|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

BEBINA PREHLADA

Dr Mirjana Mišić, 22.11.2013
Naučno je dokazano da esencijalna ulja Bora, Srebrne jele, Mirte naneta na grudi i leđa deteta isparavaju pod uticajem telesne temperature, dete ih inhalira čime uspešno razređuju gustu nagomilanu sluz i opuštaju glatke mišiće bronhija. Na taj način detetu smiruju kašalj i olakšavaju disanje a pri tome su potpuno prirodni i bezbedni za upotrebu od rođenja ( od 0 meseci) kao i za decu starijeg uzrasta.

image
/11


Bebe odmah po rođenju poseduju imunitet koji nasleđuju od svoje majke, ali nisu potpuno zaštićene od velike grupe virusa (Adeno,Rino virusa … preko 200 različitih virusa) koji uzrokuju infekcije gornjih disajnih puteva-PREHLADU.

To znači da će većina zdravih beba imati šest do osam prehlada pre prvog rođendana.


Karakteristični simptomi prehlade: Dete je nervozno, ima zapušen nosić, curenje iz nosa u početku bistrog sekreta, otežano disanje, kašljucanje, crveno upaljeno grlo, mogućnost pojave temperature, otežano gutanje, slab apetit.
Takođe, hladni dani i boravak u kolektivu starije dece predškolskog i školskog uzrasta pogoduju širenju virusa među decom i povećavaju učestalost pojave ovih neprijatnih simptoma koji su uobičajeni kod PREHLADA-NAZEBA. Predškolsko dete ima od pet do osam nazeba godišnje koji traju od sedam do devet dana.



KAKO POMOĆI NAŠIM NAJMLAĐIMA ?

Pre svega detetu treba pomoći da nesmetano diše na nos (češća nega i čišćenje nosa, fiziološki rastvor). Takođe, oboleloj deci se preporučuje uzimanje dosta toplih napitaka (hidratacija) i treba u kontinuitetu održavati vlažnost vazduha u prostoriji u kojoj dete boravi.
Oprezno kod upotrebe različitih kapi za otpušivanje nosića jer mogu oštetiti bebinu sluzokožu nosa i izazvati krvarenje, i naviku nakon duže upotrebe. Preparati na bazi mentola i kamfora takođe mogu biti invanzivni. Antibiotska terapija u lečenju prehlada nije adekvatna jer antibiotici ne deluju na viruse. Većina pedijatara ne preporučuje pomenute lekove za bebe, a mnogi od njih savetuju roditeljima da ih minimalno koriste kada su u pitanju deca bilo kog uzrasta. Zbog toga se roditeljima preporučuje da se okrenu prirodnim i bezbednim metodama ublažavanja simptoma prehlade.

Naučno je dokazano da esencijalna ulja Bora, Srebrne jele, Mirte naneta na grudi i leđa deteta isparavaju pod uticajem telesne temperature, dete ih inhalira čime uspešno razređuju gustu nagomilanu sluz i opuštaju glatke mišiće bronhija. Na taj način detetu smiruju kašalj i olakšavaju disanje a pri tome su potpuno prirodni i bezbedni  za upotrebu od rođenja ( od 0 meseci) kao i za decu starijeg uzrasta.

Autor: Dr Mirjana Mišić



PRVA POMOĆ KOD BEBINE PREHLADE

FITOBALM gel


 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
13
Nije dobro prestati sa dojenjem tokom pola...
Da li dojenje i vrtić idu zajedno? Da li morate da prestanete sa dojenjem kada dete pođe u vrtić? Kako će beba zaspati i...
4
Zašto je dobro da dete spava uz majku?
Doktori preporučuju da dete spava pored majke do treće godine. Naime, pedijatri su otkrili da je zdravlje deteta, odnosn...
4
MAME KAŽU: CortinaT je obavezan član porod...
Iskustva mama objedinili smo na jednom mestu i sa ponosom ih delimo putem ovog teksta, jer CortinaT to svojim kvalitetom...
4





MAME KAŽU: Beba ima grčeve, kako joj pomoći
Kako pomoći bebi sa grčevima? Pitali smo mame, šta je njima pomoglo kada su se javili grčevi, te vam ovom prilikom pren...
OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here