|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.7.2012 11:03:20   
Anoniman
yula, mozda je stavrno ujed komarca. K ima 3 takva, na svakoj ruci po jedan i jedan na nozi. kada pipnem postoji jednu tvrdo mesto u sredini, bas kao ubod, a okolo je crveno. ali nisu onako veliki pecati kao oni koje sam slikala prosli put. a ono sto je zaradila prosli put.. jos se vidi, kao da su joj ostali mali oziljci. razmisljam, da je od alergije, ne bi to tako ostalo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 951
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.7.2012 11:33:18   
Anoniman
gde si tash? navukla si me da dodjem ovde na caskanje, a sad te nema! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 952
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.7.2012 11:51:59   
Anoniman
Laletu se jutros pojavio na ledjima crveni pecatic sa plikcicem, kao ujed komarca.


Pa možda i jeste. Namaži nekom kremom za ujede.


koliko moze da stoji ta kutija/limenka kada se nacne???


Mislim da moja može da stoji 3 nedelje.


Kod nas isti lekari rade i privatno i državno. Raspitaj se za nekoga iz bolnice kod koga bi volela ići dal i gde radi privatno.


Marka je ujeo komarac na moru, prošlo je pre nekih 10ak dana, ali je ostao ožiljak. user posted image Sva sreća pa ga nije ujelo 10 komaraca, celo telo bi mu bilo u ožiljcima. user posted image Sada ima dva ujeda, jedan je na jednoj nozi, od nazad na peti, kao žulj od cipele, a drugi na drugoj nozi, pa, recimo na peti, da ne davim sada. Vidim da ga svrbi užas, stalno češka, mažem Fenistilom.
Ja imam na butini ujed komarca prečnika 3cm, od toga je sredina prečnika 2cm modra, a okolo crveno, tako da, ja se ne pitam na koga je to nasledio.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 953
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
27.7.2012 12:36:12   
Anoniman
Evo malo zabave za moje drugarke KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 954
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
28.7.2012 1:51:22   
Christabel
navodno moja mala ima upalu grla. S tim da ja mislim i da nju ovde sve zanima pa se nije dala uspavati cak i kad je premorena. Al to nam je bio 4.dan, nije prvi. Sutra cemo kuci, mogla bih jos ostati!
Macaki, mislila sam da li lecis antibioticima? I meni su dojke razlicite strukture-u desnoj je kasnije mleko nadoslo, tu bilo zastoja pa beba prvo teze sisala pa posle ok. Al tu je posle bilo i vise mleka i vise sam pumpicom cedila ali bilo i 3-4 mastitisa. Ali tad pomaze samo rucno cedjenje. Od pre neki dan se ne muzem vise, ne dojim vec neko vreme, mleka sad ima jedva, bio mi je cilj da prirodno smanjim, tablete ni u ludilu!
Odoh da spavam, malo tv, malo mobilni i sad nisam videla ni ko je olim.baklju upalio grr!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 955
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
28.7.2012 2:05:01   
Anoniman
pa ne koristim antibiotike, mislim da nema potrebe. jer ovo sad nije akutno, tako je vec neko vreme..
jesi li uvek imala mastitis na toj jednoj dojci? kako ti je ona sada, mozes li da napipas nesto, na tom mestu gde je bila upala?

(odgovor članu Christabel)
  Direktna veza do poruke: 956
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
28.7.2012 23:15:49   
Yula
Hello drage moje, evo i mene. Sinoc stigli kuci, dok smo se raspakovali i sve redno sto ide, komirana sam zaspala. I sada sam ko da me je poplava izbacila, nenaspavana user posted image

Ne znam zasto mu se ono pojavil, tek se bio probudio i stajao je uz naslon od kreveta, to je inace bio krevet an rasklapanje klik-klak, i znaci onaj deo iznad glave, do zida. Da li je tu bilo nesto ili je nesto totalno nevazno, ne znam, ali ne verujem da je ujed komarca, jer od komarca on ima onakve crvene pecate kao sto ima Ksenija, bude onako tvrdo u sredini i vidi se mesto ujeda, a ovo nije takvo. Bude bas kao kada nas odrasle ujede komarac, crveni pecatc mozda precnika 1-1.5cm i unutra mali plikcic, sirine mozda 3-4mm. Nije tvrdo i ne vidi se mesto ujeda, posle 10-ak minuta je nestalo kao da ga nikada nije ni bilo! To mu se desilo jos u 2-3 navrata, u dva sam povezala sa pirincem, a jednom nisam imala pojma od cega je. E sada, to jutro smo imali peh, mm nije provalio da nema vise bebine flasirane vode i jednu flasu vode koju mi pijemo a koju sma odvojila za bebu do ujutru, je uzeo i pio iz nje i to direktno iz nje, a jeli smo neki omlet pre toga. Ja nisam imala izbora i morala sam od te vode malcu ujutru u 6h da spremim mleko, ali vodu sam prethodno prokuvala. Jedino na to mogu da sumnjam, da je ostao neki trag jaja u toj vodi. Ili, prethodno vece je za veceru jeo Hipp kasicu od povrca, tu je bilo nekih zacina koje do sada nije jeo, ali mislim da je neverovatno da mu se kozna reakcija u vidu tog osetljivog plika pojavi posle 12h. Mada, i mleko je pio u  6h ( mozda cak i ranije ) a ovo smo primetili u 8h. S obzirom da je nestalo u roku od 10-ak min. mislim da se neposredno pre nego sto smo primetili i pojavilo. Da, istu tu Hipp kasicu je jeo i sinoc u povratku kuci i nismo primetili nista slicno da mu se pojavilo.

On to inace nije ni primecivao, ne cese, znaci ne svrbi ga, raspolozen je. Ja sam pipkala bas da vidim hocu li mu izazvati nelagodu, medjutim nikakve reakcije nije bilo. Bas svasta.

Danas sam kupila povrcnu kasicu sa lososom, to cemo sutra probati u vrlo maloj kolicini. I bas se radujem sto smo dosli kuci, danas sam lepo detetu skuvala rucak, oba puta je kakio na nosi i vracamo se nasoj svakodnevnoj rutini. Nadam se da ce i ova riba dobro proci.

Jos uvek ima onaj osipic po stomaku, ledjima i malo po vrhovima rucica i zaista mu uospte ne pridajem znacaj jer mislim da je od vrucine. Kada je toplije pojaca se, cim zahladi smanji se. Pojavilo mu se malo i ispod pelene. Zaista ne mogu ni sa cim da povezem, jer mu se to pojavilo bas onaj dan kada smo stigli na more, a evo od kada dodjosmo kuci i ovde nas saceka uzasna zapara.



_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 957
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.7.2012 0:17:20   
Yula
E, sada, da se malo osvrnem na ono sto ste vi pisale.

Tash, onaj test je glupost ziva, tek da nasmeje coveka. Nisam imala vremena posle da navracam i komentarisem resenje.

Sto se tice kometara povodom alrgije nase dece, ma mene to ni najmanje ne dotice, ali ni najmanje, ne znam zasto se uzbudjujete uopste? Tako mene gledaju kao da sam pala s Marsa, kao: Ne jede slatkise?! Cokolade?! Pa onda one zblanute face.  vazno mi je da me moja sveki slusa kada je tu i da me ne smara jer bih se tada uzasno nervirala i posvadjale bi smo se, kao sto me moja majka iznervira svaki put kada se cujemo, kao veceras kada mi je rekla da ona i moja snajka razmisljaju da mom braticu ( zive zajedno moja keva, brat, snajka i bebac ) koji ima 4.5 meseca uskroro da da proba trunku zumanceta! Kad me slog nije strefio! A ubila sam se objasnjavajuci kada se sta uvodi, kojim redosledom i zasto, usta su mi otpala pricajuci, pisuci, slala linkove, sestru terala da sve zapisuje i da im da, a ona zena meni kaze kako se one konsultuju sa tu nekim zenicama iz komsiluka koje su skoro prosle kroz to. A ja je pitam: A ja? Odlucila sam da ih vise nista ne pitam u vezi detetove ishrane jer je bolje da ne znam, zamrznuce me snajka jer ne mogu da ocutim i da se ne zgranem kada cujem njihove planove. Uglavnom, sargarepu i zitarice su uvodile po 4-5 dana svaku, a posle su sve uvodile po jedan, do dva dana, tako da su vec uvele gomilu namirnica, pa i voce i kazu da malom nista ne smeta. I vec ima dva obroka! user posted image

Macaki i ostale mame user posted image  , zaista ne razumem zasto neke zene misle da ce izgubiti povezanost i prisnost sa bebom ako prestranu da doje ili da je imaju ako to cine? Ja obozavam mog sina, luda sam za njim, ljubim ga nebrojeno puta dnevno, toliko da se plasim da cu mu dosaditi i da ce poceti da me odguruje, ali za sada se ne buni user posted image   I on mene zna da mazi i zagrli, cak i poljubi, ali sve to cini poslednjih mesec-dva dana, svesno. Bila mi skoro jedna od dve najbolje drugarice sa sinom koji ima 18 meseci. Izasla na pola sata a bebca ostavila sa nama, mali je preplakao skoro svo vreme od kada je primetio da nje nema i to tako redovno radi. Meni je to totalno bezveze i uvek sam se trudila da Lazara naviknem i na ostale ukucane, na to da ne bude tako vezan za mene, jer imala sam jos jednu drugaricu koja je isto tako vezala dete za sebe da je to bilo mucno gledati  i l slusati. Nije mogla bukvalno minut da se makne od njega, odmah vriska i tako sve dok nije napunio 4-5 godina. Nigde nije mogla da ode bez njega niti sa njim, kako stignu negde on je uzima za ruke, vuce i govori: " Ajde Majo, idemo kuci" i place dok ne krenu. I jedna i druga jedva da su mesec dana dojile svoje bebe.

Meni je to zaista totalno bezveze i bas sam gledala da takvo sto izbegnem sa svojim detetom jer takav odnos i takvo ponasanje ne donosi nista dobro ni detetu ni majci. Takva deca su potpuno nesamostalna i po meni nisu preterano ni srecna. Cemu tavo vezivanje deteta za sebe? Za mene je to preterano posesivno i egoisticno ponasanje majke.

Macaki, nemoj pogresno da me shvatis, ne kazem da si ti takva, samo opisujem konkretne situacije koje sam ja dozivela u nameri da ti predocim sta mozes da dozivis, jer si vec spominjala kako mala place ako te nema i ne mozes ni u wc da odes bez da ona ne place.

Ja sam presrecna sto Lazar hoce kod svakoga, ali od starta sam se trudila da ima sto bolju komunikaciju sa svim ukucanima, uvek sam ga sa osmehom upucivala na baku i deku, prijatelje, komsije, kada tata radi stalno smo ga spominjali... Sada kada nam baka i deka nisu tu, redovno ih zovemo na skajp da ih ne zaboravi. U zgradi i u parku ga svi obozavaju jer on svakome prilazi sa osmehom i pruza rukice, prica nesto i smeska se. Mnogo vremena provodimo nas dvoje sami i zato se trudim da ga sto vise izvodim u park da bi vidjao i drugu decu i ljude bas da se ne bi usamio i vezao previse za mene. Ako kada primetim da mi se kaci na vrat vise nego obicno, obavezno skrenem paznju mm da mu posveti vise vremena kada je kuci.

Ja npr. zameram sebi sto ne radim vise sa njim u smislu da mu pricam i objasnjavam stvari i pojave, kao sto to radi mm. On ga je naucio bas puno stvari, kao da njega vise slusa nego mene, mozda zato sto sam ja sa njim po ceo dan user posted image   Takodje, zameram sebi sto se nekada iznerviram i opsujem pred detetom ili dete, a rekla sam bila da to necu da radim, ali iznerviram se i izleti mi user posted image   Nisu to strasne psovke, ali ne volim to, bas sam krele... Ma, ima x nekih stvari za koje znam da ne treba da radim, ali valjda cekam i ja nekoga da me izgrdi pa da se dozovem pameti.  Ali, imam drugaricu koja je jako otvorena sa mnom, kao i ja sa njom i uvek me posteno iskritikuje ako negde brljam i strasno sam joj zahvalna na tome, jer par puta me je bas dobro usmerila, kao npr. kada sam Lazaru mnogo popustala da smo dosli dotle da se otimao kada mu menjam pelenu da su morali mm i sveki da ga drze dok ga ja preoblacim. Ta drugarica me izribala, rekla mi da ne popustam jer cu napraviti bebi magarecu uslugu, da ga stegnem da ne moze da mrdne i da ce brzo prestati da se otima i tako je i bilo! Posle dva moja cvrsta preoblacenja ( on pocne da se otima a ja ga drzim cvrsto uz podlogu da ne moze da mrdne ) toliko se smirio da sam ga ostavljala na krevetu da lezi a ja odem u njegovu sobu po presvlaku i nadjem ga tako kako sam ga ostavila, lezi i ceka me. user posted image   Nisam mogla da verujem! A pre toga mi je bila nocna mora preoblacenje tih nekoliko nedelja od kada je poceo da divlja. E tako jos da ga sada ponovo naucim da se sam uspavljuje i na konju sam user posted image  user posted image  user posted image

OMG, mozda je bolje da se ova tema preimenuje u "Caskanje mama dece sa alergijama" user posted image  

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 958
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.7.2012 0:55:06   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Yula

OMG, mozda je bolje da se ova tema preimenuje u "Caskanje mama dece sa alergijama" user posted image  


Upravo sam htela reći kako ovo nije tema za ćaskanje. Please, držite se teme.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 959
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.7.2012 8:14:28   
Anoniman
Zene, jeste li pisale/cule, za MORA terapiju. Ja se raspitujem i polaniram sto pre da probamo.
P se osipa od lubenica :-( I proliv je dobio. Juce predvece je pojeo celu sljivu ubranu na ulici,nije bila ni oprana, sa sve ljuskom. I nista!!! Nema osipa,reakcije, nista! Ranije je jeo kuvane sljive, ali nisam mu ih davala od marta meseca. I sad budi pametan i provali da li mu smeta i sta mu smeta.
Bili kod pedijatra, za 2,5 meseci nije dobio na kilazi,ali je porastao 4 cm,pa dr kaze da je to u redu. 15 meseci, 10,5 kg, 79cm :-)

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 960
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.7.2012 10:11:30   
Anoniman
Yula, i ti se tripujes na pijenje iz flase. Ja nikada recimo nakon kafe u kojoj ima mleka ne naginjem Markovu flasu sa vodom. Ustvari, trudim se da to ne radim nikada, ali desi se. I onda sam razmisljala da sam luda, da tako garant ne moze alergen da se prenese ili su to bas minimalne kolicine.

Zille, pisi o tom MORA sistemu? Sta je to?

Posto je moje dete u vise navrata probalo vino i pivo, da li to znaci da ladno mogu da mu dam grozdje i jecam? user posted image vooooli dete. "Daj jos piva" ili "necu soka, daj vina" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 961
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.7.2012 10:30:24   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Yula, i ti se tripujes na pijenje iz flase. Ja nikada recimo nakon kafe u kojoj ima mleka ne naginjem Markovu flasu sa vodom. Ustvari, trudim se da to ne radim nikada, ali desi se. I onda sam razmisljala da sam luda, da tako garant ne moze alergen da se prenese ili su to bas minimalne kolicine.

Zille, pisi o tom MORA sistemu? Sta je to?

Posto je moje dete u vise navrata probalo vino i pivo, da li to znaci da ladno mogu da mu dam grozdje i jecam? user posted image vooooli dete. "Daj jos piva" ili "necu soka, daj vina" user posted image


Ma, odmah mozete da predjete na rakiju! user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Ne zameri Tash,a li morala sam da se nasalim, evo, jos se smejem. Mare je genije!

Ma, ja bih mu dala sve sto nije bas rizicni previse, da proba, pa ako mus meta lako cete prekinuti, zaista verujem da su deca posle punih godinu dana, sta vise i posle 10 meseci, dosta zrela fizicki, imuno, kako god hocete. Odnosno, ne verujem da ih je tako lako senzibilisati ako na nesto nisu bas puno alergicni i ne verujem da ce to probanje ostaviti ikakve posledice. A s obzirom da se trudimo da nasu decu hranimo sto zdravije, mislim da ce im raznovrsnost ishrane mnogo znaciti.

I da, pa mislim da moze da se prenese, alergicne osobe mogu da reaguju i na najmanji atom alergena. Sve zavisi koliko su alergicne i koliko su nama suplji zubi ako vec pijemo iz detetove flase user posted image   Inace, ja to nikada ne radim, kdo nas u kuci prakticno svako ima svoju flasu, ali svekar kada je tu obozava da zanisani nase flase, pa posle imma otvorenu gomilu flasa jer ne znam iz koje je pio! Uh, kako me nekada nervira, ali sta cu, bolestan je covek pa se trudim da mu ne uzimam za zlo, mada mi nekada dodje da ga zadavim, figurativno receno.

Zille, samo napred! Vidis da sada ima namirnica koje mu ne smetaju i vremenom ce Pakica presasti sve te alergije. Izvestavaj nas sta uvodite i kako se sve odvija kod vas .  Navijam iz sve snage da maleni klopa sto vise namirnica user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 29.7.2012 10:33:39 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 962
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.7.2012 11:58:36   
Anoniman
Kao što sam već pisala, u petak smo bili kod pedijatra. tamo sam srela ženicu sa kojom sam bila u porodilištu sad zadnji put. i naravno, pita me šta je to Pekiju po licu(on blago osut), i kreće priča o alergiji. Kaže da ima komšinicu koja je imala alergije na hranu, i to kao odrasla osoba. Išla je na testiranje na 400 alergena(polen, aditivi, namirnice...), pa su joj na osnovu toga odredili šta sme, šta ne sme da jede. Išla je na terapije i pridržavala se te ishrane jedno vreme, i posle toga se IZLEČILA. Sad sve može da jede.
U pitanju je MORA terapija. Pomoću nekog aparata se "hvataju" talasi koje šalje telo, i tako se određuje na šta je čovek alergičan ili netolerantan. Onda se ti isti talasi ispravljaju i šalju nazad u organizam. Tako sam ja razumela, a viš emožete da pročitate OVDE
Ja sam odlučila da probam, pa kako bude. Ako uspe, super, ako ne bar znam da sam probala. A potpuno je neškodljivo. A cena je smešna u odnosu na to šta mogu da dobijem. Ima takvih ordinacija u Beogradu i u Novom Sadu, za ostale gradove ne znam.
Malo sam konfuzna jer me prekidaju 300 puta dok pišemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 963
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.7.2012 13:59:45   
Anoniman
Zanimljivo Zille

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 964
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.7.2012 17:43:21   
Anoniman
Nisam vam rekla, uvela sam mu slaninu u nitriranoj soli. Sta je tacno razlika izmedju te i obicne, ne znam.
Mislim da cu malo da se oputim, pocecu da mu dajem sve sem mlecnog i jaja.

Malocas, M nosi mm-ov tel, ispadne mu, i mm kaze "ebi ga marko", tek ce M "ebi ga tato!" user posted image

Kisaaaaaa user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 965
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
29.7.2012 22:06:09   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Nisam vam rekla, uvela sam mu slaninu u nitriranoj soli. Sta je tacno razlika izmedju te i obicne, ne znam.
Mislim da cu malo da se oputim, pocecu da mu dajem sve sem mlecnog i jaja.

Malocas, M nosi mm-ov tel, ispadne mu, i mm kaze "ebi ga marko", tek ce M "ebi ga tato!" user posted image

Kisaaaaaa user posted image


Mislim da je to pametna odluka.

I da, ne rekoh ti, mislim da se moze reci da mu ne smeta grozdje i hmelj, bar pretpostavljam da je tako, svakako mu neces odmah dati kilo grozdja, po malo pa ces videti, ali sam ubedjena da mu apsolutno nista ne smeta, pa mozda cak ni jaja, ali sa njima svakako neces zuriti.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 966
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.7.2012 10:20:08   
Anoniman
Yula, ti kao ja, uđeš na forum i prvo komentarišeš sve teme koje se odnose na alergiju. user posted image I tako mislim o tome, i logujem se i u korisničko ime kucam Yula, i naravno neće da me uloguje... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 967
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.7.2012 10:39:27   
Yula
Ma, ja udjem i vidim gde si pisala ti ili neka od zenica koje znam, pa i ja tamo trcim da vidim sta se pise user posted image    Ti ionako pises o stvarima koje i mene zanimaju user posted image

Ali zaista mislim da je krajnje vreme da predjemo na neku temu gde mozemo opusteno da caskamo, upropasticemo ovu vise nego korisnu temu. user posted image

* Nama juce bio PRVI dan lososa iz teglice, jeden zalogaj samo. Danas cu mu uz rucak dati 2-3 pune, a ako sve prodje ok, sutra ce dobiti ostatak teglice.

Kako smo se vratili u Pariz, kuci, momentalno je poceo da mu se cisti osipic sa stomaka i ledja, sinoc ga maltene uopste vise nije imao.

Moj sincic je puno porastao u svakom smislu, postao je velika mamina maza i pokusava da govori smisleno, dosta stvari zna i mnogo je sladak! Ovih dana treba na face da okacim slike i snimke sa mora, a nesto sam lenjaaaa....

< Poruku je uredio Yula -- 30.7.2012 10:49:06 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 968
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.7.2012 10:42:14   
Anoniman
Marko smanjuj količinu dnevnog unosa hrane.
Jede ovako:
6h mleko
8.30 doručak
12-12.30h žitarice sa voćem
15-15.30 meso i povrće
19.30 večera
21h mleko

Skontala sam da mu je taj obrok u 12-12.30h suvišan. U zadnja dva dana bi pojeo pola banane na silu, i viče "Neću više".
Ono što ne znam kako da rešim je sledeće: Stava sam da ako izbaci taj obrok, da mu je kasno za ručak tek oko 15.30, a ne mogu ga hraniti pre jer spava od 12.30 do minimum 15h. Kontala da mu dam sveže voće pre spavanja, tek toliko da ne bude skroz prazan trba, ali nije baš oduševljen svežim voćem.  (BTW, probao je juče svežu šljivu, ali sve se to svede na 5-6 zalogaja i neće više).

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 969
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.7.2012 10:47:54   
Anoniman
Ali ja iskreno mislim da su te povremene upadice ćaskanja ono što ovu temu drže toliko jakom koliko jeste. Nije da mi pišemo neke kilometarske postove o lepom vremenu. Ko ne prolazi kroz ovo kroz šta mi prolazimo, taj ne zna koliko prija pričati sa nekim ko te razume i ne misli da si kompletno lud i da ti je dete "jadno".
Iskreno, mene ne zanima mnogo mišljenje nekih ženica na forumu, ne zato što mislim da su glupe, lude ili slično, nego zato što nisu upućene ni u moje dete ni u moj život, koji se drastično razlikuje od njihovih života zbog svega sa markom. Vaša mišljenja mi mnogo više znače, i ima još par ženica koje rado čitam, ostale nisam ni sigurna dal poznajem jer se ne udubljujem.

< Poruku je uredio Tash -- 30.7.2012 10:48:35 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 970
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.7.2012 11:56:18   
Yula
 Jeste, sve to stoji, ali nekada ima stvari koje bih vas pitala ili bih prodiskutovala sa vama a opasno odudara od ove teme, ali mi se jendostavno nadoveze na nesto ovde vec spomenuto i odoh skroz u off. A o kilometarskim postovima ne smem da pisem jer moji i jesu kilometarski user posted image

Mi smo sa nasom decom prosle kroz nesto sto nije toliko strasno, kada se pogleda sada iz ove perspektive, ali tada kada nam se to desavalo, za nas je bilo uzasno strasno! Ipak su nasa deca patila, vise ili manje i sada smo bas oprezne i to savetujemo i drugim mamama, ali one to ne kapiraju najbolje, misle da preterujemo, ali dobro, akko ko hoce, njegovo dete njegova stvar. I zaista, retko ko moze da nas razume, ali moje drugarice iz reala me odlicno razumeju i one koje su dobile bebe posle mene su me stalno zvale za savete i kosultacije i bile su veoma oprezne pri uvodjenju novih namirnica.

Ja se nekada prilicno iznerviram kada citam sta neke mame rade i kako nonsalantno zanemaruju zdravstvene probleme svoje dece. Neki ljudi jednostavno misle da ako se prave da problema nema da ce on nestati user posted image

i ja imam slican problem oko rasporeda obroka, ali pisacu o tome kasnije, moram da uspavam L.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 971
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.7.2012 12:06:18   
Anoniman
Ja sam malo izgubila kontakt sa drugaricama za koje sam smatrala da su mi prijatelji za ceo život, ali to definitivno nije za ovu temu. Ali i u njihovom pogledu sam videla ono "jadan" koje me izbezumljuje. Ustvari, ja to vidim i u pogledu moje bake koja bi da mu dodaje seckano i blendirano voće i šećer u sladoled, a ja ne vidim razlog za to kad rado liže vodu. user posted image  

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 972
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.7.2012 14:20:27   
Anoniman
Hahaha, lize zaledjenu vodu. Moram i ja dati Petru.
Yula i mom P se procistila koza od kad smo se vratili kuci. Juce je jeo opet sveze sljive, kuvanu breskvu i pirinac. I nista od osipa user posted image . Jutros sam mu dala malo kuvane heljde,tj.brasno sam skuvala. Ne znam kako drugacije da ga pripremim kad mu dajem minimalne kolicine za probu. Kasnije cu mu dati heljdu pomesanu sa kukuruznim grizom,pa ispeci neku kobajagi proju. I danas je prosao i treci dan sveze sljive,jupi jeee!!!
Zaova se porodila u cetvrtak i izasla je iz porodilista sa bebom Marijom danas. Isli smo da ih vidimo,i naravno da sam se odmah zaljubila u nju. Eh,kako ja volim bebe... Elem,pita me Laza kako se radjaju bebe, pa sam mu rella kroz pisu, na sta je on rekao NEMMOGUCE,TO NIJE ISTINA! Posle objasnjenja kako i sta samo je prokomentatisao da je sreca sto muskarci ne radjaju bebe. Bas sam se ismejala.
A P je danas isao na vadjenje krvi iz vene, i da se pohvalim, bio je savrsen. Nije ni zucnuo. Hrabrisa moj!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 973
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.7.2012 14:34:15   
Anoniman
Pa stavljala sam slike, Zille, kako nisi videla?

Onu vodu u kojoj kuvam voće, malo pošećerim, i zamrznem. Kupila sam špatule u apoteci (ono za gledanje grla, sada ima drvene), i čašice za urin. Probušim poklopac, provučem špatulu, naspem sok, i ubacim u zamrzivač, i eto sladoleda. Te sreće što i on ima sladoled kao Luka - ne možeš da zamisliš. Onda je mama kupila baš kalupe za sladoled u Tupperware, sada smo fancy. user posted image Imaš da ih kupiš i u Ikei, mislim da je 6 kalupa oko 5 eur.

hahahahaha, i ja sam Luki objašnjavala kako bebe prodišu kada ih izvade iz stomaka, a sve je krenulo od onog snimka plivanja za bebe, znate gde bebe rone, plivaju, ima tih kurseva u inostranstvu, i u BG ako se ne varam. Meni je to fascinantno. Uglavnom deo odakle bebe izađu sam preskočila rečenicom "Kada bebu izvade iz mame..." user posted image

Vadili ste krv? Specifični IgE?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 974
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
30.7.2012 15:49:34   
Anoniman
Krvnu sliku i gvozdje. Hemoglobin mu je 121 (140 je min.za muskarce),a gvozdje je 11(ref.vrednosti su 11,6-30). Mislim da je to sve ok. Nisam videla slike sladoleda,promaknu mi neke stvari kad nemam vremena za pazljivo iscitavanje user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here