|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
11.11.2011 14:52:02   
jovana j
Kakva kontradiktornost! Meni su posle porodjaja rekli da popijem sto vise tecnosti ako mogu!

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 301
11.11.2011 14:53:57   
jovana j
Kao i pre porodjaja sam dobila komplet rucak, koji sam izmrcvarila doduse, jer sam vec uveliko bila u bolovima...ali dobro, a posle odmah bukvalno kad su me usili, doneli su tacnu sa sendvicima meni i muzicu, sokicima, za vreme dok su bebu merili i brisali. Covece, ne mogu da zamislim da mi posle takvog rolerkostera neko ne dozvoli da jedem i pijem vode!!! user posted image

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

(odgovor članu jovana j)
Direktna veza do poruke: 302
11.11.2011 16:40:24   
Hristinica
Jovana, a gde si se poradjala? ne znam, ja sam cula da pogotovu pre porodjaja satima ne sme nista da se jede i pijeuser posted image

(odgovor članu jovana j)
Direktna veza do poruke: 303
11.11.2011 18:40:44   
Mariya
joj, ja sam se plašila svega u vezi sa porođajem. da neću prepoznati kad počne. Sluzni čep, ako sam imala nisam prepoznala. pucanje vodenjaka nisam iz prve, dr. potvrdio da je pukao. ali kad su krenuli bolovi, znala sam da je to to, nema šanse da promašišuser posted image plašila sam se infuzije, indukcije, braunile, epiziotomije i sve sam iskusilauser posted image

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 304
11.11.2011 20:00:28   
Hristinica
Joj i ja sam mnogo plasljivauser posted image i padam u nesvest kad vidim krvuser posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 305
11.11.2011 20:14:50   
Anoniman
hristinice, i ja sam bila jako uska, karlicne mere su mi bile granicne, a rodila sam bebu 3650 gr, potpuno normalno!

sto se tice hrane i pica, ja sam lezala na patologiji pre porodjaja, tako da sam lepo vecerala, popila litar soka od maline kad mi je porodjaj poceo, a porodila se nekoliko sati kasnije. cim me je moja babica prebacila u sobu odmah mi je naredila da doruckujem i popijem sto vise vode, jer sam bila malo dehidrirala.
u principu kada ste vec u porodlistu nema vise hrane i pica, za svaki slucaj, ako nesto krene po zlu pa je potreban hitan carski rez, da vam ne bi bilo muka od anestezije.
ja sam u toku porodjaja stalno trazila mojoj babici da mi kvasi gazu vodom. cak mi je dr kvasio gasu, jednom se zeznuo pa ukvasio u alkohol. ja pocela da pljujem, on tek onda skontao, pa kaze ma sta ima veze, drmni jednu, pa da pocnemo. user posted image

(odgovor članu Hristinica)
  Direktna veza do poruke: 306
11.11.2011 20:41:44   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image

joj, daj mi tvoj dr-a 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 307
11.11.2011 23:18:08   
Anoniman
dr samo 4 godine stariji od mene. user posted image ali volela bih da me on poradja sledeci put.. i svaki sledeci put. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 308
12.11.2011 13:28:40   
Mariya
u principu kada ste vec u porodlistu nema vise hrane i pica, za svaki slucaj, ako nesto krene po zlu pa je potreban hitan carski rez, da vam ne bi bilo muka od anestezije.
IZVORNA PORUKA: Macaki

Valjda je tako, i meni su rekli da ne jedem, jela nisam ali sam krišom pila vodu, naravno ne mnogo, baš zato što sam se tripovala da ću umreti od žeđi budem li se porađala 10 sati kao što je moj dr. predviđao. ali pošto sam se porodila za 3 sata, na stolu sam to izdržala bez problema, a babica mi je kvasila gazu ali ja čak nisam ni bila žednauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 309
18.11.2011 15:34:51   
ikacc
I ja se plasila kako cu prepoznati bolove, ali meni je pukao vodenjak tokom spavanja, a kako imam lak san, primetila sam odmah to curenje, znala sam sta je i onda se jos vise uplasila i uspanicila.. kako cu sad, kako ce proci... Ali , sve u svemu , nije bilo opasno, hrane nema pre porodjaja, niti vode, ja sam maltene dehidrirala dok sam bila u soobi za pripreme i nakon toga dok sam cekala na stolu. Usta su se osusila, da nisam  mogla ni da pricam, ali je babica kvasila gaze, i menjala non stop.. Hvala joj na tome. Bili su fini user posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 310
18.11.2011 22:35:14   
Mariya
I meni je pukao vodenjak u snu, ali posto sam krvarila to je bilo onako rozikasto pa nisam ni pomislila da je vodenjak. nego kad mi je babica rekla da je to kao da se upiskis, ja se setih da je osecaj bio takav, ona zovne dr. i on  kaze jes' vodenjak. ja seljanka nisam imala pojmauser posted image   ali sad znam za sledeci put  user posted image

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 311
19.11.2011 11:40:05   
crazymama

dr samo 4 godine stariji od mene. user posted image ali volela bih da me on poradja sledeci put.. i svaki sledeci put. user posted image

i moj dr je stariji od mene samo 4 godine, ali tek treba da me poradja, pa necu da ga hvalim unapred :)
mene je vise strah od prijema u bolnicu, od pripreme, sto neko rece braunile, indukcije, anestezije, klistiranja itd, nego od samog porodjaja kad beba izlazi...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 312
19.11.2011 12:34:56   
ikacc
I moj dr. Vlada Antic je bio mladji i fin... user posted image Samo sto je on stajao , a ja sama zavrsila sve, i naravno babice, koje su preuzele bebu..user posted image

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 313
19.11.2011 12:40:41   
tijatija
Ovo mi je treca trudnoca, vec sam presilsala termin ali imam neopisivi strah od porodjaja, nekako mi je najlakse bilo da krenem sa prvom, a sad user posted image user posted image user posted image bas sam uplasena user posted image

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 314
19.11.2011 12:47:07   
ikacc
tija, ja mislim da ne treba da se bojis, jer treci ide najbrze, tako je moja  mama za pola sata sve i skoro sam gledala na vreme je za bebe, isto je proslo tako brzo , cak i bolove nije imala

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 315
19.11.2011 19:06:10   
Lilla
Jedan od mojih strahova se ostvario, onaj od pucanja i sivenja. Pustili su me da ispucam maksimalno i to ne po jednom mjestu nego na jako mnogo razlicitih strana, od vrha pa do guze. Sili cu me dva sata odmah nakon porodjaja i iako su mi dali anesteziju ipak sam skoro sve osjetila. Cini mi se da mi je to bilo gore od samog porodjaja. A da ne govorim o tome kako mi je bilo prvi dan nakon sivenja. Brrrr... 

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 316
19.11.2011 19:20:04   
blesavko
Ikacc  Vlada Antica je i  moj doktor user posted image , ali ja jos nisam trudna...radimo na tome user posted image !!Govorila sam ma samo da ostanem trudna nece me biti strah porodjaja a sad...nesto i nisam sigurna u to da se necu uspaniciti!

< Poruku je uredio blesavko -- 19.11.2011 19:22:34 >

Sve bitke u zivotu sluze da nas necemu nauce, cak i one koje gubimo!

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 317
20.11.2011 0:08:25   
crazymama
jao, kad pomenuste strah od pucanja i seckanja, ja se sad setih da mi je jedan ginekolog odavno rekao da su meni jako blizu "obe rupice", i sad se plasim gde ce da me seku, ako ima samo malo..?! kukuuu

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu blesavko)
Direktna veza do poruke: 318
20.11.2011 1:04:04   
oxy7
Ja ne mogu da spavam, pa paranoišem...Iskreno, najviše me strah da anesteziolog neće biti dostupan, pa neću dobiti epidural. To mi se desili prvi put. Mrzim bol, a stvarno žestoko boli, valjda još više pod indukcijom.
Strah me rezanja, jer imam "divno" iskustvo sa 22 konca, nisam mogla da sjedim mjesec dana...

Nekako, kad je bebac u pitanju, ubijeđena sam da će biti sve savršeno...

Direktna veza do poruke: 319
20.11.2011 10:31:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: crazymama

jao, kad pomenuste strah od pucanja i seckanja, ja se sad setih da mi je jedan ginekolog odavno rekao da su meni jako blizu "obe rupice", i sad se plasim gde ce da me seku, ako ima samo malo..?! kukuuu

crazymama, sece se sa strane. leve ili desne, kako gde.

Direktna veza do poruke: 320
20.11.2011 11:11:09   
milia
Većina imamo iste strahove.
Meni je drugi porodjaj blizu, prvi bio lak bez indukcije, 2-3 konca, a ja se i dalje jako plasim indukcije, kao i od pucanja i sivenja.

(odgovor članu jovana j)
Direktna veza do poruke: 321
20.11.2011 18:03:17   
vukosava
Meni su svi strahovi bili vezani za to da li ce beba biti ok...

(odgovor članu milia)
Direktna veza do poruke: 322
20.11.2011 19:44:36   
Hristinica
Devojke, i ja imam slicne strahove, razne strahoveuser posted image mene najvise strah od epiduralne i totalne anestezije da li cu se probuditi ili da li ce epidural da protekne ok, strah me od nezeljenih dejstava...ma strah me od svegauser posted image jos ne znam kako cu se poroditi..samo da moja bebica bude ziva i zdrava i ja da prezivim porodjajuser posted image user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 323
22.11.2011 23:20:33   
crazymama

IZVORNA PORUKA: crazymama

jao, kad pomenuste strah od pucanja i seckanja, ja se sad set_ih da mi je jedan ginekolog odavno rekao da su meni jako blizu "obe rupice", i sad se plasim gde ce da me seku, ako ima samo malo..?! kukuuu

crazymama, sece se sa strane. leve ili desne, kako gde.

pojma nisam imala da ide levo ili desno :)
i tek sad ne mogu da zamislim gde tu ima mesta za seckanje..?

< Poruku je uredio crazymama -- 22.11.2011 23:21:22 >

Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 324
23.11.2011 10:38:37   
Anoniman
pa malo secne iznutra, malo spolja. onda usiva prvo iznutra (ti konci se ne skidaju, oni se sami razgrade), pa onda usiva spolja (oni sami ispadaju). nije tako strasno kao sto zvuci. user posted image meni je moj dr udario sitan vez user posted image izgleda kao i da se nisam poradjala.

Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16

Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.

Click Here