|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pušenje u trudnoći
27.9.2009 15:38:00   
visibaba
Evo i mene da se ukljucim u ovu temu, 2.5 godine sam pokusavala da ostanem trudna, ali je bilo bezuspesno,pila sam svakakve vitamine,cajeve...i nista. Prosle godine sam ostavila cigarete i resila sam da ne zapalim ni jednu dok ne rodim dete, sad sam hvala bogu u 10-toj nedelji. I sada verujem da mi je prestanak pusenja i ciscenje organizam pomoglo da ostvarim trudnocu.Znam sta je zavisnost od nikotina, ali ipak moja zelja za detetom mi je pomogla da ostavim cigarete.
Svako ima svoj zivot, pa nek odluci sta je za njega najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Pušenje u trudnoći
27.9.2009 19:10:12   
*Dixy*
@visibaba

Ovako, prvo da pohvalim tvoj karakter, odluku sve to... a onda da te zamolim da mi objasnis kako sam ja ostala trudna a cigare skoro da ne gasim (od kad sam trudna smanjila sam al ne nesto zavidno)....((pusim od 18-te znaci skoro 10 godina))
Aj unapred da kazem sta ja mislim....pre svega da ponovim da je genetika najbitniji faktor kao ono sa bubuljicama,  bice i da je samim tim individualno, nekom ovako nekom onako...
Svakako da pusenje nije nesto shto treba pohvaliti...dok ostavljanje cigara svakako jeste ...
Da se nepusachi neshto ne uvrede, poenta mojih postova nije da vas nateram da pusite ili da dokazem da je to nesto dobro vec da su to samo totalno drugaciji uglovi gledanja na to...a da i ako vec hocete da nekako pomognete nama pusacima onda to svakako nije nesto u fazonu---> "time se truje dete, kakve ste vi to majke, znate li sta radite detetu...."
pozz

_____________________________

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu visibaba)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Pušenje u trudnoći
27.9.2009 22:44:20   
Makica83
Ajde i ja da se upisem u temu user posted image
Pusac sam vec 12 godina i oduvek mi je bilo ruzno kad vidim trudnicu sa cigarom, nisam ni slutila da cu i ja biti jedna od takvih, al jbg. Nisam imala tu srecu da mi se bilo sta zgadi u trudnoci, da mi od bilo cega bude muka ili lose, pa tako ni od cigara. Grize me savest to stoji, presla sam na najslabije moguce cigare i pokusavam maksimalno da smanjim unos nikotina, ali nikako da ih ostavim.
E sada za sve one koji su uspeli da ostave cigarete bez obzira na razlog: SVAKA VAM CAST!!!
Eto resili ste jedan problem i sad se posvetite sebi i brinite o ostalim stvarima koje vas se ticu, niko zbog onoga sto procita na forumu nece ostaviti cigare, ako vec do sad nije tako da ta gomila gluposti koju citam ovde zaista nije potrebna

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Pušenje u trudnoći
27.9.2009 23:32:13   
leptir
Evo ja bih nešto dodala.Kad sam patila i maštala o danu kad ću i ja biti user posted image pušila sam i pušila...Cigareta mi je bila nešto kao utjeha.A onda nakon pune 4 godine borbe ja ugledam svoje user posted image i odmah palim cigaretu,jednu pa drugu...
Pušila sam kutiju dnevno a onda nakon prve sedmice nakon ustanovljene trudnoće meni je jedno jutro došla mika i vie nikad je nisam zapalila.To je bila moja sreće da mi zasmeta ali da je drugačija situacija vjerovatno bi pušila. Svaka trudnoća je jedinstvena ,pa ima žena kojima se jednostavno traži.Ne osuđujem i ne podržavam ,ponekad sami odlučimo a ponekad neko drugi kao što je kod mene se desilo.

(odgovor članu Makica83)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Pušenje u trudnoći
27.9.2009 23:34:01   
leptir
uh jesm progutala slova, a sad sam pojela dvije kifleuser posted image

(odgovor članu leptir)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Pušenje u trudnoći
28.9.2009 3:28:20   
jasnicak
Evo i ja da se javim... uuuu ova tema je veoma osetljiva. Do pre par meseci sam bila takav pusac da mi je tesko i da poverujem da ja sad nesto kao pisem protiv cigarauser posted image . Pusila sam 15 godina mnoooooogo...ma ustajala sam iz kreveta misleci o prvom gutljaju kafe i prvom dimu. Dok je trajalo bilo je bas pusacki......user posted image i da pomenem samo sam jednom probala da ih ostavim i to zbog neke opklade na pocetku ove godine sto naravno nije upalilo, do pre otprilike tri meseca. E tada sam bila kod ginekologa ona me nesto bezvezno istripovala ja izadjem iz ordinacije zapalim tu jednu onako muski bas a ostale u paklici samo zguzvam i bacim. NIKADA U ZIVOT TAKO NESTO NISAM NI POMISLILA DA CU URADITI ali jednostavno to ti dodje samo, samo sam rekla ma necu vise i kraj. Vise nisam zavisnik mogu da je zapalim ali i ne moram pa za ovo vreme sam ispusila mozda 3 cigare i to sam puckala jer ne bih smela da uvucem sad kao nekad. Veoma mi je bitno sto sam raskrstila sama sa sobom nisam imala krizu nikakvu VERUJTE ali sam svoj mozak opustila tako sto sam rekla da cu je zapaliti kad god mi se pripusi....nije se desilo nijednom da mi se bas pusilo vec samo iz navike loooose navike zbog onih pitanja; A sta kad sednem u auto? Kad izadjem u grad? Kad odem kod prijatelja?-oni su svi pusaciii A sta da radim sa kafom..... a posle rucka?user posted image I jos mnogo drugih situacija znane samo pusacima. Verujem da vam je tesko da ih ostavite ali nemojte im biti rob...posebno ne sad kada vas je Gospod nagradio najvrednijom nagradom zemaljskom....To vam savetujem ja koja jos ceka svoje dve crticeuser posted image ..i neka se niko ne naljuti user posted image ali nadam se da cete se barem zapitati...vredi li?????

< Poruku je uredio jasnicak -- 28.9.2009 3:31:40 >

(odgovor članu leptir)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Pušenje u trudnoći
28.9.2009 10:39:07   
sladjaaaa
Evo da se i ja upišem ovde:

Ja sam pušila 10 godina (od 7-og razreda osnovne škole), prestala sam da pušim pre godinu dana ni sma ne znam kako?! Ja sam osoba koja je volela cigarete, nism pušila zato što svi puše ili zato što me "vuče", ja sam to radila iz čistog zadovoljstva (kao što neko voli da jede slatkiše i ne može bez njih). Što se tiče tog prestajanja, mm i ja smo se dogovorili da prestanemo zajedno da pušimo, jer nije imalo šanse da neko od nas dvoje puši,a da ovaj drugi ne puši jer bi osetili ukus nikotina pri poljubcu ili kad se odelo, kosa usmrdi i onda bi to bila nemoguća misijauser posted image . Prvi put kad smo prestali nismo pušili par meseci, a onda smo počeli da pušimo i da se krijemo jedno od drugoguser posted image , naravno to je kratko trajalo, pa smo pušili i zajedno do oktobra prošle godine i onda smo jednostavno presekli OD SUTRA NE PUŠIMO I NE RAZMIŠLJAMO O CIGARETAMA i nismo više od tad (ja bar nisam, on se možda još krijeuser posted image , mada sam se sad izveštila provalila bih ga sigurno). E sad iskreno prvi razlog zbog čega smo prestali da pušimo su finansije (ja i mm smo pušili zajedno 3 paklice, ja 1, on 2 dnevno i izračunali smo da u proseku mesečno trošimo oko 10.000 do 11.000 na cigarete), a pošto smo u kreditima do guše to nam je bila mesečna rata za kredit!!! Drugi razlog je jer se trudimo da zatrudnimo godinu ipo dana, treći razlog je naše zdravlje i da ne nabrajam dalje ima ih još....
Od kako sam prestala da pušim, onoliko koliko sam ih volela (cigarete) sad ih ne podnosim... Ne podnosim kad više pušača dođe kod mene i svi zapale cigarete, usmrde mi i zavese i kosu i odelo ma i zidoveuser posted image user posted image user posted image , a dosta prijatelja i rođaka su pušači i ja naravno ne mogu niti hoću  da im zabranim da puše kad dođu kod mene, tako da moram da perem sve i da luftiram celu noć kad oni oduuser posted image A uz sve to postala sam i veliko džangrizalo koje svim pušačima non stop kuser posted image a zbog cigareta i sad su počeli da me kritikuju kako sam više dosadna sa tim (čak i moj muž)user posted image
Trudnice sa cigaretama me izluđuju, ne mogu da ih podnesem jer znam da mogu da ostave cigarete, a samo nalaze opravdanja da nastave da truju sebe i nedužno stvorenje koje tek treba da se rodi!

(odgovor članu jasnicak)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:14:10   
*Dixy*
Ja opet moram da se javim, prvo da pohvalim sve one koje su uspele da ostave cigare- super, svaka cast.user posted image

Svi smo konstatovali da pusenje nije dobro samo po sebi a tek u trudnoci jer nismo vise samo mi u pitanju i super. Ja tvrdim nasuprot nekim da ima nas koje NE MOZEMO da ostavimo cigare, ja sam pa jedva uspela da smanjim...cak mi se vishe u trudnoci trazilo nego pre...Nema sanse da se iskontrolishe...Ako zbog ostavljanja cigara moram da padam u depresiju radije cu ih pusiti jer znamo svi shta depresija moze...Dalje, sve sto pricaju da su posledice pusenja u trudnoci niko to josh nije dokazao, ali su primeri bile zene koje su pusile u trudnoci.
Neko moze bez cigara i lako ih ostavi neko ne moze pa i ne ostavlja, zbog  onih koje puse a kriju se i dozive svaki put stres kad procitaju neshto tipa "grozne ste, ne mislite na svoju decu, niste ni trebale da ostanete trudne" i sl. ja se svaki put javim.
Koliko je grozno videti trudnicu sa cigarom (a svakako nije za pohvalu), meni je josh groznije kad procitam ili cujem da neko ima toliko smelosti da se stavlja u ulogu ,mozda Boga, pa da proceni ko zasluzuje a ko ne -da bude majka.
Dalje, kao shto rekoh nista nije dokazano u vezi s tim cigarama, niko nikad i nece reci da je to nesto dobro jer nije, al ono shto je dokazano npr. a po meni nije na mestu je da se nekom otme kontrola kilaze u trudnoci. Npr dozvoljenih 12-15kg na neku prosecnu gradju ode na 20kg pa i vishe...Za to je recimo dokazno da ima posledica, a reklo bi se da moze da se ogranici unos hrane i iskontrolishe user posted image
Uvek je bilo lako soliti pamet drugom....ruzno je to, treba voditi racuna kako se shta komentarise ovde, nacin na koji se pishe....Treba izneti svakako svoje misljenje al ne znam gde se vishe hormona uzburka nego ovde u zavisnosti od tema. Bas cudno za trudniceuser posted image .
Ona koja nije pusac a zeli da prokomentarise nesto na ovu temu nek se dobro prvo razmisli a onda nek izabere nacin na koji ce to uraditi, jer dace Bog pa ce biti josh trudnica- ne moraju da dozivljavaju bar ovde stres, aj da im budemo prijatelji umesto nabedjeni moralisti. Isto tako te koje ne puse realno nemaju pojma o cemu pisu i sta je to a i ove shto su do juche pusile bi trebale da imaju malo vishe osecaja s obzirom da znaju te muke, koliko cigara nekad prija a ne da moralisu. Organizmu treba mnoooogo godina da se ocisti od cigara. user posted image  I svako ce ostavljanje istih da pohvali, jer je to stvarno uspeh ali trljati time  nekom nos ko to nije uspeo - e to tesko.
Aj da ne budemo srbende, one cobancure najgore pa da jedva cekamo da se nasladjujemo tudjom mukom.
Mozda je bolje da kad se vec ima viska energije usmeri to na neki dobar savet, neizmernu podrsku.
user posted image
pozz




_____________________________

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu sladjaaaa)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:20:12   
Anoniman
cobancure najgore....kako smelo od tebe, sto nazva te zene najgorimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Dixy*)
  Direktna veza do poruke: 109
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:24:33   
*Dixy*
A da procitas ceo post....i one pre toga?user posted image

"Aj da ne budemo srbende, one cobancure najgore pa da jedva cekamo da se nasladjujemo tudjom mukom" - kad vec moram da citiram samu sebe, jer neko izvlaci iz kontexta.


_____________________________

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:31:23   
SUPER MAMA
Ja kada sam saznala da sam trudna, verujtemi u istog trenutka sam bacila kupiju cigarete.Priznajem imala sam''krizu'' da zapalim ali zivot i zdravje moje bebe su bili najbitniji.Od tada tacnije od 8.2.2008 ja nepusim i nemam niti potrebu niti zelju za cigaretu.
sada vidim kolko mi je lepsi zivot bez cigarete i kolko sam se ustvari unistavala sam sebe.evo moja beba za koji dan puni 1 dana a ja vise od 1,5 dana nepusim zahvaljuljuci mojoj bebi jer ne bi ostavila cigarete da nisam ostala trudna.to priznajem.

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:33:15   
sladjaaaa
IZVORNA PORUKA: *Dixy*

ove shto su do juche pusile bi trebale da imaju malo vishe osecaja s obzirom da znaju te muke, koliko cigara nekad prija a ne da moralisu.

Aj da ne budemo srbende, one cobancure najgore pa da jedva cekamo da se nasladjujemo tudjom mukom.
Mozda je bolje da kad se vec ima viska energije usmeri to na neki dobar savet, neizmernu podrsku.
user posted image
pozz






Pa evo moram da se i ja javim jer po tvom postu ispade da mi što smo prestali da pušimo nemamo pravo da morališemo (iako smo uradili dobru stvar i za sebe i za druge u našoj okolini) iako imamo puno pravo na to jer smo ipak mi bile i karakterne i uporne i izdržljive i jake, a to i svi ostali mogu jer kad sam ja mogla da prestanem da pušim iako sam bila pušač 10 godina i to strastveni ili moj stric koji je pušio 25 godina po 3 paklice na dan, onda možeš i ti i bilo ko drugi, a ti možeš da nas nazivaš cobancurama najgorim???user posted image

Mislim takođe i da ti je post pun izgovora i opravdanja, i nemoj da se uvrediš to je ipak samo moje mišljenje, koje nadam se, imamo pravo da iskažemo.

Pozdrav

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:34:26   
sladjaaaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:36:29   
*Dixy*
@ SUPER MAMA
E to je komentar za pohvalu...iznela si svoj "slucaj" bez da ikoga uvredis i popljujes a skrenula paznju da si josh jedna koja je uspela i mogla...bravo...user posted image

@sladjaaaa
"Aj da ne budemo srbende, one cobancure najgore pa da jedva cekamo da se nasladjujemo tudjom mukom" - sto se oces prozvanomuser posted image  

Koliko se secam pohvalila sam tvoj uspeh jer jeste tesko , ali moralisati sad a jednom biti deo toga, e to mi ja bash degutantno. Nekako vishe ocekujem od nekog ko ima "jachi" karakter....Nemoj se osvrtati na reci- srbende, cobancure - to i nije poenta...cela ta recenica jeste....Zivimo u takvoj zemlji gde neko cim nesto uspe popuje drugom...Volela bih da ne budesh deo shablona kao neko ko je ipak uspeo neshto veliko vec da budes bash takva- velika...(veliki covek)
Sto se opet tice reci -cobancura- i sl...vidim da je loshe shvaceno te da bih objasnila blize na shta sam mislila setite se reklame za toleranciju "nek i komsiji crne krava" (u originalu je da NE crkne) .
Nadam se da ce se sad bolje shvatiti...
user posted image pozz

< Poruku je uredio *Dixy* -- 29.9.2009 14:50:50 >


_____________________________

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:53:41   
dunja RR
sladjaaa slazem se uglavnom sa tobom...

....cigare nikako ne mogu biti dobre nizakoga a pogotovu ne za trudnicu, e sad trudnica moze reci ja mogu ili ja ne mogu da prestanem, i postujem, svi smo razliciti i ja sam jedva prestala kada sam krenula da radim na trudnoci,  ali nikako se ne treba pravdati pricom kako nije dokazano da su cigare stetne za trudnocuuser posted image , mislim da sam dovoljno svesna stetnosti cigara, da za to ne trebam biti dr niti naucnik....

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:56:29   
Anoniman
Ja moram da se javim kao neko ko je ostavio cigare i bio u krizi...i trazile su mi se cigare jos vise i nisam ponovo pocela.
Dixy, sve sto kazes ja razumem.  I nema moralisanja niti popovanja.
Dixy, jasno mi je sve sto si iznela
ALI IPAK mogu da potpisem:
postoji snimak gde se vidi dim u plodovoj vodi
postoji mogucnost da posteljica postane zelena i da ranije stari
postoji rizik (naravno da nije 100%) ali postoji da dete bude smanjene kilaze

Smatram da osoba koja NECE da ostavi cigare treba da kaze NECU .
Ali ostali izgovori ne piju vodi. Tipa: nije dokazano da steti i slicno.

verujem da izgovori, izgovori, izgovori ne pomazu nikome.

RIZIK POSTOJI
DA JE DOBRO NIJE
AKO NIJE DOBRO TREBA PREKINUTI
To je aksiom!!!

(odgovor članu *Dixy*)
  Direktna veza do poruke: 116
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:58:07   
dunja RR
Smatram da osoba koja NECE da ostavi cigare treba da kaze NECU .
Ali ostali izgovori ne piju vodi. Tipa: nije dokazano da steti i slicno.



upravo touser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 14:58:34   
cicko
user posted image


IZVORNA PORUKA: OTI

Ja moram da se javim kao neko ko je ostavio cigare i bio u krizi...i trazile su mi se cigare jos vise i nisam ponovo pocela.
Dixy, sve sto kazes ja razumem.  I nema moralisanja niti popovanja.
Dixy, jasno mi je sve sto si iznela
ALI IPAK mogu da potpisem:
postoji snimak gde se vidi dim u plodovoj vodi
postoji mogucnost da posteljica postane zelena i da ranije stari
postoji rizik (naravno da nije 100%) ali postoji da dete bude smanjene kilaze

Smatram da osoba koja NECE da ostavi cigare treba da kaze NECU .
Ali ostali izgovori ne piju vodi. Tipa: nije dokazano da steti i slicno.

verujem da izgovori, izgovori, izgovori ne pomazu nikome.

RIZIK POSTOJI
DA JE DOBRO NIJE
AKO NIJE DOBRO TREBA PREKINUTI
To je aksiom!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 15:01:27   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dunja

ali nikako se ne treba pravdati pricom kako nije dokazano da su cigare stetne za trudnocuuser posted image , mislim da sam dovoljno svesna stetnosti cigara, da za to ne trebam biti dr niti naucnik....


IZVORNA PORUKA: Tasha RR

I ja ću da vam kopiram jedan moj post, samo da ga nađem:

KADA JE MOJA MAMA BILA TRUDNA SA MNOM, PRESTALA JE DA PUŠI, NIJE UZELA U USTA NI GUTLJAJ ALKOHOLA, NIŠTA NEZDRAVO, DOJILA ME JE 2-3 MESECA KOLIKO JE IMALA MLEKA-I JA SAM ASTMATIČAR (U PITANJU JE PLUĆNA BOLEST).

KADA JE 13 GODINA KASNIJE BILA TRUDNA SA MOJIM BRATOM, NIJE PRESTALA DA PUŠI, NIJE SE ODRAKLA ČAŠICE VINA UZ RUČAK, JELA JE ŠTA JOJ SE JELO NEBITNO DAL JE ZDRAVO, NIJE GA DOJILA NI DANA JER NIJE IMALA MLEKA-A NJEMU NIJE APSOLUTNO NIŠTA, NON STOP JE ZDRAV.



PRAVILO JE DA PRAVILA NEMA!

Ajde nemojte se zaludno raspravljati oko toga, nećete doneti nikakav zaključak. user posted image

Pušenje naravno nije zdravo, ali ja smatram da je šok prestanka pušenja zbog trudnoće takođe opasan. Dovoljno je organizmu da se navikava na trudnoću, a ne da se još i navikava na nedostatak nikotina. Smatram da treba smanjiti.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 119
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 15:02:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: *Dixy*

Koliko je grozno videti trudnicu sa cigarom (a svakako nije za pohvalu), meni je josh groznije kad procitam ili cujem da neko ima toliko smelosti da se stavlja u ulogu ,mozda Boga, pa da proceni ko zasluzuje a ko ne -da bude majka.



s ovim se slažem sto posto

p.s. i pročitala sam cijeli post user posted image


< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 29.9.2009 15:05:11 >

(odgovor članu *Dixy*)
  Direktna veza do poruke: 120
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 15:02:28   
*Dixy*
user posted image @ dunja
user posted image  pravdati? user posted image user posted image

A jel ima neko ko procita post ceo s razumevanjem bez da izvlaci bilo shta iz kontexta?user posted image

Vec sam 10 puta napisala i sama da znam da su cigare stetne, shto bih sad napisala tako nesto da bih se pravdala, a i kome?user posted image

Drz' te se poente da ne moram svaku rec da objasnjavamuser posted image



_____________________________

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 15:05:22   
Anoniman
Dixy, ja sam pročitala tvoj post u celosti, nisam planirala da se uključujem u temu ali sam morala. Mislim da ti je svaka na mestu! user posted image

(odgovor članu *Dixy*)
  Direktna veza do poruke: 122
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 15:12:47   
dunja RR
ti primeri su beskrajni...
....ja sam sada na moru upoznala zenu koja je imala normalnu trudnocu( DR SU REKLI SVE U REDU), porodjaj brz i lak, a dete rodjeno bez desne srcane pretkomore i plucne arterije....

...pusila je u trudnoci, smanjila ali ne onoliko koliko joj je dr preporucio....

...ona prica svoju pricu sa tugom, ali nijednom nisam cula da je rekla kajem se sto sam pusila,...

...naravno posle tragedije, jer beba je umrla polse devet meseci zivota, niko joj pusenje nije ni spomenuo kao uzrok( bar ona to nije spomenul0, jer se i sama jedva izvukla iz depresije polse smrti deteta...

nemojte me pogresno shvatiti ne kazem ja daje uzrok, ili glavni i jedini uzrok bilo pusenje ...

....ali i mini i mm je NAJCUDNIJE bilo sto ona trazi razlog zasto, zasto bas njoj, a i u istoj recenici kaze , pusila sam ali te dve stvari nijednom nije dovela u vezu, kao da je to apsolutno nemoguce, pa tolike zene  su rodile zdravo dete i pusile....

...meni je to bilo cudno....cenm njenu iskrenost, sto kaze da je pusila i postujem njenu ogromnu bol, i zao mi je zbog gubitka i ne ne kazem da bi ona sada sebe trebalo da krivi....nego samo da kaze i sama da pusenje u trudnoci nije dobro, a to od nje nisam cula.... izvinite na konfuznom postu...

< Poruku je uredio dunja -- 29.9.2009 15:19:41 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 15:14:25   
sladjaaaa

[/quote]


Pušenje naravno nije zdravo, ali ja smatram da je šok prestanka pušenja zbog trudnoće takođe opasan. Dovoljno je organizmu da se navikava na trudnoću, a ne da se još i navikava na nedostatak nikotina. Smatram da treba smanjiti.
[/quote]


I da bi izbegli šok treba da prestanemo sa pušenjem onda kad počnemo da planiramo proširenje porodiceuser posted image , osim ako se naravno ne "omakne"user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Pušenje u trudnoći
29.9.2009 15:17:06   
A.N.A.
Ja sam ostavila cigarete 7 meseci pre nego da ostanem trudna. Planirali smo bebu i znala sam da cim pre ostavim cigarete-to pre cu da ocekujem bebu... Htela sam da procistim organizam pre nego ostanem trudna. Zelja za zdravom bebom je bila mnogo jaca od zelje za cigaretom... To mi je i pomoglo da savladam nikotinske krize...Bolje mi je bilo da se nerviram SAMA nego kad imam podstanara u stomakuuser posted image

Gledala sam neku emisiju gde doktor slikovito objasnjava sta se desava sa bebom majke pusaca: 
"Zamislite da ste u bazenu, pod vodom. Udisete vazduh kroz jednu cevcicu. Zamislite sad da vam neko kroz tu cevcicu dune dim cigarete... E, tako je bebi u stomaku majke pusaca"

(odgovor članu cicko)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here