|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Herpes
31.3.2012 19:17:54   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: maca821

A koliko herpes utice na zacece, taj genitalni? Vidim da on se nigde ne trazi kao preventivni pregled pred trudnocu? Koliko je opasan?

To zavisi od dr. Ja sam u prvoj trudnoći radila TORCH test, gde je H-virus herpes simplex 2.
U drugoj trudnoći sam radila sve osim antitela na rubelu.
U Italiji je taj test obavezan na početku trudnoće. Barem mi je tako drugarica rekla, nju je doktorka slala, a pošto se ona zabrinula da li dr ima razloga na nešto da sumnja, dr je rekla da je to prosto standardna procedura.
Da je herpes simplex 2 toliko bezazlen kako neke tvrde, svakako se ne bi radila antitela na njegovo prisustvo.

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Herpes
6.4.2012 20:49:48   
bratzz
Imam ogroman herpes na kapku i u oku od ponedeljka sam pod udarnom terapijom koja ce trajati jos dugo. Nisam moglada zamislim kolko je ovo teska infekcija. Ocajna samuser posted image

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Herpes
6.4.2012 20:52:33   
Sanchy
Bratzz pa gde u okuuser posted image ...to je bas komplikovanouser posted image ...vidim da imas detence,peri ruke dobrooo,i nemoj bas blizu njega...ovaj drugi ticker mi nije jasan osto pise text pa nesto 12 nedelja jesi li trudna ili znaci nesto drugo?

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Herpes
6.4.2012 22:33:45   
bratzz
Imam samo jedno dete i nisam trudna, drugi tiker ne valja.
Dobila sam herpes jer je M zavrsila na pedijatriji zbog proliva i povracanja, celu noc sam joj drzala ruku da bi primila infuziju, i naravno nisam spavala sutradan sam brinula da ne dobije temperaturu a u medjuvremenu i meni krene porolivi povracanje tako da sam bila plodno tlo za herpes zbog stresa umora i pada imuniteta.
Herpes na kapku izgleda strasno ali nije opasan ali na onaj koji imam na roznjaci moze da mi osteti vid tako da svakog dana idem kod ocnog lekara na kontrolu.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Herpes
6.4.2012 22:45:08   
Sanchy
Bas mi je zao...znam da moze da osteti vid ....i da je napast teska,mozda da uzimas i nesto za smirenje kako ti ta nervoza ne bi uticala i na trajanje i na sirenje istog....drugo citala sam svasta na tu temu ni aciklovir a ni pojacano uzimanje vitamina nemaju neki uticaj na njega,znacajan,na zalost,a medicina je kao napredovala stvarno ne znam u kom pravcu kad ni za jedan virus lek nisu nasli.....nadam se da ce proci brzo....

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Herpes
19.4.2012 17:08:08   
anajid
Opet mi je izasao herpes.user posted image Imala sam ga na pocetku trudnoce i sad opet.Pomenula sam doktorici prosli put kad sam bila na kontroli da sam imala herpes i rekla mi je da on ne utice na plod,izuzev ako ne izazove temperaturu ili tako nesto.Ja sam sklona herpesu ali me sad bas nervira vec drugi put u trudnociuser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Herpes
19.4.2012 17:29:05   
Sanchy
Ne brini ,kada je u pitanju recidiv ne dolazi do infekcije ploda uglavnom,to za temperaturu ti je spomenula jer je ona simptom infekcije materice,ali kao sto rekoh to se jako jako retko desava kod recidiva

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Herpes
19.4.2012 17:31:41   
anajid
Sanchy hvala puno,bas sam zbog toga zabrinuta.Sta je recidivuser posted image Bas sam blesava.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Herpes
19.4.2012 18:42:21   
Sanchy
Ponovno javljanje,on je opasan samo kada se prvi put javi u trudnoci....

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Herpes
19.4.2012 19:19:58   
mihi
Anajid koji herpes simplex ili zoster? Gde je lokalizovan.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Herpes
20.4.2012 21:18:16   
anajid

IZVORNA PORUKA: mihi

Anajid koji herpes simplex ili zoster? Gde je lokalizovan.


Mihi,imam na gornjoj usni uvek,znaci nikada mi nije izasao na drugom mestu.Inace sam sklona herpesu i dosta cesto mi izadje.U prvoj trudnoci doduse nije ni jednom a sad evo vec drugi putuser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Herpes
25.4.2012 14:59:40   
Olga75
svecano da se prijavim da mi se danas prvi put u zivotu pojavio herpes na donjoj usni user posted image
kad sam ga zapatila pojma nemam ali pocela sam sa aciklovir kremom a sutra odoh da uzmem bris da sredim to
naravno da su mere opreza preuzete , ne ljubim se sa nikim , svoj escajg i casu sam odvojila , peskir takodje
cim sveki pregleda uzorak idemo sa daljom th mada mi se cini kao abortivni tip jer se pojavila samo jedna bula ali dovoljno da znam da je prisutan user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Herpes
8.12.2012 7:56:46   
ivanarepova
U 30.nedelji sam trudnoce juce ujutro sam osetila da cee mi izac herpes veoma sam se prepalai otisla u apoteku a ona mi je samo daala FLASTERCICE za herpes jer mi je izasao na usni i tako da mi nesmije dat nista drugo ..... stavila sam na zarazeno podrucije to i eto jutros sam se probudila bas je bilo nabreklo promenila flaster . i sad sta da radim dal da odem doktoru dal je to opasno pozdrav veliki i molim za odgovor

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Herpes
8.12.2012 23:34:11   
Sesilija 83
Ni sta strasno za herpes,desava se ne panici,izadje i to je to nemoze da ti skodi bar koliko sam ja upucena...A sto se flastera tice meni je izazvao gusenje pre 3-4 god.ja kao za neku svadbu da prilepim da ne idem onako sa krivom usnom ,ono pocelo da otice usna i da se spusta na grlo...pocela sam da se gusim i mm me odveze u hitnu i dobijem urbazon... i od tada ostavim da stoji pa kako god da izgleda i samo mackam onaj Aciklovir..

(odgovor članu ivanarepova)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Herpes
31.1.2013 19:11:23   
Sanchy
Nesto sam lutala po nekim stranim forumima nocas pa procitah iskustvo zene kojoj su oba deteta uzrasta pet i dve godine dobila herpes svuda po telu,,prvobitno je devojcici izasao na usni pa ga je ona prenela bratu pa su oboje razneli pprstima isto po telu user posted image ..to me je sokiralo i zabrinulo ujedno,s obzirom da je taj virus podmukao i da postoje periodi kada i ako nema klasicnih simptoma postoji virulentnost istog sta to znaci da ne smem da poljubim svoje dete da mu ne bih slucajno prenela herpes koji ce on onda rucicama da prenese ko zna gde pa cak i u oci sto je jakoo opasnouser posted image ..bas sam se nesto onespokojila,ne znam razmisljate li vi o tome?Inace procitala sam i za HPV virus koji danas masa ljudi ima da je toliko zarazan da su ga pronasli kod 100 posto zena na rukama i kod 80 posto muskaraca a sa ruku opet mozete da prenesete na bebu ,ili ako vi nemate neko vas blizak sigurno ima jer mislim da danas svaka druga osoba ima kondilomeuser posted image

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Herpes
14.10.2013 13:27:09   
snovi

Šta se sme u trudnoći koristiti za hepres?

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Herpes
19.11.2013 9:34:33   
subotičanka
Dobro jutro svima.
Vidim da na ovoj temi nije skoro bilo nikog,ali evo da malo osvežim ovu temu.Četvrti put mi u trudnoći izlazi herpes na usni.Inače sam tome sklona od rođenja,nasledila sam od tate.Juče sam osetila peckanje i svrab a danas sam kao žaba krastača,6 komada,jedan čak na bradi.Čitala sam dosta o tome i imam veeeliko iskustvo,kažu lekari da je opasno samo onda ako u trudnoći prvi put u životu izađe,tako da sam mirna jer je meni ovo milioniti put.Inače mi izlazi svaki put kada mi padne imunitet,nisam sklona prehladama,gripama samo ovoj gadosti.Ne mažem sa ničim niti šta pijem jer mi tako najbrže prođe.Ima li neko od vas sličnih problema?

(odgovor članu snovi)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Herpes
19.11.2013 10:15:43   
nata11
Ja svake jeseni i proleca imam herpes na usnama. Jedino sto pomaze mast aciklovir. Skoro sam procitala da moze da se smrvi ibuprofen u casi i stavi preko nekoliko kapi vode i to naneses da stoji 10-15 min.

(odgovor članu subotičanka)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Herpes
28.10.2014 21:52:25   
choopa choops
Je li moguće da ja nisam pisala na ovoj temi???? user posted image

Nemam ga sad trenutno, ali da pitam nešto...

Ja imam herpes od ranog djetinjstva. Možda od neke 5-6 godine...Slika "Uspomena iz škole" mi je sa herpesom, slike sa odmora, slike iz dvorišta...nema perioda u mom životu kad ga nisam imala user posted image Nekoliko godina unazad mi se proširio, prešao sa usana na područje oko usana i nos user posted image Čak sam i na porođaj sa sinom otišla sa ogromnom krastom iznad usne, za koju su svi mislili da je mladež, osim jednog super zgodnog doktora user posted image . Godinama pokušavam da nađem lijek, ali kod mene jednostavno ništa ne igra ulogu.

Jedina stvar koju nisam probala, a za koju sam u posljednje vrijeme čitala da pomaže, je ulje čajevca? Je li neko probao?

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Herpes
28.1.2015 14:52:23   
Lota
Potrebna mi je strucna pomoc. Postoje li analize kojima mogu da utvrdim da li je herpes uzrok BO koji sam imala pre 12 dana?
Pojavio mi se osip na telu oko ovulacije u ciklusu kada sam ostala trudna. Pomislila sam da je herpes, ali sam odbacila sumnju, posto nije bilo vodenih plikova koji su karakteristicni. Dve nedelje nakon toga, na dan kada sam saznala da sam trudna, dete je dobilo ovcije boginje. Citala sam da isti virus izaziva herpes i ovcije boginje, pa sam ponovo pocela da sumnjam da sam zapravo imala herpes. Da napomenem jos da pre ovoga nikada nisam imala herpes.
Analize "materijala" su stigle, a uzrok BO je nepoznat.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Herpes
28.1.2015 15:15:22   
dunja RR
Ja upravo sada imam taj herpes zoster koji izaziva ovčije boginje. On se javlja samo na jednoj strani tela, bila sam kod dr. potvrdio mi je da je zoster.

E sada, napisaću ti ovo - dok me dr. pregledala i ustanovila da je zoster u pitanju, upitala me uplašeno da li sam trudna, gledajući u moj stomak (ostao od prethodnog porođaja), ja sam rekla da nisam, a dr. kaže, dobro je, u smislu - ne bi bilo dobro da sam trudna a imam herpes zoster. Rekla mi je da sam zarazna samo za one koji nisu preležali ovčije boginje, samim tim i za moju bebu. Moj S još nije dobio boginje iako ga dojim i dalje, ali period inkubacije još traje, pa čekamo.

Ali, nisam sigurna da li zosteR može uticati na trudnoću sa praznim meškom, jer je tu uglavnom u pitanju hromozomska greška, kako su meni rekli kada sam pre dve godine imala BO.


Hepres zoster se inače javlja kod iscrpljenosti, velikog pada imuniteta, i obično samo jednom u životu, retko se ponovo javi. Uvek se javlje kod osoba koje su preležale ovčije boginje, jer virus zoster otane u telu.

< Poruku je uredio dunja RR -- 28.1.2015 19:18:04 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Lota)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Herpes
28.1.2015 19:18:48   
Lota
Hvala tu dunja i ovde user posted image . Ako bebica dobije boginje, nadam se da ce proci kao moje dete... sa jedva primetnim boginjama.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Herpes
9.4.2015 11:52:28   
choopa choops
Izašao mi je herpes po cijeloj usni. Ona ima mjesec i 12 dana. Dojim je. Čitah po netu šta smije od terapije, kao može Herplex, ali ga trenutno nemam u kući, a on se stavlja samo dok ne izađu mjehurići? Nije ni bitno, namazala sam sa uljem od čajevca. Brine me jedino da li je opasno po bebu? Šta da radim? Naravno na netu sam naišla na razne scenarije. Neko preporučuje da nosim masku dok je dojim? user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Lota)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Herpes
9.4.2015 22:49:16   
nata11
I ja bih preporucila to moze biti opasan virus pogotovo za tako malu decu. Ja ga imam cesto jer mi je imunitet slab. Aciklovir je zakon 5-7 dana, voce i stalnooo pranje ruku. Ja bih da sam na tvom mestu nosila masku i dok je presvlacim i igram se sa njom.

_____________________________





(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Herpes
6.3.2016 9:30:34   
pipi_coco
I ja od jutros sa herpesom na usni....po milioniti put u životu user posted image

Inace nema šta nisam probavala da ga se rješim što prije i na kraju sam skontala da jedino što mi pomaže da što prije nestane jesu hladni oblozi i mast od čajevca, a ako to propustim i vec predje u krastu, onda natapkam malo sode bikarbone da se osuši što prije. eto možda nekome pomognu ove info

_____________________________

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here