|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
9.1.2016 14:33:39   
Zemunka85
Ja sam stalno trubila o L imunitetu. Ona (opet ja o tome) ide u vrtic gde nema secera (sem prirodnog) gde nema preradjevina, samo cela zrna zitarica, hladno cedjena ulja, puuuno puuno voca i povrca, nema konzervirane hrane, imaju ribu i sl .. i prezadovoljna sam ishranom tamo. Iskreno za neke stvari nikada nisam ni cula dok nije krenula. Kod kuce isto jede kao zmaj - ona oobozava voce i povrce. Svaki dan i sama mi trazi ili nesto od voca (tu ne bira) a neretko pojede i papriku zivu, vezu rotkvica, nar, kelerabu i sl. Ja sam je navikla da kada idem o nju u vrtic to joj donesem da usput grickamo. I stvarno sve jede i lepo jede.
Ide u vrtic god dana, nema izostanaka. Nikada nije bila bolesna tj ono sto jeste prodje za dan dva na nogama. Inhalacije nam nikad anisu prepisivane i sl.
I onda ovo sad, odjednom posle RR deke tj u tom danu. bez naznake - da je kasljala da je crveno grlo i sl .. tj da smo zapustili - BAM upala pluca. I to kakva!!!!! Da sam se zaledila koliko je bezivotna bila.
Tako da - ni ja ne verujem u ovo, ma ni mrvicu.
Ali sta mi ej ostalo - kada u ishrani nemam sta da menjam - pije i liunade i sve.
Tako da sada - 5ml imunotrofine ujutru, uvece 5ml marsovaca + bulardi probiotik.
U februaru cemo na Planinu, pa sredinom Feb u vrtic opet +++

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 676
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
9.1.2016 14:42:24   
Rosita
Meni to zvuci sjajno i ne verujem da joj treba kakav dodatak, ali eto, ajde da verujemo da ne moze da skodi. Mozda je to sad za oporavak organizma. Nisam strucnjak, ali mislim da je stvar u tome da je naletetal na mocnog neprijatelja kome niko ne bi odoleo i to nije nikakav dokaz slabog imuniteta. Svakom se po nekad desi nesto vece. Moj D ima tu okolnost da je ocito pokupio od oca atopijsku dispoziciju/ i od tetke koja je kao dete propatila kao niko od alergija, sto respiratornih sto nutritivnih... i izvesne vremenske okolnosti uzrokuju mu kasalj koji ima svoj standardni put i izahteva inhalacije... da li samo vreme ili jos sta ne zna. Ali vreme! Da. Sad tu padne i imunitet jer se ne spava, jer se povraca, iscrpljuje i tako... da nije tog vrzinog kola, mislim da bi bio solidno zdrav. Vocke pojede dve dnevno, obicno. Povrce sveze ne jede skoro nista. Nece. Ovako kuvano jede uglavnom sve kad je zdrav.

PS Sad vidim i prethodne komentare, da vam pravo kazem ne verujem ni ja, ali eto, racunam zima je pa malo vise vitamina... mada kakvi su ti vitamini pitanje je. Bulardi je sigurno ok, namera mi je da malo ojacam D creva ako odemo na test opterecenja mlekom... user posted image

< Poruku je uredio Rosita -- 9.1.2016 14:56:16 >


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 677
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
9.1.2016 15:34:06   
cockic
mi smo pili redovno do kraja decembra,sin je onda bio na gocu pa smo prestali,a ja odmah krenem da zaboravljam da im dajem vitamine imamo centrum junior,ali jos par tableta pa sutra da kupim mozda cu isto te,a mozda i druge nemam pojma.
a sad ceri ne znam da li da dajem par dana juce je primila prevenar 13 vakcinu,mada mislim da to nema veze sa dadatkom vitamina.
med i propolis isto dajem kad se setim,bas sam pocela neredovno da im dajem sve.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 678
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
9.1.2016 18:41:31   
amdn
mi koristimo svasta ali nam nista ne pomaze, vise smo kuci nego u vrticu, pa jedemo voce, vitamin c , razne preparate za imunitet i opet je stalno slinav i zelembaci, bili smo u Sokobanji i sad smo se vratili za BG i kao da su mu se sad otvorile bronhije i sve izbacujem sline i slajm, to nam je reklai dr, da se zbog promene vazduha organizam cist, kad god se vratimo iz S.banje on se razboli user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 679
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
10.1.2016 0:41:30   
Azra_
Admin, imam ja druga koji je poreklom sa Zlatibora. Zajedno smo išli u srednju školu. Nije prošao raspust da se vrati sa Zlatibora u Bg a da se ne razboli. I dan dans mu teško pada ta promena.

Mi pijemo Centrum Junior i sirup Propolaid. Koliko vajde ima, ne znam,znam da neće škoditi, i jedno i drugo su kvalitetni proizvodi.

_____________________________

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu amdn)
Direktna veza do poruke: 680
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
10.1.2016 13:24:07   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Rosita

Mame, imam pitanje. D dajem pikovit 1+ koji ima 25 % (prema drugim informacijama 50%) pdu vitamina D3. Mislim da je tacnije ovo 25%. Dajem mu odnedavno i imuno bulardi koji ima 100% pdu D3. Da li to moze nesto da skodi jer ispada da popije 125-150% pdu D3 dnevno?

Rosi, draga, da li ti preparati sadrze kalcijum? Ako imaju, mislim da nemas brige. Prevelika kolicina vit D moze dovesti do povecanog izlucivanja kalcijuma. Da je bilo koje drugo dete u pitanju mislim da te blago povecane kolicine ne bi bile nikakav problem ali D je na bezmlecnoj dijeti... Nemam, pojma, obavezno popricaj sa gastro. I ljubi nam preslatkog drugarauser posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 681
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
10.1.2016 13:45:07   
Rosita
Hvala ti mili! Ne sadrze kalcijum, no nista zato, imam racun iz apoteke pa cu ovaj juce kupljeni imuno bulardi da zamenim za obican za decu, on ima bulardi i cink. Da lepo eliminisem taj rizik. E sad, ja sam na netu nalazila da je pdu za D3 od 5 do 10 mikrograma. Na bulardiju pise da je u jednoj kapsuli 5 i to racunaju kao 100 %. U pikovitu ima 2.5 mikrograma po kasiki, ju kao 25%, znaci polaze otuda da je pdu 10 mikrograma.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 682
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
10.1.2016 22:26:14   
Zemunka85
Ja sad na konto ove nase price vidim da je u Marsovcima skoro za sve %PDU 100%. A mi pijemo i Imunotrofinu pored toga, te tako u ta dva sirupa ispade vitamina b6 i joda 200%PDU npr., kao i cinka >100% jer je samo u Marsovcima 100% a ima ga i u probiotiku (Bulardi). Ne znam .. mozda je u ovim stanjima i potrebna veca doza necega .. bas sam pitala pedijatra online. ...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 683
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
11.1.2016 12:04:59   
Zemunka85
Sad sam dobila odgovor DR - kaze ne bi trebalo da unosi 200% joda. Pa kako samo jod da izbacim. 'leba ti? user posted image .
Nista, ukinucu joj jedan ...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 684
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
11.1.2016 12:38:45   
Ana RR
Ja sam ranije za mm i sebe pravila ono sa medom, limunom i đumbirom, i baš bih mogla ponovo. Postoje dve varijante recepta, prva je da se manji koren đumbira oljušti, izrenda i stavi na dno tegle, preko toga jedan limun isečen na kolutove (pre toga se ostavi nekih pola sata potopljen u vodi sa sodom bikarbonom) i preko se sipa oko 400g meda, ništa se ne meša. Ostavi se 24h u frižideru i nakon toga se konzumira svaki dan po 1-2 kašičice.
Druga varijanta je da se u blenderu isecka đumbir pa limun pa se doda med i sve dobro izmeša. Presipa se u teglu, drži se u frižideru u koristi isto po 1-2 kašičice dnevno. Ja sam pravila na drugi način, moja drugarica pravi na prvi. Odlično je, ja đumbir obožavam, celo leto smo pili sok od ceđenog limuna i đumbira.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 685
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
11.1.2016 18:34:26   
Rosita
Ja sam zamenila imuno za obican bulardi. Pa izgleda sve moramo sami da dokucujemo.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 686
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
11.1.2016 21:06:15   
amdn
Azra makar me to malo tesi da nije jedini, mi smo pili Imuno ali mu to nesto ne pomaze, makar ja ne vidim, a cesto je znao da ispovrati imuno ujutru iako ga razblazim jer je mnogo sladak, pa samo pili svako jutro med, limun i mlaka voda, pa ni tu nesto ne vidim efekat, inace dajem mu svako jutro med sa polenom i mlecom, sad trenutno imamo samo med i polen, davla sam mu za apetip B komplex grnaule. jooj pa ne mogu mu svasta ni davati :)
nisam ni sama pametna
sutra idemo u vrtic posle mesec dana, vec kuka kako nece u vrtic nego hoce da ga cuvam ili ja ili baba haos

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 687
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
11.1.2016 21:32:46   
choopa choops
amdn probaj Imunoglukan ako nisi do sada. Jeste skuplji, ali je odličan!
Ja im sad ne dajem jer su na odmoru, pa pravimo pauzu, ali čim krene škola/vrtić idemo ispočetka.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu amdn)
Direktna veza do poruke: 688
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
11.1.2016 21:45:17   
mila83
Ja mojima dajem Imunocink tabletice od Ivancic i sinovi preko zime,zadovoljna sam..ili su oni stariji pa imaju bolji imunitet ili im to zaista pomaze,ne znam..
Teodori sam davala Imuno sirup od Pharmalife..sad joj svako jutro dajem domaci pripravak od meda,limuna i djumbira,sto vidim da je i Ana RR napisala gore.Htela bih da joj dajem neki sirup sa vitaminima i bolji apetit,sta mi predlazete ?

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 689
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
11.1.2016 22:04:31   
cockic
mi uzeli pikovit 3+,da malo promenimo centrum su pili dva meseca.i da opet uvedemo med i propolis.samo sto mi rekose za propolis da je bolje da se uzima na kockici secera ili keksu da stogne do zeluca.kao kad se stavi na med vise ostane na desnima i ustima ima logike to mi reko pcelar.a ja bas mislila da je sa medom bolje.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 690
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
11.9.2016 19:57:16   
Ana RR
Žene, da li je neko koristio Ekolostrum?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 691
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
13.10.2016 22:32:35   
choopa choops
Da li je neko koristio Bimunal sirup i kakva su vam iskustva?

Ja sam im do sada davala Imunoglukan, koji je O D L I Č A N, ali košta blizu 20eura!!! A za ovaj mi reče neka prijateljica, da je sličan po sastavu jer sadrži beta glukan, a cijena mu je oko 8 eura? Pa sam uzela da im probam a ne znam da li je dobar?

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 692
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
14.10.2016 8:21:01   
Sanjalicaaa
Gledam sad za imunoglukan, ne preporučuje se za decu od 1-3 god. A moji baš toliko imaju. Ja sam za starijeg uzimala ampule Royal Jelly Kids i isto su odlične. Ali isto koštaju blizu 20e a ima ih samo 10 u pakovanju.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 693
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
14.10.2016 14:11:57   
choopa choops
Ma ja sam maloj dala Gumediće jer je pocela da kaslje i da joj curi nos. Kao ne smije zbog davljenja i toga, ali pošto ona već mota sve vrste bombona, onda mislim da ni to nije problem. A što se sastava tiče, pa valjda je OK, u februaru ce dvije godine?!

A njima sam dala danas prvi put Bimunal pa cemo da vidimo. Malo im curi nos, ali nista strasno.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 694
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
14.10.2016 14:31:43   
Sanjalicaaa
Koliko sam ja videla imunoglukan ima i sirup. Nego ne znam zbog sastava.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 695
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
14.10.2016 15:14:12   
choopa choops
Da, da ja sam im sirup i davala. Ali mnogo je bre user posted image a potrošimo ga za otprilike 15 dana za njih dvoje. Mislim, realno nije
mnogo ako će m sacuvat zdravlje, ali ću ipak da probam za ovim Bimunalom da vidim kakav je.

Edit: A ne znam piše li na Imunoglukanu od koliko godina se smije davat, ali pise da se daje od 15kg?! Tako da vjerovatno mogu i mlađi. Da sam u Bgu otišla bih u onu jeftinu apoteku, da je ne reklamiramo sad user posted image i kupila.

< Poruku je uredio choopa choops -- 14.10.2016 15:18:22 >


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 696
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
15.10.2016 10:04:08   
Sanjalicaaa
U uputstvu piše 1-3god pre davanja savetovati se sa pedijatrom.
Koja ti je to jeftina apoteka?
Ja planiram za sebe da uzmem. Savetovaću se u apoteci za starijeg da li sme.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 697
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
15.10.2016 12:26:24   
bebilule
Sanjalice, ja se posavjetovala sa dr i dala mi je zeleno svjetlo za Imunogluken. M ovih dana puni godinu.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 698
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
15.10.2016 12:49:29   
Sanjalicaaa
Super Bebi. Znači moći ću obojici da dajem.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 699
   RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta
15.10.2016 15:16:41   
bebilule
Pa ti pitaj i svog pedijatra, za svaki slucaj. Ja cu krenuti sa sirupom.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here