|      
Želiš odustati?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa posledicama te odluke.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj lični računar ćemo namestiti cookie, koji će nam omogućiti, da te tokom takmičenja (10. - 14.06.2013.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja Ringerajinih stabala odnosno kontrole uz desnu ivicu ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, a bodove će izgubiti i Ringeraja. Nažalost, odustajanjem gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Da li još želiš odustati?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
20.11.2009 20:28:07   
lence
IZVORNA PORUKA: Modessty

Prva faza se naziva estrogenskom lli proliferacijskom (fazom proliferacije ili bujanja), a druga faza progesteronskom ili sekrecijskom (faza sekrecijske preobrazbe endometrija).
U prvoj fazi se menstruacijom odbačena sluznica pod uticajem estrogenih hormona jajnika najpre nadoknađuje (regeneriše), zatim buja i uoči ovulacije dosiže najveću debljinu, do 7 mm.


Moram ovo da ispravim. Naime endometrijum moze da naraste i do 28mm debljine.
U proliferacijskoj fazi je obicno 4-14mm, a u sekrecijskoj 14-28mm.
Tek toliko da se ne uplasite da nesto nije OK ako vam je 10i dc endometrijum 10mm kao sto je meni danas, pa kad procitate da ste premasile granicu pocnete s panikom.

Sirena, javi nam sta se desava? Navijam za user posted image !

_____________________________

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

(odgovor članu Modessty RR)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Folikuli
24.11.2009 8:24:42   
Dudu25
bila sam na pregled pogledala mi je hormonske analize i rekla da su jajnici veliki mislim veci su nego sto treba da budu na nalazu pise utetrus normalnih dimenzija,endometrijum 9,9 mm ovariji obostrano oko 30mm sa vise sitnih folikula...rekla mi da uradim hormon prolaktin jer mi je povisen 1dc - 3puta u roku od dva sata , da cekam da dodje user posted image i posle da idem 9-10 dc da mi prati folikule,

rekla je da mora da provjeri dali imam ovulaciju ili ne user posted image

napisala sam ovo ovdje, da vidim ko je imao slicnih problema, dali su mogli da se rese ...

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:22:04   
cipiripi
ima neka fora sa prolaktinom..ako hoces pravi rezultat svaka 4 sata ga vadis u okviru 24h.
tada se jedino izvuce da li je zaista povisen ili ne..
meni ujutru daje lazan rezultat jer kako mi je dr objasnila za mene je budjenje stres pogotovo sto volim mnogo da spavam i tad mi je prolaktin 800, a na primer u 14h 230.

...

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:23:44   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: Dudu25

rekla da su jajnici veliki mislim veci su nego sto treba da budu


da li si pila neke cajeve, tablete,klomifen?
meni se to isto desilo od duansera.

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:32:33   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

IZVORNA PORUKA: Dudu25

rekla da su jajnici veliki mislim veci su nego sto treba da budu


da li si pila neke cajeve, tablete,klomifen?
meni se to isto desilo od duansera.


jesam draga
pila sam prosli mjesec macinu travu i zdrvac
svaki dan po 1l mozda

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:35:18   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

ima neka fora sa prolaktinom..ako hoces pravi rezultat svaka 4 sata ga vadis u okviru 24h.
tada se jedino izvuce da li je zaista povisen ili ne..
meni ujutru daje lazan rezultat jer kako mi je dr objasnila za mene je budjenje stres pogotovo sto volim mnogo da spavam i tad mi je prolaktin 800, a na primer u 14h 230.


Cipiripi

ona mi je rekla da treba da uzmem prolaktin jedan dan bilo koji dan i to 3 puta na svaka 2h
ali da ne radim nista stersno za to vrijeme

sad neznam kad tacno da radim ... dali da cekam da dobijem user posted image

pa cu onda posle nje da radim prolaktin ...  i jos mi je rekla sa tim analizama da idem kod nje 9-10dc ... a ja neznam koji trebam ili 9 ili 10 user posted image

...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:36:12   
cipiripi
vidi ako ima imaju u sebi prirodni estrogen, ako imaju onda su ti zato jajnici skoro pa duplo veci...
pretpostavljam da imas kao neki pritisak u stomaku.

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:38:46   
cipiripi
bilo koji..mozes i 9 mozes i 10, icices ti kod nje par dana budi sigurna, posto je to ipak pracenje rasta i ne moze da se siprati za samo jedan dan.. user posted image
a super je sto ti pratila prolaktin na taj nacin.
glupo bi bilo da ti da da pijes bromokriptin koji je inace lek za hipofizu na osnovu jednog vadjenja hormona prolaktina. user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:42:28   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

bilo koji..mozes i 9 mozes i 10, icices ti kod nje par dana budi sigurna, posto je to ipak pracenje rasta i ne moze da se siprati za samo jedan dan.. user posted image
a super je sto ti pratila prolaktin na taj nacin.
glupo bi bilo da ti da da pijes bromokriptin koji je inace lek za hipofizu na osnovu jednog vadjenja hormona prolaktina. user posted image



znam da je glupo
ali nekako neznam dali postoji mogucnost da sam trudna a ona nije videla
jer kasni user posted image  i grudi su mi povecane a neznam jel to znak za user posted image  ili user posted image

ona mi je radila pregled onom sondom

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:44:13   
cipiripi
tek u 3 nedelji moze da se vidi mesak na UZ, ... ako ti je endometrijum i dalje 15mm pa navise sve je moguce... user posted image

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:46:32   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

tek u 3 nedelji moze da se vidi mesak na UZ, ... ako ti je endometrijum i dalje 15mm pa navise sve je moguce... user posted image



evo sta pise na nalaz

endometrijum 9,9 mm ovariji obostrano oko 30mm sa vise sitnih folikula...


(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:48:07   
cipiripi
a kad si to radila, ako sad ocekujes user posted image ?

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:50:25   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

a kad si to radila, ako sad ocekujes user posted image ?





sinoc sam uradila ...

a vec dva dana cekam user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:54:44   
cipiripi
cekaj malo..ili sam se ja zbunila ili ti user posted image
trebas da dobijes a isla si na UZ?
ako je tako ...sto si isla?
a ako nisam ukapirala dobro ..molim te pojasni mi.. user posted image user posted image
glava mi je kao tenk od jutros..

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Folikuli
24.11.2009 13:58:50   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

cekaj malo..ili sam se ja zbunila ili ti user posted image
trebas da dobijes a isla si na UZ?
ako je tako ...sto si isla?
a ako nisam ukapirala dobro ..molim te pojasni mi.. user posted image user posted image
glava mi je kao tenk od jutros..




dobor si ukapirala
trebala sam 22 da idem na pregled jer sam zakazala u srijedu !!!

uradila sam hormonske analize na 3dc i 21dc i ja da se pojavim posle odmora kod doktorice da mi gleda analize ... njena sekretarica kaze tek u ponedeljak imate termin ...

pa onda taman se potrefilo da idem na uz kad ocekujem da dobijem ,


(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Folikuli
24.11.2009 14:01:55   
cipiripi
to je bez veze user posted image
endometrijum ako je takav znaci da ces dobiti za 2,3,4 dana...
kakav ti je progesteron 21dc?

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Folikuli
24.11.2009 14:08:41   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

to je bez veze user posted image
endometrijum ako je takav znaci da ces dobiti za 2,3,4 dana...
kakav ti je progesteron 21dc?


evo draga sve user posted image
FSH - 4.33 - ref.vrijednost -(lutein faza) - 2-15
LH   - 6.82 - ref.vrijednost - (lutein faza) - 0,4-15
Prolaktin - 347.5 - ref.vrijednost - (lutein faza) - zene do 600
Progreston - 47.2 - ref.vrijednost - (lutein faza) - 9,5 - 75
Estradiol - 75.7 - ref.vrijednost - (lutein faza) - 70-200
Kortizol - 464 - ref.vrijednost - (lutein faza)- 165-635

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Folikuli
24.11.2009 14:13:21   
cipiripi
aj mi daj i analize u folikularnoj fazi

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Folikuli
24.11.2009 14:14:22   
cipiripi
progesteron ti je extra sto je jako vazno kad zabebis...to znaci da imas podrsku organizma..
ja sam uvek morala da se dopingujem jer mi je u lut. fazi bio 5, 6...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Folikuli
24.11.2009 14:18:12   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

aj mi daj i analize u folikularnoj fazi




evo ove su na 3dc

TSH 2.56 mIU/L 0.32-5.2
T3 0.90 ng/ml 0.52-1.98
T4 66.7 ng/ml 48-120
FSH 7.85 U/L folik.faza 2-15,
LH 15.7 U/L folik.faza.1-10.
Prolaktin 834.3 mlU/L zene do 600
Progresteron 11.8 nmol/l folik faza.1-9,5
Estradiol 87.4 pg/ml     folik.faza.30-120.
Kortizol 666.7 nmol/l 165-635

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Folikuli
24.11.2009 14:32:51   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

progesteron ti je extra sto je jako vazno kad zabebis...to znaci da imas podrsku organizma..
ja sam uvek morala da se dopingujem jer mi je u lut. fazi bio 5, 6...


tek sad sam citala ovo ... super da je bas nesto kako treba user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Folikuli
24.11.2009 15:17:42   
cipiripi
estradiol u folikularnoj fazi ti je ok-niske su vrednosti u toj fazi, on treba da raste do ovluacije i pokazuje spremnost jajne celije...znaci to ti je ok, ona nije prazna...
progesteron ti je takodje ok, prolaktin povisen verovatno zbog onoga o cemu smo pricale...t3,t4 ok,
LH i FSH su hipofizni hormoni. u toj ranoj folikularnoj fazi ovi hormoni su jako niski.
FSH regulise rast i stvaranje samih folikula cija se vrednost postepeno povecava. sa njim se povecava i estrogen, a neposredno pred ovluaciju i Lh raste.
malo me buni kod tebe sto ti je u FOL. fazi ovakav LH.
sta ti kaze dr na to?
neznam da li ima veze estradiol koji raste da li on salje mozda povrate signeale hipofizi i usporava rast FSH...to sam negde citala da moze da se desi i da to remeti ssamo stvaranje jajnih celija.

U luteinskoj fazi 21dc dolazi do stvaranja zutog tela koje opstaje nekih 7 dana, i on je pracen povecanje nivoa progesterona i estrogena u krvi i to je ono sto je kod tebe na osnovu ovih analiza ok,

Ukoliko naglo padnu prog. i etradiol, sprema se menstruacija.

neznam da li ti je ista jasno od ovoga ali mi nismo ni doktori niti volimo da nagadjamo,
ja sam zena sa dosta iskustva svasta sam prosla i svasta mi se mota po glavi...
najmerodavnija ti je tvoja doktorka , samo je pitaj za ovaj LH u folikularnoj fazi zasto je visok.

jel si sigurna da nemas policisticne jajnike?


(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Folikuli
24.11.2009 15:53:49   
Dudu25
ona mi nije rekla za policisticne jajnike...
ja sam je pitala za LH i FSH jer mi je Jacaca napisala da to nije u redu i da to pokazuje na policisticne jajnike, ali ona mi je samo rekla kad sam ja pitala za LH - FSH da je to hormon hipofize mislim da mi je tako rekla kao sad za sad nju brine prolaktin jer je bas puno povisen u folk fazi ....

to je sve sto se tice hormona da mi rekla ona, a na nalazu pise -  Dijagnoza: PCO Infertiliatas

ja neznam sta je to... imam li ja policisticne jajnike ili ne ...

ok draga cucemo se kasnije jer moram da idem kuci i hvala za sve

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Folikuli
24.11.2009 18:29:15   
cipiripi
to ti je sindrom policisticnih jajnika.
sad sam pricala sa drugaricom koja ima isti problem.
mislim da bi bilo najbolje da odes kod endokrinologa, jer taj problem ne moze da se resi samo uz pomoc ginekologa.
endokrinolog ce ti dati najbolje odgovore i savete.
znam jednu zenu strucnjaka za to sa VMA ako ti treba kontakt dacu ti, naravno ako se odlucis za to. user posted image

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Folikuli
25.11.2009 10:03:51   
Dudu25
IZVORNA PORUKA: cipiripi

to ti je sindrom policisticnih jajnika.
sad sam pricala sa drugaricom koja ima isti problem.
mislim da bi bilo najbolje da odes kod endokrinologa, jer taj problem ne moze da se resi samo uz pomoc ginekologa.
endokrinolog ce ti dati najbolje odgovore i savete.
znam jednu zenu strucnjaka za to sa VMA ako ti treba kontakt dacu ti, naravno ako se odlucis za to. user posted image



Cipiripi

hvala puno za sve tvoje savjete i pomoc,
sad cu posle user posted image  da uradim prolaktin, i da odem na pracanje folikula 10dc , i reci cu ti sta ce mi ta dok reci i koje ce mi dalje savjete i analize dati ...

ja sam juce dobila tako da cekam kad prodje da postupim kako mi je ona rekla i naravno ponovo cu je pitati sta cemo vezano za hormon LH - FSH i njihovu vrijednost ...

ja sam iz Crne Gore, tako da ne znam odakle si ti, ako je ta zena strucnjak daj mi kontakt ili e-mail adresu pa joj mogu slati analize ili nesto...

hvala puno jos jednom


(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Desert od pirinča i višanja
Kuvar: Torbica
Ako vam se jede kolač, a ne pali vam se rerna, ovo je prava stvar!
Click Here