|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Coronavirus ponovo zaustavio komisije i procedure

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.7.2020
Usled pogoršanja epidemiološke situacije izazvane virusom SARS-Cov-2 (korona virus) i povećanja broja zaraženih Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje obratila se Republička stručna komisija za BMPO u vezi sa preporukom sprovođenja postupaka BMPO usled pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, a na osnovu i dobijenog stručnog mišljenja epidemiologa Instituta Batut.

image
/11


 

Kako je rečeno u obaveštenju iz RFZO-a koje je već dostavljeno klinikama, do daljnjeg neće dostavljati nove spiskove osiguranih lica za zakazivanje termina za konsultacije za proces VTO sve dok se u Republici Srbiji ne stvore povoljni epidemiološki uslovi za ponovno upućivanje istih na postupak vantelesne oplodnje. Potrebno je da ustanove (klinike za IVF i ostale zdravstvene ustanove) odlože zakazane termine, konsultacije i procese i da obaveste parove o tome.

 

Korona virus i dalje utiče na sve, ne posustaje, utiče i na stvaranje novog života. Mnogi parovi godinama čekaju na VTO procedure, prolaze kroz administraciju, pripremaju se. Mnogi su sada dobili novu šansu promenjenim uslovima a tu šansu su dogo čekali. Psihički je jako teško sve ovo izdržati i pod okolnostima kada nema korone, a kamoli sada. Jasno nam je da je situacija ozbiljna, ali se nadamo da neće dugo trajati i da će parovi moći u najskorijem roku da nastave tamo gde se sada stalo. Ponovo će biti problem starosna granica za žene, ali se nadamo da će se naći rešenje kao što je bilo i nakon završenog vanrednog stanja“ – izjavila je Sandra Jovanović, predsednica udruženja Šansa za roditeljstvo.

 

Očekivali smo ovako nešto. Epidemiološka slika je jako loša i svima je primarni cilj da budemo bezbedni. Zatvaranjem granica sprečeni su i mnogi parovi i pojedinci da odu na proceduru donacije, koja je kod nas još uvek neizvodljiva. Situacija jeste loša, ali pridržavanjem propisanih mera verujemo da ćemo se uskoro vratiti na staro i nastaviti našu borbu za potomstvo.“ – dodala je Jovanović.

 

Rad komisija u zdravstvenim ustanovama obustavlja se od ponedeljka, 20. jula. Komisija će obavestiti parove o novom terminu, kao i o tome da je komisija otkazana. Odrediće se novi termin kada se za to steknu novi uslovi.

 

Oni parovi koji su započeli proces – u konsultaciji sa lekarom treba da donesu odluku o nastavku, odnosno prestanku procesa ili eventualnog zamrzavanja embriona.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

7 slavnih žena koje su se izborile sa nepl...
Mnoge holivudske glumice i pevačice su se takođe borile sa neplodnošću, pobedile je i sada uživaju u majčinstvu.
8
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
6
Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...
4
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
3





Kako zaista izgleda borba za bebu? Upravo ...
Ako postoji fotografija koja savršeno prikazuje svu bol, ali i radost vantelesne oplodnje, to bi zasigurno mogla biti ov...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...



Anketa

termin
mara31

Drage moje, koje ste vec radjale! Meni je ovo prvo dete, termin je 24.2., pa me zanima kad ste se vi porodile:

na dan termina (20%)

(80%)


Ukupan broj glasova: 60

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here