|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 19:16:47   
madre
da, jos jednog momkauser posted image znaci ti ces uzivati u sopingu tih najmanjih stvarcicauser posted image
e da, mogu i vas da pitam nestouser posted image skoro sve bebece stvari smo prosledili bratu mog muza, za njegovog decaka. on te stvari ne pominje... sta mislite da li je to vec trebalo da mu padne na pamet ili ce tek, jer je jos ranouser posted image mislim, ako se ne sete, trazicu ja, nego eto zanima me sta vi misliteuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 751
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 19:17:26   
Maslacak15
svasta madre pa ima vremenauser posted image user posted image Gardarobu cu nesto da kupujem, ali jos nisam. Ove glavne stvari tipa kolica krevetac i tome slicno imam naravno... A da nemam jos velika kolica tj autouser posted image To mi je najveca muka. Posto je ovo Nemacka, a moj muz Nemac, znaci da Veliki Golf varijant kojeg imamo ni izbliza nije dovoljan jer ne mogu da stanu tri decija sedista jedno pored drugog. Tako da su mi krpice najmanji problem.
Ja se NAdam Milicicak da imam jos 3 i koji danuser posted image . Videcemo sutra. Ja sam veliki borac za pun termin i ovde i inace ne rade planirane carske pre 39+0. Decake sam rodila na 39+0 i 39+4 a probacu i ovaj put da izdejstvujem nesto slicno. Naravno sto sam blize terminu veci je rizik da krene samo, kad isto moze da se radi rez ali situacija nije vise u kategoriji "planirano" i kontrolisano tako da bi oni voleli da ga urade pre kontrakcija. Videcemo sutra sta kazu.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 752
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 19:22:18   
vonavoj
Madre.ja bi trazila. Da bi imali i oni vremena da nadju,a i ti da ih operes..
Maslacak,tebi se bas priblizilo!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 753
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 19:29:16   
milicicak
Maslacak, drzim palceve da sve bude po planu i programu :)
Jao, da, veliki auto... Znam da je koleginici koja je dobila cetvrto to maltene bio najveci problem, morali su novi auto da kupuju da bi svi mogli da stanu.
Neko pomenu sneg, mi ga za sad samo kroz prozor gledamo... Bas mi je tuzno dete. Moracu sutra nekako da je odvedem u park na pola sata da je zelja mine.
Za mini bubu sam garderobu pocela da kupujem tek kad se rodila, morala sam sve sto je dobila (a dobila je toooonuuuu stvari) joj je bilo veliko.
Madre, ja bih napomenula snaji da zna da racunas na te stvari.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 754
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 19:34:51   
madre
jeste, auto je problem! mi racunamo da za b sada nece biti potrbno sediste, da ce moci samo da se veze, u sredini, izmedju dva sedista! nismo probali...
mili, pa nego sta nego racunam na te stvariuser posted image njihov decak je 4 meseca mladji od T, i ja sam cim nam je omaljevalo, prosledjivala- bez da mi je iko trazio, to mi je tako normalno... ne znam kako im nije palo na pametuser posted image

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 755
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 19:35:16   
vonavoj
Mi smo bili na snegu sat vremena..mm ih sankao..bogami,prijalo mi je!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 756
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 19:58:11   
Maraj
Meni ce proci 2 god i 10 meseci od cr. Nije mi dr nista komentarisala oziljak na uz.
Ja isto nemam garderobu za bebu za sam pocetak. Dala sam je sestri. Ostalo sve imam. Tako da eto kupicu samo tu garderobicu 62 velicine. Mozda nesto i 58 uzmem. Al meni je jos rano. Trebace mi letnja garderoba user posted image
Sad smo inace usli u kucu. Isli da isplatimo ostatak para za dusek. Svratili u mek ja sad pojela sladoled

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 757
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 20:10:34   
smeško
Maslacak i ja sam imala dva carska reza pre ovog. Nisam ni znala da se to toliko kontrolise. Dosuse, meni su u toku drugog carskog vadili i neko tkivo, pretpostavljam oziljacno ili neke priraslice, a da mi to nisu ni napisali u otpusnoj listi. Niti mi rekli u vizitama. Poslali su sve na hp analizu i saznala sam za to par meseci kasnije. Objasnjenje je da su videli da nije nista ozbiljno.user posted image Tako da verujem da ni ovoga puta ne pricaju ni pola. Mada ja verujem da je bolje tako. Ja i ne insistiram na detaljima, nisam dovoljno upucena u sve to.
Madre, ja bih napomenula da bih volela te stvari. Cisto da znas na cemu si. Mozda su i oni to vec prosledili nekome.
Mi sve stvari imamo od dva veca decaka. Osim kolica, njih smo malo rasturili jer su bila od mog brata. I posle tri generacije nisu vise reprezentativna. Kisobran kolica imamo, mada ne znam koliko su nam potrebna.

< Poruku je uredio smeško -- 27.2.2018 20:12:56 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 758
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 20:55:07   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: smeško

Madre, ja bih napomenula da bih volela te stvari. Cisto da znas na cemu si. Mozda su i oni to vec prosledili nekome.
Mi sve stvari imamo od dva veca decaka. Osim kolica, njih smo malo rasturili jer su bila od mog brata. I posle tri generacije nisu vise reprezentativna. Kisobran kolica imamo, mada ne znam koliko su nam potrebna.

Upravo htedoh da napisem, jos pogotovo ako su racunali da trece imati necete, da su garant prosledili i sad cute. Ja imam neko lose iskustvo tako sa ljudima, pa kad znam da cute verovatno je to u pitanju, ali daj Boze da dusu gresim.

Mene spopali moji ameri. Ovu cu da oteram u tri lepe.Ova smaracica ne odustaje. Katastrofa je. Iz Juzne Amerike zivi u SAD, bolje pricam od nje sa manjim naglaskom. I ne moze zena prosto da se sabere i sastavi sta joj treba od mene. Ju zena stvarno ne zna sta zeli i kako hoce da se nesto uradi. Nervira me, ne znam kako da joj dam otkaz a da mi ne ostavi bad review na upworku user posted image , mislim ostavicu i ja za nju eheheh ali stvarno zena je em pogubljena, em ne zna sta mi je rekla. SRECOM ali SRECOM odradim screenshot sta je pisala pa joj naturam na nos. Pita me sto sam joj poslala text file, pa zato sto si ti meni poslala text file i just preserved the fucking format. I jos mi bilo mucenje da radim u text fajlu user posted image . Ma haos

Sef moj dobrica, on se meni i izjada, i prica planove i svasta. Mislim nije meni plata mala kod njega, ali zbog nedostatka muzeve plate da mala je. Mozda da trazim povisicu kod njega user posted image ?

joj carski rez, i toga se bojim. Ne znam da li bi me slali na CR ako je beba preko 4 kg. Jer po UZ u 32oj nedelji, toj ovaj poslednji sto sam radila ispade da ima 2170 grama, meni to nesto veliko, i pise da beba moze da udupla do termina svoju kilazu user posted image pa to bi bila beba preko 4 kg. Jesam drugorotka ali ne bih volela da radjam prirodno bebu od 4 kg iskreno, do 3,5 max user posted image

Jao bas sam uprpala. Drugarica mi se jos ne javlja. Ko zna gde zapelo. Sad tako mislim i na nju, jer volela bih da cujem da je sve ok a ne neke price o komplikacijama da se ne bih ja dodatno trippovala.

Moji spavaju kao bele lale. Pola dana su bili napolju. Sutra D ide na trening, samo me zapitkuje A jel sutra utakNica? Jel sutra pa jel sutra. Smorice se od pitanja i od utaknice do nedelje.

Ja pravila proje, D se najela, mm se najeo, a ja ne smem ni da izjavim da me boli grlo i bole me sinusi. Mm ce a sizne user posted image
Odoh da radim.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 759
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:13:54   
Maslacak15
Lepo sam rekla smesko bolje je manje znatiuser posted image user posted image Tako da samo ti uzivaj a ja necu da te vise uznemiravamuser posted image

Ljiso nece biti tako veliki. Nije to tako strasno 2200 u 32 nedelji. Kolika je bila Dunja? Osim toga ultrazvuku nista ne verujem posle 30. nedelje. Obicno su deca vrlo slicna u majke .... ako je trudnoca slicne duzine.

Osim toga nije ni carski toliki bauk samo ako nista ne zabrljajuuser posted image . Kapiram ja askroz, zene preferiraju prirodni i sigurno jeste bolje ako prodje glatko i bez komplikacija ali kad krenu ozbiljne epizotomije, pucanja i vakumi onda nisam ubedjena da je oporavak laksi nego kod carskog. Ja sam bar uvek mogla da sedimuser posted image .
Tako da u principu mislim da je ok sto nisam probala da radjam mog starijeg koji je sa samo 51 cm, tezio 4 345g ( bio je okrugao kao jabuka) i to nedelju dana pre termina. A ni k od kontrakcija jos nije bilo. Ko zna koliki bi bio da se cekao prirodan porodjaj. Mozda bih i uspela a mozda bi se namaltretirali i ja i on ( sto je verovatnije) ko zuti i na kraju zavrsili na carskom. Ali sbbkbb....user posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 760
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:19:56   
Misha i Ljisha
Maslacak sve znam ehhehe...Duca je imala 3310 na rodjenju, onako prava pravcata prosecna beba, cela trudnoca sve uvek u proseku i tacno za datu nedelju. Niti je prednjacila niti je "zadnjacila" user posted image Moja kilaza, pa mislim da sad jesam malcice teza (nisam se merila vec davno) ali tu sam negde opet ne preterano vise kg.

Ma nadam se da cu proci bez epiziotomije. Samo kad se setim. Sedenje je bilo pojam. Da ne pricam sve ostalo. PRskaj ranu, ne mozes normalno do wc-a. MA svasta svasta, i jedva sam se oporavila iskreno. Jedva.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 761
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:23:15   
Maraj
A jaoj svasta vi napisaste ovde o cr! Jesam li ja vama rekla da sam ja tremaros najgori user posted image
Meni moja dr jos nije rekla sta planira sa mnom. Da li ce i ovaj drugi biti cr
Rekla mi je da se vidimo u 22.nedelji. tako da necemo se videti za 3 nedelje...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 762
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:32:07   
smeško
Jok, bre, Maro, nismo ni pocele!user posted image
Salim se! Svemu je najbolje pristupiti optimisticki i oporavak je brzi. Ja na pregled za dve nedelje, sa 24. nedelje.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 763
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:36:44   
madre
Ja se zezam ovih dana, kako cu ovaj put da probam hepidural, prvi je bio carski, drugi vaginalni bez epidurala i sad da probam i to cudo, pa da sam onda sve varijante prosla user posted image
Nemojte me zezati da ja njima treba da govorim da racunam na SVOJE stvari i sta oni ima da misle koliko cu ja dece imatiuser posted image da znate da sam besna...

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 764
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:41:00   
smeško
Svi su nevini dok se ne dokaze suprotno!user posted image
Pitaj za svaki slucaj.
Super sto su te drugi put pustili prirodno. Mene nisu hteli. A i prvi put sam isla na cr jer sam presla termin celu nedelju, a otvorila se pola jagodice prsta.user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 765
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:43:14   
Maraj
Ja uopste nisam razmisljala o drugom porodjaju. Pojima nemam sta planiraju sa mnom . Mada ja spavam na to uvo da ce mi i ovaj put raditi cr zbog lekova koje uzimam (fragmin i prednizon).

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 766
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:46:04   
smeško
Ma u Beogradu retko posle prvog cr poradjaju prirodno. Ja sam plakala kada su mi zakazali prvi. user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 767
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:49:47   
Maraj
Smesko pa i ja sam bila u soku kada su mi rekli cr...al posle sam se toliko opustila da bi se prepala da je krenulo prirodno
Prva trudnoca mi je bila vto. Uz to L karlicno. I jos ova dva leka....

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 768
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:50:39   
vonavoj
Meni se danas drugarica porodila..prvorotka..za manje od 3h..dosla otvorena skoro 6 prstijuuser posted image bez bolova..
Meni je porodjaj smesan u odnosu na muke sa grudima..jbt trazila sam brus..105user posted image uzas..i to korpe d/e...
I moje su bile prosek..prva 3640 druga 3400..tamanuser posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 769
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 21:50:41   
Misha i Ljisha
IZVORNA PORUKA: smeško

Svi su nevini dok se ne dokaze suprotno!user posted image
Pitaj za svaki slucaj.


Slazem se, ali kazem budi spremna i na ovu drugu opciju. Evo moja snajka ima dva sina, sve stvari je zena sacuvala i nije mi se ponudila da mi prosledi. Iako navodno ne zele vise dece, ona ima 41 godinu i verovatno nece hteti trece, ali takva je. I ja naravno da nisam trazila a niti se ona zena nudila. Kako da kazem, jeste bliski smo ali ona zena prosto ima stav svoje ne dam tudje ne trazim i to je to. Ni za D mi nisu nista prosledili. ali zato znam neke koji jesu uzimali i kolicam od mnogih i set__alice i stolice za rucavanje i sve unistili i onda su dobili trece dete. I sad su ponovo sve pozajmili. A naravno ono unisteno vratili nisu. Tako da ima nas raznih.

Ja sam sve podavala, nesto drugarici nesto kad su bile poplave. I flasice sam tad dala. Ja bas NISTA nemam kao sto nisam imala ni sa D. sve cu da kupim. Izes ga. Snacicemo se. Imam sediste i kolica, krevetac, stolicu za rucavanje. U principu najskuplje stavke. a ovo kupicu po 7 odelaca za 7 dana pa kad preraste opet i to je to

VON o grudima necu ni da pricam user posted image muka me uhvati kad se set__im koliko smo se mucile oko sisanja. Rekla sam necu sad imati vremena toliko da se bakcem sa malim ako ide ide ako ne ide a do mojega. Neka pije formulu

Javila se drugarica user posted image covece tek pre 20 min se porodila. ajoj al se namucila. Deran velik deckonja 3420 i 54cm. Ona je nazalost pukla. Kaze namucila se, al dobro su.

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 27.2.2018 21:59:14 >

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 770
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 22:02:05   
vonavoj
Ljisha..drugi put ide lakse dojenje..ali opet kad mi nadodje mleko..i grudi kao kamen.a ne mogu sa dve ruke da uhvatim jednu..da odlepim..sreca da je J bila sisoje..a i udjes u stos sa izmuzavanjem..ja sam sve rucno.jer mi je pumpica malauser posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 771
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 22:02:32   
milicicak
Juu al ste se raspisale o porodjajima. Necu jos da razmisljam o tome, ima vremena. I sta bude bice.
Meni je sa mini bubom porodjaj bio milina, mm samnom, hepidural, ona 2700, popucala sam uglavnom iznutra tako da sam odmah mogla da sednem. Jeste bilo gadno posle kad me je tresnuo pritisak, pa refluks pa dijeta al i to sam nekako zaboravila. Iskreno, strah me da mi i drugo dete ne bude alergicno ali dobra strana je da sad sve znam user posted image
Mi smo dosta stvari nasledili i dosta pozajmili ali i dosta dobili, bas smo malo kupovali. A dosta stvari sam i prosledila i sve su mi vratili. Ili skoro sve :)

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 772
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 22:12:02   
Maraj
Meni je Lazar jos mali tako da nisam ni stigla da prosledim njegove stvari. Osim kazem te prve garderobice. Ostalo sve imam.
L je imao 4050g a 54cm dugacak. Veliki je bio. Jedino mi je kicma stradala u trudnoci a boga mi i besika. Kad kinem obavezno se upiskim. Sad je sva sreca to stalo. Inace kad sam se porodila...bilo je ono...samo da ne kinem...user posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 773
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 22:17:02   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Ljisha..drugi put ide lakse dojenje..ali opet kad mi nadodje mleko..i grudi kao kamen.a ne mogu sa dve ruke da uhvatim jednu..da odlepim..sreca da je J bila sisoje..a i udjes u stos sa izmuzavanjem..ja sam sve rucno.jer mi je pumpica malauser posted image

Ma nista mi ne govori. Ko ima velike grudi odmah da se upuca majke mi. Isto ogromne grudi ona mala, pa nikako da je namestim. Jeste na kraju bila sisoje i sisla do 15 meseci ali smo se prva tri meseca jaaakoo namucile. Te daj silikonske bradavice te ovo te ono uf samo kad se setim

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 774
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 02/18
27.2.2018 22:21:25   
milicicak
Kad pricate o grudima, iskopala sam stari women secret grudnjak za dojenje. Spasao me je, svi normalni grudnjaci su mi omaleli i mnogo su neudobni. Jeste se malo istegao ali ce da posluzi jos neko vereme.
Odoh da spavam, peku me oci ceo dan. Laku noc

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here