|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.11.2011 16:53:28   
nina26
ma dobro onako sam samo konstantovala....vise da znaju i druge devojke ja i ovako ne radim to kod nas.

odmaraj sto vise, brzo ces se vratiti u normalnu.

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 626
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.11.2011 18:39:00   
Vučica78
Ma već sam OK, samo što na momente samo mislim o daljim koracima, onako racionalno, a na momente me uhvati tuga za ovim žgebetom što se ne rodi. Danas sam bila malo više tugaljiva, moram priznati, iako se time baš i ne ponosim, ne volim dramu na tu temu, ali nije mi baš ni svejedno, pa valjda je to i normalno. U svakom slučaju, sutra sabajle laboratorija, pa javljam nadam se sledeće nedelje i rezultate.


(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 627
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.11.2011 18:40:38   
Vučica78
E da, rekoh li ja već na ovom forumu da je meni ANA bila pozitivna? Do 1,5 je normalno, a meni je dugo vremena stalno bila 1,85 i 2,00. Da li se nekom to dešavalo i šta je od analiza još rađeno, tj. šta je tačno bilo problem, pošto je ANA generalni pokazatelj, pa pretpostavljam da se posle nje ako je pozitivna radi još nešto.

Sjećam se tad kad su me zbog oka pregledali, da su mi radili testove na antifosfolipidni sindrom i lupus antikoagulans, ali to je bilo OK. Ostalo se i ne sjećam na šta su me sve testirali.

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 628
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.11.2011 19:34:09   
nina26
Draga Vucice, sasvim je normalno i da tugujes, i daj sebi vremena nemoj da bezis od toga..i ja sam prolazila kroz razlicite faze, znaju devojke sa RR, i ne samo ja nego sve koje smo kroz to prosle...i dan danas me uhvati tako neki napad, ali sta da se radi mora se dalje.

Podseti me bese koja su ANA?

Jel si procitala onaj clanak sto sam ostavila na VTO?

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 629
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.11.2011 19:36:57   
Vučica78
Antinuklearna antitijela. To kad je uvećano može da ukazuje na svašta nešto. Meni su tražili svakakve bolesti koje mogu dovesti do pucanja krvnog suda na očnom dnu. U okviru toga Lupus antikoagulans i antifosfolipidni sindrom, ali to mi je bilo negativno sve kako treba.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 630
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.11.2011 19:38:58   
Vučica78
Ali to su mi sve radili zbog oka, samo su spominjali da pobačaj koji se desio koju godinu prije toga možda može biti iz istog razloga. Ali razlog zašto sam uopšte krenula na analize, nije ni bio pobačaj, nego taj problem sa okom. Ispitivali su da bi bili sigurni da se ne ponovi. Ispitivali su mi tad svašta, ne samo imunologiju, ali na imunološkim ispitivanjima je ANA bila pozitivna, pa me onda hematolog slao na svašta nešto, ali ništa konkretno se nije pronašlo. Ja sam bila počela da vjerujem da je sve OK i da je ANA bez razloga bila pozitivna, ili zbog Listerije, a sada više vjerujem da je još uvijek pozitivna i to sa razlogom i da mi taj razlog smeta za trudnoću nešto. Vidjećemo da li me moj "insekt" vara ovoga puta. user posted image

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 631
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.11.2011 19:45:26   
nina26
Pa ne znam stvarno, cudi me da ti nisu nista na klinici rekli za ANA pre nego sto si usla u postupak, ako si ih radila pre VTO?

Moguce je da i to u pitanju, uostalom saznaces sve ovih dana.

Kod kog hematologa ides?

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 632
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.11.2011 22:42:54   
Vučica78
Pa problem je u tome što ginekolozi nisu ni znali da sam ja radila ANA test. Ja sam ga radila u okviru analiza na koje me je poslao oftalmolog hematologu, a ovaj mi to dao da uradim testove. Sve zbog očiju. Tako da ja to nisam ni nosila ginekolozima. Da su znali da mi je ANA povišena, možda bi mi odmah dali spisak detaljnijih imunoloških analiza i prije prvog VTO. Ali ja nešto nisam povezala da to može biti bitno za ginekologe, pa im nisam to ni iznosila, već samo ono što su tražili. Prosto sam nekako mislila da su te stvari nepovezane, pa što bih im pričala da sam bila malokrvna i šta sam radila kod oftalmologa. user posted image  Tek sad posle drugog pobačaja ja povezujem da to možda ima neke veze i sa njima.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 633
   RE: Imunoloski faktori i VTO
13.11.2011 22:45:38   
Vučica78
E da, hematolog mi je Dr. Ristić iz Doma zdravlja Ristić i neću ni da ga mijenjam, super mi je. Mnogo je detaljan i uopšte nije sujetan. Sve ti lijepo objasni i ako ima neki kolega kome je baš uža specijalnost to što ti je problem, on ti preporuči te kolege. Meni je isto rekao neke iz KCS, kojima je baš uža specijalnost sve što je u vezi krvarenja. Ali ja nisam išla kod njih, samo kod ovog mog, pošto mi je taj Dom zdravlja preko puta posla, pa bukvalno trknem na pregled na pauzi ili posle posla. Mada me je on poslao kod reumatologa, a ja nisam išla. Sigurno da sam trebala, možda bi reumatolog do sad već pronašao i razlog pobačaja. Ajde da više ne nagađam, brzo će i rezultati testova. Jedva čekam.

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 634
   RE: Imunoloski faktori i VTO
14.11.2011 7:13:29   
nina26
Da se nadovezem samo, reumatolog je jako bitan u celoj prici oko imunoloskih....meni prvo nije bilo jasno kakve veze ima reumatolog sa tim, ali posle sam saznala da ima, tako da ako mozes da odes kod nekog strucnjaka, idi, a paralelno se konsultuj sa tvojim hematologom,to je po meni najbolja kombinacija.

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 635
   RE: Imunoloski faktori i VTO
14.11.2011 11:06:20   
Vučica78
Jao ljudi, ova imunologija! Na papiru lijepo piše, uraditi: antifosfolipidna antitijela (sa antikardiolipinskim), lupus antikoagulans I STEČENE TROMBOFILIJE. A otišla sam u laboratoriju i pitala šta su to stečene trombofilije, a oni mi kažu: to je lupus antikoagulans, antifosfolipidna antitijela i antikardiolipinska. Ja rekoh brišite sve to, jer to sam stvarno sve već uradila u drugoj laboratoriji.

Nema druge nego da čekam rezultate, pa da vidim da li se faktor 5, protein C i protein S već nalaze u onome svemu što sam naručila do sada. Ionako je preskupo, samo bi mi još falilo da radim po 2-3 puta jedno isto! Uf, baš sam se jutros iznervirala, jer sam mislila da ću uraditi ovo sve što treba, i da mi ostane samo ono što još uvijek moram da čekam. Sad ispade da uopšte nisam sigurna da sam uradila sve što se traži.

Pisala sam u Jevremovu šta mi se tačno desilo i ako mogu da mi tačno kažu šta sve da uradim. Ne bih nikako voljela da nešto ispustim. A tačno ću da odem i kod reumatologa, jer hematolog mi je već rekao ranije zbog oka, da sam zdrava hematološki i da odem još kod reumatologa. Mislim da je sada pravo vrijeme za to. Sačekaću samo da mi stignu svi rezultati najnoviji, pa ću da mu nosim i nove i stare da me pogleda.

Joj cure, nadam se da će mi se otkriti razlog, a ja nešto osjećam da ga ima, i to možda čak među naslednim trombofilijama, a ne stečenim, jer moji svi u familiji imaju užasno lošu cirkulaciju, i svima je pucao krvni sud na očnom dnu (mami, baki i tati), a niko nije ni šećeraš niti imaju holesterol. Osim toga, i sestra mi je imala isti pobačaj kao i ja sad, mada je ona imala samo jedan, a posle rodila normalno, pa to i ne mora baš ništa da znači. Ajde Bože pomozi samo da ne bude neka bolest a da se sakrije.

Ej Maki, vala čim dobijem rezultate, pišem odmah da ukrstimo naše liste!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 636
   RE: Imunoloski faktori i VTO
14.11.2011 11:43:58   
maakki
Vucice draga tu sam ja uglavnom citam i kako nas narod kaze "bistrim" imam zakazano kod hematologa 28.11. pa cu do tada odraditi nesto sto mogu, a posle da vidim sta ce i ona da kaze. Ja zivim u maloj sredini pa je tesko doci do dobrih hematologa, a reumatologa i nemamo kod nas, tako da kada povadim sve nalaze pisacu o tome. Koliko sam ja uspela da skontam, implatacija i odrzavanje ploda u mnogome zavisi od prokrvljenosti, tako da sam i ja ubedjena da u tome imam neki prolem, posebno sto mi je majka umrla od sloga, a kada sam to rekla pre prve VTO niko nije ni trznuo na to. Skoro sve analize sam odradila na svoju ruku, te je za sada endokrinolog konstatovao Hasimoto i IR. Niko me nikada nije pitao za krvnu grupu a ja sam rh- (nikada nisam primila ni rogan), malokrvna celog zivota i to nikada niko nije lecio osim sto sam se prezderavala cvekle i ostalih glluposti.
Analize su veoma skupe, te kada sve to saberes izadje skoro pa pola sledeceg postupka, tako da sam ja odlucila sto god mogu da odradim drzavno odradicu, ionako imam vremena da pauziram par mesece pa cu za to vreme sve i odraditi.
Vidim draga da si ti krenula onako bas udarnicki, ali malo uspori, daj sebi vremena, ne vredi ti da srljas, samo polako, pusti malo i vreme da odradi svoje, meni mozak ne radi jos uvek kako treba, tako da cu malo usporiti, neces nigde zakasniti veruj mi.
Poslala sam ti pp.

_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 637
   RE: Imunoloski faktori i VTO
14.11.2011 12:50:42   
Hijo de Luna
ajde  Vucice drzimo fige user posted image
user posted image

(odgovor članu maakki)
Direktna veza do poruke: 638
   RE: Imunoloski faktori i VTO
14.11.2011 14:40:31   
Vučica78
Maki, šta je Hasimoto i IR?

I ja sam RH-. Prošli put kad sam imala spontani iz prirodnog ciklusa, ginekolog mi je rekla da ne moram Rogan jer je trudnoća otišla relativno rano. Sad su mi u JEvremovoj rekli da ga obavezno primim i primila sam ga.

I ja jako lako omalokrvim. Vidim i sad da mi gvožđe jako pada, a krljam ishranom sve koliko se može: meso meso i meso, puno svježeg voća i povrća, a opet je palo sa 22 na 13 za manje od godinu dana. Joj kako mi tu sve nešto to oko krvi, cirkulacije, trombofilije, malokrvnosti, sve mi nešto tu smrducka.

- prvo sastavljam spisak po ovim forumima - to sam već počela i radim to punom parom, da sastavim Excel gdje piše sve što je iko ikad sa foruma radio.
- onda čekam razultate analiza koje sam već uradila, a to će biti u toku ove nedelje, da ne bih išla i vadila i plaćala sve jedno isto
- onda počinjem da radim, pa ne znam kako ću uopšte stići dalje ičim da se bavim. user posted image  - šalim se - ovo moram stići, a i u firmi imam punu podršku, nema priče!
- onda je možda pametno prvo otići kod hematologa sa svojim Excel-om i već gotovim rezultatima da se vidi ima li on šta tu da doda ili oduzme, a takođe ću istovremeno slati sva pitanja vezano za dodatne analize koje još uvijek nisam uradila, kako gdje i šta raditi, u Jevremovu da vidim gdje će da me posavjetuju da idem i šta tačno da radim. Možda me i oni pošalju kod hematologa, pa ću da vidim.

(odgovor članu Hijo de Luna)
Direktna veza do poruke: 639
   RE: Imunoloski faktori i VTO
14.11.2011 15:11:52   
maakki
Vucice Hasimoto su visoka ili povisena anti TPO (antitela na stitnu zlezdu), a IR je insulinska rezistencija, to ti je povecan inulin i on se utvrdjuje OGT testom.

Vidim lepo si napravila sebi plan, i treba tako, ja ti najiskrenije preporucujem da prvo odes kod hematologa, sa svim tim analizama, pa ces videti gde dalje da ides, sigurno ce te on uputiti, pominju par dobrih u Bg, sigurna sam da ce te poslati i kod reumatologa. Lepo je to sto i u firmi imas podrsku, ona u ovakvim situacijama mnogo znaci.

Ajd javljaj rezultate i sta su ti rekli.

_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 640
   RE: Imunoloski faktori i VTO
14.11.2011 16:21:07   
Vučica78
E pa žene, ja bogami uradila imunološki domaći zadatak. Glava me zaboljela od ovih skraćenica, od jutros čitam forume i stavljam sve skraćenice u jedan Excel. Tu mi je sve što su mi dali da uradim i sve što su svi ostali radili od imunologije a u svrhu steriliteta.

E sad, rezultate tek čekam, ali sam uzela sve ranije nalaze koje sam radila na sve i svašta kad sam bila malokrvna i kad mi se desilo ono sa okom i evo šta sam našla. Od svih stvari koje sam radila sledeće su uvijek bile OK:

  • ANCA (c-ANCA i p-ANCA)
  • APA (antifosfolipidna)
  • broj trombocita
  • fibrinogen
  • lupus antikoagulans

Ovo nisu stvari koje se mijenjaju svaki čas, pa pretpostavljam da će i sada ovo sve biti OK.

E a sada stvari koje nikada koliko god puta otišla na analizu, nisu bile OK:

  • ANA  - antinuklearna antitijela - uvijek između 1,85 i 2, a ne treba da bude preko 1,5. Provjeravano jedn 3-4 puta za godinu dana.
  • APTT - 28,7 a treba da bude < 28,1
  • INR ( ne znam ni šta je) - ovo mi je granično, 1,01, a donja granica je 1, znači ovo je kao OK, ali za dlaku.
  • PCT (ne znam šta je, sve nešto oko trombocita) - 0,121, a treba da bude 0,158-1,425
  • pdv (isto ne znam tačno, ali jeste nešto oko trombocita) - 16,8, a treba < 16,5
  • p-fibrinogen (isto ne znam tačno šta je, niti što su mi ga radili) - 4,2 (2-4)
  • PLT (trombociti) - bilo je 148, a treba 158.
  • protrombinsko vreme - jednom je bilo OK, a drugi put ne, ali blizu granice normale.
  • vreme koagulacije - 3 minuta 57 sekundi - treba preko 4 minuta.


Tako da iz ovoga vjerovatno se još ništa ne vidi tačno šta je u pitanju, ali se naslućuje čini mi se barem da nešto u vezi tih trombocita jeste sigurno. Kako se vama čini?

E baš sam bila vrijedna danas. Sad idem na miru da štrikam, jer ionako prije novih rezultata više definitivno ništa ne mogu za sada uraditi.

(odgovor članu maakki)
Direktna veza do poruke: 641
   RE: Imunoloski faktori i VTO
15.11.2011 8:52:02   
maakki
Vucice ovo sto si napisala jeste u nekom neskladu koliko mogu da vidim ne velikom, najbolje ce ti dr reci sta i kako dalje, a svaka cast za domaci zadatak uradjen za cistu peticu. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 642
   RE: Imunoloski faktori i VTO
15.11.2011 14:18:52   
Vučica78
A hvala draga. Čisto da mi nešto ne promakne, da se ne desi da odem kod Dr. sa nekim polovičnim spiskom. A naravno sada čekamo rezultate. ;-)

Inače, dobro sam psihički, čini mi se, s obzirom na situaciju. Džemper napreduje i super izlazi. Čak imam ambicije da ga sjutra i obučem, već prvi dan na poslu. Pošto ću morati svima da objašnjavam kako i šta mi je propala trudnoća, bar da budem fensi riba, ljepše ću se osjećati! user posted image

(odgovor članu maakki)
Direktna veza do poruke: 643
   RE: Imunoloski faktori i VTO
15.11.2011 20:06:03   
maakki
I boje ti je da obuces novi dzemper svi ce obratiti paznju na njega, pa ce manje postavljati pitanja o ovome sto si prolazila, odmah sa vrata im kazes kako je novi i svi ce se diviti tvojim vestim rukama user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 644
   RE: Imunoloski faktori i VTO
15.11.2011 22:23:53   
Anoniman
pored hormonskog statusa, krenula bih i sa Imunoloskim faktorom. Iza sebe imam jednu ICSY metodu u prethodnom braku, a sada kod mm spermogram ok, a vec  tri godine nista. Mozete li mi reci odakle da pocnem jer mi se od ovoga svega zavrtelo u glavi...toliko podataka. Od koga da trazim upute ili sta prvo da uradim? Ne znam odakle da krenem user posted image Jedino sto sam uradila je:
Tsh-2,630 uIU/mL                           ref.vred.-0,270-4,200
FT3-5,20 mol/L                                ref.vred.-2,80-7,10
FT4 13,29 mol/L                              ref.vred.-12,00-22,00
TG ANTITELA 13,59 IU/mL               ref.vred.-<115,00
Anti TpO-37,83  IU/mL                    ref.vred.-,34,00
I to treba da nosim endokrinologu.


(odgovor članu maakki)
  Direktna veza do poruke: 645
   RE: Imunoloski faktori i VTO
15.11.2011 23:53:56   
Vučica78
Jacq, šta ti tačno treba? Jednom si išla na VTO, pa pretpostavljam da onaj prvi spisak imaš i da sada tražiš spisak za imunologiju. Imaš moj post malo ranije na ovoj temi. Napisala sam sve što su meni tražili u Jevremovoj, i to kao odgovor na moju molbu koja je glasila: "Molim Vas, napišite mi sve što postoji". Pa se nadam da ćemo nešto i naći.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 646
   RE: Imunoloski faktori i VTO
15.11.2011 23:56:00   
Vučica78
A što se džempera tiče, zašila sam pola jednog rukava, i zaspah, tako da od toga da ga obučem ove nedelje ništa! user posted image  Ima neki đavolji dio što se radi heklicom, a to nije baš moj fah, pa sam danas 5 puta parala to i ne stigoh da ga završim, a baš sam ga bila zagrizla junački. Nema veze, smislila sam drugu isto malo ljepšu kombinaciju, pa isto nije loše za prvi dan na poslu prepun neprijatnih razgovora. user posted image

(odgovor članu maakki)
Direktna veza do poruke: 647
   RE: Imunoloski faktori i VTO
16.11.2011 12:02:01   
maakki
Jacg ovo sto si postavila u sustini nije tako lose s tim da su ti anti TOP povisena, a to i nije tako strasno koliko cure znaju da imaju, odnesi kod endokrinologa pa ces videti sta ce da kaze, u svakom slucaju ne znam sta si radila do sada od analiza ima ih iha ha ha ha, ne znam jesi li radila OGTT (glukozu i insulin) i to uglavnom traze endokrinolozi.
U svakom slucaju sto se tice imunologije tu su ti zaduzeni hematolozi i reumatolozi.
Eto nadam se da sam bar malo pomogla.

Vucice srecno na poslu i ne dozvoli da te dovode u situaciju gde ce ti biti neprijatno, okreni to na posao i zavrsena prica, nije jednostavno se vracati u ono sto se desilo, a i ne trebaju njima detalji. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Čudno je koliko je malo potrebno da budemo srećni, a još čudnije kako nam baš to malo nedostaje...

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 648
   RE: Imunoloski faktori i VTO
16.11.2011 15:20:20   
Vučica78
Prođoh jeftino na poslu što se komentara tiče. Ima puno posla, pa nemaju kad da se mnogo koncentrišu na mene i moje probleme. Tako da od svakoga po rečenica, dvije, jedno tapkanje po ramenu i preživjeh, a sjutra će već biti tolika gužva da će svi i zaboraviti odakle sam došla prošle nedelje. user posted image

(odgovor članu maakki)
Direktna veza do poruke: 649
   RE: Imunoloski faktori i VTO
17.11.2011 14:08:37   
degu
Devojke ovde sam našla jako dobar tekst, ne znam da li ste čitale, ali nek vam se nađe ovde KLIK i želim vam svu sreću user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Vučica78)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here