|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Oblande
5.8.2019 13:46:04   
MimaKos
Ma kad je neko majstor, nema lepseg slatkisa :)


(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Oblande
6.8.2019 7:57:25   
gagana83


IZVORNA PORUKA: gagana83

Ja najvise na svetu volim one starinske karamel oblande, gde se mleko i secer satima kuvaju, pa se na kraju ubace orasi i margarin. Jednom probala da ih pravim, nije mi uspelo, mnogo mi se zgusnuo fil. 




Pravila sam ih nakon ovoga i divno su ispale. Budala nije zapisala recept a nemam pojma po kom sam pravila. Znam da sam guglala i guglala ali po kom sam na kraju radila, pojma nemam. Svuda je odnos mleka i secera drugaciji. 

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Oblande
6.8.2019 8:03:50   
Duškić
Bas tako. Malo po receptu, malo po svom.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Oblande
6.8.2019 8:35:14   
MimaKos
Gagana, ako nista, barem sastojci nisu mnogo skupi, pa isprobavas dok ti ne uspe opet 


(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Oblande
6.8.2019 11:47:25   
Duškić
Oblande su prelepe, ko voli. Starinske recepte .

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Oblande
6.8.2019 12:06:25   
lesica
Gagana, ja ih pravim po nekom okvirnom tatinom receptu.

1kg šećera i 1 l mleka kuvam od trenutka ključanja nekih sat i po, na nižoj temperaturi, dok dobije onako finu svetlo karamel boju. Kad se malo prohladi u umućenih 250gr maslaca ubacim karamel , umutim i ubacim 5 onako punih kašika oraha.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Oblande
6.8.2019 13:14:44   
gagana83
Hvala Lesice.

Mislim da sam stavljala malo manje secera a duze kuvala. Al to je to od prilike. 

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Oblande
6.8.2019 13:16:28   
lesica
Ovo je provereno, jedino to kuvanje mora na osećaj 😊

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Oblande
6.8.2019 13:17:39   
gagana83
Pa da.

Napravis par puta i onda nije problem. 

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Oblande
6.8.2019 13:38:50   
MimaKos
Lesica zato meni nikad ne uspeju, nemam ruku za kolace ni malo


(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Oblande
8.8.2019 8:49:45   
Duškić
Super , Lesice.
Ja cu kasnije slanu oblandu sa sunkom i fetom.

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Oblande
8.8.2019 9:14:42   
MimaKos


IZVORNA PORUKA: Duškić

Super , Lesice.
Ja cu kasnije slanu oblandu sa sunkom i fetom.
  nikad slanu oblandu nisam jela :) jesam torte i rolate, ali oblandu slanu, nikad 


(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Oblande
9.8.2019 17:24:28   
Olga75
Moja snajke je za vikend htela da isprobava pa je na netu našla neki recept za oblatne, nešto na fazon krema za mađaricu. Time je nafilovala kore, ono je bilo ko žvaka, nit slatko, nit nikakvo, samo se kora žvakala i žvakala i žvakala user posted image
Nismo joj ništa rekli, mlada je nek pokušava user posted image
Ne može taj vafl da podnese baš svakojaki krem.

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Oblande
9.8.2019 17:27:38   
lesica
Vežba je majka 😂

Šalu na stranu, meni neprikosnovene su stvarno ove starinske, ali priznajem i grilijaš štangle.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Oblande
4.10.2019 19:02:09   
branki*
ja ne pravim,ali su mi jaaako drage dve vrst.jedne su starinske sa mlekom i secerom i valjda idu orasi,ne znam,pravila moja baba,dusa ih moja voli.druge su oblande sa dva fila,crni i zuti,znam fda ide 5 jaja i jos esto,pravi moja mama.sentimentalno vezana za oba recepta.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Oblande
4.10.2019 19:54:48   
Mirko Svirko
Jao sto volim tu starinsku oblandu sa mlekom i secerom, pravi je moja baka koja je stara ali i dalje majstor 👍I ja spremam oblandu kinder bueno.A ovu sa crnim i zutim filom sam bas volela kao mala. Eto sada si me bas podset_ila 👌

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Oblande
4.10.2019 20:03:29   
branki*
eto,mirko svirko,i ti si nostalgic kao ja.sad razmisljam,boze,da li ce tako i mene moja deca da upamte po nekom slatkisuuser posted image user posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Oblande
4.10.2019 20:33:47   
Mirko Svirko
Hoce branki sigurno 👌❤

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Oblande
18.11.2019 17:50:04   
mama ivane
Oblande sa euro kremom


Sastojci24 kaseke mleka24 kasike secera8 kasika brasna2 srednja euro krema2 kasike kakaoa1 margarinMale oblande
Priprema
Mleko i secer kuvati dok ne provri u to dodati brasno i to kuvati dok se ne zgusne . Kada se ta smesa zgusne 0ostepeno dodavati euro krem , kakao i margarin. Kada se to sjedini, skinuti sa sporeta . Kada se ohladi staviti izmedju 2 male oblande

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Oblande
18.11.2019 17:50:45   
mama Jo
Mmm ukusnooo user posted image

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu mama ivane)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Oblande
18.11.2019 18:10:22   
branki*
ovu oblandu je moja mama pravila,ok je.mada je meni ipak lepsa ona sa dva fila.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Oblande
19.11.2019 19:34:11   
mama ivane
Oblande sa pomorandzinim sokom


700 g secera,     250 g mlevenih oraha,200g  mlevenog keksa, 1 kasika ulja, 200ml soka od pomorandze 100 g cokoladeOblandePriprema: Uspinovati secer , dodati orahe , keks, ulje i sok od pomorandze , mesati dok se sve lepo ne sjedini. Podeliti fil na pola jedan ostaviti kakav jeste a u drugo dodati cokoladu i dobro izmesati. Filovati: oblanda - obican fil-oblanda - cokoladni fil- oblanda . Prijatno

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Oblande
19.11.2019 20:35:58   
flamingos
Mama ivane,divno,baš mi se sviđa


(odgovor članu mama ivane)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Oblande
20.11.2019 7:18:53   
bebilule
Ja pravim po nekom "otprilike" receptu. Kuham na manjoj temperaturi malo vise od litar mlijeka sa mozda 700 g šećera. Kada se zgusne i potamni, nakon mozda dva sata, dodam putera. Nekad i malo oraha. Filujem i to je to. 


(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Oblande
21.11.2019 16:38:27   
mama ivane


IZVORNA PORUKA: bebilule

Ja pravim po nekom "otprilike" receptu. Kuham na manjoj temperaturi malo vise od litar mlijeka sa mozda 700 g šećera. Kada se zgusne i potamni, nakon mozda dva sata, dodam putera. Nekad i malo oraha. Filujem i to je to. 





Zanimljivo,  probacu😊

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here