|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
28.5.2013 21:01:12   
Odri Hepbern
Ogi ima ekcem oko usta vec 2-3meseca. U pocetku je bio samo iznad usne i mazali smo pantenolom. Vremenom se povecao i sada ga ima i ispod brade i malo na obrazima. Po preporuci dokt mazemo mustelu ali nesto ne vidim napredak. Mada je najgori taj deo ispod brade, ali verovatno jer ovih dana bas balavi jer mu krece zubic. Znam da ta podrucja treba drzati suvim ali to je ovih dana prakticno nemoguce, bas buno bali. Mislila sam da odem po uput za alergologa. Sta mislite? Ja mislim da je ovo nasledio od muzevljervih posto je dever imao kao klinac na obrazima.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 926
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 1:51:44   
pocahontas
u poslednjih deset_ak dana, od kako se pojavio, uveli smo gluten i jogurt, ukinucu ih na par dana i pratiti situaciju. medjutim, mislim da je pre zbog sapuna, kad se rodila smo koristili chicco sapun i onda presli na babylove i sad opet kupismo chicco, kao malo da promenimo i mislim da se tacno negde u to vreme pojavio i ekcem..danas smo kupili opet babylove pa cemo videti. inace, ima ga na potkolenicama, malo na stomaku i malo na obrazu, onako sama ivica lica..malo sam citala temu i bas sam se zabrinula jer vidim da se ekcem povezuje sa nekim alergijama koje se kasnije javljajuuser posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 29.5.2013 1:52:37 >

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 927
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 9:32:33   
lesica
Pocahontas, a možda je ekcem i reakcija na izbijanje zuba. Meni je L imala neke sitne ekceme kada su joj prvi zubi izbijali. Imala je iza kolena, i na potkolenici. Bio je samo malo drugačije boje u odnosu na kožu i suvlji. I povukao se nakon izbijanja tih jedinica. Tretirala sam samo pantenolom po savetu lekarke.

U svakom slučaju, konsultuj se sa pedijatrom.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 928
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 10:08:50   
Tiziana
Ja bih rekla da ce pre biti da je od sapuna.Moje sin ima,nasledio od mene, i javio mu se sa mesec dana i INFICIRAO,jer mu je izasao na bradi,pa je drljao o tetra pelenu i rascesao pa se to inficiralo..Sve u svemu tad smo to sredili,kasnije je bio 6m na terapiji d ane bi razvio jos neku alergiju u toj prvoj godini i od tad,evo do sad drzimo to pod kontrolom. Svakako nemojte da je kupate svaki dan celu sapunom.Voda treba da je mlaka i ne brisite je peskirom nego je samo onako posusite, utapkajte.. I dok ne odete kod dr mazite pantenolom ili kupite emolijentu kremu u apoteci,ona je osnova svih krema,kupuje se na gramazu i nju uvek preporucuju kao i pantenol jer nema nikakva stetna dejstva..

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 929
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 11:30:51   
Odri Hepbern
Tiziana a gde ste isli kod dermatologa? Nama je dokt rekla da odemo u Dz.Vasingtona .Mozes li da nam nekog dokt preporucis? Rekla mi je da mu za sad ne dajem nista mlecno ( mada nisam ni uvela kravicu vec samo jogurt, pavlaku i kis mleko), jer moze dodatno da iziritira ekcem. On ionako sisa pa mi to nece biti problem. A bas sam se zabrinula jer su oba devera imali i astmu kao klinci, pa se sve bojim da nije i to nasledio.
Inace, mazala sam i pantenol, a sada mustelu stelatopiu i nista ne pomaze.

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 29.5.2013 11:31:49 >

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 930
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 12:05:25   
Tiziana
Odri, vrlo moguce da je nasledio od njih.Ja imam ekcem,a ove godine su mi i 3x oticale oci do neprepoznavanja,moj tata je imao polensku alergiju,a rodjeni brat bronhijalnu astmu tako da moja deca nisu mogla bas nista da ne naslede.
Mi smo isli u kliniku koja se zove Centar plus. Slucajno. Videla sam da pise pedijatar,alergolog,blizu mi je posla,zelela sam sto pre da ga odvedem kod nekoga i tako zavrsismo tu. Onako,kad udjes nesto ti ordinacija itd ne uliva poverenje,ali zato je doktorka izuzetno detljna,sve ti objasni do najsitnijih detalja i zaista po njenim savetima mi smo smanjili ekcem i pojavu ostale dve alergije na minimum.
Ja sam mazala Stelatopiu i prijala mu je,ali mi je sad postala preskupa pa mu mazem neven kremu sa panteonolom i prija mu.Ako mu izbije,po preporuci ove dr uvek u frizideru imam mesavinu elocom krema(to je kortikosteroid) i pantenola 1:5 i to mazem dva do tri dana,ako se bas pojavi,svrbi itd,jer nam je objansila da je mnogo manja steta da namazemo nekad to,nego da se cese i inficira...to nam je isto rekla i nasa dr pedijatar.

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 931
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 12:36:56   
Moiraina
MM ima ekcem i mlađi sin je nasledio od njega. Pojavilo mu se sa mesec dana, pečat suve kože na levom obrazu. Pri svakoj prehladi njemu bi ekcem buknuo, onda bi on to raščešao i napravila bi mu se grozna krasta koju bi on opet raščešao, pa onda bi se pojavilo još malo po nogama i tako... Čim ozdravi, njemu se to smiri i ostane samo taj pečat suve kože. Tako je bilo cele zime, e onda je počelo toplije vreme, prestalo je grejanje u stanovima i sad na tom mestu nema ništa! Isto, sve isto kao kod mm-a. E sad, mm-u se to još više pogorša kad jede citruse (iako nije alergičan), tako da pretpostavljam da će i mali isto da reaguje, tako da ću mu odložiti davanje što duže.
Nama je dr rekla da mu mažem Linola Fett kremom, ona sadrži samo masne kiseline i može da se koristi bez ograničenja. I da, da ne dozvolim da taj deo bude suv, jer onda bude još gore, znači mazanje 2-3 puta dnevno. Za sada smo uspeli da izbegnemo kreme na bazi kortikosteroida, videću šta će biti sledeće zime, jer očekujem da mu se to vrati.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 932
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 12:39:22   
Torbica
http://www.vestinet.rs/pogledi/za-dug-i-zdrav-zivot-jos-danas-prestanite-sa-koriscenjem-mlecnih-proizvoda

E sad, necega u ovome sigurno ima. Moja deca su isto sklona ekcemu, ne piju kravlje mleko ali jedu pavlaku, sireve, piju jogurt.
Ono sto je nama resavalo stvar bilo je po par strceva (da tako kazem) Linole Fet u kupku, tako sam sa prvo dvoje. Ovaj najmanji mi je imao na licu pre par meseci, po obodu, od usiju pa celim obodom, i po savetu dr koja je pedijatar/homeopata (da, homeopatija je zakon kod alergije) mazala sam samo maslinovim uljem i proslo je skroz, pritom je dobio svoj homeopatski lekic i nikad se vise nije vratilo. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 933
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 12:52:54   
Tiziana
Sigurna da ima veze i ko je i u kolikoj meri sklon tome.Nekome izadje puno,jako svrbi itd,nekome ne.Tako isto shodno tome nekome prija jedno,nekome drugo,neko mora nesto jace,neko moze i nesto blago da maze.
Ja imam ekcem i znam koja je to patanj i sta sam sve probala,mazala itd. Sad sam ocigledno dobila i to oticanje ociju i vise u ovom periodu ne mogu bez CLaritina jer mi se to oticanje desi u 1h.Bila sa drugaricam ana kafi,izoblicila se u roku od odmah do neprepoznavanja..
Jadna moja deca sta mogu da naslede...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 934
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 13:04:23   
Torbica
Mm je atopicar, i za ovih 11 godina koliko smo zajedno, od marta do oktobra svake godine se pati sa cvetanjem kojekakvih biljki, da bi sezonu zavrsio sa ambrozijom. Ove godine je i on krenuo sa homeopatskim lecenjem i pomoglo mu je, ima poprilicno blaze simptome, kija povremeno ali spram prethodnih godina, nema ni bronhitisa, otezanog disanja, nista, videcemo dalje. Tri godine sam ga vodila na desenzibilizaciju u kamenicu kod eminentne Profesorke-alergologa broj 1 kod nas, nije mu pomoglo. Homeopatija jeste... Tako da su moja deca povukla tu sklonost ka ekcemima od njega. Mada, ovi stariji su mi imali samo u prvoj godini, i kazem, ne piju kravlje mleko i ne vraca im se. I oni su dobili svoje homeopatske lekice, preventive radi, kad su vec skloni.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 935
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 16:54:47   
dunja RR
Korisnica je zamolila za pomoć:

user posted image

cerkica mi ima ovakav osip po licu znaci po nosu obrazima celu i bradi po tjelu nema a na obrazima joj je najvise cak sada ima i krastice iz kojih voda curi ne svrbi je samo jutros kada je se probudila oteklo joj je deno oko nije ga mogla otvoriti mislim komplet desna strana molim vas pomozite mi isla sam doktoru dali su mi kremu ali ne pomaze joj nista vec sedam dana se patimo i ja i ona zao mi je kada hoce da se nasmije ili da place pukne joj kozica na obrazu i pocne krvariti pomozite mi molim vas

< Poruku je uredio dunja RR -- 29.5.2013 16:55:13 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 936
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 17:06:17   
Torbica
Menjaj lekara! Ili trazi uput za alergologa, za takve stvari bi trebao malo ozbiljniji pristup a ne samo krema. Ne znam, ja bih isla dalje, ne bih sedela kuci sa kremom u svakom slucaju, pogotovo zbog tog otoka. Ako nista drugo, otisla bih do decije bolnice uvece, mora neko da pogleda dete. Noc svakako ne bih cekala. Gore glavu, bice sve ok!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 937
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 20:41:56   
Odri Hepbern
A koliko sam shvatila ovako maloj bebi se ne mogu raditi alergotestovi. Jesam li u pravu? Zvacu sutra da zakazem kod dermatologa pa cu videti sta on kaze.
Da li se u Dz.Vasingtona dugo ceka i kakvo je tamo stanje?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 938
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 21:38:50   
Peace*
Ova slika jako podseca na moju bebu onomad. Jel se hvataju krastice tu gde curi ta vodica? Da li krastice otpadaju pre nego sto koza zaraste? Ako da, verovatno se inficiralo stafilokokom i tu kremica ne pomaze. Ide posebna nega koze, skidanje krastica da bi se izlecilo (nezno naravno, ali to sada ne mogu opisati, potrazicu neke atare postove izjutra). Koliko dugo koristite kremicu? Trazite uput za dermatologa i alergologa. Za to postoji resenje samo vam treba dobar domtor.
Odri, ja sam valjda jedina kojoj su se alergotestovi pokazali validnima. Isto su pokazali Specificni Ige sa 4,5m i PRICK sa oko godinu i po.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 939
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 21:48:05   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern

A koliko sam shvatila ovako maloj bebi se ne mogu raditi alergotestovi. Jesam li u pravu? Zvacu sutra da zakazem kod dermatologa pa cu videti sta on kaze.


Nije validno do druge godine. Ali KKS može da pokaže eventualno porast IgE što bi ukazivalo na alergijsko reagovanje.
Obavezno kod dermatologa! Nisam čitala šta ste dobili od terapije, ali neke kortiko kreme se moraju uključiti da se smiri stanje.
Meni je Kolja atopičar, krenulo je od njegovog trećeg meseca. Pošto je smao sisao, mene su prebacili na eliminacionu dijetu. To je malo smirilo stanje. Doduše, svaka viroza, prehlada, izbijanje zuba, vrućina, znojenje, itd. ponovo isprovocira i bukne baš.
Mm ima polensku kijavicu vrlo izraženu, kod atopičara je genetika povezana često.

Pisala sam nazad negde postove kako se to dešavalo i šta smo dobili.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 940
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
29.5.2013 22:39:10   
Odri Hepbern
New mom ova slika iznad nije nasa, to je okacila druga mama. Nama stanje nije ni priblizno tako strasno, ali ja hocu da odreagujem na vreme. Sada smo u fazi izbijanja zubica pa se verovatno i zbog toga pogorsalo. U pocetku je imao samo iznad usne i to duzi period. Mazala sam pantenolom, seba medom i sad mustela stelatrijom. Sada ima i na bradi i na obrazima. Na bradi je bas crveno, ali verovatno jer ovih dana puno balavi pa je to stalno vlazno.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 941
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
30.5.2013 14:11:07   
Tiziana
Obavezno kod lekara! pokusala sam sinoc u nekoliko navrata da napisem ovo,ali me je komp zezao.
NAma je bilo tako,samo sto nije bilo oteceno,kad je Laza imao mesec dana.Odmah smo osili i dobili antibiosku kremu,antibiotik i eozin, on deluje antibakterijski,antisepticki i isusuje to sto nikako da zaraste.
Nama je tad dr rekla secam se kao juce da je bilo,kod tako male dece za 2h od poptuno zdravog bude potpuno bolesno dete. Sepsa je najgora moguca varijatna.Tirsova vam je nocas dezurna. Kad smo izasli od nje kao da nas je neko mlatnuo mokrom krpom!uzas.
Ali je na kraju sve bilo ok.Samo obavezno kod dr.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 942
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
30.5.2013 21:19:20   
pocahontas
evo samo da javim da se situacija znatno popravila od kako smo uzeli babylove sapun...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 943
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
1.6.2013 17:05:04   
Odri Hepbern
Mi smo u cetvrtak bili kod dermatologa. Dala nam je afloderm da mazemo 2xdnevno 4 dana. Nadam se da ce pomoci.
Jeste li koristile linola kupku? Hocu da mu uzmem nesto sto nema sapuna.

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 1.6.2013 17:07:16 >

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 944
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
1.6.2013 20:10:27   
branki*
ja sam bozi duuugo koristila linola uljani dodatak za vodu,verovatno je to to,skoro do druge godine..i afloderm smo koristili.bozi je pomogao.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 945
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
1.6.2013 20:46:24   
Odri Hepbern
A to ulje si sipala u vodu u kadici i samo ga sa tim kupala? Zar moze sa tim lepo da se opere i kosica?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 946
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
1.6.2013 20:48:36   
branki*
da,to ulje sam sipala u kadicu sa vodom i u tome ga kupala..nakon toga ga nisam ispirala..da,sve,i telo i kosu..boza nesto i nema neku kosu...

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 947
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
1.6.2013 20:51:27   
Odri Hepbern
A mi smo cupavi. user posted image Pogledacu i to ulje.
A koliko puta ste mazali afloderm? Na kojim delovima je Boza imao ekcem?

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 1.6.2013 20:52:30 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 948
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
1.6.2013 21:41:23   
branki*
afloderm je isao 2 puta dnevno,a 2 puta dnevno neka zuta krema,dr wolf proizvodi,stao mi mozak sad,linola gama,cini mi se.bozin ekcem je bio stravican...tad smo isli privatno u nis,boza je imao zive rane iz kojih je curila limfa i krv malo..benkica mu se lepila za kozu,kad krene to da vlazi..haos..imao je svuda,bez pravila..obrazi,ledja,stomak,noge,ruke...

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 949
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
2.6.2013 11:01:19   
Odri Hepbern
Nama je danas treci dana mazanja i definitivno je bolje. Samo se plasim da se sve posle ne vrati. Moram uzeti i neku kupku bez sapuna, npr mustelu ili sebamed. Sta je bolje? On nema po telu nista ali hocu da koristim za svaki slucaj. Jel ok da ga posle kupanja mazem sa chico-vim losionom za bebe ( onaj u roze kutiji )? Samo da mu ne bude suva koza.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here