|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
21.1.2014 19:29:09   
Valerie
parking ispred porodilista je 3. zona i meni su jednom napisali kaznu, tako da... doduse par stotina metara dalje, iza Batutove prestaje zona, pa ako imate drugog vozaca moze posle da se preparkira.
ja sam nosila carsave, ma svasta sam ponela. puna torba na tockice. I znacilo mi je. Desavalo se da nemaju, da su dronjave. Ovako moje lepe, sarene, sestra mi odmah namesti. Svaki dan mi donesu ciste od kuce ako treba...
sto se tice apartmana, info od avgusta 2012. Ja sam htela apartman I pre I posle porodjaja, ali na kraju nisam uzela nijedan. Kad sam stigla apartman na poslednjem spratu nije bio spreman od prethodne koja ga je koristila... bio je inace 3000 din, ali je bilo pakleno vruce, a u njemu nekim cudom nije bilo klime, dok u ostalim sobama ima. Kupatilo je zaista bilo bezveze i daleko. Nadam se da ce i taj poslednji sprat lepo srediti, jer tu, na patologiji zene nekad leze nedeljama... Posle CR je apartman, naravno posle dan-dva u sok sobi, bio zauzet. Videla sam ga s vrata, delovao je fino, renovirano. Medjutim, na tom spratu (2. valjda) su i sobe sredjene, kupatilo svakako bolje. Posebne pohvale za sok sobu, sestre su vise nego pozrtvovane i od velike pomoci i razumevanja user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1626
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
21.1.2014 19:43:35   
viking
Hvala Valerie :)
Sad mi je takođe palo na pamet da pitam, kakvi su kreveti tj. da li može da im se podiže uzglavlje? Pitam jer ja spavam samo sedeći, ako su ravni kreveti, da ponesem jastuke?

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 1627
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
21.1.2014 20:03:50   
dunja RR
Da li je neko radio ekspertski UZ u Zvezdari? Moj dr. kod koga idem privatno me šalje u Zvezdaru na eksp.UZ, pa mi glupo da ga ne poslušam, iako sam planirala privatno da idem. Ali obzirom da će me on porađati, ćuti i trpi user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu marijana22)
Direktna veza do poruke: 1628
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
21.1.2014 21:18:28   
nela79
Dunja: Ja sam TREBALA da odradim ekspertski u Gradskoj, ali posto sam isla privatno kod DR koji radi gore, on mi je rekao da nemam potrebe tako da na kraju poslije dabl testa i onog genetskog savjetovalista nisam ni isla na Zvezdaru do porodjaja.

Viking: Prije 3 godine bili su obicni , ravni, bolnicki kreveti, sa tankim jastucima. Ne znam da li se sta mijenjalo.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1629
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 7:45:30   
mama micki
E evo i mene ovde. Ja imam samo reči hvale za ovo porodilište. Jeste da je sve staro i pomalo neuredno, barem tako izgleda, ali žene koje čiste se stvarno trude da to srede. Lekari, sestre, babice, pedijatri, svi su ok, od patologije do odeljenja. Ja sam se porodila carskim rezom, porodio me je dr. Mitrović i prezadovoljna sam. Sestre u šok sobi su divne, mislim da sam ovo već pominjala ali najpozitivniji utisak na mene je ostavila babica po imenu Violeta, nadam se da će neka od vas imati priliku da je upozna.
Kreveti se podižu, ali ne radi svaki pa je ipak dobro poneti jastuke i posteljinu, jer je nemaju mnogo. Beba je od trećeg dana sa mamom(to važi za mame koje se porode CR) ali ako nekoj ženi nije dobro sestre odnesu bebu na dva, tri sata, da se mama odmori. Ja nosim lepa iskustva iz ovog porodilišta, nemam ništa ružno da kažem, osim da bi u ovu bolnicu trebalo malo više da se uloži. Ja sam se porodila 3.12.2012. i tada su počeli renoviranje, nadam se da su završili.
Nadam se da ćete i vi iz porodilišta izaći zadovoljne kao ja.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 1630
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 8:18:04   
tanjicak79
Dunja, ja sam oba puta radila ekpertni uz u KBC Zvezdara i bila sam zadovoljna i sve je bilo u redu. Prvi put mi je pregled radio dr Kušljević, a u drugoj trudnoći dr koji je sad u penziji, a koji je važio za najboljeg uz dijagnostičara tamo u Zvezdari. Aparat koji imaju je dobar, ali nije 3D.

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1631
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 8:37:33   
mama micki
Tanjičak kad je Kušljević otišao u penziju? Moju cimerku je on porodio, porodile smo se istog dana.

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1632
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 8:37:39   
tanjicak79
Evo jednog mog ogromnog posta od ranije, jer vidim da je bilo priče o tome na prethodnoj strani.
IZVORNA PORUKA: tanjicak79
Debelica73, evo odgovoriću ti redom na pitanja, a i dodaću sve čega se setim.

- Svoje stvari možeš i u koferu da doneseš, niko ti neće ništa reći, ali ipak gledaj da ti "prtljag" ne bude pretežak, jer ipak sama sve nosiš od prijema u porodilištu, pa sve dok se ne porodiš (mislim, dok budeš menjala lokacije u porođajnom bloku). Kako torba uglavnom stoji na podu, koristi neku koje ti neće biti žao da se isprlja.
- Obavezno ponesi jedne plastične/gumene papuče za tuširanje i jedne za šetnju kako ti je i Sanja napisala (ove druge ti mogu naknadno doneti).
- O spavaćicama sam već pisala u nekom ranijem postu, kao i o posteljini. Možeš da koristiš svoje spavaćice, a na raspolaganju su ti i bolničke, ali su u malo jadnom stanju, kao i posteljina koja je baš bila deficitarna pre 8 meseci.
- Nošenje bilo kakvih gaćica posle porođaja, ako je rađena epiziotomija nije preporučljivo, da bi se rana što bolje sušila. Inače, sem za vreme vizite, možeš koristiti gaćice koje želiš, ako te ne vide babice ;)
- Za bradavice je najbolji lanolin, jer se ne mora skidati-saprati pre podoja (Mum Care ili MultiMum), a za dojke ulje za masažu dojki Happy Mama (ono se mora očistiti sa dojki pre podoja). Sve možeš naći u aksi.

- Od dokumenata i nalaza dobro je imati sledeće stvari:
   -overena zdravstvena knjižica,
   -lična karta,
   -krvna grupa (ova tri dokumenta treba da su na isto prezime),
   -uput za porodilište,
   -vaginalni i cervikalni bris, ne stariji od mesec dana,
   -nalaz na HBs antigen,
   -koprokultura i urinokultura nisu obavezni, ali je dobro da ih uradiš zbog sebe i bebe,
   -poslednji nalaz krvne slike.

Prve četiri stavke su zaista neophodne, a sve ostalo je opciono. Kad uđeš u deveti mesec, tvoj ginekolog će ti reći šta sve treba od analiza da obaviš i daće ti upute. Sve sem nalaza na HBs antigen možeš uraditi u Domu zdravlja, a za HBsAg ti treba uput za Gradski zavod za javno zdravlje Beograd (Bulevar despota Stefana 54a).

Osim dva pakovanja mrežastih uložaka (za prvi dan) još ponesi:
bade mantil, toalet papir, sapun, pribor za ličnu higijenu, jedan veći i jedan manji peškir, manje vlažne maramice, labelo, mobilni telefon, punjač, malu plazmu i sokić (da dođeš sebi posle porođaja), plastičnu čašu, diklofen čepiće (protiv bolova), ako ti još stane u torbu, i jedan podmetač za krevet. Nije loše da ti kasnije donesu i par tetra pelena, ako ti mleko bude curilo da možeš da se "umotaš". Za bebe se dobijaju svaki dan tetra pelene za široki povoj, ali nisu opeglane. Bebe koriste takođe i bolničke benkice ili bodiće i švedske pelene.

Za bebu treba samo da pripremiš jedno manje pakovanje jednokratnih pelena, vlažne maramice i pavlovićevu kremu. To ne nosiš kad budeš išla da se porađaš, već ti donose posle porođaja. Sve što ti bude trebalo tih par dana dok si u porodilištu mogu ti doneti lično tvoji za vreme posete ili van vremena posete mogu ti ostaviti stvari na prijemu kod dežurne babice (samo da obeleže za koga je, u kojoj sobi i na kom spratu).

Znam da sam bila preopširna, ali se nadam da će ti pomoći ove informacije.


(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1633
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 8:43:13   
tanjicak79
IZVORNA PORUKA: mama micki
Tanjičak kad je Kušljević otišao u penziju? Moju cimerku je on porodio, porodile smo se istog dana.

Nije Kušljević otišao u penziju, već Zarije koji mi je u drugoj trudnoći radio i amniocentezu i posle ekspertni uz.

< Poruku je uredio tanjicak79 -- 22.1.2014 8:47:53 >

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1634
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 8:52:05   
mama micki
Pazi stvarno...e baš sam luda...Izvini!

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1635
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 10:42:29   
Valerie
kreveti su posle CR bili odlicni, visoki, ja sam spavala bas sa podignutim uzglavljem. Mada sam naravno ponela i svoj jastuk user posted image Bili su I oni jastuci (Beluga valjda) za dojenje beba, a dali su mi I neku stolicu kao sa mekim jastukom sa rupom za sedenje dok dojis. Tako da smo se super uhodale sa dojenjem jos tamo. Imala sam na kraju srecu da su nas zadrzali jos jedan dan zbog bebine zutice. Ona bila na suncanju, ja se naspavala, a laktacijska sestra mi pomogla oko grudi. Moje pozitivno, mada jako bolno iskustvo - ako previse nadodje mleko, da sestra "izmasira" grudi. Nakon toga nisam imala nijedan problemcic oko dojenja, samo smo sisali do 5 meseci, a ukupno do 16,5 meseci! Boli masaza, ali je vredelo!
Ja sam isla na expertski kod dr Zarija, nisam znala da se penzionisao, mada me ne cudi user posted image . ja sam isla i privatno, bukvalno sutradan, i da budem sigurna i da imam 4d slike i video :)
a sta su to renovirali prosle godine? Nadam se Patologiju, mada i prizemlje place sa kompletnim sredjivanjem

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1636
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 11:14:21   
mama micki
Moje pozitivno, mada jako bolno iskustvo - ako previse nadodje mleko, da sestra "izmasira" grudi. Nakon toga nisam imala nijedan problemcic oko dojenja, samo smo sisali do 5 meseci, a ukupno do 16,5 meseci! Boli masaza, ali je vredelo!

Imala sam i ja ovo pozitivno i bolno iskustvo ali evo još dojim!

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 1637
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 13:33:47   
Valerie

IZVORNA PORUKA: mama micki


Imala sam i ja ovo pozitivno i bolno iskustvo ali evo još dojim!


user posted image user posted image user posted image
meni bas zao sto smo upravo prestali! jedva cekam sledecu user posted image user posted image

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1638
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 13:37:36   
mama micki
I ja, ali za nekih godinu ili dve...ja već imam dvoje pa ću ipak malo sačekati.user posted image

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 1639
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 15:19:01   
aster
Moj savet budućim mamama je da ne nose suvišne stvari, jer sve to mogu da vam donesu vaši u bilo koje doba dana i noći. Bolje tako nego da se mučite sa velikim torbama.
I ja bih pohvalila sestrice sa intenzivne nege, posebno jednu Ivanu. Sve pohvale i za babicu Slavicu (mislim da se tako zove. Starija žena sa dugom sedom kosom koju veže u punđu). Žena je divna. Vidi se da voli svoj posao i pravi je profesionalac. I sestra (ili dr- nisam sigurna) koja radi slušni test bebama je isto divna!

_____________________________

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 1640
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
22.1.2014 23:52:10   
tanjicak79
Sestra Slavica Milić je predivna žena, znam je vrlo dobro, jer je ona ranije vodila vežbice za trudnice u Gradskoj. A ne zaboravlja nikoga.

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 1641
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
12.2.2014 19:02:51   
Ipokrisia
Cao svima! Da li bi mogao neko da mi posalje poruku na pp ako zna u kojoj privantoj ordinaicji radi Dr Milica Kostic iz KBC Zvezdara?

Hvala vam unapred!

Pozdrav!

(odgovor članu tanjicak79)
Direktna veza do poruke: 1642
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
16.2.2014 13:38:26   
Zmajche
Porodila sam pre dve godine u Gradskoj bolnici, nikakvu vezu nisam imala, niti sam isla tamo na preglede. Porodio me je dezurni doktor i jedna divna mlada babica. Porodjaj je trajao svega sat vremena, doktor me je bodrio i govorio sta da radim, a babica je cak dozvolila da joj stavim nogu na ledja :) Sledeci put definitivno opet Gradska!
Ovo porodiliste bije los glas zbog loseg stanja objekta, ali meni to uopste nije smetalo.. Meni je tih dana to bilo najlepse mesto na svetu! Sem kupatila naravno :) U svakom slucaju, tri dana brzo prodju. Bitno da je osoblje ok, a kad sam se ja poradjala, stvarno su svi bili super i doktori i sestre i ginekolozi i pedijatri.

(odgovor članu Ipokrisia)
Direktna veza do poruke: 1643
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
3.3.2014 11:25:10   
Manarola
Zanimam me da li se neka trudnica iz drugog grada porodila na Zvezdari? Kakva su njena iskustva? :)

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 1644
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
27.3.2014 18:43:58   
Zoka Nis
Cao svima!!! Manarola, ja se isto trebam poroditi u Bg-u. Iz Nisa sam inace. Meni je termin 24.07. Jos uvek se lecim u Nisu, treba da prebacim karton. I mene zanimaju doktori na Zvezdari, ne znam nijednog doktora, volela bih da odem privatno par puta pre porodjaja kod nekog doktora koji radi na Zvezdari, da bih imala neki uvid. Jel zna neko neku ordinaciju privatnu tih lekara?

(odgovor članu Manarola)
Direktna veza do poruke: 1645
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
27.3.2014 19:46:42   
dunja RR
Ja idem privatno kod Bojovića u Labomedic ordinaciju na Zvezdari (to je na 5 min. od porodilišta Zvezdara), nadam se da će me on porađati.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Zoka Nis)
Direktna veza do poruke: 1646
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
10.4.2014 20:17:46   
Mali zeka
Cao svima! Da li se neko skoro poradjao u Gradskoj bolnici, kakva su vam iskustva? Sta treba sve da se ponese u porodiliste?

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1647
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
10.4.2014 20:32:29   
Sanjalicaaa
Mali Zeko, moja iskustva su pozitivna. I lekari i babice na porodjaju su bili ok, ljubazni, strucni. Pedijatri takodje. Jedinu zamerku imam sto se tice onih mladih babica koje nama prvorotkama nisu posvetile paznju sto se tice dojenja pa sam jos u porodilistu dobila mastitis. Ali sve u svemu stvarno su opravdali moja ocekivanja. Sto se tice spiska imas na forumu temu sta poneti u porodiliste, a mislim da imas i ovde sta traze u Zvezdari, vrati se malo nazad,.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Mali zeka)
Direktna veza do poruke: 1648
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
10.4.2014 20:43:48   
Mali zeka
Hvala ti puno, ja inace tamo idem na Uz, i deluju mi doktori bas ok, a za babice ne znam mada te mlade su uvek pune sebeuser posted image Bas sam se pitala za dojenje, da li hhoce da pomognu i objasne, narocito za nas koje nemamo iskustva.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 1649
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
11.4.2014 7:12:00   
mama micki
Ja sam već pisala i evo opet ću...imam samo reči hvale za ovo porodilište i osoblje u njemu, i to od spremačice do doktora, svi su ok. Ja bih pohvalila sestre koje su mi jako, jako pomogle oko dojenja i dojila sam do skoro, tj. do 21.02.
Ja sam morala na carski i porodio me je dr Mitrović. Ja sam prezadovoljna. Upznala sam i sve druge doktore jer sam ležala 5 dana i svi su ok. Nisam imala nijedno loše iskustvo, osim bola, ali to već nije do njih.
Pozdrav budućim mamama! Preporuke za ovo porodilište. Nije neka lepota unutra ali je sasvim pristojno i nekako "ima dušu"
Lupih sad ali dobro.user posted image

(odgovor članu Mali zeka)
Direktna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako da se budući tata poveže sa bebom u s...
I budući očevi su uzbuđeni zbog dolaska bebe na svet, ali imaju manje prilika da zaista osete kako malo biće raste. Dok ...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here