|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Bol u grlu i kašalj – šta kaže priroda?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.1.2024
Šta možemo koristiti u otklanjanju simptoma upale grla jer nam antibiotici nisu potrebni za sva stanja? Najbolje je da u pomoć pozovemo prirodu koja skoro uvek ima rešenje!



Kašljem već nekoliko nedelja.

Bio sam prehlađen par dana, ali se kašalj nastavio i nikako da prestane.

Uradili smo sve analize i sve je u redu ali kašalj ne prestaje danima.


Da li vam zvuči poznato? U poslednje vreme su ovo rečenice koje ili sami izgovarate ili često čujete.

Bol u grlu, nadražajni kašalj do zacenjivanja ili čak kod dece često i do povraćanja, sa ili bez povišene temperature, čest su pratilac infekcija još od jeseni na ovamo. Ovi simptomi su često pratioci prehlade, gripa ili drugih virusnih infekcija ali mogu da govore u prilog i angini ili tonzilitisu, najraširenijih bolesti grla. Iritacija zahvata celu regiju grla, ždrelo, krajnike i okolne limfne čvorove.

Na početku je jako bitno proveriti da li se radi o bakterijskoj infekciji jer ona zahteva antibiotike, ali ne tako retko uzročnik ostaje neotkriven.

Sa druge strane, često su uzročnici upale grla mnogobrojni virusi sa istim ili različitim simptomima, a za njima ne zaostaju ni alergijske reakcije praćene simptomima od strane grla koje su sve češća pojava koja muči sve uzraste, od najranijeg doba preko radno aktivnog stanovništva do starih osoba.

Šta možemo koristiti u otklanjanju simptoma jer nam antibiotici nisu potrebni za sva ova stanja i najbolje je da u pomoć pozovemo prirodu koja skoro uvek ima rešenje.

 

Zdravstvene institucije i razne organizacije, počev od Svetske zdravstvene organizacije pa do lokalnih zdravstvenih udruženja, redovno upućuju preporuke i zdravstvenim radnicima i stanovništvu, u cilju racionalne upotrebe antibiotika a prvenstveno u cilju smanjenja antibiotske rezistencije. Preporuke sadrže i usmeravaju takodje na rešenja iz prirode kada god je to moguće a moguće je vrlo često, jer je sve više dokaza o njihovoj efikasnosti.

Još su naši stari znali i prenosili sa kolena na koleno niz saveta i rešenja koji su se sa uspehom koristili a sada krećemo sve češće da ih se prisećamo i da im se vraćamo.

 

Sa današnje tačke gledišta znamo da se radi o prirodnim dezinficijensima i prirodnim antibioticima. Prisetimo se i ere pre antibiotika i korišćenja srebra u sprečavanju i širenju infekcije.

 

U težnji da se upotreba antibiotika svede na minimum, upotreba srebra je počela da se vraća na velika vrata, ali kroz nove tehnologije i usavršenim načinima primene. Svedoci smo efikasnosti te terapije a efikasno se pokazalo lokalno dejstvo nanokoloidnog srebra na sluzokožu grla, usta i usne duplje. Ta efikasnost se ogleda ne samo u antibakterijskom dejstvu već i u antivirusnom i antigljivičnom delovanju. Pored sprečavanja širenja infekcije pomenutim mikroorganizmima, srebro dodatno mehanički oblaže sluzokožu i sprečava prodiranje mikroorganizama dalje preko sluznice u organizam. Na tržištu je prisutno više proizvoda sa srebrom, ali obratite pažnju da li se radi o nanokoloidnom srebru koje predstavlja najnovija naučna dostignuća jer veličinom svojih čestica uspeva da prodre I na mesta koja su običnim česticama srebra nedostupna.

 

Coldisept nano silver sprej za grlo, efikasno otklanja bol u grlu sa pratećim simptomima poput kašlja tako što deluje antibakterijski, antivirusno i antigljivično, a mogu ga koristiti i deca i odrasli sa istim uspehom. Bez obzira na uzročnika, Coldisept nano silver sprej za grlo možete koristiti uvek, samostalno ili u kombinaciji sa drugom terapijom. Jednostavnom i praktičnom upotrebom osigurano je visoko zadovoljstvo korisnika ali pre svega brzim delovanjem koje će vas osloboditi upornih simptoma od strane grla.

Spoj starih znanja i najsavremenijih tehnologija – Coldisept nano siver sprej za grlo.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
Dvanaesta godina deteta je period kada se ...
A onda se preko noći promenio. Samo želim da budem sam, mama - rekao bi mi.
5
Reči koje roditelji žele da deca izgovore
Zar ne bi bilo lepo da su bar jednom odgovorili pravilno?
4
Bolje na minusu nego u toplim igraonicama
Odgajanje dece definitivno se razlikuje od države do države i čini se da neke stvari koje nama u Srbiji ne bi pale na pa...
4





Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here