|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvi simptomi porođaja
21.8.2012 18:36:44   
bubulence

IZVORNA PORUKA: Valerie


ono sto mene najvise brine je sto mi je stomak (ali i grlic) jako visoko, nista od spustanja ni na termin. imate li iskustva s tim? ovako ima dupli put da predje... a mere mi nisu uzeli, brinem i da li mozda ne moze da se spusti jer joj je tesno user posted image sta kazete, jel se samo tripujem?



draga moja ja sam celu trudnocu nosila pojas jer je beba bila nisko a poslednjih mesec dana mi se popela medju grudi, i tako sam otisla na porodjaj pa smo je tamo spustali (uhvatis se za noge ispod kolena i napnes kao i na porodjaju, ali to ces raditi kada babice budu pored tebe i ako bude bilo potrebno), i porodila se lako i bez problema...
znaci samo opusteno, beba ce da odluci kada joj je dosta u stomaku user posted image

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Prvi simptomi porođaja
21.8.2012 19:09:58   
bojanica7
meni je beba citavu trudnocu bila u grlu. user posted image i nije se spustila ni pred porodjaj. spustala sam je nekoliko minuta pre nego sto cu se poroditi. bas kao sto je bubulence rekla, uhvatis se za noge i guras, sve ce ti sestrice objasniti. nista strasno, smao ih slusas.

ps bubulence, divna ti je porodjajna pricauser posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Prvi simptomi porođaja
21.8.2012 21:14:22   
Valerie
i ja sam pojas bas puno nosila, mnogo mi je znacio.
imao je ovaj visoki stomak i prednosti, nisam nikada puno morala u wc, nisam se budila, pa cemo sad malko da "platimo" za to user posted image
hvala na ohrabrenju i objasnjenju, divne ste user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: Prvi simptomi porođaja
22.8.2012 16:12:37   
bubulence

IZVORNA PORUKA: bojanica7


ps bubulence, divna ti je porodjajna pricauser posted image


ps hvaalaaa user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: Prvi simptomi porođaja
18.11.2012 9:16:09   
Anoniman
Meni je prvi porođaj počeo pucanjem vodenjaka, ali to je bilo onako vode i krvi i znala sam da je to to...

Sad uopšte ne mogu da prokljuvim po iscetku-naime, do neki dan sam koristila vaginalete zbog antibiotika, pa mi je iscedak svakako malo obilniji jer se još čistim... A sad sam išla na veliku nuždu i pošto moram malo da sedim, jer ne smem da se naprežem, već da krene samo user posted image , kad sam krenula da se obrišem dole mi je sve bilo nekako otečeno i izbočeno... Kako da kažem, kao izvrnute usne... Da li je moguće da tih 5 minuta beba toliko stisne glavom da sve krene napolje user posted image

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 230
   RE: Prvi simptomi porođaja
18.11.2012 14:18:54   
jovana13
ja ceo dan nikakve simptome nisam imala bas nista. I uvece u 9 dobijem bolove..

_____________________________

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 231
   RE: Prvi simptomi porođaja
18.11.2012 16:25:32   
ivbo
Dan pred termin,ustala sam bez ikakvih tegoba i primijetila svježu krv na vešu.Odmah sam otišla u bolnicu i tamo sam ležala od 7 ujutru do 16 h.Krvarenje se malo po malo pojačavalo,dok nije dostiglo nivo menzisa,a od bolova ni traga.Vodenjak nije pukao,bila sam otvorena svega dva prsta,pa su mi oko 16 h dali indukciju,da ubrzaju porođaj.Na kraju sam završila na carskom,ali sve je prošlo ok!I dan danas ni jedan dr mi nije mogao odgovoriti otkud takvo intezivno krvarenje bez bolova...ali eto dešava se!user posted image

_____________________________

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Prvi simptomi porođaja
18.11.2012 22:03:21   
ana77
Sad drugi put vodenjak je krenuo da polako otice oko 14:30, u bolnicu dosla sa 3 na 4cm, porodila se u 18:20, bez indukcije i bez rane. Ovo sve kazem zato sto mi je stomak i u trenutku pucanja vodenjaka bio jako visoko, a sve se spustilo u toku samog porodjaja bez ikakvih guranja od strane medicinskog osoblja ili mene :-)! Tako je bilo i na prvom porodjaju koji je trajao nesto duze :-). Dakle, iako vam je stomak visoko, ima nade da se normalno i lepo porodite.


(odgovor članu ivbo)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Prvi simptomi porođaja
17.10.2013 11:39:37   
deaa91
zdravo sad sam se tek ulogovala pa ne znam na kojubi temu postavila ovo pitanje... imala sam.pre dve godine ranicu na grlicu materice koja je kako kaze doktorica izlecena medjutim ovog meseca sam bila na redovnom pregledu i doktorka mi je rekla da su mi plodni dani i da ako zelim mogu da pravim bebu da cu zatrudneti ja i moj partner sno pokusali... medjutim kad san otisla po rezultate pape sve je ok ali imam inflamaciju pa mi je uradila briseve ja sam joj rekla da mi se pojavilo blago krvarenje ciste crvenkaste boje na sta je ona rekla da je to ili od te upale ili kontaktno krvarenje od ranice...zanima me jel neko imao slicnu situaciju jel moguce da sam trudna pa da se cistim...pitam ovde jer je doktorica odbila tu mogucnost da mi utvrdi trudnocu jer je rano iako je od plodnog dana proslo dve nedelje....a cekanje me ubija jer nemam simptome kao pred svaku menstruaciju a krvarim a da inace trebala bi da dobijeem 19,20 a mene obicno otkida stomak pred ciklus sto sad nije slucaj...hvala unapred

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Prvi simptomi porođaja
17.10.2013 14:30:07   
srna001
Evo kako je bilo kod mene.
Prvi put sam u porodilište otišla bez bolova, i prskanja vodenjaka tj. na redovnoj kontroli je dr utvrdila da sam 4-5 prstiju otvorena i poslala me u porodilište tako da prave simptome tog puta nisam ni osetila.Pregled je bio u 15h ja sam se porodila u 19.30h, tri i po sata nakon što mi je porođaj indukovan.Bolove sam dobila pola sata do 45 min nakon primanja indukcije i od tog trenutka sve je bilo jako burno i brzo.
Drugi put sam dobila bolove oko 6h ujutru, bili su blagi, kao predmenstrualni i u nepravilnim razmacima.Otišli smo u porodilište nakon par kontrakcija i tamo su utvrdili da sam otvorena 5 prstiju.Bolovi su tad već postajali intenzivniji i češći ali sa pauzama.Oko 8h-8.30h sam bila u boksu u 10h sam se porodila bez indukcije.

A treći put....videćemo

Inače nas u školici za trudnice uče da prvorotka ide u porodilište na znak, prskanja vodenjaka(pola sata odleži pa krene ili ako je na ulici pola sata se nasloni na nešto i tako odmiruje, ne sme da se sedi!) ili kad izbroji 10 kontrakcija sa intervalom ispod 10 min a drugorotka i višerotka ide prilikom prskanja vodenjaka ili kad izbroji 10 kontrakcija sa pauzom ispod pola sata.E da i meni je babica rekla pošto je treće da u slučaju ispadanja sluznog čepa odmah krenem u porodilište a za prvorotke to ne vaći jer čep može ispasti i par dana pre porođaja.

(odgovor članu deaa91)
Direktna veza do poruke: 235
   RE: Prvi simptomi porođaja
17.10.2013 15:53:51   
Anoniman
deaa, verovatno je od upale, i ja sam imala malo krvarenja od upale, pogotovo moze biti ako ste imali odnose.

ja sam otisla u kliniku 6 sati nakon sto je poceo da mi puca vodenjak (nisam odmah imala puno vode) a porodila sam se skoro 24h kasnije. i samo mi zao sto se nisam najela tad kad se pojavila prva vodauser posted image .

(odgovor članu srna001)
  Direktna veza do poruke: 236
   RE: Prvi simptomi porođaja
18.10.2013 0:09:55   
leamalamut
Pitanjce , ja se porodila na cr pa ne znam kako izgleda prirodni a moja kuma danas ceo dan ima kotrakcije od 19h na svakih 10min ali nisu jaki bolovi, bila u bolnici i dezurni ginekolog je vratio posle pregleda na uz, rucni i ctg kao nije uopste u porodjaju ?! Dajte me prosvetlite kako nije ?

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 237
   RE: Prvi simptomi porođaja
18.10.2013 0:21:08   
pocahontas
ja nikakve simptome nisam imala, samo mi je pukao vodenjak i u roku od sat i po sam se porodila. stomak me je boluckao dve, tri noci ranije, ali u nepravilnim intervalima pa sam to pripisala preteranoj aktivnosti taj dan.

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Prvi simptomi porođaja
18.10.2013 0:34:57   
Leax

IZVORNA PORUKA: leamalamut

Pitanjce , ja se porodila na cr pa ne znam kako izgleda prirodni a moja kuma danas ceo dan ima kotrakcije od 19h na svakih 10min ali nisu jaki bolovi, bila u bolnici i dezurni ginekolog je vratio posle pregleda na uz, rucni i ctg kao nije uopste u porodjaju ?! Dajte me prosvetlite kako nije ?


Draga ,
Neznam da li joj se vremenski interval izmedju kontrakcija smanjuje a intezitet bola povecava?! Da li joj je ispao krvavo sluzavi cep? Ako su odgovori pozitivni onda je velika verovatnoca da ce porodjaj nastupiti u toku narednih 24h a u obrnutom slucaju neka se javi ponovo prepodne lekaru zarad svoga mirauser posted image Pozdrav i neka je sa srecnom kumi pa da nam javis lepe vesti.

_____________________________

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Prvi simptomi porođaja
18.10.2013 0:45:28   
leamalamut
Pa u poslednjih nekoliko sati se javljaju na 10min ali bol nije preterano jak , cim moze da sedi normalno :).Cep nije ispao , danas je samo primetila zuckast sekret ili sta vec.Pri rucnom pregledu je videla nakon vadjenja dok.ruke na njegovoj rukavici malo krvi...a on je sve to pripisao prehladiuser posted image

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Prvi simptomi porođaja
21.10.2013 1:52:11   
leamalamut
I da javim , porodila se kuma , u subotu uvece , decak 3500gr posle dva napinjanja :)))))

_____________________________

Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 241
   RE: Prvi simptomi porođaja
2.11.2013 17:20:29   
dijana1*
Koji su vam bili simptomi porodjaja?

(odgovor članu leamalamut)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Prvi simptomi porođaja
2.11.2013 17:46:44   
Biserce
Prskanje vodenjaka, ali ja sam se porodila tek 21h nakon toga

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Prvi simptomi porođaja
2.11.2013 17:53:46   
Tiziana
Malo intenzivniji menstrualni bolovi koji se pojacavaju,pucanje vodenjaka,dijareja i ispadanje sluznog cepa,sve u veoma kratkim razmacima..porodjaj jako brzo nakon toga.

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 244
   RE: Prvi simptomi porođaja
4.11.2013 9:21:34   
lesica

IZVORNA PORUKA: srna001

Pa da rekoh ti ja Sanjice bezveze su te maltretirali!Neće to još!

Evo ja sam vam napisala sve što je bitno za disanje i porođaj a što nas uče u školici.Ne znam u koju temu da stavim ovo pa neka admini to negde smeste a ja ću ovde da postavim.

Porođaj kreće na jedan od tri signala:
1. Ispadanje sukrvičavog čepa(čep od sekreta kroz koji se provlače končići krvi).Za prvorotku ovo nije alarmantan signal i znači da će porođaj početi za nekoliko sati ili nekoliko dana.Za drugorotku i višerotku može da bude signal da će porođaj početi ubrzo.
2. Prskanje vodenjaka, koje može biti delimično ili potpuno.Ako je prskanje potpuno iz vas će izaći oko litar tečnosti i nastaviće da curi pa treba staviti uložak, leći odmirovati pola sata i bez pranja i tuširanja polako krenuti u porodilište.Ako se dogodi na ulici u stojećem stavu odmirovati pola sata i opet polako krenuti u porodilište.Ponekad se desi da na sbeba prednjačećim delo udari u bešiku i da se nevoljno upiškimo pa nismo sigurni da li je to vodenjak naprsao ili smo se upiškili.Tad sprovodimo test: U ležećem položaju pola sata na 5 min menjamo veš ili unapred pripremljene gazice ili krpice(sterilne, ulošci ne mogu jer upijajupa )i ukoliko je veš 50% mokar onda je došlo do prskanja vodenjaka.U tom slučaju idemo u porodilište.Ako ni posle tih pola sata nismo sigurni, ponovimo isti test još pola sata ali ovog puta u stojećem položaju jer se ponekad desi da vodenjak visoko naprsne pa dok ležimo plodova voda ne otiče kako treba.U ovom slučaju veš treba da je 100% vlažan ako je vodenjak naprsao.
3. Pojava kontrakcija, za prvorotku to je 20 kontrakcija sa pauzama ispod 10 min. a za drugorotku, višerotku, to bi bilo 10 kontrakcija sa pauzama manjim od pola sata.Porođaj bez kontrakcija ne postoji tako da ako vam vodenjak pukne a nemate kontrakcije ne brinite, one će se pojaviti na putu do bolnice, u sobi za pripremu ili u boksu za porođaj.
Kad stignete u porodilište lekar vas pregleda, do otvorenosti od 3 prsta može da vas vrati i kući ako je vodenjak ceo, ako nije a otvorenost je mala poslaće vas na odeljenje da čekate početak porođaja.Nakon otvorenosti od tri prsta proćićete pripremu i poslaće vas u boks za porođaj gde će lekar prokinuti vodenjak.Ako imate bolove , u boksu ste, a vodenjak je ceo, insistirajte da vas dr što pre pregleda, kako bi prokinuo vodenjak i oslobodio put bebi.Znači samo u slučaju da je vodenjak ceo a imate bolove.Tokom pripreme trudite se da klizmu zadržite što duže jer ćete se tako bolje očistiti i sprečiti defekaciju na stolu prilikom napona.Kad je vodenjak prokinut a put bebi slobodan, lekar može dodavati i neke lekove, najčešće je to intravenski(kao infuzija) ili muskulatorno ( inekcija) kako bi pojačao kontrakcije.Kada lekar dođe da vas pregleda bitno je leći na leđa, pesnice postvaiti ispod guze i malo se napeti kao da hoćete da piškite.Tako će lekar imati bolji uvid.U slučaju da lekar hoće da vas ručno dilatira tj da vam proširi grlić nemojte bežati po stolu jer to pogotovo kod drugorotki može skratiti porođaj i do 50%.
E sad kontrakcije:Postoji 10 vrsta kontrakcija, tri materične, jedna krsna i šest mešanih, nabrojaću vam neke.Tokom kontrakcije, na to ste navikli i prateći bezbolne, pripremne , dolazi do stvrdnjavanja stomaka od donjeg dela na gore.Isto je u porođaju ali uz bol s tim što se dok vežbamo disanje ne uslovljavamo na bol već na to stvrdnjavanje i prividan rast stomaka, to nam je signal za disanje i samo to pratimo.
1. Najčešća je menstrulana kontrakcija-Ona počinje sa minimumom zatezanja u malom stomaku, pa dok pratimo stvrdnjavanje i rast stomaka kulminacija je opet u malom stomaku.Česta je i očekujemo je.
2. Dijareična- Sam naziv govori da podseća na grčeve prilikom dijareje.Počinje u malom stomaku a kulminacija je u celom stomaku.
3. Krsna kontrakcija-Počinje sa minimumom zatezanaj u krstima pa dok pratimo rast i stvrdnjavanje stomaka kulminacija je opet u krstima.Ovo je česta i teška kontrakcija i očekujte je.
4. Tu su onda tri mešane, javljaju se u vidu „obručeva“:Prva počinje u malom stomaku, završava se u krstima, druga počinje u krstima a završava se u malom stomaku i treća predstavlja kombinaciju prve dve sa pauzama.Nisu česte ne očekujet ih.
5. Istovremena – Počinje u malom stomaku i krstima istovremeno pa dok pratimo rast i stvrdnjavanje stomaka kulminacija je opet u malom stomaku i krstima.Česta je i očekujte je.
6. Naizmenična -Predstavlja onu kontrakciju kod koje se sa pauzama smenjuju menstrualna i krsna.Ova je česta i očekujet je.
7. I na kraju imamo kontrakcije sa udarima na debelo crevo, ređe na bešiku(javlja se kod višerotki) ili obostrano.Počinje zatezanjem u malom stomaku i dok pratimo rast i stvrdnjavanje stomaka kulminacija je u krstima sa udarima na debelo crevo, ređe bešiku ili obostrano.Ona ukazuje na rapidno, brzo otvaranje grlića.
Kontrakcije mogu biti i nepravilne i to kad: nema rasta i stvrdnjavanja stomaka( a bitno nam je da ga ima jer nam je to signal za početak disanja), ako su kontrakcije u različitim intervalima ali su sve ispod 10 min.(nap. jedna ej na 10, druga na 5, pa teeća na 7 min itd) i ako su sve kontrakcije prožete „udarima“ a grlić se ne otvara brzo.
Ako dr prilikom prokidanja vodenjaka kaže da je plodova voda, zelena ili zamućena ili da bebini tonovi slabe, ne treba paničiti već disati prvim tipom kako bi bebu snabdeli sa dovoljno kiseonika i popravili tonove.
Pregled u porodilištu se odvija na sat do dva.Za to vremne jedna prvorotka trebalo bi da napreduje pola prsta do prst a drugorotka ili višerotka, prst i po do dva.Prokidanje vodenjaka ne boli jer vodenjak nema nerven završetke a vrši se specijalnom pincetom.Ne treba se plašiti jer to ne boli.Namestimo se kao za pregled.
Ako je vaš grlić i posle 6 sati otvren 2cm, ne treba se plašiti već biti optimista da vaš grlić nije rigidan i da će se to dogoditi u naredna 2,4,6 sati i tako vaš porođaj kao prvorotke svrstati u red prosečnih sa trajanjem od 8, 10 ili 12h.
Po dužini trajanja porođaja postoji :
• Brz, rapidan u trajanju od 2-4-6 sati
• Prosečan, u trajanu od 8-10-12 sati
• Produžen u trajanju od 12-24h , kod drugorotke sve iznad 6h je produžen porođaj ( ovo ne treba očekivati ali treba biti pripremljen)
• Porođaj u rigidnosti , kada se sporo otvarate i pored lekova i dilatacije.Ovaj porođaj se još naziva i „gospodski“, iako dugo traje kontrakcije nisu mnogo bolne ali su maltretirajuće za bebu pa se predlaže da legnete na bok na kojem je dr slušao tonove bebe i da dišete prvi tip disanja, odnosno dišete kako bi ste snabdeli bebu kiseonikom.Treba biti strpljiv i disciplinovan dok se čeka da se grlić otvori.Ne treba jesti, može se uzeti, malo supe, vode, soka, jogurta, kašičica meda, nešto što se brzo izlučuje, mleko nikako.
• U malom procentu se javlja i „spamotični porođaj“ ali on je jako redak i ne očekujte ga.
Nakon prokidanja vodenjaka kada krenu burnije kontrakcije koje više ne možete psihološki da savlađujete krećete da dišete drugi tip sve do početka faze mešanja.
Faza mešanja je izuzetno teška faza i treba pažljivo osluškivati njen početak da vas ne iznenadi.Tad kreću jake burne kontrakcije sa osećajem udara i rastezanja u predelu debelog creva i bešike zato što se beba spušta u kanal i pritiska nerve završetke.Ova faza traje od 15 do 45 min, nikad duže od sat vremena.Tad se treba okrenuti na bok na kojem je dr slušao tonove bebe i disti treći tip.U ovoj fazi jako je bitno ne napinjati se da se ne biste pocepali, masirate krsta i predo bešike, bez masaže se ne može.Svakih 15 min se okrećete na suprotan bok.
Kad usledi pauza od 3-5 min koja će vam delovati kao večnost zovete:“Babice, doktore, počelo me napinjati.Neko će doći da va spregleda i postoji više varijanti.Ili će reći:
• Prva varijanta:Potpuno ste otvoreni ali beba je još uvek visoko, okrenite se na bok i spuštajte bebu.Tad se okrećete na bok, glavu savijete na grudi, rukom pridržavate nogu i duboooko udahnete i zadržavajući vazduh napinjete se kao da kakite.Naponi treba da su dugi i do min ali ako vam ponestaje vazduha možete ga po malo dodavati ali kad ga ispuštate ne smete to činiti naglo, već polako kroz zube.Ako pravilno to radite bebu ste spustili iz 4 napona
• Druga varijanta:Beba se spustila, počinju pravi naponi.Tad već niste sami, dolazi „ekipa“, babica stoji sa vaše desne strane, lekar sa leve. Tad je najbitnije da slušate babicu da se ne biste pocepali.Može da se desi da naponi izostanu tj da ne osećate ništa zato je bitno da slušate i radite šta vam babica kaže.Glava na grudi, zadržavate vazduh kad vam ona kaže, dahćete drugim tipom kad ona kaže da dišete, napinjete se samo kad ona kaže, kao da kakite.Nakon napona ne treba odmah popuštati trbušne mišiće da se beba ne bi vraćala nazad na gore.Babica prvo prevlači glavu, pa ramena.
Epiziotomija, tj zasecanje međice se radi skoro uvek kod prvorotki a i kad dr proceni da može doći do rascepa.Radi se u najvećem naponu i uglavnom ne boli, već se oset_i nešto kao da vas je neko štipnuo, tupim makazama.
Posle bebe rađa se posteljica.Babica vam obično malo pritisne stomak i kaže napnite se još jednom, to ne boli.Tad proveravaju da li je psoteljica cela.Ako se eventualno neki deo zadržao daće vam totalnu anesteziju (plitku, ginekološku) i sve na vama završiti dok spavate.A ko je ipak posteljica cela, daće vam lok anesteziju na mestu gde tretiraju epiziotomiju.Posle porođaja ostaćete dva sata u porodilištu radi posmatranja krvarenja.Drugorotke i višerotke dan ili par dana nakon porođaja mogu dobiti bolove tj. griže koje podsećaju na porođajne bolove zato što se materica kontrakuje i vraća u prvobitno stanje.verovatno će vam dati da popijete nešto protiv bolova.
E sad objašnjenje za tipove disanja:
I TIP- SPORO I DUBOKO DISANJE-Udišete duboko na nos, izdišete polako kroz zube, zvučno, kao da izgovarate ton između S i Š (ovaj tip se diše da se beba snabde kiseonikom ako tonovi popuštaju, ako je plodova voda zamućena i do prokidanaj vodenjaka i otvorenosti od 3 prsta ili dok se kontrakcije ne pojačaju.)
II TIP – BRZO I POVRŠNO DISANJE KROZ ZUBE- Što brže kratko udišite i izdišite kroz jedva razmaknute zube, zvučno da bi vas zvuk stimulisao i da ne slušate zvuke oko sebe.To je opet kao da kroz jedva razmaknute zvuke izgovarateglasove Š ili Ć.(ovaj tip se primenjuje od otvrenosti 3 prsta do faze mešanja)
III TIP- II TIP SA DVA TRI FORSIRANA IZDISAJA – Znači brzo i kratko dišete kao kod drugog tipa pa posle svakog trećeg, četvrtog udisaja-izdisaja forsirano izdahnete sav preostao vazduh.( ovaj tip se koristi tokom faze mešanja)
To je to!Srećno!





_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 245
   RE: Prvi simptomi porođaja
4.11.2013 10:34:21   
vikiveki
Srna svaka ti čast na detaljnom opisu,sve je tako...ja sam do sada kroz tri porođaja i sve je kako si napisalauser posted image Jedino što ja za vreme nijednog porođaja nisam mogla da obratim pažnju na disanje,znala sam ja za sve u vezi disanja,ali kad počnu bolovi zaboravila sam na sveuser posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 246
   RE: Prvi simptomi porođaja
4.11.2013 10:59:06   
Meisje
Vidi ja ovde nisam napisala kako sam zavrsilauser posted image

Slazem se sa gore navedenim tekstom ali uz naznaku da je svaka zena prica za sebe i svaki porodjaj jedinstven,znaci moze da bude po pravilu moze totalno van pravila iz cega sledi da svaka trudnica cim se oseti nelagodno ili bilo sta sumnja,nista je ne kosta da se konsultuje sa doktorom(znam primere porodjaja bez ikakvog osecaja-bez kontrakcija.tj,naravno da su bile kontrakcije ali zena nije osecala nista,samo neku nelagodnost(ako ona laze,lazem i ja))
Evo kako je kod mene bilo. Iznenadjujuce i za mene i za babicu.
U 22h ispao sluzni cep-1h nakon toga pocele kontrakcije,prvih par na 10min i onda na 5min,3,2 i gotovo. Ali u ovoj temi je bitan pocetak.
Ujutru sam se probudila,beba mi zabila nogu u krsta,39+ nedelja ocekujem svaki dan pa mi to bilo sumnjivo. Setala ceo dan,nista se nije desavalo i eto uvece ja u WC ono pune gace sluzi. Ja mislila to malo nesto al ima dosta tog cepa :) Znaci nema sanse da se pomesa sa sekretom.. Zovem babicu,i ona mi prica ono sto vec znam,super,bice porodjaj u roku od tri dana. Ahauser posted image Mi u setnju pola sata,kuci i pocinje...
Ukratko,prvi znak je bilo ispadanje sluznog cepa i odmah nakon 1h redovne kontrakcije(jaaakeuser posted image user posted image )
Inace sam bas istrazivala simptome pocetka porodjaja i evo gledajuci svoje iskustvo cini mi se da vecina porodjaja dodje ko iznenadjenje,koliko god opterecen bio. Cak i kad mi je ispao Sl.c. nisam ocekivala da cu se tako brzo poroditi,reko mozda bude sutra,prekosutra..ono babica nije stigla drugu rukavicu da stavi!

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 247
   RE: Prvi simptomi porođaja
1.1.2014 23:26:15   
Sosa Mena
Ja simptome nisam imala i ako je meni krenuo prirodni porodjaj. Toliko sam se prepala od carskog da nista oset_ila nisam. user posted image


< Poruku je uredio Sosa Mena -- 1.1.2014 23:29:12 >


_____________________________

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 248
   RE: Prvi simptomi porođaja
2.1.2014 2:37:51   
viking
Ja ponekad pomislim da neću prepoznati simptome, pošto sam inače u fazonu "ma nije mi ništa", o bilo čemu da se radi.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Prvi simptomi porođaja
2.1.2014 2:45:04   
pocahontas
ono sto treba da prepoznas ces prepoznati user posted image mislim da se ne treba preterano ni zamarati simptomima i traziti ih u svemu, kad porodjaj zapravo krene, tu nema greske, odmah znas da je to to..

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here