|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

U Narodnom frontu 600 beba umesto vakcine dobilo fiziološki rastvor

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 27.10.2022
Umesto BCG vakcine (protiv tuberkuloze), 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić.

image
Fiziološki rastvor umesto vakcine primila su novorođenčad otpuštena između 16. septembra i 19. oktobra ove godine. Foto: Freepik.com
/11


Ministarka Danica Grujičić je održala vanrednu konferenciju za navinare na kojoj je saopštila da je 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo fiziološki rastvor umesto BCG vakcine.

GAK Narodni front je saopštio da su fiziološki rastvor umesto vakcine primila novorođenčad otpuštena između 16. septembra i 19. oktobra ove godine.

Ministarka je rekla da deca nisu ugrožena, kao i da će vakcinu primiti u narednom periodu.

„U tom fiziološkom rastvoru nije bilo niti aktivne supstance, niti drugih materija koje bi eventualno mogle da budu razlog pojave alergije i slično“, rekla je Grujičić na konferenciji za medije.

Ona je objasnila da je propust napravila jedna osoba, a da je zabuna nastala u tome što se kod Torlakove vakcine u jednoj kutiji pakuju i aktivna supstanca i rastvori, dok je kod bugarske vakcine u jednoj kutiji rastvor a u drugoj aktivna supstanca.

Prema rečima Grujičić, tehničarka u apoteci je mislila da se radi o rastvorenim vakcinama i takvu informaciju dala sestri.

„Kada je greška uviđena, odmah je pozvana inspekcija, napravljen je spisak sve dece koja su u tom periodu rođena u GAK Narodni front, napravljen je spisak roditelja, Batut je na sebe preuzeo da obavesti roditelje u unutrašnjosti i domove zdravlja u unutrašnjosti, gde će u narednim mesecima ta deca dobiti neophodnu vakcinu“, rekla je nova ministarka zdravlja.

Ova vakcina prima se do 12 meseci.

Grujičić je istakla da je direktor GAK „Narodni front“ ponudio ostavku, ali da ona nije prihvaćena. Dodala je da su određena tri lekara koja će se pobrinuti da vakcinacija protekne kako treba.


Izvor: rs.n1info.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kontakt oči u oči sa bebom
Kada dođe do interakcije između roditelja i bebe, dolazi do sinhronizacije rada srca i emocija. Međutim, do sada je malo...
7
Šta je ružičasta buka i kako pomaže bebi d...
Roditelji na različite načine uspavljuju decu, a jedan od najpopularnijih je pomoću metode "bela buka". Međutim, u pos...
6
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Hajde da stvaramo uspomene sa Lilly Junior...
Uzbuđenje je u vazduhu - Lilly Junior Radosnica je stigla!
5





MAME KAŽU: Beba ima grčeve, kako joj pomoći
Kako pomoći bebi sa grčevima? Pitali smo mame, šta je njima pomoglo kada su se javili grčevi, te vam ovom prilikom pren...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here