|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Indikacije za CR
6.1.2016 20:03:20   
vocicana
Kod nas u Krusevcu vise ne pomisljaju na takve eksperimente zato sam o tome I pisala, da gledaju da li treba ili ne, previse je bilo tuznih prica a bez razloga potpuno. Jos jedno nisam navela, jako mali obim kukova I velika beba, takodje bez mnogo price, jedino ako majka deteta ne insistira na drugacijem tretmanu.
Ovo je deo knjiga deo iskustvo. Mada stentovi I te stvari su retke, ali se desavalo da se I takva zena pojavi.
Sto se vto tice, to je individualno, ali I kod uspesne I vise neuspesnih pa kod prirodne spontane trudnoce, vrlo cesto cak 90% cr urade I ja to pozdravljam, ali sve je baza predispozicija, rizika I na kraju zelja. Meni je za nasu drugarice ovde toliko zao to smatram kardinalnom greskom, cekanje punog termina u tim godinama.
Ivaniceeee, moraces sa gin da razgovaras o tome, ali I dosta je godina proslo od prvog, vidi sama.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Indikacije za CR
6.1.2016 20:09:41   
IvanaSK RR
Moj ginekolog mi je rekao da ce sve to zavisiti od bolnice u kojoj se budem poradjala tj od lekara koji tamo rade. Ja cu za desetak dana ici na 4d kod doktorke koja ce me verovatno poradjati, pa cu videti sa njom. (Ona je drugaricina drugarica i preko telefona je rekla da moze carski)
U stvari, ja se plašim. Plašim se da porodjaj ne bude grozan kao prvi, i da ne daj Boze bude i nešto gore, kao što je moglo da mi na kraju nisu uradili carski.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Indikacije za CR
6.1.2016 20:56:00   
Trcosava
Voci, moraću da opovrgnem i to merenje. Ovde niko ne meri ni bebu ni kukove. Mada, moja deca nisu bila nešto debela, ali su bila glavata user posted image

Ivana SK - nemoj da se vodiš prvim porođajem. Prvi put sam se porodila sa epiduralnom, krenuli su da me izvoze na carski. Pa smo na povuci potegni izgurali Anu. Drugi je isto trebao da bude epidural, ali anesteziolog nije stigao. Pa se tako porodih bez ičega. Bolelo jeste, ali dok je bebac izašao nije bilo više nikakve boli.

I najnovije ovde je da ne seku, puštaju da pukne samo. Mnogo duže sam se oporavljala posle epiziotomije, nego posle prirodnog pucanja.
Meni je carski nužno zlo.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Indikacije za CR
6.1.2016 21:02:55   
vocicana
Za to si Trco u pravu, ja sam iznela knjiske I iskustvene indikacije, naravno da se slazem sa prirodom, ali kada ne ide ne ide. Da su normalniji mozda bi I kukove merili I ne bi promasivali dimenziju beba I cekqli cudo da se desi dok se majka ne slogira od umaranja u prazno pa onda hajde hitno.
A za to da pustaju da se zena sama raspukne, cula sam, sve kazu sto I ti, da je epiziotimija bolnija I dugorocnija sa oporavkom.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Indikacije za CR
6.1.2016 21:39:49   
jess021
U NS vto def nije indikacija za cr, meni je treca vto i porodila sam se prirodno. Kod karlicno okrenutih beba samo prvorotke idu na cr, viserotke mogu i prirodno.
Iako koliko znam danas sve nesto traze da idu na cr trebalo-ne trebalo.
Meni nije bas jasno kako je bolje da te ne secnu nego da samo pukne?! Moja cimerka u sobi je popucala na sve strane i spolja i iznutra, nije mogla da ustane. Ja sam posle nekih 10-tak dana bila kao da se nisam ni poradjala.
A stvarno ne znam sto mere kukove i stomak kad u vecini slucajeva dobrano omase.

< Poruku je uredio jess021 -- 6.1.2016 21:40:26 >


_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 205
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 8 [9]
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Uloga placente (video)
video
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here