|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza
24.1.2018 14:12:30   
MamaNecaVo
Drzavni nema nista naravno?Bilo bi cudno da ima.
Srecno!Javi kako si prosla.

(odgovor članu bojana92)
Direktna veza do poruke: 1951
   RE: Amniocenteza
24.1.2018 17:15:09   
isidora88
Bojana ja verujem da je sve ok sa bebom, nadam se da neces dugo cekati na rezultate

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 1952
   RE: Amniocenteza
24.1.2018 18:19:20   
bojana92
i ja se nadam,samo da oni budu dobri pa nek se nacekam user posted image

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1953
   RE: Amniocenteza
28.1.2018 22:04:53   
Maraj
Ja sam toliko u nedoumici sta da radim...tj da li da radim amnio ili ne. Pre 2 i po meseca sam napunila 35 god. Da li je to jedini preduslov? Stavila sam sliku dabl testa u temi dabl. Dr mi je rekla da je dabl ok ali da sam "na granici" i da je on samo statistika. I predlozila mi nifty. Meni ke to stvarno preskupo. Amnio me plasi.... ne znam sta da radim
Usput, 15.sam nedelja. Ne znam ni kako se zakazuje amnio ni koliko se ceka na poziv.... skroz sam zbunjena i ne znam sta da radim...
Tacnije, ja uopste nisam imala nedoumicu dok me moja dr nije naplasila... sada sam konstantno u nekim mislima i ne znam sta da radim..

(odgovor članu bojana92)
Direktna veza do poruke: 1954
   RE: Amniocenteza
28.1.2018 22:17:05   
choopa choops
Maraj, nemam pojma, ja nisam išla, ali mislim da je ta procedura postala potpuno rutinska da nema razloga za strah. Baš dosta njih oko mene je radilo AC, sve bez problema. E sad, ja bih lagala kad bih rekla da nisam i ja imala neku sumnju sad u zadnjoj trudnoći (rodila sa 34g), i isto sam se mislila da li da radim ili ne, i na kraju odlucila da ne radim, najviše jer sam od starta imala kontrakcije. I hvala Bogu sve je u redu ispalo, ali sam mislila o tome cijelu trudnoću. Ako nema nekih prepreka za AC, onda što da ne.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1955
   RE: Amniocenteza
28.1.2018 23:39:43   
degu
Maraj o tome moras sama da odlucis. Ja u prvoj trudnoci nisam htela da cujem za AC, jednostavno ona za mene nije imala svrhe jer nisam bila spremna na prekid trudnoce u slucaju da pokaze da nesto nije ok. Dabl mi je bio losiji.
U drugoj trudnoci da nije bio dobar dabl,otisla bih, jer vec kuci imam zdravo dete, ne daj Boze nesto, pa i to prvo dete bih zarobila da se ne daj Boze ispostavilo da nije ok. Vise nisam samo ja, citava porodica bi nosila taj teret. Mozda sam surova, ali u tom momentu sam vise mislila na dete koje vec imam, nego na dete koje sam nosila. Svakako opet garancije nema. AC ti garantuje samo za sindrome koje ispituje.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 1956
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 7:37:17   
isidora88
Upravo ono sto kaze degu, moras da znas sta bi odlucila ako rezlutati ne bi bili ok. Ja nesto nisam za amnio, pre bih se stisla i placala na rate nifty i slicne testove. Moje trudnoce su sve rizicne i ne bih se usudila da rizikujem sa amnio. Meni je niko nije predlagao nijednom.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1957
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 8:28:14   
milicicak
Maraj, izvini, ali dr ti je kreten! Mene stvarno mnogo nerviraju ti doktori koji nude neinvazivne testove kao resenje za sve!
Double nije samo statistika, radila si uz, na njemu mogu da se vide svi parametri koji ukazuju da li sa bebom nesto nije uredu. I sve je ok koliko sam videla. I sta joj znaci na granici su rezultati? Ili sumnja ili ne sumnja. Ili si zbog rezultata double testa kandidat za amnio ili nisi. Jer ako je neinvazivni los onda moras na kordo.
Ti zbog godina imas veci rizik za Dauna (isto kao i ja) i po zakonu imas pravo na besplatnu amnio. Tvoje je da li ces da je radis ili ne. Za zakazivanje si vec zakasnila ako nemas neku vezu negde, meni su za IMD rekli da sam trebala da zakazem u 6-oj nedelji. Ne znam kako je za ostale bolnice.

< Poruku je uredio milicicak -- 29.1.2018 8:29:13 >

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1958
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 9:33:44   
Maslacak15
Ono sto je najgore, njeni kriterijumi nemaju veze ni sa strukom ni sa dijagnostikom. Test je statisticki i to zvi znaju i zato postoji definisana granica takozvani cutt off. Ako pogledas na papir sa rezultatom to je 1:250 i sve ispod znaci uvecan rizik. I dalje ne znaci da je posebno verovatno da beba ima neki sindrom ali mora da se definise neka granica pa su izabrali tu.
Tebi je test spustio rizik sa 1:273 koji ti sledi godinama na prakticno 1:700. Znaci nisi u zoni visokog rizika, niti na bilo kakvoj granici. Pri tome je ultrazvuk odlican. I sta tu ima rizicno???? Mislim tako moze na neki imaginarni osecaj bilo koji rezultat da se dovede u pitanje.

Odluka je naravno samo tvoja, ali tvoja doktorka nebi trebalo da se mesa u stvari koje nezna. Ako vec ima takav stav onda je trebalo da kaze, imate 35 godina ja sam za to da idete na amniocentezu i da se preskoce svi testovi...To bi bio principijelan stav. Ovako je samo kinjenje trudnice.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1959
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 10:01:01   
Misha i Ljisha
I ja bih isla na amnio ko sto i jesam oba puta. Ovaj drugi put nisam ni radila dabl bas iz og razloga jer znam da bi rizik bio uvecan zbog godina. A prosli put mi dabl nije bio ok tako da je ovaj put po meni mogao biti samo gori user posted image Jeste bila je agonija zbog cekanja i komplikacija ali kao sto sam vec navela ja se ne kajem i opet bih sve uradila kao sto i jesam.

Po meni amnio nije nesto cega se treba plasiti, kod tebe je pomeni eto problem sto moras da se cimas da ides svaki dan u DZ po injekciju. ali ni to nije strasno. kod nas dr cak ne preporucuju mirovanje, neg kazu nemojte bas da vozite bicikl i da idete u bastu user posted image da vucete nesto tesko i sta ja znam, ali generalno to trudnicama ne preporucuju ni inace. Ja sam oba puta dosla s amnio i najnormalnije se ponasala. Nisumi dati bensedini niti bilo sta. Cak i sa kordo kad sam stigla.

A to za nase dr. Kao sto sam vec hiljadu puta ponovila njima treba uvesti predmet na fakultetu iz psihologije kako se obracati pacijentima.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1960
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 10:02:08   
isidora88
Slazem se sa maslacak. Uopste mi nisu jasni ti doktori koji daju tako nedefinisane izjave. Meni je moj dr rekao da je dabl odlican i da nema potrebe za daljim analizama. Sad mislim da je malo u pitanju promocija tih neinvazivnih testova pa su dr malo opusteni i daju takve info da ti unesu crv sumnje

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1961
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 10:10:20   
Misha i Ljisha
I ja samo da kazem u NS se amnio zakazuje nakon dabl testa. Nema smisla zakazivati amnio ako cekas dabl ili ako te dr upucuje na amnio jer je dabl los. Tako da mi to zakazivanje u sestoj nedelji ima smisla jedino ako si sto posto siguran da ces da radis amnio

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1962
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 10:33:12   
milicicak
Ljiso, to zakazivanje u sestoj se radi zbog toga sto su velike guzve i uglavnom rade zene koje su 35+ pa otprilike znaju da im amnio sleduje. Ne znam koja je procedura za zakazivanje ako je double los.
Ja sam jako ljuta na sve lekare koji poturaju neinvazivne testove trudnicama. Prvo, oni su i dalje po zakonu skrining a ne dijagnosticki. A svaki los rezultat na skrining testu mora da se potvrdi dijagnostickim testom. Zato je bezobrazno ovo sto je uradila Marajina dr. Rezultati double su "na granici" pa cemo da radimo jos jedan skrining da proverimo i da ti uzmeno novac. Ako su rezultati na granici i dr misli da nesto nije u redu onda salje trudnicu da uradi dijagnosticki test da na vreme zna na cemu je. Ovako i Marajina dr zna da je sve u redu ali procenat od testa nije zanemarljiv pa ako prodje prodje. Mene to strasno ljuti.
Neinvazivni testovi imaju smisla u ranoj trudnoci kod onih koji imaju povecan rizik ne samo zbog godina, vec i proslih pobacaja, porodicnih genetickih opterecenja i drugih stvari. Ali u ranoj trudnoci, ne posle double testa.
Amniocenteza nosi rizik ali je taj rizik manji nego rizik za Dauna kod zena preko 35 godina.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1963
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 11:09:46   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: milicicak

Amniocenteza nosi rizik ali je taj rizik manji nego rizik za Dauna kod zena preko 35 godina.

e ovo zene ne shvataju.Misle svaka druga trudnica pobaci zbog amnio a iskreno ja nijedan jedini slucaj nisam cula, a toliko zena oko mene radile amnio, jos sad sa drustvenim mrezama moral bi cuti da se tako nesto desilo. Ok ima rizika ali je on mali

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1964
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 11:25:44   
MamaNecaVo
Maraj iz mog iskustva.Vecina doktora ima procenat od upucivanja zena na neinvazivne testove.Poput moje.Meni ke dabl test bio odlican,a predlagala je amnio kao zbog rizicne trudnoce da se vidi sta je po sredi (nebuloza).Ali naplasila me je i bacili smo novac na nista.Dobro razmisli i potrazi misljenje jos nekog doktora.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1965
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 12:04:23   
Maraj
Joj drage hvala vam puno na misljenju user posted image
Ja sam toliko zbunjena u svemu ovome da vise ne znam.koji korak da napravim. Naravno da svako zeli zdravo i pravo dete. Ali to jeste, kako su se pojavili ovi neinvazivni testovi samo nas bombarduju sa istim i odjednom smo sve kandidati za njih...
Opet kazem ne znam sta cu odluciti. Nisam ni razmisljala o amnio dok me dr nije naplasila.... ne znam zasto to rade. Verovatno ako se ne daj Boze nesto desi, da mogu da se ograde (sa onim " eto rekla sam vam")

A opet razmisljam. Zene urade te neinvazivne testove ili amnio, rode zdravo dete, a onda se za godinu dve ispostavi da dete ima autizam. Sta onda?!?!

< Poruku je uredio Maraj -- 29.1.2018 12:05:53 >

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 1966
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 12:46:09   
isidora88
Kako mislis Maraj sta onda? Ti testovi ne garantuju da je dete u psihickom smislu zdravo nego samo da nemaju odredjene geneteske bolesti.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1967
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 12:50:52   
Maraj
Znam to isi. To sam eto napisala moje misljenje naspram toga sto da li da odem privatno kod gin ili u dz svi samo spominju neinvazivne testove. A taj jedan test je dr mesecna plata. O tome oni ne razmisljaju...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1968
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 13:21:13   
Ana RR
Maraj, ja bih pre svega potražila još jedno mišljenje. Zašto ne odeš negde privatno da ti pogledaju rezultate dabl testa i urade ultrazvuk? Ja sam išla svojevremeno u Ana life na onaj besplatni 4D ultrazvuk u 10. nedelji koji je grad Beograd sponzorisao i još tada mi je dr rekao da je siguran da će mi dabl biti odličan jer na uz sve deluje savršeno. Bio je jako detaljan zbog porodične istorije (moja sestra je imala Tarnera). Na tvom mestu bih otišla još negde da čujem mišljenje. Ja sam u svoju dr imala puno poverenje, svaki uz je bio detaljan i jasno objašnjen, na svako pitanje i podpitanje mi je dala konkretan odgovor.

< Poruku je uredio Ana RR -- 29.1.2018 13:24:57 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1969
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 13:44:04   
Rosita
Maraj, bila sam u istoj situaciji. Moj dabl je bio dobar. Našla sam doktorku koja mi je u Frontu vodila prvu trudnoću. Rekla je da bi zbog godina ona to ipak proverila. Rizik za godine mi je bio recimo 1 prema 440. Pisala sam i ovde. Doktorka u dz je rekla da je dabl dobar. Iz ovog razloga odustala sam od vođenja trudnoće kod moje dr iz Fronta. Ne verujem da bi ona pravila problem da sam ja rekla neću, ali to je bio moj osećaj da nećemo dalje sarađivati. Rekla je otprilike ko još radi amnio kad postoje neinvazivni testovi. Otprilike. Ništa loše ne mislim o njoj, veliki je stručnjak, ali nisam htela da plaćam to. Napravila sam privatni ekspertski ultrazvuk u 16oj nedelji koji mi je ovde preporučen. Nakon toga prestala sam da mislim na sve ovo. O amnio nikad nisam ni razmišljala. To je bila moja odluka. Svoju moraš sama doneti.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1970
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 13:56:02   
Maslacak15
Ocete li prestati da pricate o godinama, stvarate mi neurozuuser posted image user posted image user posted image . Pozdravlja vas berba '77.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1971
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 14:09:00   
Ana RR
user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1972
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 15:00:28   
MamaNecaVo
Maraj,ne opterecuj se i pre svega razmidljaj pozitivno bez.toga sta bi bilo kad bi bilo

Za moju drudnocu je ta jedna doktorka rekla da je traljava i da se ocisti jer od nje nema nista.
9 meseci kasnije je rodila beba od 4kg i 55cm,toliko o traljavoj trudnoci.

Ta ista doktorka me je upitila na test (pisala sam juce o njemu bez imenovanja istog,jer je tema bila drugi test),placen je.Data cela mesecna plata.Dabl je bio odlican u stranu sto mi je za godine rekla da su tamo vamo (24).Treba mi onaj smajli koji se udara cekicem u glavu zbog toga!

S druge strane mi je savetovano i da ostavino naticne celije u banku.Pogadjaj,dr ima u ordinaciji reklamu i za banku maticnih celija kao i za neinvazivni test.S tim sto zakazuje ona termin i oma je ta koja potencira od koga dolazis.Dakle,procenat je to.

Promenila sam doktora u vodila trudnocu na vma posle toga kod nacelnika koji je krsto i levom i desnom rukom na cinjenicu da sam ja radila taj pomenuti test.

Dakle,pre bilo kakve odluke posavetuj se sa jos jednim lekarom koji pre svega zna da odradi UZ perfektno i koji zna da ga protumaci.
Ako si iz BG,imam preporuku za strucnjaka iz NF,koji je maher sto se UZ tice pogotovo za 4D.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1973
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 17:48:38   
Maraj
Joj rosi da se ta dr ne zove Ana user posted image
Ne znam jos sta cu. Idem sutra kod moje dr u dz da vidim sta ce mi ona reci.
Danas se cujem sa rodjakom. Kaze mi da se amnio zakazuje u Palmoticevoj a da se radi u Frontu....
Idem sutra u dz da mi druga doktorka rastumaci dabl. Da vidim sta ce ona reci

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 1974
   RE: Amniocenteza
29.1.2018 18:15:51   
Rosita
Ne, ali su jako bliske saradnice.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here