|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
11.3.2011 21:36:06   
hermosa
Nela, hvala na odgovoru. Ja sam se malo zeznula, jer sam vec zakazala Obradovicku, a tek posle toga sam cula da voli da forsira i siluje porodjaje, i da poradja u 38. nedelji, ili u svojoj smjeni da ne mora da dolazi. Sada bih rado da je nekako izbjegnem, ali ne znam kako, i da odem u porodliste kad dobijem neki od prirodnih znakova da pocinje porodjaj... Ne znam, nisam mirna, razmisljam puno o svemu...

Hvala na podrsci u svakom slucaju!

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 326
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
11.3.2011 21:45:54   
hermosa
Hvala i drugim curama na odgovorima i iskustvima, tek sam sada vidjela. Da, to je glavni minus koji sam cula o njoj. Ona to zove " dirigovani" porodjaj, ali te jako izmuci raznoraznim metodama, tipa forsira dilataciju, non stop te pregleda i dilatira prstima, dodaje indukciju kao luda, samo da te sto prije porodi... Jeste i hladna i distancirana, voli pare, vec sam joj dala privatno mnogo novca za vodjenje trudnoce, a u sustini nije nista posebno uradila, i uvijek je podsjecam ko sam, sta sam, koliko sam trudna, koje su bile komplikacije, itd. A lezala sam kod nje na patologiji... Ali dobro, sad sta je tu je, nemam mnogo izbora kad sam dosla do kraja, za dvije nedelje se pradjam user posted image .

(odgovor članu hermosa)
Direktna veza do poruke: 327
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
11.3.2011 22:07:31   
marija32
IZVORNA PORUKA: hermosa

Molim sve drage forumasice da podele iskustvo ako ih je poradjala dr Obradovic na Zvezdari? Ja treba kod nje da se poradjam, ali sam nedavno i prekasno user posted image cula neke negativne price o njoj, pa bih volela iz prve ruke da znam nesto vise. Puno hvala unapred! Ako mogu brzi odgovori bilo bi super jer vec treba da se poradjam na kraju marta...

Hvala!

Draga, mene ona nije poradjala, ali mi je jedno vreme bila ginekolog i ja ti mogu reci samo ovo: vrhunski strucnjak, dama, smirena, sigurna u sebe. Ja dr Obradovic obozavam!



_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu hermosa)
Direktna veza do poruke: 328
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
11.3.2011 23:03:14   
aster
Hermosa, ja se slažem sa Marijom. Meni je bilo bitno da je doktorka  dobar stručnjak i da imam poverenje u nju. Mnogi doktori porađaju u svojoj smeni i izazivaju porođaj. Samo se ti opusti, sve će to biti ok.
Inače, moram da dodam, što se tiče doktora u gradskoj, dr Kostić me je pregledala 2 puta i bezbolnije preglede u životu nisam imala. A jedan je pregled bio 4 dana posle cr.


_____________________________

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu hermosa)
Direktna veza do poruke: 329
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
12.3.2011 8:46:11   
vesnacaki
sve preporuke za dr.Mitrovica.mene je porodio pre 5 meseci(na kraju je to bio CR)ALI SVE POHVALE ZA BOLNICU I OSOBLJE

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 330
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.3.2011 16:00:07   
mikicica
Cao Hermosa,

ne znam da li sam zakasnila sa odgovorom ali ja sam se porodila kod Obradovićke početkom marta baš na tu foru dirigovanog porodjaja. U principu, nije to ništa loše, štaviše bilo mi je brže i bolje tako nego sa prvim bebcom (koga sam takođe rodila kod nje ali bez "dirigovanja"). Znači, ona otprilike vidi koliko si otvorena (ja bila 3 prsta), malo te izdilatira, porođaj krene sam od sebe, uđeš u porodilište i pred sam kraj (negde 1 h pre samog porođaja meni je malo dodala indukcije valjlda par kapi kako su rekli (babice, i anestezilog i ona su rekli da je to stvarno minimalno, ja sam ne znam.....) i to je to. U toku porođaja me pregledala možda 2 puta ne više, što smatram da je normalno... E sad, kažu da indukovani malo više boli od običnog porođaja ali to ti ne mogu potvrditi jer sam oba puta bila na epiduralu.

Mislim da je Obradovićka pre svega odličan doktor, a to što je distancirana, što nije slatkorečiva pa neko tumači kao "grublja" u principu meni i nije bio problem....

Ti uvek možeš da je otkažeš ako ti je frka, šta i ako ti zapadne u smeni. I da se još nešto razumemo, mene je više puta pre zakazanog dana pitala da li želim da dođem na zakazno. Čak i kada sam došla na zakazani termin rekla mi je možemo i da odložimo, kako vi god hoćete, nije forsirala uopšte, znači imaš više puta fore da se predomisliš i sačekaš da sve krene samo od sebe.

Toliko, mislim da ćeš sigurno proćo super! u danu kada sam se ja porodila porodila je još 2 žene na foru dirigovanja i sve su super prošle pa ćeš i ti , sve najbolje u svakom slučaju......


(odgovor članu vesnacaki)
Direktna veza do poruke: 331
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
26.3.2011 13:18:11   
hermosa
Cao Mikicica,

Hvala na odgovoru, nisi zakasnila. Ja sam juce stigla iz bolnice ali ne zato sto sam se porodila nego zbog krvarenja posle pregleda. Nasa doktorka je bila malo gruba pri pregledu pa sam prokrvarila kao da imam menstruaciju, i naravno zadrzali su me zbog toga.

Termin je uskoro, ja bih ipak da cekam neki prirodni znak, ali je dobro znati da ni ta dirigovana opcija nije strasna, mada bih ja bez epidurala, pa ce mene sve svakako mnogo vise boleti. U svakom slucaju, hvala na ohrabrenju, a tebi i tvojoj bebi zelim sve najbolje!!!


Pozdrav,

(odgovor članu mikicica)
Direktna veza do poruke: 332
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
27.3.2011 13:48:44   
zmajeva
Iscitala sam ovu temu i bila mi je namera da se poradjam u Gradskoj, medjutim, shvatila sam da ako ne plati doktora i preko njega ne organizujes anesteziologa, ostajes na porodjaju bez epidurala. Da li neko moze da mi opovrgne ovo ili da potvrdi?

< Poruku je uredio zmajeva -- 27.3.2011 13:49:03 >


_____________________________

www.kreirajzivot.com

(odgovor članu hermosa)
Direktna veza do poruke: 333
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
28.3.2011 17:00:26   
soffi
Isto kao i Hermosa i ja vodim kod dr.Obradovic trudnocu(privatno) i imam ista iskustva kao i onauser posted image
Sada sam u 27.nedelji...Ovo mi je prva beba a pre dve godine sam imala spontani pobacaj
Mnogo mi znaci ovo sto je Mikicica napisala.Meni u sustini ne smeta taj dirigovani porodjaj,cak mislim da bi mi bilo i bolje tako,da cu se i ja psihicki pripremiti.

Ono sto me najvise zanima je kako izabrati anesteziologa obzirom da planiram porodjaj sa epiduralom? Mikicice molim te reci mi kog si anesteziologa imala,da li je to bilo po preporuci dr.Obradovic ili ??? Na koji nacin se dogovaras sa njim oko dobijanja anestezije? Za placanje mi je potpuno jasno ali kako da budem sigurna da ce zaista doci da mi da epidural,da nece biti na nekoj operaciji? Mozda postavljam glupava pitanja ali sam zaista zabrinuta oko svega toga jer u Gradskoj epidural nije standardna usluga.
Hermosa zelim ti svu srecu i da sve prodje u najboljem redu!!! I javi nam se!!!
Mikicice nadam se odgovoru a tebi i bebi zelim sve najbolje!!!

(odgovor članu zmajeva)
Direktna veza do poruke: 334
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
28.3.2011 18:53:58   
marija32
Soffi, za anesteziologa pitaj dr Obradovic, imaju anesteziologa sa kojim saradjuju u ordinaciji u koju ides privatno. A kada ti zakaze sastanak sa istom, ona ce ti reci koliko kosta njena usluga i uz tebe je non stop(tako treba jer je placas za to).

_____________________________

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu soffi)
Direktna veza do poruke: 335
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
28.3.2011 22:44:02   
soffi
Marija hvala ti na odgovoru!Pitacu doktorku na sledecoj kontroli.Pozzz..

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 336
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.3.2011 13:19:40   
mikicica
Ćao Sofi,

evo da ti odgovrim iako je marija32 vec rekla šta ima. Znači pitaj Obradovicku za anesteziologa. Meni je prvi put ona preporucila Dr.Stefanovic. Dr.Stefanovic je susta suprotnost našem ginekologu-slaktorečiva, nasmejana, zove te dušo, uvek uz tebe, bodri te tokom celog porođaja, obiđe te po neki put posle istog dok si u sobi i tako....Mislim da je stvarno super! Sa njom sam se dogovrila prvi put unapred da dođe na porodjaj i kada je počeo Obr je pozvala i sve je bilo OK.
Za drugi porođaj ova dokotrka je bila na godišnjem tako da sam pričala sa nekom drugom dr anestezilogolom, ali u terminu kada sam se porodila anesteziju mi je dao izvesni Todorovic - živa faca i legenda koji je i porođaj i salu i atmoseru učinio ludom, otkačenom, opuštenom jer s
je zaista takav - faca nema šta, a uz to je i načelnik anestezilogije! On je dao epidural još 3-ma porodiljama kada sam i ja bila... Znači ceo postupak je bio - ja došla dogovorila se sa doktorkom da hoću da se porodim, ona rekla ok sada ću da pitam anesteziologa "da li je raspoložen da ti da anesteziju". Ja sam odmah pitala a šta ako nije a ona je rekla onda ćemo zvati drugu doktorku, ali doktor je bio "raspoložen" i čim sam ušla u salu on se pojavio dao anesteziju i bio sve do kraja porođaja. To je to, otprilike ukoliko ti treba još nekih informacija, slobodno piši.

Mikicica

(odgovor članu soffi)
Direktna veza do poruke: 337
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.3.2011 16:58:48   
soffi
Mikicice hvala puno na odgovoru!!! Sledece nedelje idem na novi pregled pa cu pitati doktorku za anesteziologa!!! Puno te pozdravljam!!!

(odgovor članu mikicica)
Direktna veza do poruke: 338
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.3.2011 21:34:12   
Anoniman
Ja cu se po svoj prilici odluciti za Gradsku iako sam dugo isla privatno kod Maje antic iz Misovica dok je radila.

Moja sestra se poradjala u gradskoj (doduse tetka nenog muza je tu babica) i super je prosla. Ni njen porodja nije bio bas lak ali ona nije imala zamerki. I radila je bez epidurala koliko se secam po svojoj zelji.

Ja zivim blizu bolnice i isla bih na vezbe, sigurno da slusam ako ne budem mogla da radim. Ne zmeta mi sto je grozno. Nedavno sam imala operaciju u Zemunskoj i jos nisu preselili to odeljenje u renovirani deo. Ja ne mogu da vam opisem na sta lici wc i kupatilo, a kad sam videla na cemu se lezi dok su jedan krevet presvlacili.... Ja sam i picajzla i navikla sam na 5 zvezdica, ali skapirala sam da u bolnicu idem da zavrsim posao i nista mi nije smetalo. Mene su jos zadrzali duze zbog temperature, ali osoblje i lekari su bili fantasticni iako nisam imala ama bas nikakvu vezu.

Ovo pisem zato sto je moj stav takav i prema porodjaju. Idem tamo da zavrsim posao, da sacekam svoju bebu i da mislim kako da telo nateram da to najlakse odradi. VAzno mi je da je osoblje ok, a ostalo cu ignorisati. Za gradsku sam cula najmanje negativnih komentara tako da mislim da ce definitivno biti moj izbor.

A vezbe savetujem svakom. Sestra kaze da zene i imaju gomilu problema jer ne znaju sta rade a valjda na porodjau u panici nisu u stanju da isprate instrukcije babica i dr.

(odgovor članu soffi)
  Direktna veza do poruke: 339
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.3.2011 22:10:44   
pepeljuga
mali misu user posted image
u potpunosti se slazem sa svim sto si napisala! tako sam i ja razmisljala - ne idem u hotel, idem na par dana da zavrsim sta imam i gotovo (mada sam imala jedan mracni momenat kad su nas posle intenzivne spustili na odeljenje plakala sam zato sto su zidovi braon, to mi je bilo skoro neizdrzivo, ali izdrzala sam user posted image )... salu na stranu, da je gadno gadno je ali osoblje je strucno i profesionalno a to je najbitnije. ja bih opet isla u gradsku! jeste da sam imala svog doktora pa samim tim i malo drugaciji tretman, ali i zenice koje nisu imale nikog su odlicno tretirane zaista. zelim ti da budes zadovoljna kao i ja user posted image


_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 340
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.3.2011 22:31:21   
Anoniman
Ja cekam da mi sestra javi kog dr preporucuje njna babica i da mozda jos radi i privatno pa cu odma tamo. Jos sam sa VTO i stvarno bi samo kod jednog dr od pocetka do kraja. Tnx na ohrabrenju

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 341
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
30.3.2011 23:42:51   
pepeljuga
svi oni rade privatno user posted image
tamo je specificna situacija, kad imas svog doktora ostali te pogledaju eventualno ako on nije u smeni, inace se on za sve pita. bar ja sam stekla takav utisak. ali i pored toga, svi su mi se cinili ok.


_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 342
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
31.3.2011 17:37:00   
Anoniman
Odlucila sam se za dr Pedju Mitrovica, rekla mi je ta babica da je on super i da radi privatno. Ako neko zna gde neka mi posalje PP samo za proveru

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 343
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.4.2011 9:01:03   
Biki34
Super za Pedju,ja sam kod njega vodila trudnocu...Pokusavam da ti posaljem pp ali mi nesto ne ide...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 344
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.4.2011 9:03:59   
NadaR
 Biki , moras napisati temu pp .
Mozda je to problem user posted image


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Biki34)
Direktna veza do poruke: 345
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.4.2011 9:13:34   
Biki34
Da to je bio problem...Hvala na pomoci...

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 346
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.4.2011 9:13:56   
NadaR
user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Biki34)
Direktna veza do poruke: 347
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.4.2011 11:56:53   
mikicica
malimisu,

Pedja je vodio trudnoci mojoj "cimerki" (zena sa kojom sam delila sobu) i bio joj je na porodjaju a posto smo se ona i ja porodile u prakticno isto vreme i lezale u boxovima jedna do druge, mogu ti reci da je bas super. Fin, pozitivan, nece da sece (radi epiziotomiju) ako ne mora i tako, obisao je još 2 puta dok je ležala u sobi, uradio joj kontrolni pregled pre otpsta....stvarno sve preporuke za njega. Inace dok sam ja ležala u sali 2 h nakon porodjaja dosla je jedna zena "sa ulice", tj bez ikkve veze, pripreme i sl jer joj je porodjaj poceo u 31 nedelji. Nju je porodio Mitrovic i mogiu ti reci da nije bilo nikakvog drugačijeg odnosa prema njoj koju vidi prvi put u životiu i prema ovoj mojoj cimerki koja je kod njega vodila trudnocu, znači: "dušo sad se poradjaš", "ajmo sad jako", "možeš ti to", "bravo" i sll......

Inace preporuka i za vezbice. ja sam za prvu trudnocu isla non stpo i vezbice su mi bas pomogle. by the way na vezbama imas i obilazak porodilista pa se sama uveris u kakvim su stanjima kupatila zidovi sobe i sl...,(poenta price je da jeste staro i sl, ali je sve zadovoljavajuce cisoi i stvarno se da preziveti bez ikavkvih problema (veruj meni razmazenoj jedinici user posted image )!!najbitnije je da su svi ljubazni da žele da izađu u u susret da se obracaju porodiljama sa poštovanjem i sl, a oronulo kupatilo u kome ćeš se istuširati 3-5 puta je najmanje bitno u tim danima!

poz

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 348
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.4.2011 12:34:05   
Anoniman
Ma naravno, za sve se slazem. Ja cu u svakom slucaju ici na vezbe bar da slusam ako ne budem mogla iz nekog razloga da ih radim, a i mogu da se rade vezbe za disanje. Ja sam VTO pa su velike sanse da cu na carski, ali vezbe necu propustiti ni u tom slucaju.

Hvala vam svima puno

(odgovor članu mikicica)
  Direktna veza do poruke: 349
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
1.4.2011 12:37:31   
nela79
IZVORNA PORUKA: mikicica

malimisu,

Pedja je vodio trudnoci mojoj "cimerki" (zena sa kojom sam delila sobu) i bio joj je na porodjaju a posto smo se ona i ja porodile u prakticno isto vreme i lezale u boxovima jedna do druge, mogu ti reci da je bas super. Fin, pozitivan, nece da sece (radi epiziotomiju) ako ne mora i tako, obisao je još 2 puta dok je ležala u sobi, uradio joj kontrolni pregled pre otpsta....stvarno sve preporuke za njega. Inace dok sam ja ležala u sali 2 h nakon porodjaja dosla je jedna zena "sa ulice", tj bez ikkve veze, pripreme i sl jer joj je porodjaj poceo u 31 nedelji. Nju je porodio Mitrovic i mogiu ti reci da nije bilo nikakvog drugačijeg odnosa prema njoj koju vidi prvi put u životiu i prema ovoj mojoj cimerki koja je kod njega vodila trudnocu, znači: "dušo sad se poradjaš", "ajmo sad jako", "možeš ti to", "bravo" i sll......

Inace preporuka i za vezbice. ja sam za prvu trudnocu isla non stpo i vezbice su mi bas pomogle. by the way na vezbama imas i obilazak porodilista pa se sama uveris u kakvim su stanjima kupatila zidovi sobe i sl...,(poenta price je da jeste staro i sl, ali je sve zadovoljavajuce cisoi i stvarno se da preziveti bez ikavkvih problema (veruj meni razmazenoj jedinici user posted image )!!najbitnije je da su svi ljubazni da žele da izađu u u susret da se obracaju porodiljama sa poštovanjem i sl, a oronulo kupatilo u kome ćeš se istuširati 3-5 puta je najmanje bitno u tim danima!

poz



Sve potpisujem po ko zna koji put. I ja sam bila "vanzemaljac"(citaj:dosla iz Bosne), porodila sam se u Gradskoj, nisam imala vezu i super sam prosla. O odnosu prema meni necu ni da pricam. Bas kao sto mikicica rece prema svima imaju isti odnos. Sve preporuke za Zvezdaru.

(odgovor članu mikicica)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here