj
|
Ljisha.ja sam u prvoj imala,pred kraj visok pritisak..a u drugoj je bio super.. tako da ni to nista ne znaci. Bre tm je razmazen...moj mene nervira na drugi nacin.ja se ubi juce sama oko dece,isla sama po lekarima..bila 6h tamo..a njega zabole uvo..kao sto kazes,a cemu mi ti onda sluzis!?!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 12:57:18
|
|
|
|
vonavoj
|
I ja se brinem za pritisak i grlic. Ali kontam pritisak mi se lekovima regulisao,pa nije strasno ni da ih pijem..ali za grlic nema leka,osim mirovanja..tako da biram manju stetu i da resenje postoji Vidis kako Isi kuburi sa pritiskom i pored lekova..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 12:58:03
|
|
|
|
isidora88
|
Ljiso i ovaj moj se samo drnda oko hrane. Kad mi uvece kaze nisj mi nista dala da jedem ceo dan , mislim sta hoces da te hranim Zna gde stoji rucak i ostalo pa nek uzme, ako mu treba servirka nek ide kod mame, ko mu je kriv kad nece da ruca kad mi jedemo, a ja da nutkam i svakih pola sata ne pada mi na pamet. A ima i momente kad se nadrdna na mene jer mu deca skacu oko glave kad jede i onda demonstrativno ustane i kaze nech ni jesti kad ne mogu na miru, mislim se ko te sisa, kako ja jedem pored dece, njemu sve neki posebni uslovi trebaju, ma vazi Juce mi je bila drugarica donela mi svasta za porodiliste i tako to i kaze kako postizem da mi je sve tako cisto. Eto pohvalila sam muza jer on stvarno odrzava stan i svaki dan sa posla prvo sklanja sudove, usisa, obrise podovr ako trrba, kupatilo riba... Tu ne mogu da se pozalim
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:01:46
|
|
|
|
isidora88
|
Meni pritisak poslednjih dana ne pada ispod 150/95, ne znam vise, samo da ne skace jos vise jer onda nema cekanja da udjem u 9.mesec. Valjda cu uspeti da odrzim pritisak koliko toliko normalnim jos 3 nedelje
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:22:33
|
|
|
|
vonavoj
|
Moj se ne hvata nicega kad dodje sa posla..osim mobilnog Opere kupatilo i usisa kad popizdim!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:27:01
|
|
|
|
Rosita
|
Ja se durim na naznaku nezadovoljstva hranom. Mislim da treba da budu zadovoljni sto uopste stizete kuvati! Mm recimo ne voli jela sa mlevenim mesom. Analizira, secka, uvek je krupno mleveno iako nije. D voli. Spremam uredno i jede, mora Danas pasulj, pa i sutra
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:33:34
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 Ljiso i ovaj moj se samo drnda oko hrane. Kad mi uvece kaze nisj mi nista dala da jedem ceo dan , mislim sta hoces da te hranim Zna gde stoji rucak i ostalo pa nek uzme, ako mu treba servirka nek ide kod mame, ko mu je kriv kad nece da ruca kad mi jedemo, a ja da nutkam i svakih pola sata ne pada mi na pamet. A ima i momente kad se nadrdna na mene jer mu deca skacu oko glave kad jede i onda demonstrativno ustane i kaze nech ni jesti kad ne mogu na miru, mislim se ko te sisa, kako ja jedem pored dece, njemu sve neki posebni uslovi trebaju, ma vazi Isto ili nema mira ili nema salate koju je umislio ili ne znam sta. Ma bas jos i da ga hranim. Isto dodje sveki i kaze joj : ja nista nisam jeo, moreeee... docekalo te ugrejano ali tad bas nije hteo e onda ja jedino 300 puta da postavljam i sklanjam sto kao ludak. Ne pada mi na pamet posluzi se. Cekam ucenicu. Ducku sam zapostavila treba mi malo da iskuliram danas valjda nemam pojma. Bas sam bezveze
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:37:51
|
|
|
|
Ana RR
|
Ženske, mnogo volim da vas čitam, pogotovo kad Ljiša piše Ja se ni malo ne tangiram oko jela a ni mm ne pravi problem. Sam sebi ugreje, postavi, spremi ako treba. Ne dao mu bog da je drugačije Isi, držim fige da izdržiš još par nedelja
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:42:43
|
|
|
|
vonavoj
|
Ni.moj ne zeza oko hrane..sto se njega tice ne moram ni da kuvam..moze gotova jela..ili jaja.. Pa da,ali deca moraju da jedu..kad idu u vrtic nije frka,znam da su jeli kuvano,ali ovako moram da kuvam..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:44:32
|
|
|
|
Ana RR
|
Naravno da deca moraju da jedu, spremam ja svaki dan. Ali ne postavlja se pitanje da li je sa mesom ili nije, da li je ovo ili ono. Dovoljno je što Marko izmišlja, zamisli još i da mm izmišlja.. neko bi leteo napolje
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:49:31
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ana Ali stvarno se iznerviram nekad za mm. Iako shvatam da je to bas negde i moja greska jer ja stvarno sve mogu sama. Ja kazem mm svi muzevi idu sa zenama u pratnji na preglede, na ovo ono, ja svuda sama. Kad me vracao sa operacije zuba kaze mi pa mogla si ti to i sama vidim sve si sama obavila mogla si i kola voziti. PA dobro MOGLA SAM, al ajd bre nekad nesto zajedno ili uz neku njgovu ajd da kazem podrsku. I na kraju tako jednom u sto godina nesto zajedno kao da obavimo i popizdim i pomislim Boze sto nisam sama sve uradila Pa ja ne znam, sreca posao mu takav da ga nema kuci ahhaha pa se valjda vise volimo. Mni ucenica kasni. Sad sam u fazonu da kazem kad nije dosla u pola dva da i ne dolazi ja od tri imam obaveze. ju sto mrzim tu neodgovornu decu, derista. S obzirom da imam dete i imacu dva ustvari i da sam nastavnik imam sve manje tolerancije prema deci. Jako me nerviraju i u prodavnicu kad udjem koliko su neklturni. Jedan mali srusio pola rafa covece i ni da se sagne da podigne, boli ga uvo no koment. Prodavacica rekla nesto jednoj devojcici, ma nek je maksimum sedmi razred ova pocela da se svadja sa prodavacicom. Ju ma ja bih isla sa bejzol palicom i odmah sve tukla . A izgleda me i hormoni rade. Ne podnosim nekulturu i drskost. A ovo nepostovanje tudjeg vremena za to nemam reci. Gde je poruka kasnicu cu??? Bar to iz kulture. MA ne znam sta da kazem. Budu li ovi moji takvi do smrti ce biti zakljucani u tamnici za kaznu A sto se tice mm i moje D ne zna se ko je gori za hranu. geni su cudo. Ma i ker mi je valjda probirljiv. Svisnucu
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 24.1.2018 13:51:33 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:50:23
|
|
|
|
vonavoj
|
Bogami ne spremam svaki dan..dok dodjem sa posla,pa ako odemo negde..nemam bas uvek vremena..ali one uglavnom i nisu gladne kad dodju iz vrtica.. Mada ni one ne biraju,ni mm..sta im spremim ima da se jede..i najvise vole kuvano,corbasto..tipa meso i krompir,to slabo..navikle su...jer uglavnom kuvam danas za sutra... Evo sad su rucale i kaze T ajmo napolje,lepo je vreme..a ja mrtva..ali ajde.nisu isle u vrtic,negdr moraju da izadju..
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 13:52:15
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja bih tako izasla na ovo sunce Von ali ne mogu sama sa njih tri... Kako ste mi ?
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 14:14:37
|
|
|
|
smeško
|
Zene, mrak ste! Ja uglavnom kuvam. Kad ne stignem snalazimo se. Niko se ne buni. Mm sve jede i hvali. Sta ima za rucak svi jedemo i zajedno se drzimo toga. Ako deca nece da jedu ono sto sam spremila slobodna su da ustanu, ali ih i kasnije ceka isto. Mm uvek kaze da sam se trudila i stajala uz sporet i da to mora da se pojede. Nekad se ni meni ne svidja kako nesto ispadne, ali on je neumoljiv u podrsci i on pojede svoj deo. Ali, nista i ne sprema. Retko. Sprema spagete, poparu sebi i deci (ja to ne volim), isprzi jaja. Isi, drzim placeve da izdrzis jos par nedelja.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 14:34:41
|
|
|
|
Rosita
|
Smesko, kod mog deteta to najvise pali. Siruacija od ponedeljka- za rucak sarma. D nece, ne voli, pa ga kao nesto ja iznervirala, ljut je i td. Ja lepo mirno, ne moras. Samo, na karate ici neces. Mrljavi on, nece. Kad zavrsismo sklonim, uzmem da citam novine. U neko doba eto ti njega. Izvinjava se. Kaze jesce. I boga mi pojede. Uh kako sam ponosna na sebe kad ostanem mirna. Za vecinu stvari sam takva, ali za jelo se nekad ubedjujem, sve zbog zdravlja. Ja sam dosla kuci ranije, zbog zubara danas. Uskoro cu po D. Ljiso, ja bih volela bas sa doguram do termina jer je na Vaskrs :). Ali april je ok, kad god. D mi je 20.3. rodjendan. Vreme je da trazimo igraonicu. Skupo je sve :(, a ni meni bas nije tajming, al on bas ocekuje. Hoce da zove svih 30- oro drugara iz grupe.... I td.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 14:53:49
|
|
|
|
Maraj
|
Jao zene, nema vas danima sad ste se bas raspisale... Ja jedva cekam sutra. Idem na uz posle skoro 2 meseca
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 15:05:53
|
|
|
|
milicicak
|
Ljiso, Rosi, vama ce decica biti ovnici, srecno vam bilo Zene, vi ste bas razmazile muzeve... Moji svaki dan imaju skuvano ali ja mm-u ne podgrevam rucak i ne pravim salatu, to radi on za oboje. A kada nista ne pravim za veceru on skuva jaja ili napravi sendvic. Po kuci ne radi mnogo ali sve zna i hoce kad treba... Isi, meni je pritisak bio visok sa mini bubom od 4-5 meseca je bio oko 140-90 ali sam ga kontrolisala ishranom bez lekova. Jela sam bljutavo do porodjaja. Posle porodjaja mi je skocio na 160-100 pa sam pila metildopu 2 meseca dok se nije regulisao. Nadam se da ti pritisak nece rasti i da ces dogurati do 36-37 nedelje
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 15:11:39
|
|
|
|
Maraj
|
I meni je u prethodnoj trudnoci, pred kraj skocio pritisak. Ne secam se kad. Da l u 8.mesecu. pila sam metildopu i bensedin Mm isto nije izbirljiv po pitanju hrane. Da se on pita mogao bi svaki dan neke makarone ili tako nesto nabrzaka. Doduse i meso voli Al meni to nije jelo. Mogu te testenine s vremena na vreme ali ne drze me sitom
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 15:35:04
|
|
|
|
isidora88
|
Mm skuva ali nekad tako izmotava oko toga sto mu nije postavljeno ili sto ga ne nudim 10 puta na dan. Ne znam sto zeza sa tim, kaze da mu zena ne treba, sve sam cisti, sprema, kuva, radi oko dece Ne voli nista od testenina, da se on pita jeo bi mesa i krompira svaki dan.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 01/18 24.1.2018 16:08:47
|
|
|
|
mama Jo
|
Pozdravcic stomacicima ☺ jedva cekam da iscitam sta sve ima novo 😘
|
Anketa
Мобилни телефон.
пеперутка16
Да ли сте заговорник куповине мобилних телефона за децу од 2, 3, 4 године...?