|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
29.5.2010 21:49:03   
Cvetana
Od ovih simptoma imam ciste, ali ne bas kao na ovo slici.
Imam oblik jabuke, tj. samo mi se stomak goji i to gornji stomak, donji tzv. zenski nemam, vise lici na onaj muski pivski stomacic user posted image , a noge i ruke dugacke i tanke.

I imam saboreju, to vise lici na ljustenje koze, nije tako sitno kao perut i ima je i na licu, oko nosa, usi i iznad obrva.
Ostalo nemam.
Ja iznela svoje simptome, pa ako nekom moze pomoci.

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 0:22:36   
lidija 011
Cao drustvanceuser posted image ...
Evo i mene...Draga, glucophage pijes, zato sto PCOS pravi probleme sa tolerencijom na insulin, tj, vrijednosti glukoze  u krvi su skoro uvijek na granici, a glucophagom ces to regulisati, jer PCOS pravi i metabolicki haos-ipak je to poremecaj hormona...Glucophage moze samo da ti pomogne, ali ako ti izaziva nus pojave, predji na neki drugi metformin (siofor, gluformin ), jer moguce je da je zbog sporedne suptance problem kod tebe...pozz i nadam se da sam pomogla user posted image

(odgovor članu andjelko)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 0:31:44   
Cvetana
Ja nikako da uradim OGTT, ali svaki put kad vadim glukozu ona je na donjoj granici, nekoliko puta se desilo da bude i malo ispod.
Da li i to moze nesto da znaci u ovom slucaju ?

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 0:38:17   
lidija 011
Caos drustvanceuser posted image ...Evo i mene sa sindromom PSOC user posted image ...ja sam 6 mjeseci pila Diane, ali se stanje nije puno poboljsalo, prije neki dan sam isla kod ginekologa i rekao je da idem 3-4 dana u bolnicu na detaljno ispitivanje hormona-jedva cekam, jer se nadam da cu pravilnom dijagnostikom rijesiti hormonski poremecaj (imam podosta udruzenih simptoma PSOc-a ), a jos su i mm ustanovili variccocelu...krece serija analiza i borbe za nase user posted image ...da vam napomenem da sam pila i maciju kandzu od koje su mi cistice pucale kao blesave i godinu dana su mi bili redovni ciklusi (sve do jednog veceg stresa u martu kad se stanje pogorsalo )i sad je ciklus po ko zna koji put izazvan primolutom...

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 0:44:02   
lidija 011
PSOC je skup simptoma, ali ne znaci da moras imati svaki...kod nekih zena se dijagnostifikuje bez ikakvih simptoma...ako ti je do sada glucosa bila ok (zavisi jesi li mjerila aparatom ili iz vene), onda nema potrebe za briguuser posted image ...ali, stalno se mora kontrolisati zbog konstantne predispozicijeuser posted image ...ja sam kupila aparat za secer, njime se mjeri ujutro prije dorucka i kafe (ako pijes sa secerom), a vece prije mjerenja nista slatko...

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 0:48:19   
Cvetana
Sto mi je ovo poznato user posted image  Ni meni Diane nije pomogao, sve vreme sam imala tackasta krvarenja. Najvise mi je pomogao Dabroston, a od njega su mi i grudi porasle za 1 broj i ostale takve user posted image

Najvise mi je pomogla akupunktura, popucale su ciste i dugo ih nije bilo. Sada mi se ponovo javljaju neki simptomi PCOS, idem da proverim ovih dana u kom sam stanju. Opet se produzio ciklus i sve nesto bezveze, krene stane. I pocela da mi se glava ljusti i opada kosa. Ja se ne gojim, vec smrsam puno, a cini mi se da sam pocela da gubim kilograme iako jedem normalno.

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 2:15:00   
lidija 011
Mozda dabroston i jeste bolji, ali ga nema u apotekama user posted image ...cini mi se da kad god prestanes sa terapijom stanje se pogorsauser posted image ...pocecu da pijem ocajnicu, jer i sama postajem ocajna, samo da zavrsim sa tim ispitivanjem hormona user posted image moja doktorka je stvarno odlicna, vec duzi period me juri da odlezim par dana u bolnicu, a ja stalno pokusavam da to izbjegnem...izgleda je doslo krajnje vrijemeuser posted image ...ti imas problem sa seborejom, a ja sa maljavoscu-svaki dan su mi depilator i pinceta u ruciuser posted image

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 2:17:06   
lidija 011
zaboravih te pitati da li si radila analizu stitne zlijezde ? (zbog ovog mrsavljenja bez razloga )

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 11:29:34   
boje
cao devojke, ja takodje imam problema sa pcos i pijem glukofaz vec 4 meseca.nadam se da ce mi pomoci da user posted image .ja sam radila ogtt test pre godinu dana i imala sam normalne rezultate, ali mi je dr kopitovic bez obzira na rezultate prepisala da pijem glukofaz zbog pcos.
trenutno pijem i mainu travu i nadam se pozitivnim rezultatima. pila sam je i pre par meseci i stvarno sam dobro odreagovala(imala sam bas puuuuunoooooo plodne sluzi ili su to pucale cisteuser posted image , nemam pojma).
ovaj put cu otici kod ginekologa da vidim da li je bilo rezultata.
lidija011, vidim da si pisala da si  pila maciju kandzu, nisam nikad cula za to? sta je u pitanju i kako da je nabavim?
inace i mm je imao varikocelu i prosle godine u aprilu je operisan i sad mu je spermogram, Bogu hvala, dobar.pozzz

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 14:52:26   
soca
user posted image pozdrav!ja sam rodjena sa policisticnim jajnicima,sa 14 sam dobila prvu menstruaciju i do 26 godine sam isla po lekarima i pila hormonske tablete i dobijala inekcija da bi dobila.jednom nisam dobila 6 meseci i stvorila su se zadebljanja na jajnicima koj je pocelo da trune tako da su me jedva izvukliuser posted image posle toliko lekova nisam mogla ni jedan piti ispovracala sam ga i onda su krenule inekcije.isla sam na razna ispitivanja i zakljucak lekara je bio da je velika verovatnoca da cu tesko ostati u drugom stanju ili cak sta vise i necu moci imati decu.pre 3 godine uradjeno mi je produvavanje jajnika i nakon 6 meseci prva laporoskopija,a zatim i druga.nazalost sam se jako namucila ali isplatilo se upoznala pravog i sad sam trudna 21 nedelju i sve je u najboljem redu user posted image user posted image user posted image


_____________________________

danco sonja

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 15:16:29   
pepino
Bravo socouser posted image ,drago mi je sto postoje pozitivni primjeri poput tvog!!!user posted image

(odgovor članu soca)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 19:52:15   
soca
pepino hvala user posted image volela bih kad bi svima uspelo kao meniuser posted image !inace mi je vec rekao lekar da sam mu dosadila i presrecan je sto se njegov trud isplatiouser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

danco sonja

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 21:14:55   
tetaneta
Evo i ja da kazem nesto iz mog iskustva. Mozda cu se ponavljati, jer nisam stigla da procitam sve od pocetka.

Sedam godina sam se lecila od steriliteta. Prve cetiri godine u Beogradu, malo dr. Arsic , Narodni front, onda dr. Tulic Klinicki centar-2 inseminacije bez uspeha. Ono sto je interesantno je da su mi nalazi koje su mi trazili ( a nisu mi trazili hormone) bili u redu. I kod mog supruga je sve bilo u redu.

Pukne mi film, odem na jednodnevnu dijagnostiku u Betaniju, dr. Pjevic. Na osnovu donetih nalaza koje su trazili da bi mogli da mi urade jednodnevnu dijagnostiku dr. Pjevic mi je rekla da imam policisticne jajnike.( 3. dan ciklusa LH 17, a FSH 8, inace menstruaciju imam na 28 dana, nisam maljava niti gojazna-spomenula je da postoje istrazivanja novijeg datuma da zena ne mora da ima neredovne cikluse da bi imala policisticne jajnike). Pila sam siofor 1.5 godinu. Trudila sam se da maksimalno izbegavam proste secere( a torte, kolace i testa OBOZAVAM).Dve inseminacije bez uspeha. Jedna vantelesna, bez uspeha, krajem oktobra 2008.

I onda, valjda smo digli ruke, u januaru 2009, spontano zatrudnim i sad imam preslatkog bebca od 8 meseci. user posted image
user posted image

Inace, znam za jedan dobar caj za ciste, kazu da je recept iz knjige Marija Treben-Zdravlje iz Bozje apoteke, prstohvat koprive, hajducke trave i nevena na 2 dcl vode, stoji 10 min i pije se. Pa kazu sto vise u toku dana, dva meseca pa pauza mesec dana.

Evo deo iz knjige:
"Дневно треба припремити једну и по до две литре чајне мешавине од 300 г невена и 300 гхајдучке траве. За то је потребно шест до осам пуних малих кашика биљака. Наведена количина чаја пије се током целога дана, у гутљајима. Три велике кашике шведен битера разблажити у чају и распоредити тако да се узима пре и после сваког оброка.
Осим тога, сваке недеље примењивати седеће купке од хајдучке траве (види Начине употребе у тексту Хајдучка трава). Воду од прве купке вратити на биљке и употребити је, угрејану, још двапут. То су недељно три купке. Зависно од подношљивости, седеће купке од хајдучке траве могу се примењивати свакодневно. У случају да се појаве болови, додатно стављати парне облоге од раставића и облоге са шведен битером."

Pozdrav, svima zelim da imate bebca kao i ja. Nemojte odustajati, nikako. Znam da je tesko i da mnogo psihicki opterecuje, ali isplati se.

(odgovor članu soca)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 21:25:09   
pepino
Tetaneta bravo za ovakvu pricu,tacno me digne iz mrtvih sto bi se reklo!!!user posted image
Kad procitam ovakvu i slicne price sva sam srecna,kao da ste mi sve bliske,ja imam jedan jajnik cistican,ustvari vec par godina mi govore da je cistican,a tek sada na zadnjoj kontroli mi rece doktorica da mi je jajnik ipak mikocistican-manje su mi cistice valjda nego kod citicnih jajnika!
Jel znas mozda pomaze li taj caj i cokoladnim cistama na jajniku?Ja imam sada jednu,nisam jos sigurna da li je bas cokoladna,ali bi probala mozda neki caj?!

(odgovor članu tetaneta)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Policistični jajnici
1.6.2010 23:18:23   
lidija 011
ja sam mnooooogo gadljiva na ukuse, ali mi izgleda ne gine ta ocajnicauser posted image ...macija kandza je snazan anti oksidant, sluzi za podizanje imuniteta, ali meni je pomogla i za PSOC, najverovatnije zbog slicnog ( i jaceg ) djelovanja od vitamina c...posle nje nisam imala cistice, ali su se vratile, jer mi jeuser posted image  izostala 2 mjeseca...mozes je naci u svim apotekama, imas 2 proizvodjaca, ja sam uzela jeftiniju varijantu sa isim djelovanjem kao i skuplja.O njoj mi je koleginica istrazila na netu-njena snaha je pila, a i ona.mm je jedan lekar rekao da operise varicoccelu, a drugi da ne ( samo zato sto mu je spermogram koji je radjen na uroloskoj klinici bio dobar )user posted image idemo sad na bezanijsku kosu da vidimo sta ce tamo reci, ali ja cu insistirati na operaciji, jer nikakvi proxeedi nece pomoci kad je varicoccela u pitanju-samo privremeno

(odgovor članu boje)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Policistični jajnici
2.6.2010 7:43:09   
tetaneta
Draga pepino,
nisam koristila taj caj, ali znam da je jedna zenica koja je bila samnom u programu za VTO to pila. Ona je na pocetku priprema imala neku cistu koja znam da nije bila bas mala.Zbog toga su hteli da je skinu s programa. Kaze da se nalivala cajem 20 dana i cista je nestala. I doktori su bili iznenadjeni.
Drzim vam palceve svima. Veliki pozdrav!


(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Policistični jajnici
2.6.2010 23:48:10   
lidija 011
Zapisala recept ovog caja, pocinjem da se nalivamuser posted image ...a moja baka mi je davno rekla za tu mjesavinu-ali, ko je slusao bakeuser posted image

(odgovor članu tetaneta)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Policistični jajnici
3.6.2010 17:30:54   
boje
drage moje devojke......tako ste me oraspolozile. vec sam tvarno pocela da posustajem, ali kad procitam ovakva iskustva, znam da ima nade.
tetaneta, soca,drago mi je zbog vas jer znam kroz sta ste prosle.svaka cast na upornost user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
caj od koprive, nevena i hajducke trave sam ja pila dosta dugo...doduse jednu solju dnevno i pre nego sam znala da ce mi pcos praviti toliki problem okouser posted image .nisam isla na kontorle tako da stvarno ne znam da li mi je tad pomoglo, ali jedno je igurno i tad sam htela da imam bebu i bilo je bezuspesno.....
nije da posustajem, ali pokusavam biti realna, mislim ipak da mi sleduje vto i uz Boziju pomoc, nadam se user posted image .
ljubim vas puno moje drage trudilice........

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Policistični jajnici
3.6.2010 17:33:15   
boje
devojke, uz vas je sve lakseuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu boje)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Policistični jajnici
3.6.2010 21:37:42   
lidija 011
Nema odustajanja i posustajanja, ipak smo mi trudiliceuser posted image ...vto cemo ipak ostaviti za kraj krajeva, a PSOC ipak nije nesto zbog cega treba odustati...mnoge zene su i sa njime ostajale user posted image ...a sto ne bismo i miuser posted image ...Dragi Bog nas vidi...sreca ceka na nas...mozda je daleko, mozda je blizu...ali...ceka nasuser posted image

(odgovor članu boje)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Policistični jajnici
3.6.2010 21:50:29   
cipiripi
a sta je sa teorijom da se PCOS "leci" visokim dozama progesterona?

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Policistični jajnici
3.6.2010 21:58:05   
lidija 011
ja za to ne znam, bas bih volela da cujem da li neko ima iskustva sa timeuser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Policistični jajnici
3.6.2010 22:03:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cipiripi

a sta je sa teorijom da se PCOS "leci" visokim dozama progesterona?


Ja sam na toj terapiji sada, mada ja imam blagi PCOS i pojavili su mi se tek pre neki mesec user posted image

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 223
   RE: Policistični jajnici
3.6.2010 23:00:50   
cipiripi
moja dr je za tu vatrijantu sto sad sprovodi Nejt..ali iskreno od malo ljudi sam cula da su tako pokusali da rese problem.. ova moja kaze da je terapija progesteron najbezbedija i jako efikasna...

_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Policistični jajnici
5.6.2010 14:37:53   
Rossa
Devojke moram da podelim sa vama svoje iskustvo sa tim čajemuser posted image Ja takođe imam PCOSy.Nisam imala ovulaciju 6 meseci,ovog meseca sam redovno pila čaj i imala sam prvu ovulaciju,nakon puno vremena.Ranije sam pila samo hajdučku travu i siofor i ciklus mi se bio skroz regulisao i imala sam redovne ovulacije,tako da verujem da mi je i jedno i drugo pomoglo.Vredi pokušati,ne može da škodi,samo nemojte preterivati ni sa čajevima,ja pijem 400ml dnevno.Ljubim vasuser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here