|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spontani pobačaj
26.12.2012 0:00:53   
Anoniman
Gara budi hrabrauser posted image user posted image
Uvek se najezim i isplacem kada udjem u ovu temu...
Setim se trenutka kada je meni moja doktorka rekla da mi preti pobacaj, i da mozda sledece nedelje moje bebe nece vise biti u stomaku, a kada cujes prve otkucaje malenog srca koje kuca ispod tvog, znas da vise na svetu ne postoji lepsa muzika za tvoje usi... Moje srce spava kraj mene, i svima vama koje ste izgubile svoje bebe zelim da sto pre upoznate ovu neizmernu srecu..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gara)
  Direktna veza do poruke: 851
   RE: Spontani pobačaj
30.12.2012 20:45:45   
New Mom
Cicko, joj, baš mi je žao... user posted image Nisam ovo videla... user posted image

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu new nick)
Direktna veza do poruke: 852
   RE: Spontani pobačaj
18.1.2013 13:19:22   
jance
imam pitanje, nije za mene, za moju sestru je. sad mi se javila, vraca se od drzavnog gin, konstatovano je uginuce ploda. velicina ploda na UZ je 6 nedelja a trebalo bi da bude 8. nedelja. sad ona trazi negde da ide privatno da cuje jos jedno misljenje, a i trazi gde bi privatno u NS mogla da se uradi kiretaza, pa ako imate neki savet za pouzdanu ordinaciju, kao i za savet kako da joj sada pomognem. to joj je prva trudnoca koju je jako zelela. ja licno nemam iskustva sa tim, pa cu malko da iscitam temu unazad i tako to, a ako imate sta pametno jos da dodate, slobodno. da , za lekara i ordinaciju mi pisite na pp ili na temu Preporuci ginekologa. thnx

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 853
   RE: Spontani pobačaj
18.1.2013 13:24:18   
Modessty
janče bilo bi dobro da neko ide sa njom kod lekara. Ako i drugi dr konstatuje uginuće ploda to bi trebalo odmah da se čisti ili možda dr preporuči neku drugu metodu (ima nekih inekcija koje izazivaju pobačaj, ali ti ništa tačnije ne mogu reći). Zato treba da bude pored nje neko hladne glave ko će je naterati da sada misli na svoje zdravlje. Mislim da je bolje da se kiretaža radi - ako do toga dodje u državnoj bolnici jer oni šalju na patologiju plod i posteljicu. Tako će znati zašto je došlo do uginića.
Žao mi je što se to desilo i znam da joj je sada pakleno teško. Trebaće joj velika podrška i uteha

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 854
   RE: Spontani pobačaj
18.1.2013 13:31:24   
lesica
Jance,Modessty ti je sve rekla. Neka ide po drugo mišljenje,a ako je već situacija takva da mora da se odradi kiretaža,i ja sam mišljenja da je bolje u bolnici da se odradi.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 855
   RE: Spontani pobačaj
18.1.2013 13:33:29   
jance
da, to sam joj i ja rekla, da bi bilo najbolje da, ako vec mora tako, da se odradi u bolnici, gde moze sve da se odradi i gde moze da bude zbrinuta i ako nesto podje po zlu. ali no, ona je sa sela, cula je grozne price o Betaniji (uprkos mom uveravanju), pa se jako plasi pa nebi da joj stajem na muku. iskreno, mislim da ce na kraju ipak pristati da uradi u Betaniji, sad je samo uplasena i zbunjena, trazi i drugo misljenje itd.

koliko posle konstatovanja uginuca ploda mora da se radi kiretaza? citam da ako se ne uradi nekom vremenskom roku, moze da se desi sepsa...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 856
   RE: Spontani pobačaj
18.1.2013 13:37:48   
lesica
Jance,koliko ja znam što pre to bolje. I samim tim neka odradi KKS-u i faktore koagulacije,to će joj trebati od analiza. Naravno neka čuje i drugo mišljenje,ali neka ne čeka mnogo.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 857
   RE: Spontani pobačaj
18.1.2013 21:31:26   
Sanchy
Neka ide po jos jedno misljenje,nisam iz NS ali i tamo je kao i u Bg privatnici imaju mnogo bolje uz aparate ,i meni je velicina ploda u 7 nedelji bila kao da sam u petoj tako da ta velicina na pocetku ne znaci nista ...osim toga znam da se srcana radnja kod privatnika cula vec tada a kod drzavnog nije,...tako da neka obavezno proveri ...zao mi je ako ipak bude kao sto joj je rekao drzavni user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 858
   RE: Spontani pobačaj
23.1.2013 10:33:20   
NadaR
IZVORNA PORUKA: crna27

Molim sve one koji znaju i imaju neki savet da mi daju da resim nekako svoju dilemuć

Krajem novembra sam imala ciklus koji mi je trajao samo tri dana ( inace mi traje 5 dana ) posle nje sam imala redovan ciklus u decembru mesecu ali jako slabije nego inace. Posle tog ciklusa sam pocela da osecam nesvestice i mucnine bol u ledjima i grudima odbijanje kafe...... Posumnjala sam da sam u drugom stanju i otisla u apoteku uradila test i on pokazao negativan. Nakon toga sam otisla kod doktora opste prakse i rekla mu da imam tegobe mucnine i ostalo ali da sam radila test i da nisam u drugom stanju. Doktor mi dao da uradim krvnu sliku i urino kulturu i rekao ako nisi trudna oda si mozda anemicna. Odradila sam to (ali to jutro kad sam davala urin bio mi je rozikast papir samo to jutro i nista vise) i javila se opet njemu gde mi on kaze da sam trudna ali da imam upalu bubrega i da mi on nesme dati ni jedan lek vec sa tim rezultatima da idem kod svog ginekologa. Kod ginekologa sam se javila i rekla sta mi reko doktor opste prakse i on je pogledo rezultate tom prilikom mi je reko da sam malo pozurila sa trudnocom jer imam ranicu na grlicu materice i on mi je prepiso vaginalete. Rekao je uredu praticemo trudnocu i dao mi uput da odnesem urin na bakteriolosku analizu i prepisao mi je antibiotik cefalexin. Anti biotik da pijem tek posto urin dam na pregled. Nakon tri dana kad sam trebala odneti urin na pregled (bio je vikend) ja sam prokrvarila prvo samo svetlo rozikaste boje a zatim sam pocela da krvarim sve jace pa cak i jace od svg mesecnog ciklusa. Otisla sam kod ginekologa i rekla mu sta mi se desava on nije teo da me pregleda samo mi je dao uput da idem i uradim BHCG tog dana je vec bilo kasno da idem u labaratoriju pa sam to ostavila za sutra dan. Tokom noci je poceo stomak da me boli i pocela sam da prilikom mokrenja izbacujem sitnije ugruske krvi a ujutru sam izbacivala mnogo vece ugruske (velicine otprilike ko palac). Uradila sam BHCG test i pokazao je da nisam trudna ( rezultat 1,0 jedinice: mIU/ml ref.vrednost: 5,0 metoda: clia )

Ja i dalje imam krvarenje ali trenutno ne izbacujem ugruske i postavljam sebi pitanje sta mi se to desava dal sam imala spontani pobacaj ili sta vec moze biti zato molim sve koji znaju da mi pomognu da resim svoju dilemu i saznam sta mi se desava.



samo jos da napomenem da antibiotik nisam pila ali sam koristila caj DR Josif Pancic caj za decu i trudnice. Caj sam pila tokom vikenda a prokrvarila sam u nedelju uvece nezno roze boje.



Nadam se da sam sve opisala detaljno kako bih imali tacniji uvid u moj problem.


IZVORNA PORUKA: ksena

ako je bhcg u jednom momentu bila pozitivna, a posle negativna, to znaci da jeste bio pobacaj. zasto nisi isla posle krvarenja kod gin ponovo? mora da utvrdi da li treba da se uradi revizija i mozda i da ti da antibiotike, a ako si rh negativna (a tm pozitivan) i rhogam.



IZVORNA PORUKA: mine


IZVORNA PORUKA: crna27

. Doktor mi dao da uradim krvnu sliku i urino kulturu i rekao ako nisi trudna oda si mozda anemicna. Odradila sam to (ali to jutro kad sam davala urin bio mi je rozikast papir samo to jutro i nista vise) i javila se opet njemu gde mi on kaze da sam trudna




Nadam se da sam sve opisala detaljno kako bih imali tacniji uvid u moj problem.


Na osnovu cega ti je on rekao da si trudna ako ti je test bio negativan?




IZVORNA PORUKA: Verolina

Kraj novembra, decmbar, pa januar. Koliko ja vidim tajming ti je za potpuno normalan ciklus. Ovo mi i zvuci kao normalan ciklus, a posto su ti prethodna dva bila slabija, sad je morala materica lepo da se ocisti. Nista novo, nista zacudjujuce, nista strasno. Ovo nije spontani pobacaj. Svako dobro.
A da, i menjaj te retarde od lekara? Na osnovu cega je dr zakljucio da imas upalu bubrega? Ja sam sokirana. Da imas upalu bubrega ne bi mogla da hodas od bolova.



_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu gara)
Direktna veza do poruke: 859
   RE: Spontani pobačaj
29.1.2013 14:01:14   
reve84
Zdravo svima,
Vec nedeljama citam RR ali tek sam sad smogla snage da napisem moju pricu i trazim savet od vas.

Lecili smo se od steriliteta 3 godine...U julu prosle godine mi je dijagnostifikovana IR i dobila sam da pijem Glucofag od 1000mg 2x dnevno. U roku od par nedelje posle pocetka terapije ostala sam u drugom stanju. Da li je slucajnost u pitanju ili ne verovatno nikad necu saznati.
U svakom slucaju nasoj sreci nije bilo kraja.
U trudnoci sam se osecala odlicno, dana mucnine nije bilo..cak mi se cini da sam mogla da poletim.
27. decembra (25 nedelja trudnoce) zbog bolova odlazim u Visegradsku (pritom bolovi nisu jaki ali za svaki slucaj odlazim...) i tu pocinje moj pakao. Doktor Filic na prijemu mi kaze da sam otvorena 5 cm i prolaps vodenjaka. Salje me hitno u porodiliste, ja uporno vicem da je rano... MM u soku, ne zna sta ga je snaslo...par minuta ranije smo se smejali u cekaonici, bolove sam imala i dalje ali nista strasno..ni prici menstrulnim bolovima.
Slede 24 casa u porodilistu, gde slusam zene kako se poradjaju, slusam plac beba i dusa me boli..
Nakon toga me spustaju na odeljenje humane reprodukcije misleci da ce mi zaustaviti porodjaj. Tokolizu primam non stop, bolova nema...
28.decembra mi puca vodenjak ali nepotpuno, bukvalno curka. Vracaju me u porodiliste, ukljucuju indukciju. prokidaju vodenjak potpuno i poradjaju.
Beba je imala 800g. Odmah ga prebacuju u inkubator i sutradan na Institut za neonatologiju gde je izdrzao naredna 24 sata. Zbog nezrelosti pluca nije izdrzao.
Poradjao me je i radio reviziju dr Andrijasevic koji je stvarno bio divan, pun razumevanja i jedini koji je hteo da mi objasni sta mi se desava.
Ja sam sada fizicki dobro ali psihicki katastrofa. Jedino sto me odrzava u koliko toliko normalnom stanju jeste misao o novoj trudnoci.
Vidim da nas ima dosta nazalost sa slicnim ili jos tezima pricama i hvala vam sto ste tu jer ste vi jedine koje mogu da razumeju. NE mogu ni sa kim da pricam, niko ne razume ...
Htela sam da vas pitam za savet za lekara kod koga bih uradila sve pripremne analize a nakon toga ako Bog da i vodila trudnocu? Inace trudnocu sam vodila u DZ Obrenovac u koji vise ni ne zelim da udjem jer je moguce da sam njihovom greskom i izgubila bebu. Receno mi je u bolnici da postoji mogucnost da mi je grlic slab, beba je bila nisko pa da je popustio pod tezinom. Meni nije receno da mirujem, pri tom mi je ginek. pregled radjen jednom na pocetku trudnoce i to je sve...Doktor u bolnici mi je rekao da je moja trudnoca bila visokorizicna samim tim sto smo toliko dugo pokusaval, kao i zbog insulinske rezistencije (pritom mi je uput da radim OGTT u DZ tek par dana pred sam porodjaj) i da je mirovanje bilo obavezno.

Hvala vam svima!!!!

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 860
   RE: Spontani pobačaj
29.1.2013 14:32:13   
branaV
Reve84 bas mi je zao user posted image user posted image user posted image , za lekare ce ti neko reci ko je iz okoline tvog grada, stvarno strasno kakvih sve lekara imauser posted image , puno te user posted image user posted image

< Poruku je uredio branaV -- 29.1.2013 14:36:13 >

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 861
   RE: Spontani pobačaj
29.1.2013 14:43:03   
ivanarepova
Reve veoma mi je zao nemogu da vjerujem da se tek tako to moze desiti budi hrabra ja sam imala dva spontana u ranoj trudnoci i. bilo mi je tesko a tek sad kako je tebi dusa boli sigurno ... sad sam u 37 nedelji trudnoce .. cekamo naseg andjela i zelim ti sto brzi oporavak i novu urednu trudnocu

(odgovor članu branaV)
Direktna veza do poruke: 862
   RE: Spontani pobačaj
29.1.2013 17:49:55   
reve84
Hvala devojke puno!
ivanarepova Drago mi je da si ti OK i da ces uskoro imati svog misa malog! Postoji valjda neka kosmicka pravda pa cu izgurati i ovo i uspeti da ispunim nasu najvecu zelju! Samo da izdrzim...ne znam kako al znam da moram..
@branaV Hvala puno draga! Valjda ce mi se neko javnuti samo da mi preporuci nekog strucnog....U sustini sa malo vise paznje lekara ja sam mogla za koji mesec imati mog sina...zato mi je sada najbitnije da pronadjem nekoga ko ce mi se posvetiti...


(odgovor članu ivanarepova)
Direktna veza do poruke: 863
   RE: Spontani pobačaj
29.1.2013 18:17:37   
majared
Vidi da li mozes da dodjes do nekog doktora na odeljenju visokorizicne trudnoce. Ja sam pacijent dr Filimonovica u Narodnom frontu i po njegovoj preporuci uradila niz testova koji su na svu srecu dobri i posle pauze od 6 meseci ponovo sam trudna
(inace sam bebu izgubila u 23. nedelji)

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 864
   RE: Spontani pobačaj
29.1.2013 18:27:46   
reve84
majared


Vidim da je Ljubic nacelnik odeljenja za VRT u Visegradskoj...radi i on privatno tako da ga valjda mogu naci.
Kako si ti uspela da prevazidjes sve to? Koje si analize radlila?

Hvala!

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 865
   RE: Spontani pobačaj
29.1.2013 18:58:29   
majared
Napisacu ti sta sam od analiza radila veceras ili sutra, nisu mi pri ruci rezultati.
Kako sam prezivela, jedva ali je i mene drzalo to sto sam planirala ponovo da zatrudnim.

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 866
   RE: Spontani pobačaj
29.1.2013 19:11:52   
reve84
Hvala puno...cekam ja svakako ...
Razumem skroz...Mene dodatno plasi to sto smo pre ove trudnoce 3 godine pokusavali...ako se tako nastavi i dalje ja ne znam odakle da crpem snagu.

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 867
   RE: Spontani pobačaj
30.1.2013 12:29:20   
ivanarepova

IZVORNA PORUKA: reve84

Hvala devojke puno!
ivanarepova Drago mi je da si ti OK i da ces uskoro imati svog misa malog! Postoji valjda neka kosmicka pravda pa cu izgurati i ovo i uspeti da ispunim nasu najvecu zelju! Samo da izdrzim...ne znam kako al znam da moram..
@branaV Hvala puno draga! Valjda ce mi se neko javnuti samo da mi preporuci nekog strucnog....U sustini sa malo vise paznje lekara ja sam mogla za koji mesec imati mog sina...zato mi je sada najbitnije da pronadjem nekoga ko ce mi se posvetiti...



postoji pravda da samo treba strpljenja ... gledaj na to jer se tako moralo desit surovo je kako ponekad se zivot poigra s nama.... eh ... zelim ti svu srecu na ovom svjetu

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 868
   RE: Spontani pobačaj
31.1.2013 15:28:48   
tvigy
Pozdravljene!
Da vam se pridruzim i podelim sa vama svoje(ne lepo)iskustvo...
Juce mi je dijagosticiran missed.Trudnoca je juce bila 9/6 a plod je odgovarao za 8/4.Srce prestalo da kuca..
Danas sam isla u bolnicu i resili su da ne bude klasicna kiretaza nego da spontani izazovu sa tabletom.Kod njih sam popila jednu i u subotu ujutro idem ponovo i tad ce da mi stave jos 4 tablete i u roku 4 sata dodje do potpunog izbacivanja ploda.Nakon toga nedelju dana jaceg i nedelju dana slabijeg krvarenja ikontrola za tri nedelje.Pauza od tri meseca i mogu pokusati ponovo.Inace mi je ovo peta trudnoca-1 porod,2 misseda i 2 vanmatericne.Ovaj missed je iz 4-og pokusaja vantelesne.
Ziv covek svasta izdrzi....

(odgovor članu ivanarepova)
Direktna veza do poruke: 869
   RE: Spontani pobačaj
31.1.2013 15:33:27   
anajid
Tvigi jako mi je zao,uvek mi je strasno kad nesto tako cujem,a postalo je na zalost kao dobar danuser posted image

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 870
   RE: Spontani pobačaj
11.2.2013 23:44:10   
eleusa
Ne spadam u temu spontani pobacaj ali nisam nasla nista slicno mom iskustvu(nisam ni citala sve postove,mnogo je tesko). Prije 10 mjeseci prekinuta mi je trudnoca u 22. nedelji i uradjen je carski rez. Kakva su vasa iskustva sa oporavkom(fizickim) i eventualnom novom trudnocom? Nadam se nekom pozitivnom primjeru jer se jako lose nosim sa svim tim.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 871
   RE: Spontani pobačaj
14.2.2013 19:55:59   
tea79
Nisam uspjela da procitam sve postove. Zao mi je svih zenica koje su prosle kroz spontani.
Znam tacno kako se osjecate..prosla sam dva puta kroz to. Prvi put rano u trudnoci..jednostavno dosla meca. Drugi put bio misse abort zavrsen kiretrazom u 11 nedelji, plod se prestao razvijati u 8 nedelji.

Zanima me da li je neko imao spontani u 13 nedelji..da se samo ocistilo? Znam da nije bas za prepricavati..ali molila bih vas ako bi mogli ukratko da opisete proces..kako je to izgledalo. Koliko dugo je trajalo? boljelo? Jel izlazilo samo kad bi mokrili ili je bilo dosta krvarenja i komada nakon mirovanja?

Strah me je da ne prolazim kroz to trenutno. :( Juce je beba bila OK. Na UZ sve u najboljem redu. Nakon ostranjanja polipa juce ja danas uzasno krvarim i ispadaju komadi iz mene kad mokrim. Imam s vremenom na vrijeme grceve u stomaku, vec nedelju dana, ali me nista ne boli kad sam na wc.

Mnogo sam uplasena. Moram sada da mirujem, tako mi je gyn rekao..ali cim se smiri oticu u privatnu kliniku na UZ da vidim jel beba jos tu.

Zvala sam doktora i rekla mi sekretarica da ne brinem..a ja hocu da crknem. Ne ide mi se nikao u wc jer ne znam sta me ceka.
Imam i povisenu temperaturu danas..37,7.

(odgovor članu gara)
Direktna veza do poruke: 872
   RE: Spontani pobačaj
25.3.2013 13:56:58   
Azra82
Evo i ja da se javim na ovoj temi. Dugo mi je trebalo da napisem sta se desilo. Prije 20 dana mi je odradjena kiretaza, missed ab. u 8 nedelji. Srce moje mrvice nije kucalo. Radila sam to u jednoj privatnoj klinici, u totalnoj anesteziji, kad je vec moralo da se odradi, da bar nista ne osjetim. Mislim na fizicki bol. A psihicki... proci ce i on, samo da prodju snovi koje svako vece sanjam. Posle kiretaze nisam imala bolove ni krvarenje, sad cekam prvu menstruaciju, pa da odradim sve moguce briseve i testove, i doktor kaze za 3 mjeseca moze opet da se radi na bebi. Iskreno, ne znam da li cu tada opet biti spremna, ali ce trebati da prodje jos vremena.

(odgovor članu tea79)
Direktna veza do poruke: 873
   RE: Spontani pobačaj
25.3.2013 16:11:36   
dijana1*
Azra bas mi je zaouser posted image
Znam kako se sada osecas, tesko je mnogo I uvek se pitamo "zasto bas meni". Znam da ti sada izgleda sve daleko, ali kada prodje prvi ciklus posle kiretaze I budu nalazi uredu vec lagano mozes ponovo da se nadas user posted image verujem da ce biti sve uredu I sto pre ovo psihicki preguras bice ti mnogo lakse posle.
Kod mene je problem sto sam ja relativno sve brzo prihvatila I odlucila da idem napred I da radim na novim user posted image ali mm mi je jos uvek u strahu I stalno nesto strepi user posted image

(odgovor članu Azra82)
Direktna veza do poruke: 874
   RE: Spontani pobačaj
25.3.2013 17:22:25   
Dada81
Azra,stvarno mi je zao..Tea,Eleusa..niko tada nije bio tu ,zanima me kako ste...?
Kao sto nasa Dijana rece,kada sve ovo preguras psihicki,najvise,bice mnogo lakse ici na sledeci korak. Meni je isto drugi missed i obe bolne kiretaze posle 2 meseca.Prvi put strasno tesko,uzasno bolno,(da bar daju svima totalnu anesteziju)a i psihicki,tek posle pola god.odlucila se za pokusaj..I dobila svog malog deckica i stvarno zelim svima taj osecaj ko god da prizeljkujeuser posted image
Sad vec evo prosao mi treci ciklus,posle drugog ab. takodje maji plod u odnosu na nedelje,pa nadao se i dr.slao me na sve moguce pretrage,ali srce nisam cula..Plod sam poceo da odlazi uz krvarenja,bez bola,ali je eto morao dr.''zavrsiti''. Sada samo da mi hormoni budu ok i da vag.i cervik.bris jednom bude cist i krecem sa pokusajima.U ovom slucaju,ja sam vrlo uplasena,mm manje,ali mu je naravno strasno zao sto prolazim kroz to.Stisnula sam petlju,jedva cekam pokusati ponovo,ali i strah je ogroman,svim silama se trudim da ne mislim..

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here