|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li ste i u kom periodu trudnoće radil...
15.9.2011 19:30:48   
ivana87
Da li je neka od vas nakon OGTT testa isla na kontrolu glikemije, i ako jeste-kakvi su vam bili rezultati?

Dobro je imati oca i majku, ali je još bolje imati ćaleta i kevu. Svi očevi i majke masiraju svoju decu i iživljavaju se na njima, ali se samo sa ćaletom i kevom može iskreno razgovarati o tome.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 276
23.9.2011 16:14:14   
maslackic
Gde se radi ovaj test? u bolnicama ili laboratorijama ili u dz?? user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 277
23.9.2011 17:18:09   
vonavoj
u PA se radi u labaratorijama gde se vadi i krv!user posted image

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 278
23.9.2011 22:04:02   
New Mom

IZVORNA PORUKA: maslackic

Gde se radi ovaj test? u bolnicama ili laboratorijama ili u dz?? user posted image

Ovde u NS može u Betaniji ili u nekoj od privatnih laboratorija.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 279
1.10.2011 10:38:29   
Guardian
Drage moje, i meni je na testu opterecenja otkriven veoma visok secer, a koliki je saznacu u ponedeljak, samo je receno da imam veoma povisene vrednosti. Placem vec 2 dana user posted image , jer me salju sledece nedelje na hospitalizaciju u Betaniji da utvrde terapiju ( stavice me na insulin odmah ).

Mirjanica & Minna, vidim da ste lezale, recite mi molim Vas koliko dugo se bude u bolnici?

Svaki savet i odgovor mi je dobrodosao.

Hvala mnogo.

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 280
1.10.2011 16:42:20   
minna
Guardian, ja sam bila 3 dana, mozda bih bila i krace nego sam dosla u petak i onda me je hvatao vikend pa su me u ponedeljak pustili kuci. Nisam primala insulin jer su rezultati u bolnici bili ok. Vadili su mi krv iz prsta 3x dnevno, malo posle dorucka, rucka i vecere, ako se dobro secam...
Tako da sam ja prosla samo sa dijetom, a rezultat na ogtt mi je isto bio jako visok, isao je i do 14

Nemoj da se sekiras i nerviras i ja sam isto plakala tad kad sam saznala, a ustvari je sve bilo ok, samo se pridrzavaj toga sta ti dr kazu.
A koja si nedelja?user posted image

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 281
1.10.2011 18:19:27   
Verus
Radi se izmedju 24 i 28 nedelje.  U roku od 5 minuta se mora popiti tecnost koju vam daju (secer) i onda u narednih sat vremena se mora vaditi krv.  Pre toga se normalno jede i pije, a nakon sto se popije ta tacnost, pa dok se ne izvadi krv se ne jede i ne pije nista drugo.  Meni se radi krajem oktobra, tada cu biti skoro 28 nedelja...

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 282
1.10.2011 18:26:35   
Azra_
Da li je ovo test koji se obavezno radi, ili nesto sto ginekolog proceni u nekim slucajevima da treba? Koji su simptomi-indikacije u trudnoci da bi se radio ovaj test? Meni to niko nije ni spomenuo.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 283
1.10.2011 18:30:07   
Guardian
Minna, 24-a nedelja sam. Jako sam uplasena, jer mi Dr nije rekla kolike su to povisene vrednosti, pa samo nagadjam i mozgam. Saznacu valjda u ponedeljak.

Tako sam tuzna i tako se sekiram, ne mogu da prestanem da placem. Znam da nisam jedina, a daleko od toga da sam kukavica, nego...eto emotivac veliki, a pogotovo sad.

Samo da ne ostanem dugo u bolnici, ne daj Boze do kraja trudnoce ( to je jos 4 meseca ), umrecu !

U kojoj si ti nedelji lezala? Kakav ti je sada secer i koja si sada nedelja?

Hvala ti na odgovoru i izvini na pitanjima, znam da ces me razumeti. user posted image

Nadam se da i ja necu biti duze od 2,3 dana i da ce sve biti u redu, makar uzimala i insulin.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 284
1.10.2011 18:59:06   
brankar
IZVORNA PORUKA: Azra_

Da li je ovo test koji se obavezno radi, ili nesto sto ginekolog proceni u nekim slucajevima da treba? Koji su simptomi-indikacije u trudnoci da bi se radio ovaj test? Meni to niko nije ni spomenuo.

Meni su trazili da radim jer je beba bila krupnija na UZ u odnosu na nedelju u kojoj sam tad bila.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 285
1.10.2011 20:08:05   
minna
Guardian, ja sam saznala isto tako nesto u tom periodu i tad sam lezala ta 3 dana i posle vise ne, samo su mi pre porodjaja na patologiji opet kontrolisali secer u toku dana (ali tad nisam lezala zbog secera nego zbog kontrakcija).

A porodila sam se pre vise od godinu danauser posted image Mozes da vidis tiker(kad predjes misem preko nika)

A ogtt sam ponovo radila za svaki slucaj 2 meseca posle porodjaja i sve je bilo ok.

Nemoj da places, razumem te skroz, ali videces da ce biti sve u reduuser posted image I javi sta je bilo kad izadjes iz bolnice

(odgovor članu brankar)
Direktna veza do poruke: 286
1.10.2011 20:10:01   
minna

IZVORNA PORUKA: Azra_

Meni je na redovnom pregledu bila blago povecana kolicina plodove vode pa me je dr poslao da uradim test i ispalo je da je zbog toga, inace mi je secer na svim vadjenjima krvi bio potpuno u redu

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 287
1.10.2011 21:26:48   
Guardian
Minna, srce si, hvala ti do neba. Hocu, javicu se.user posted image

Sad si me utesila, a svasta pricaju, kako ce beba imati dijabetes, kako cu ga ja dobiti, a ti i bebac ste Bogu hvala dobro. Eto vidis, dace Bog da i nama bude tako.

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 288
2.10.2011 18:39:46   
maslackic
Dr mi je dala uput za Gradsku za ovaj tyest,jel neko radio tamo? da li ja treba da kupim taj rastvor? da li se zakazuje>? koje je priprema za to? nesto se ne jede ili slicno? jel neko skoro to radio tamo?? user posted image user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 289
2.10.2011 18:53:35   
Anoniman
guardian, sigurno nikad nije tako strasno kako pricaju. koliko znam i da imas taj trudnicki dijabetes on se obicno posle trudnoce povlaci, a mislim da na bebu obicno nema nikakvih bitnih posledica sem toga sto ce se mozda roditi malo krupnija. ne daj da te plase! user posted image

Direktna veza do poruke: 290
3.10.2011 11:06:43   
Guardian
Hvala ksena user posted image .

Ovako stoje stvari. Minna, da li je i tebi bilo tako? Izvini molim te sto ti dosadjujem.

6.5 mi je bio, pa 14.4 i umesto da pada nakon 2 sata mi je skocio na 14.7 user posted image .

< Poruku je uredio Guardian -- 3.10.2011 11:07:09 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 291
3.10.2011 15:22:05   
trudnjacica1
Mene su u 21. nedelji poslali da radim ovaj test jer sam imala povisenu kolicinu plodove vode, a i beba je naprednija za nedelju dana. Inace mi je secer uvek bio ok, ali posle OGTT-a, nakon 2 sata, bio je 8,75 i rekli su da je to poviseno i da treba da se uradi SUK profil. Poslali su me na Patologiju trudnoce zbog te povecane kolicine plodove vode pa su mi tamo uradili i SUK profil (mada to moze i kod kuce da se uradi), iz prsta se vadi krv obicno 6x dnevno, pre i oko 2h posle obroka i to je to. I tada mi je secer bio malo iznad normale posle obroka i rekli su da imam malo poremecenu toleranciju na glukozu tj.blagi oblik gestacijskog dijabetesa, stavili me na dijetu i poslali kuci. Znaci, nista strasno, sve se regulise dijetom ili ako je secer jako visok i insulinom. 

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 292
3.10.2011 17:28:58   
minna
IZVORNA PORUKA: Guardian

Hvala ksena user posted image .

Ovako stoje stvari. Minna, da li je i tebi bilo tako? Izvini molim te sto ti dosadjujem.

6.5 mi je bio, pa 14.4 i umesto da pada nakon 2 sata mi je skocio na 14.7 user posted image .

Ja se sad ne secam kako je tacnomeni islo,ali znamda je skocio na 14. \posle bockanja u bolnici su mi rekli da ce se sve regulisati dijetom

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 293
3.10.2011 17:51:42   
minna
Ju kako iskucah ovo ko nogamauser posted image  U svakom slucaju nemoj da brines, vidis da su nam slicni rezultati, a kod mene je sve bilo ok. I ne dosadjujes mi, slobodno pitaj sta god te zanima

Evo i ove TEME pa vidi sta se tu pisalouser posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 294
8.10.2011 9:23:04   
Guardian
Minna, drage moje, vratila sam se iz bolnice, radjeno mi je bezbroj testova i ovako stoje stvari.

Stavljena sam na dijetu, za sada znaci bez insulina, moram redovno da pratim secer ( kupio muzic aparatic ) i nakon 4 nedelje sa nalazima od svega i svacega, da vas ne zamaram sada, da se javim opet na hospitalizaciju da urade dnevni profil secera u krvi. To je vadjenje krvi na prazan zeludac, pa pre svakog obroka i 2 sata nakon, jedno 7, 8 puta dnevno. Na osnovu tih rezultata i parametara odlucuju sta i kako dalje.

Dijeta se, na moje cudo, sastoji od cak 6 parceta dnevno hleba, jer je potrebno uneti 2000 kalorija kako bi se taj secer rasporedio, bas posebna dijeta za dijabeticare koju mi je dao internista.user posted image

(odgovor članu ivana87)
Direktna veza do poruke: 295
2.11.2011 15:48:34   
Verus
Radjen u ponedeljak u 28oj nedelji.  Normalne vrednosti <140, meni je 83user posted image .

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 296
8.11.2011 9:51:55   
magnetic
Radila juce test(29.nedelja).Opet pozitivanuser posted image
U prosloj trudnoci bio 8 sat vremena nakon uzimanja glukoze.Sada je 10,8.Doduse prethodni dan sam jela baklave,pa mi je to mozda jos nabilo secer.Opet na dijetuuser posted image

< Poruku je uredio magnetic -- 8.11.2011 9:52:40 >

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 297
12.1.2012 14:56:43   
New Mom
Idem u subotu (28.nedelja) na test.
Moj dr smatra da nemam potreba (jer sam na +4kg i kako kaže "manekenska trudnica"), ali su me u Betaniji smarali pri svakom pojavljivanju čim čuju porođajnu kilažu KL.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 298
12.1.2012 15:00:17   
magnetic
Kod nas je to sada postao obavezan pregled.Imao predispozicije ili ne,vidim da svi doktori salju svoje pacijentkinje na testiranje.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 299
12.1.2012 16:40:02   
Jeca.V
 I kod nas uglavnom svi lekari salju na ogtt,ja idem 25.01.tj. kad udjem u 26-u nedelju.Inace mi je secer 4,1 sto je potpuno normalna vrednost.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here