|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
25.8.2010 15:38:27   
caja 2
pusac jesam bila redovan do prije 2 mjeseca pa sam kao tad prestala sad zapalim dnevno do 3 cigare a nekad niti jednu.liliana moja drugarica ima dva ulaza u matericu i stalno ostaje trudna u njenom slucaju se ni spirala nemoze staviti a pioa je kontracepciju i udebljala se strasno ima dva sina al ima los jako zivot sa muzem tako da nece vise radjati 9 puta se ocistila i kazem ti i znam jednu zenu sa dupleks matericom al je isla na vantjelesnu oplodnju.meni je bilo bitno da da nadjem problem mojih spontanih pobacaja i valjda sam ga nasla i rjesilla i sad sta Bog dragi da........a necu se zuriti bar ne ove godine.malo psihickog odmora i svega mi je dosta a uostalom i ako se desi ove godine user posted image hvala bogu sve je sad na Bogu.....user posted image necu nista forsirati.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
25.8.2010 15:40:27   
Maza82
Ja ti želim da ugledaš user posted image  što prije!!!
I svim djevojkama ovdje koje se toliko trude i prolaze kroz sve i svašta zarad user posted image

_____________________________

svako zašto, ima svoje zato......

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
25.8.2010 19:44:36   
caja 2
hvala ti mazo puno.................

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
25.8.2010 22:06:47   
caja 2
al opet ja nisu mi rekli da dodjem na kontrolu niti ista .......mislim glupost cista sto se tice.ja sam izasla iz bolnice kao tele nista neznam.....

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
26.8.2010 8:04:31   
pepino
Cajo znam da je tako,da skoro nista ne kazu,ja sam imala broj od mog Dr. koji je radio operaciju sa Rosicem pa sam mogla za sve da ga nazovem!
Ali mora ti na otpusnoj listi pisati dole na dnu kontrola za toliko i toliko,pogledaj dobro!
Ja sam nekoliko dana imala krvarenje,pa jos iscjedak dugo,sve ukupno oko 18 dana mi je to trajalo,bila sam se prepala,zvala ga,sve sam to pisala u ovoj temi nadji ako te interesuje pa procitaj...

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
26.8.2010 10:36:25   
smeško
Cajo, drago mi je da je sve dobro proslo!

Sada se malo opusti, da vratis psihu u normalu. Onda se baci na posao, a ja ti od srca zelim da naredna trudnoca bude uspesna!user posted image user posted image
Inace, moj doktor kaze da pregrade u materici itekako izazivaju pobacaje ili dovode do steriliteta. Dok se ne uklone.

Obavezno idi na kontrolu, cuvaj se i dace Bog da sada bude sve u redu!user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
26.8.2010 17:26:30   
caja 2
HVALA vam svima Pepino nasla sam imam kontrolu za 15 dana a da samo znas kako su napisali nije ni cudo sto nisam nasla.SMesko vjeruj mi da cu malo sebi dati pauzu od svih doktora samo poslije kontrole i onda uzivam hahahaa moram se draga odmoriti od svega 2,5 godine konstantnog odlazenja doktorima mi je dopizdilo.prvo treba da se ja vratim u normalu pa onda sve drugo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
3.9.2010 22:28:27   
lily_bl
Cao svima, u zadnje vrijeme puno citam forume ali sam se tek sada odlicila da nesto i napisem.
imala sam septum u materici i policisticne jajnike što mi je potpuno poremetilo ciklus. Septum mi je Milic vidio na prvom pregledu prije 4-5 godina i rekao da, kada budem planirala trudnoću, bi trebalo da ga odstranim jer je vjerovatnoća spontanog preko 70%. Kako sam imala potrebe da hirurski sredim jajnike a i planiram trudnocu, istovremeno sam odradlila obe operacije. Da bi potvrdio dijagnozu septuma urađena mi je hsc office (bez anestezije, samo se kamericom uđe u matericu i vidi se da li ima i koliki je septum - to su one slike koje je Caja2 pokazivala i to košta 200KM).
Uglavnom, uradila sam sve nalaze prije operacije ( krvna grupa, urin, krvna slika, ekg, slikanje pluća, hormone sam imala od prije 2 mjeseca) i operacija je urađena, sve je prošlo ok  sada čekam da prodje mjeced dana pa idemo u akciju. 
Nadam se da će nekome ovo moje pozitivno iskustvo pomoći kod odluke šta da radi.

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
3.9.2010 22:38:52   
pepino
Lily dobro dosla!
Kako si hirurski sredila jajnike,na sta mislis?
Jesu li ti rekli koliki ti je bio septum,da li ti je materica bila djelimicno ili potpuno podjeljena?
Moj prvi Dr. je bio Dr. Milic ali ja nisam bila sa njim zadovoljne,pa sam ga promjenila,pisala sam vec o tome...

(odgovor članu lily_bl)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
3.9.2010 22:54:49   
lily_bl
imala sam policistične jajnike koji su uzrokovali produženo menstrualno krvaranje. Pokušavala sam to riještiti i čajevima i hormonskom terapijom ali ništa nije pomoglo. Zbog toga su mi uradili tzv drilling jajnika (izbusili su mi te ciste na jajnicima) i sada bi trebalo da 1-2 godine nemam problema...a do tada ce valjda i bebica.
sto se tice pregrade, bila je djelimična (a tu dijagnozu su mi potvrdila jos 2 doktora)
kada govorimo o izboru doktora mislim da se za sve i jednog doktora mogu reći i lijepa i ružna iskustva, samo je pitanje odnosa te dvije stvari i naravno ličnog iskustva, odnosa i povjerenja sa dr...

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 13:02:35   
pepino
I ja imam policistican jajnik,ustvari zadnji put su mi rekli da je mikocistican,da su manje ciste nego kod policisticnih,ali to dodje skoro isto!
Nisu mi nikada preporucivali operaciju niti sam znala da se moze operisati,ja sam par puta probala da uredim cikluse kontracepcijom i probali smo stimulaciju klomifenom,jer radimo na bebi,ali nista mi nije od tog pomoglo!
U pravu si za doktore,a ako su ti jos njih par potvrdili njegovu dijagnozu onda si dobro napravil,nisi pogrijesila!
Srecno sa zatrudnjivanjem!user posted image

(odgovor članu lily_bl)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 14:23:28   
caja 2
Cao svima,evo mene.JA cu jos malo na konntrolu za par dana poslije histeroskopije.Da se nadovezem na pricu ja nikad necu znati koliki mi je septum bio,sta se u stvari desilo prilikom histeroskopije.Kad sam usla u salu dr,Rosic nije bio jos dosao,tako da sam ja zaspala pod anestezijom on nije bio tu kad sam se probudila on nije opet bio tu.Tako da nista nisam znala dal sam imala ista ili nista,nego sam ga jurila po hodnicima da vidim sta se ustvari desilo...jer mi je prije godinu dana dr.milic nasao septum al nisam ja njemu nesto puno vjerovala a moj muz mi se obratio poslije dr.milica ovako A GDJE SU TE PREGRADE,SEPTU. BILE PRIJE 50 GODINA KAD SU NASE BAKE,MAME RADJALE i tako da sam ja tu informaciju da ja imam septum ostavila po strani iskreno nisam vjerovala da ja to imam,mislila sam da dr.milic hoce samo pare a uspostavilo se da je bio u pravu po tom pitanju. al dobro ja sam taj septum prije 10 dana rjesila i sad vam pisem da cu jedan dan na kontrolu.mene licno nista ne boli,al krvarila sam mozda 7 dana sad samo svjetlu zuta tecnost kao da je mokraca al nije.uglavnom bi voljela vidjeti taj moj septum sto je bio,,,,,,,,,,,,,,
a oni vjerovatno imaju oltrzvucnu sliku bilo sta.ja sam postavilA od MILICa slike u prijasnjim postovima al na toj slici ja nemogu prepoznati septum,tako da se mogu tjesiti da je moja histeroskopija prosloa dobro i da je sa mojim spontanim pobacajima zavrseno bar se iskreno nadam....user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 17:15:55   
lily_bl
Cajo, koliko mogu da se sjetim objašnjenja kod mog nalaza,  septum se vidi na trećoj slici - to je onaj svjetliji dio (gotovo bijeli dio - u vidu trake) i ide od ušća jajovoda prema drugom ušću. Taj dio je svjetliji jer nije dovoljno prokrvljen - doktori ga zovu ožiljkasto tkivo i upravo zbog te slabe prokrvljenosti pravi problemkod zatrudnjivanja - plod nema za šta da se uhvadi i odakle da crpi hranu.
Naravno ne mogu da prepoznam koliki je, ali to će ti svakako doktor reći na kontroli, a i trebalo bi da piše na otpusnim papirima iz bolnice da li je sve otklonjeno.
srećno na kontroli i nadam se da više nećeš imati problema
Pepino i ja sam se godinama borila sa policističnim jajnicima, prije 5 godina tablete su pomogle, ali kada se problem vratio nakon 2 godine ništa od tableta. Inače operisana sam laparoskopski tako da je oporavak kratak i nema ožiljaka (tako su mali da se skoro ne vide). Preporučila bih ti da vidiš sa svojim doktorom i o toj varijanti, ako druge terapije ne djeluju.

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 17:37:06   
Natalie018
Cajo, nisam bila dugo na forumu i evo sad vidim da je sve proslo dobro i da si se resila tog problema..
Mene takodje lekar nije obisao posle operacije (histeroskposki mi je ukonjen endometrijalni polip i laparoskopski uklonjena cista, u jednom zahvatu..) Posto sam od devojaka koje su bile sa mnom u sobi imala prilike da cujem da ih taj isti dr. nije obisao posle operacije i da im nije nista objasnio, ja sam onako sva malaksala prvo jutro posle operacije ustala iz kreveta i izasla u hodnik da ga cekam pre nego sto udje u salu.. On je ne primetivsi me projurio i ne bi se ni okrenuo da nisam posla za njim i pozvala ga.. Tad mi je samo ukratko objasnio sta je radio.. Morala sam posle kod njega privatno da odem da bih saznala vise.. posto ni otpusnu listu nisam dobila odmah.. tek nakon dve nedelje.. jer je on toooliko zauzet da nije imao kad da potpise listu.. user posted image   U listi je pisalo o tome sta je radjeno.. Ne znam kako je kod tebe? Jesu li slali materijal koji su odstranili na histo-patologiju? U HP nalazu bi moralo da pise i o dimenzijama kao i o karakteristikama tkiva..
Inace zalosno je kakva je situacija u zdravstvu na ovim prostorima.. moraju sveze operisani pacijenti da jure lekare po hodnicima..
Cajo, zelim ti da ovo bude kraj tvojim mukama, i da sto pre dobijes user posted image

< Poruku je uredio Natalie018 -- 4.9.2010 17:38:41 >

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 18:27:34   
caja 2
ma nista mi fakticki nepise evo prepisujem sta pise na otpusnoj listi DIJAGNOZA INFERTILIAS,SEC sifra N97, OPERATIVNA INTERVENCIJA HYSTEROSCOPIA.RESECTIO SEPTI,STANJE PRI OTPUSTU OPORAVLJENO,radna sposobnost NE,kontrolni pregled za 15 dana terapija vibramycin caps a 100mg 2x1 jos 4 dana,diklofenak tbl pp ETO TO JE SVE STO PISE i da vidite kako je to napisano katastrofa.nista s nicim malo mi je glupo sto mi niko nista nije rekao kako to izgleda taj septum i da mi objASNI STA JE BILO SAMNOM I STA DALJE,nista bas nista nego ga ja hvastam na hodniku ispred lifta kad je posao kuci da ga pitam sta je bilo u mojoj materici i da bi on meni rekao imala si pregradu i to je to.da bi na otpusnoj listi pisalo to sto sam vam napisala ma nista.AL sad na kontroli cu valjda nesto vise saznati ili cu opet biti sto brze skinuta sa[sm=smiley35.gif i tako uglavom sam razocarana po tom pitanju sto neznam sta se desilo u operativnoj sali 24 08 2010 ustvari ja samo znam da mi je potvrdjeno da sam imala septum tad kad sam ga uhvatila na hodniku pred liftom.a za dalje da mi je rekao da ce poslati na nekakvu analizu nema pojma ni spomenuo nije a [pogotovo da je meni objasnio NISTA AMA BAS NISTA.AL molim boga da samo ja sve proslo kako treba....

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 18:29:22   
caja 2
kako mislis privatno NATALIE 018 da si otisla kod njega pa gdje on ima privatno?????

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 18:31:50   
caja 2
opet ja jesi li natalie 018 trazila da se to sto operisu da posalju na analizu tj patoloski nalaz ili su oni sami to poslali>>>

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 22:00:51   
pepino
Cajo vec sam ti pisala tako je to svakoj kod nas,tako funkcionisu nase bolnice,njima je to sve rutina,bas ih briga,ni meni nije puno receno,isto svakoj pise na otpusnoj listi,nema tu detalja i ne razumijem Natali sta tu treba da se salje na histo-patologiju?
Nije to ni tumor,ni cista,to je septum,nesto sa cim se rodimo,nije strano tijelo ni zlocudno,samo anomalija???!!user posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 22:03:05   
pepino
Cajo Natali je iz Srbije,nije ona radila to kod nas u bolnici,pa ti zato kaze da je isla kod njega privatno,kod njih neki Dr. rade i u bolnici i privatno,dok kod nas skoro ni jedan sad ne radi tako...

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
4.9.2010 22:27:43   
pepino
Lily ja nisam za to da ista diram sto se tice jajnika,jer ostajala sam vec 2 puta trudna,teze,ali sam ostajala,na zalost oba su se zavrsila spontanim,sad opet radimo na bebi,ali ne ide,ja znam da su mi ovulacije jakkooo rijetke,ali eto vidjela sam da ih bar nekad imam,sad kad cemo opet uspjeti vidjecemo...
Sad imam drugih problema koji su mi preci za rijesavanje nego taj mikocistican jajnik...
Meni menstruacije nisu obilne,imam ih redovno,ali su mi ciklusi produzeni,od 30-40 dana,nema pravila,dok sam pila tablete za kontracepciju bile su mi redovne,cim bi prestala piti opet isto,tako da sam odustala od toga,nema potrebe da se kljukam hormonima kad mi ne pomazu....

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
5.9.2010 20:03:56   
caja 2
hvala ti pepino,ja valjda ocekujem da sam bar zasluzila objasnjenje od tih doktora ali izgleda da nisam vidjet cemo sad na kontroli sta ce biti al ja se nadam da ce biti sve u redu samo da ih se rijesim bar malo.................hvala ti pepino

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
5.9.2010 20:42:26   
pepino
Ma nema na cemu Cajo!user posted image
Svi mi mislimo da smo zasluzile da sa nama bar o osnovnim stvarima popricaju,da nam objasne sta i kako je bilo,ali vec sam ti rekla njima je to sve rutina,nemaju osjecaja,a prodje im na stotine pacijenata kroz bolnicu,njih bas briga,ne suosjecaju se oni sa nama!
Samo polako,bice sve ok na kontroli,pa onda po novu bebicu!user posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
6.9.2010 0:14:51   
lily_bl
Pepino, nisu mene toliko brinule ovulacije (jedan jajnik mi je bio skoro potpuno dobar) , već me nervirao ciklus. Dobijala sam na 28-30 dana, pa mi je trajalo 20ak dana, nije bilo obilno, ali nikad nisam znala ni kada praktično imam ni kada će ponovo krenuti .... i nikakva terapija mi nije pomagala. U suštini je to  značilo pozdrav sa normalnim životom, počev od sex-a, bazena, mora i svih onih malih stvari koje život čine. Takva situacija mi je sve više i više smetala.
nadam se da ćeš ovaj put imati više sreće sa user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
6.9.2010 8:07:24   
pepino
E to je onda drugo,razumijem,ja na srecu bar tih problema nisam imala,cak mi menstruacije nisu obilne,vec imam 2-3 dana,ne puno,pa po 4-5 dana mi se cisti tamni iscjedak,...
Hvala,nadam se i ja da ce biti bolje!user posted image

(odgovor članu lily_bl)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Pregrada u materici (uterus subseptus)
6.9.2010 15:05:28   
Natalie018
IZVORNA PORUKA: pepino

Cajo Natali je iz Srbije,nije ona radila to kod nas u bolnici,pa ti zato kaze da je isla kod njega privatno,kod njih neki Dr. rade i u bolnici i privatno,dok kod nas skoro ni jedan sad ne radi tako...


Cajo, kod nas je ovako kako je pepino rekla... nisam imala snage da ga cekam i trazim po bolnici satima.. pa sam otisla u njegovu privatnu ordinaciju..

IZVORNA PORUKA: caja 2

opet ja jesi li natalie 018 trazila da se to sto operisu da posalju na analizu tj patoloski nalaz ili su oni sami to poslali>>>


Nista nisam trazila da se salje.. takva je procedura.. e sad ja sam mislila da se to radi sa svim odstranjenim tkivima, bez obzira da li se sumnja na tumor ili ne  isl.  U mom slucaju je moralo da se utvrdi tacno kog tipa je cista bila, kao i da se vidi da li je polip stvarno bio polip.. Mislim da se kod nas sve sto se odstrani salje na hp analizu.. Ne znam kako je sa septumom.. i sl.



(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here