|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
8.9.2013 12:36:36   
cockic
e hvala,zanimalo me ime.jer ga poznajemo i mi.jako je dobar lekar.sve pohvale i od nas za dr.Veljkovicauser posted image


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 976
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
28.9.2013 13:59:25   
Miloske
Evo,postadoh clan da bih podelila i nase iskustvo,tacnije ono sto trenutno pokusavamo.Moja cerkica je starija od vasih bebirona,ima 8 godina,i ova preventiva nije verujem ostvariva kod malih bebica,ali da podelim.Ekcem kod nje je dolazio i prolazio od rodjenja,i ne mislim pritom da je povezan sa godisnjim dobom,da zimi je uvek gore ako ga te zime uopste ima,jer imali smo pauzu i od godinu dana.Imala ga je i leti i na moru...Elem,pogorsao se zadnje dve godine,tacnije ima ga uzastopno vec dve god,i prati ga svrab sto ranije nije,pa uz cesanje i ranice i naravno infekcijice.Naravno,predpostavljate da smo shodno godinama staza svasta i isprobaval,bili u Dzordza Vasingtona nekoliko puta(mada nas nisu ,mislim,ni ozbiljno bas shvatali jer nismo bili tezak slucaj),kod dr.Lalosevica,...Posto sad imamo novog skolskog lekara dobili smo i ovaj nov savet:svaki dan 1 probiotik i Zn 5mg kao pomagalo telu u borbi+da vise elocom ne mazem kad se ekcem vec "rascveta"(jer i ja sam to ostavljala za slucaj krajnje nuzde ako nista drugo ne pomogne),vec da cim vidim da se negde pojavljuje sasecem elocomom u korenu.Evo dva meseca tako radimo,pocelo hladno vreme koje isusuje kozu(pa i moja je sad ko smirgla)ali mi se dobro drzimo,ako se neki i promoli mi ga sasecemo,a onaj najdublji na ruci(i to je rezultat ,po dr.,mog prolongiranja upotrebe elocoma,otisao je kaze ona bas duboko i koji je tu vec skoro dve god.,na drugi mestima dolaze-odlaze ali ovde na saci nikad ne prodje skroz i jedini je ostao od letos kada ih je bilo po celom telu!!)se ne pogorsava cak nam se cini da polako se poboljsava.
E,sad,nadam se da sam bila jasna,jer prvi mi je put da ucestvujem na forumu,a i bebac(mangup od 20 mes.) se probudio pa je tesko zadrzati misao u glavi.
Pozdrav svima

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 977
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
16.10.2013 23:05:20   
marijanica79
Prvi put se oglasavam na forumu vezanom za decu. Stvarno zelim da podelim sam majkama radost a i da dam savet jer sam vec ludela od problema koje je moja beba imala sa kozom.
POSLUSAJTE ME !!!!
Od treceg pa do sedmog meseca moja beba se konstantno cesala, u pocetku su to bili pecati na karakteristicni mestima za ekcem, kad je presvlacim sva se izgrebe nokticima po stomacicu, butinicama, ispod kolena uzas!!!
Kako da kazes malom detetu da se ne cese, a po vraticu je napravila prave rane, tu joj je stalno bilo dostupno.
Svasta su mi govorili da probam, mazala Linolu, Pantenol, acidi borici,..... pila je specijalno HA mleko jer su mi rekli da verovatno reaguje na protein iz kravljeg mleka.
Svaki deo tela sam joj mazala necim drugim.
Nocu nije bilo spavanja jer sam joj drzala rukice da se ne cese, a ona je jadnica plakala i nervirala se jer ju je jako svrbelo.
Sva je bila crvena kad je skinem, plakala sam svaki put kad je presvlacim.

Odavno znam za dr Visnjica (cuvenog autora kreme Vipslogal i Vipjuderm) znam ljude kojima je pomogao da izlece psorijazu ( znate sigurno koji je to uzas), medjutim, nije mi palo na pamet da bebu vodim kod njega, bila sam sumnjicava prema privatnicima kada su bebe u pitanju, ono kao, sigurno nemaju mnogo iskustva sa njima, najbolje u DZ. Vasingtona. Malo sutra!!!

Na kraju sam je odvela, covek je pogledao i kaze: "Ovo uopste nije ekcem kao sto svi kazu, ovo je oblik psorijaze"

Znaci: mozda i nekima od vas dete nema uopste ekcem.

Rekao mi je bukvalno, za dve nedelje ti garantujem izlecenje!!!! MOLIM!!
Dao mi je Vipjuderm kremu (mazanje dva puta, to je kao neki melem, moze i da se jede, znaci, bezbedno), rekao da kupim u apoteci Pikovit vitaminski sirup, omega 3 masne kiseline za bebe (jer je u pitanju pad imuniteta), tri vrste caja (kamilica, nana i majcina dusica), golice (seme bundeve SVEZE samleveno). VEC POSLE 4 DANA JE PRESTALA DA SE CESE I KOZA JE BELA!!!!!!

Prvi put od kada se rodila je nezna na dodir, i spavamo normalno.
Bas me briga ako ovo neko dozivljava kao reklamu, deca su nam u pitanju i moramo se pomoci.
Zivot mi se promenio bre!

Na kontroli je rekao da terapija traje 20 dana pa 10 dana pauze sa vitaminskim isrupom, pa ponovo sve i tako tri meseca da bi izlecenje bilo trajno, znaci da se ne vraca.
Bitno: Paradajz nikako da jede i pazljivo sa mahunarkama.

Ukucajte na netu dr Visnjic i sve cete videti. Neka nam pozivi!!!

(odgovor članu Miloske)
Direktna veza do poruke: 978
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
17.10.2013 9:48:34   
Miloske
Suuuper,Marijanice!!!!user posted image
Bas mi je drago da ste se resili muka

(odgovor članu marijanica79)
Direktna veza do poruke: 979
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
8.12.2013 23:24:45   
jelenazvezda
pozz svima.IMAM VELIKI PROBLEM imam bebu od 2 meseca sa mesec dana joj se pojavio osip po obrazima i vratu,nema sta nisam mazala,od antibiotika,pantenola,linole,seba meda,borogala... i nije se nista povlacilo mesec dana,na kraju sam krenula sa elokom mascu,znam da je kortikosteroid al dermatolog nije imao resenje,evo mazem vec 3 dana i ekcem se povlaci,al se ja uzasno plasim da ce se vratiti cim prestanem... nponekad se cesala,ali ne tako cesto,al je znala sva da bukne i ima sitne bubuljice i crvenilo ...molim mame sa iskustvom da me upute negde jer mi je muka od kojekakvih dermatologa koji ocigledno ne znaju pravu terapiju

_____________________________

kakve su ti misli,takav ti je zivot <3

(odgovor članu Miloske)
Direktna veza do poruke: 980
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 9:34:07   
Peace*
Odakle si?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 981
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 10:20:48   
Tiziana
jelena,nama se isto desilo bilo kad je sin imao mesec dana, s'tim sto se njemu ekcem na bradi i inficirao pa smo morali da pijemo antibiotike,mazemo antibiotsku mast i jos nesto sto se koristi da isusi rane.onda smo otisli kod dermatologa alergologa i isto tako isprobali razne mazalice.naravno nista nije pomoglo osim elocoma,ali smesa koju sad redovno pravim u apoteci i drzim u frizideru,elocom:pantenol krem 1:5. Kad izbije,mazem 5 dana i onda pauza. Nas pedijatar je bas protiv kortikosteroida i antihistaminika,ali se dobro secam da mi je tad rekla da je daleko veca steta da se to inficira,jer su oni jako mali,cackaju noktima,drljaju o pelenu i sl,nego sto ce taj kortikosteroid da napravi stetu.
To ti je moje iskustvo. Mi smo posle sa 6m dobili neki sirup da pijemo 6m kako ne bi razvio polensku kijavicu ili bronhijalnu astmu,jer ta dva idu u kombinaciji sa ekcemom,a ja i moj tata i moj brat imamo svako po nesto od toga i on je ocigledno to nasledio. i da kucam u drvo,prestali smo sa svim tim kad je imao godinu dana,sad ima 4 godine i 3m,ponekad mu se pojavi ekcem,zimi,kad mu malo padne imunitet,ali u mnooogo blazem obliku. ja vodim racuna da mu koza nikad nije suva,ne brisem ga posle kupanja vec samo utapkam/posusim peskirom,stalno ga mazem tim nekim neutralnim kremama i za sad smo ok.

I da,pitaj dr da li smes da joj dajes kapi ulja nocurka tako rano.nama je ta dr dermatolog/alergolog dala to,ne mozes da shvatis kakva bude koza od toga!!

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 982
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 11:21:17   
Peace*
user posted image Odlično napisano. Sve se slažem. Jedino su nama dali da se Elokom razblaži sa galsanom 1:2.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 983
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 11:21:43   
New Mom
Ja vec zaboravila na ove probleme, kad od prosle nedelje Kolja opet u ranama.user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 984
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 11:33:43   
madre
da, NM, zimi se obavezno vracauser posted image
nego, moram da vam kazem da sam ja skontala da to ima veze sa nedostatkom vitamina D, da se zato zimi obavezno javlja, pa sam bogiju uvela vigantol 1 kap svako drugo jutro, na svoju ruku.
i za sada ga nema! nadam se da ce tako i da ostane...

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 985
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 11:52:02   
milicicak
Evo i ja da se zapljunem na ovoj temi user posted image

T ima bas lep ekcem na licu, smiri se od sudokrema pa mi se ne eksperimentise sa kortiko, no u svakom slucaju spremamo se za dermatologa...
smeta joj i hladnoca ali i tople zagusljive prostorije, upale joj se obrazi pa posle bukne i ekcem...
oko vrata i laktova su joj se pojavile one sitne bubuljice (kao guscija koza) pa se malo cesce mazemo Sebamed mlekom...

zapamticu ovo za elocom/pantenol kombinaciju...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 986
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 11:58:54   
Peace*
A jel mažete decu nekom od emolijentnih krema?

Marku se pojavilo na listovima, i imao je dve piknice na licu, bukvalno prečnika 2-3mm. Listove sam namazala 2 dana elokom, i od onda lepo svako veče Mustelom, i dobri smo.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 987
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 12:08:46   
mati

IZVORNA PORUKA: madre

da, NM, zimi se obavezno vracauser posted image
nego, moram da vam kazem da sam ja skontala da to ima veze sa nedostatkom vitamina D, da se zato zimi obavezno javlja, pa sam bogiju uvela vigantol 1 kap svako drugo jutro, na svoju ruku.
i za sada ga nema! nadam se da ce tako i da ostane...

Nama je dr i rekao da posle prve god, dve naredne zime dajemo vigantol ili ad kapi. Objasnio nam je sve, ali sam ja zab. to je bilo kad se Mata rodio.
Jelenaz. ja bi rekla da su to 'milije', sto vi imate po licu. I Mitar to ima sada, ali su nama rekli da ne mazemo nicim, mozda samo puder da isusi ali kortiko nikako. Ovako i nije strasno, ali kad se zaplace i napinje bas se izraze i ruzne su, a kakvo su im samo ime dali...


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 988
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 12:17:38   
madre
eto vidisuser posted image meni niko nista nije rekao, a vrlo je logicno!

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 989
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
9.12.2013 13:20:34   
Tiziana
Ja mazem oboje trenutno Mixa mlekom za decu i super je. Pre sam koristila Stelatopiu ili onu neku La Roche Possey,ali se ne secam kako se zove tacno bas to mleko. Kupim nekad i nevenovu kremu sa pantenolom.
Meni je u trudnoci izbio strasan ekcem (inace ga imam jos od puberteta,dolazi i odlazi) izgledala sam uzasno,i ginekolog mi je rekao samo pantenol,nista drugo ne sme.i stvarno pantenol fino umiri taj ekcem,ali se on ne povuce.kod mene moraju na zalost jace kreme da bi se to skroz povuklo. Nekad me toliko ludacki svrbi da moram da popijem nesto,ne mogu da izdrzim. U osnovnoj skoli sam se nocu cesala i pravila rane, i zato sinu i mazem Elocom iako znam dobro st asu kortikosteroidi,ali znam koja je to patnja i znam da ako ima taj jaci oblik,kao ja,to nema sanse da prodje od alternativnih metoda, nema sta nisam probala.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 990
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
10.12.2013 15:28:29   
jelenazvezda
mazala sam elokom 3 dana i sve se povuklo,e sad se samo nadam da se nece vratiti bar ne cesto,a sta su to milije :(

_____________________________

kakve su ti misli,takav ti je zivot <3

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 991
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
11.12.2013 8:38:50   
Peace*
Da se ne bi vratilo neophodno je da mažeš redovno bebi delove koji su zahvaćeni (su bili zahvaćeni) ekcemom. Ekcem je suva koža, i ukoliko ne mažeš, previše se osuši i tada dobiješ to crveno, ispucalo, i svrbi.
Milije su normalna pojava kod beba sa oko 4-6 nedelja (ako se ne varam), kada se bebama ospe lice. Sa tim se ne radi ništa, samo prolazi. To je prosto čišćenje.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 992
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
11.12.2013 9:34:35   
cockic
meni je lena imala u predelu pelena tj.na ledjima u junu kontaktni detmatitis.vise joj je nije vracao.nadam se da i nece.jer niko kod nas ekcem i nema.ali bas niko.ja sam se bila iznenadila,i kako ga je dobila sa 16m.da bi mi dermatolog rekao da se dobija do 2 godine.
e onda posle dermatologa je dobila boginje,dali ih je zakacila tamo ili napolju nemam pojma.kako dobi boginje njoj je taj dermatitis prosao.i nije se vracao user posted image
koristili smo samo kupke bez sapunu la roche i mustelu stelatriju kremu,u manjoj tubi vise je nemam.a stvarno je super kremica.a sad koristimo kupku mixa,ili beby love.kreme mazemo po potrebi.nema suvu kozu.sin ima suvu kozu lica,ali ne i ekcem.njemu bude samo rapava koza na licu i namazem mu ili pantenol ili saljica na lice.biljno je ne moze da steti.i koza mu bude super od njega za jedno mazanje.kad mu ne namazem bude mu toliko rapava,da pod rukom lici kao da ima bradu.ali crvenilo nema.saljic smo uzeli posle boginja da neostanu oziljci i fleke.ali on ima dve rupice na licu,sto neverujem da ce se izgubiti od melema.ali nije los za kozu,bas prija.i ja nekad lice namazem sa njim odlican je.i prija mi licu za ovo vreme.jer i ja imam suvu kozu.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 993
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
11.12.2013 9:38:14   
cockic
a ja sam negde procitala da treba unositi cink.kakve veze ima sa ekcemom nemam pojma.ali probajte ja sam im davala,za imunitet.a ne zbog ekcema.ali kazu da je dobar za kozu.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 994
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
11.12.2013 14:51:31   
jelenazvezda
u kom obliku si davala

_____________________________

kakve su ti misli,takav ti je zivot <3

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 995
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
11.12.2013 15:13:24   
cockic
natural wealth tabletice cinka.ili se smrve pa u neku tecnost koju dete hoce da pije.ja sam im davala,tu jednu kutiju su popili mozda nekih 85 tabletica.njih dvoje.znaci da kazem malo preko mesec dana nam je trajala kutija.i nisam im opet davala.planiram sad opet.samo da kupim.u kutiji ih ima 100 tabl.nama krace traje jer dajem dve dnevno,jednu sinu jednu ceri.

maloj bebi ne bi davala,tek tamo sa nekih godinu dana.e sada mama koja doji verujem da sem da ga pije.to se vec raspitaj.jer mislim da cinka ima i u mama vit tabletama.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 996
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
11.12.2013 16:27:33   
jelenazvezda
moram se bas raspitati pa da uzima preko mog mleka

_____________________________

kakve su ti misli,takav ti je zivot <3

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 997
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
31.1.2014 9:01:46   
vonavoj
evo i mene u ovoj temi..moram da je iscitam..cera ima ekcem na guzi,prvi put joj se sad pojavio,ima 2 godine..dobili elocom 5 dana..i da joj mazem telo mustelom..user posted image ...shvatila sam da mora da bude hidrirana koza..ali sa cim kupate decu,moram to da iscitam!

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 998
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
31.1.2014 9:14:24   
Peace*
Namaži Elokom, time ćeš izlečiti ekcem, i posle redovno maži Mustelu 2x na dan. Videćeš, biće ok.
Ja Marka kupam Mustelinim gelom za tuširanje KLIK, isto je Stelatopia, a po nekada stavim uljanu kupku u kadu KLIK, to je najbolja varijanta, samo je mnogo skupa.
Marku se ekcem na guzi (na guzovima, od spolja) pojavljuje ukoliko pri pranju veša koristim oplemenjivač rublja. Valjda kako se gaćice naboraju zbog gume, oplemenjivač se tu najviše skupi, i tačno izbije ekcem. Čim izbacim oplemenjivač, ekcem se povuče.



_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 999
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
31.1.2014 9:53:14   
Zemunka85
Zene, pitanjce - mi smo imali neku promenu na kozi. Desna cevanica. Bilo je boje koze, maaaaaalo crvenije, kao rapava koza, kao neki lisaj. Trajao je sigurno 2-3 nedelje. Kaze DR ekcem. I da je ona sklona tome, da ce se javljati kao najava nekog virusa tj pada imuniteta. Istina, to je prethodilo gnojnoj angini, ubrzo nakon toga je i proslo. Nije nas puno ni mucilo, niti ej bilo gadni, ni svrbelo. Cak sam samo ja i primecivala, iako nije bilo bas tako malo.
Mene sada zanima - da li smo mi to sa ekcemom zavrsili, ili mogu da mu se nadam opet? Da li na istom mesti, ili ...?
Uzeli smo i mustelinu kremu (obicnu, za nvorodjencad) i kupku .. ali ona je meni danima vec u nekim siiitnim bubuljicama, koje prodju/pojave se od presvlacenja do presvlacenja .. nikako da provalim sta je. Nije strasno. Da li je moguce da joj smeta Mustela? I moze li za ovakve slucajeve obicna mustela, ili treba ta stelatopia?

Izvinite ako su pitanja glupa, slabo se razumem u ovu temu. Hvaaalaaa

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here