|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnoća i menstruacija
22.6.2008 17:05:26   
_lutkica_
Pre nedelju dana imala sam odnos sa deckom bez kondoma. U subotu sam dobila menstruaciju ali trajala je samo jedan dan sa malo jacim krvarenjem, a danas je veoma slabo, gotovo da ga i nema. Imam blage mucnine povremeno. Da li postoji mogucnost da sam trudna?

< Poruku je uredio guppy -- 22.6.2008 17:54:52 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Trudnoća i menstruacija
22.6.2008 17:56:08   
guppy RR
Pa, najbolje da uradiš test i uveriš se 100 %. Naravno, postoji mogućnost da si trudna i da je to bilo neko drugo krvarenje, a ne M. Mada, ako je bilo jače krvarenje, onda se verovatno (šta ja znam?) radi o M. Proveri...

(odgovor članu _lutkica_)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Trudnoća i menstruacija
23.6.2008 0:12:45   
Anoniman
Jel pitanje ustvari dal u trudnoći žena može da ima menstruaciju?

Koliko ja znam - može u prvih par meseci.

Uradi test ili idi kod doktora. Čak i da je test negativan, ja bih otišla kod dotora...bez panike, nego čisto jer se deilo nešto što se inače ne dešava.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Trudnoća i menstruacija
2.1.2009 11:20:51   
guppy RR
Možda vreme da opet pokrenemo ovu temu da napišete svoja iskustva. Sad nas ima više

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Trudnoća i menstruacija
2.1.2009 13:51:10   
prase
Evo jednog iskustva iz realnog života: moja prijateljica je obe trudnoće koje je imala konstatovala tek u 3. mesecu, jer joj se do tada činilo da ima redovne cikluse. Ako nju pitamo, ona će reći da ih je imala. No, ako pitamo lekare, oni će reći da to nisu pravi ciklusi nego krvarenje koje se ponekad javlja u ranoj trudnoći i zbog kojeg se kasnije pije genipral (valjda se tako zove) koji služi za održavanje trudnoće. Ipak, činjenica je da može doći do krvarenja koje izgleda kao menstrualno... Da još dodam, pošto je važno, oba dečaka su odličnog zdravlja - dakle ne treba se preterano brinuti za bebu zbog tih krvarenja. Lekari su obe njene trudnoće ocenili kao rizične, pila je genipral do kraja, i bila na trudničkom bolovanju.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.1.2009 0:19:25   
_anima
Ovako, molila bih za pitanje... Valjda ce neko odgovoriti. Imala sam uvijek redovnu menstruaciju sa ciklusom od 26 dana, i ovaj mjesec sam dobila nevjerovatnih 8 dana ranije, tacnije 18-og dana. To mi se nije nikada desilo ranije, mozda kada sam tek pocela dobivati menst (kada sam imala 11 goidna) sada imam 21. Imam 100% tipicne simptome menstruacije, posto me uzasno boli uvijek prvi dan. Da li je moguce da sam trudna, jer koliko znam da test na trudnocu daje rez nakon 24 dana ciklusa. Hvala....
Posljednjih 10-ak dana mi je stresno poprilicno...

(odgovor članu _lutkica_)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.1.2009 0:21:53   
Anoniman
Ne verujem da si trudna. Može biti od stresa. Možda si nazebla. Sačekaj da ti prođe, pa idi kod lekara.

(odgovor članu _anima)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.1.2009 0:24:05   
_anima
Ne verujem da si trudna. Može biti od stresa. Možda si nazebla. Sačekaj da ti prođe, pa idi kod lekara


Hvala puno...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.1.2009 0:24:46   
Anoniman
Ma nema na čemu. Dobrodošla na naš forum!

(odgovor članu _anima)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.1.2009 0:26:39   
kumara
Ne mora da znaci. Mozda je samo od stresa. Meni se desavalo u stresnim situacijama da dobijem 10 dana ranije, a inace mi je ciklus uvek na 30 dana, u dan. Ako ti je frka uradi beta hCG analizu krvi, beta hCG se detektuje ranije u krvi, nego na testu. Na testu se vidi tek od 25 mlU/ml, a u krvi moze da se detektuje vec kad je preko 5, koliko ja znam.

(odgovor članu _anima)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.1.2009 0:31:39   
_anima
Mozda je samo od stresa. Meni se desavalo u stresnim situacijama da dobijem 10 dana ranije, a inace mi je ciklus uvek na 30 dana, u dan. Ako ti je frka uradi beta hCG analizu krvi, beta hCG se detektuje ranije u krvi, nego na testu. Na testu se vidi tek od 25 mlU/ml, a u krvi moze da se detektuje vec kad je preko 5, koliko ja znam.

Izvini, neupucena sam, gjde mogu uraditi taj test na beta hCG (u Sarajevu zivim)?

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.1.2009 0:35:15   
Anoniman
U bilo kojoj laboratoriji. Izvade ti krv, i već taj dan budu rezultati.

(odgovor članu _anima)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.1.2009 0:38:43   
_anima
U bilo kojoj laboratoriji. Izvade ti krv, i već taj dan budu rezultati.


Oki doki.... Hvala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.1.2009 8:49:20   
Veselinovici
Hello _anima,
ja cu sa tobom podeliti moje iskustvo pa cu te najverovatnije smiriti. Ja imam redovne cikluse ali se na svakih godinu dana, 6 meseci mi se menja na koliko dobijam,ali i to je normalno ali jedan mesec resimo moj momak i ja tad da ne vodimo vise racuna i bas taj mesec sam imala diplomski na fakultetu i desava se to sto se tebi desilo. Od silne moje zelje da ja tada zatrudnim i ako niti sam gledala plodne dane niti sam imala mnogo odnosa ja sam mislila da to moze odmah, jos diplomski i ja dobijem na 15-16 dana. Naravno odmah po prestanku se zaputim kod lekara i to resim da idem detaljne preglede i to da promenim doktora jer sam u poslednje vreme bila nesigurna u svog. I na prvu loptu mi ginekolog kaze da  je sve to normalno od stresa kao sto je diplomski, pa mi kaze da i ne moze da se odmah zatrudni da je najbitnije da se opustimo oboje i naravno svi pregledi OK tako da se nemoj nervirati videces da je sve ok. I ako mislim da nisi u drugo stanju, ne znam da li bi volela ali u svakom slucaju cim prestane trk kod lekara radi licnog mira.
Pozdrav!

(odgovor članu _anima)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Trudnoća i menstruacija
27.2.2009 16:36:04   
Ana RR
Krvarenje u ranoj trudnoći
Krvarenje u ranoj trudnoći ne mora da znači ništa ozbiljno, ali se za svaki slučaj treba obratiti lekaru. Blago krvarenje koja ostavlja tragove na vešu i nije praćeno drugim simptomima ne smatra se hitnom situacijom.
Ukoliko se krvarenje javi usred noći, možete sačekati jutro da se javite lekaru. Svako drugo krvarenje zahteva hitno javljanje lekaru ili odlazak na dežurnu ginekološku kliniku.
Dva najčešća razloga za krvarenje u prvom trimestru, od kojih nijedan nije znak velikih problema su: normalno ugnježđivanje ploda u zid materice. Ovo krvarenje, koje ponekad prati pričvršćivanje oplođenog jajašceta za materični zid, lako je i kratkorajno.
Drugi razlog su hormonske promene u vreme izostale menstruacije. Ovo je najčešće lako krvarenje, mada kod nekih žena izgleda kao prava menstruacija.
Manje uobičajeni, a više zabrinjavajući razlozi krvarenja u ranoj trudnoći jesu spontani pobačaji. To je obično jače krvarenje praćeno bolom u stomaku, nekada i ispadanjem plodovog materijala.
Dešava se da se plod uopšte ne razvije (propalo jajašce, blighted ovum), da je gestacijski mešak prazan i u potpunosti bez embrionalnog materijala, zatim vanmaterična trudnoća, braonkast vaginalni iscedak ili lako krvarenje, povremeno ili stalno praćeno bolom u stomaku koji može biti izuzetno jak. Trofoblastna bolest, glavni simptom je stalno ili povremeno braonkasto krvarenje.
Često se dešava da se pravi uzrok krvarenja u ranoj trudnoći i ne otkrije, a da se trudnoća uspešno nastavi ka srećnom završetku.

Dr Slavica S. Vasiljević, ginekolog – akušer,


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Veselinovici)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Trudnoća i menstruacija
13.12.2009 23:28:00   
Anoniman
Iz teme o kafenisanju... pokušala sam da nađem temu u kojoj smo pisale o ovome, ali je nema, pa sam tamo tražila pomoć. Evo par postova:

IZVORNA PORUKA: gina


IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ne, ne. Mislim na menstruacije, ne na krvarenje.

Pisala sam da je moja drugarica iz školice saznala da je trudna tek u 3-4 mesecu, jer je do tada imala redovne menstruacije, kada i treba da budu i kakve i treba da budu.

Jao kako me nervira kada nešto tražim a ne mogu da nađm.



Evo jednog živog primera za ovo što Taša kaže. Ja sam u blizanačkoj trudnoći krvarila šest meseci svaki put kad bi trebala da imam menzis. U početku je to ličilo baš na menzis, a kasnije je bilo samo krvarenje od par sati... dovoljno da me istraumira svaki put.


IZVORNA PORUKA: 2002m

Nadovezujem se na ovu temu.Svake subote u 21h na Travel&Living prog. ima emisija koja je zasnovana na istinitim dogadjajima zena koje su pred sam porodjaj saznale da su trudne,ili stignu u bolnicu zbog jakih bolova u stomaku...i tada im ginekolog saopstava da je poceo porodjaj...sok.




(odgovor članu _lutkica_)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Trudnoća i menstruacija
13.12.2009 23:38:11   
Anoniman
Lažna menstruacija - KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Trudnoća i menstruacija
13.12.2009 23:38:25   
Anoniman
Hvala Jeci RR što je našla ovu temu:

Saznala za trudnoću u 4-5 mesecu

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Trudnoća i menstruacija
13.12.2009 23:41:27   
cipiripi
moja mama je prva 3 meseca samnom imala normalnu menstruaciju, stomak joj raste a ni test ni krv joj ne pokazuju trudnocu..ustanovio joj je jedan matori lekar ginekoloskim pregledom... i onda sam ja dosla na svet... user posted image
tako da sve je moguce...a posto imam krvnu sliku na nju, geneticar mi je rekao da se pazim jer i meni to isto moze da se desi... user posted image


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Trudnoća i menstruacija
14.12.2009 12:52:40   
*Alexx*
Krvarenje u ranoj trudnoći KLIK

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Trudnoća i menstruacija
9.1.2010 22:12:25   
ticana
Cao devojke! Citam ovaj forum, i cini mi se kao stvoren za mene! Naime, moj dragi i ja smo konacno prosli mesec odlucili da ne pazimouser posted image . Menstruaciju sm dobila na 27. dan, ali prvi dan braon, drugi dan krvarenje, treci i cetvrti dan nista, danas opet blago krvarenje, malo braon, malo sukrvica. radila sam test neki dan, tacnije u cetvrtak, ali je rezultat -. Inace, u poslednje vreme mi se jako spava, postala sam bledja nego inace...ne znam sta da mislim, pa vas molim za vase misljenje! 

(odgovor članu _lutkica_)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Trudnoća i menstruacija
9.1.2010 22:13:40   
ticana
e da, jos da dodam, sinoc i danas me stalno streca donji deo stomaka.

(odgovor članu ticana)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Trudnoća i menstruacija
9.1.2010 23:39:09   
cipiripi
Dobro dosla Ticana user posted image
Imamo temu Znaci trudnoce, klikni OVDE user posted image i pridruzi nam se user posted image


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu ticana)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Trudnoća i menstruacija
10.1.2010 14:44:34   
ticana
Drzim fige za februar, i da bude jedna mala user posted image !!!!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Trudnoća i menstruacija
29.10.2011 4:18:18   
natasa12
zdr devojke jas sum nova  user posted image
pred 2 mes resivme jas i mojot decko da probame da imame bebe mi bea plodnite denovi ama sepak mi dojde menstruacija redovno no gradite me bolat premnogu user posted image pred nekoj den mi protece temen iscedok no samo 1 den pa k emoze li dami kazete sto moze da bide :) pozzzzzuser posted image

(odgovor članu _lutkica_)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here