|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Da li znate šta deca zaista žele?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.9.2016
Ono što deci treba više od ičega na svetu je naša ljubav, pažnja i vreme. Bez obzira na brojne igračke i lepo uređenu sobu, svako dete će biti zločesto kako bi privuklo našu pažnju i prisililo nas da ga pogledamo barem na trenutak.

image
/11



U knjizi australijskog porodičnog terapeuta Stevea Biddulpha "Tajna srećne dece", koja je prodata u više miliona primeraka, možete saznati odgovor kako na ovo, tako i na mnoga druga pitanja koja muče gotovo sve roditelje.

Prema autoru knjige "Tajna srećne dece", mnogi roditelji ljubav i pažnju deci nastoje nadomestiti brojnim igračkama, slatkišima i odećom. Ali, i nakon pune sobe raznih igračaka i ispunjene i najmanje želje, deca su zločesta, a roditelji se pitaju zašto.

Odgovor je vrlo jednostavan – deca su zločesta jer neke njihove potrebe nisu zadovoljene. Mnogi roditelji će sada pomisliti – koje potrebe ako moje dete ima sve - no postoje stvari koje su veoma bitne, a svi ih vrlo lako zaboravljamo.

Ono što deci treba više od ičega na svetu je naša ljubav, pažnja i vreme. Bez obzira na brojne igračke i lepo uređenu sobu, svako dete će biti zločesto kako bi privuklo našu pažnju i prisililo nas da ga pogledamo barem na trenutak.

Svakom mališanu je za napredak potrebna ljubav koja je ključni sastojak za sreću sve dece. Roditelji nikada ne bi trebali da propuste nijednu priliku da klincima pokažu da ih vole – poigrajte se zajedno, povedite ih na igralište ili jednostavno zajedno pogledajte crtani.


Prema knjizi "Tajna srećne dece" deca su zločesta zbog iz tri razloga:



- Zato što im je dosadno – taj problem možete vrlo lako rešiti tako što ćete ih odvesti na igralište, pozvati im prijatelje na druženje, odvesti ih u bioskop, pozorište, zoološki vrt ... i pri tome ne zaboravite da uživate.



- Zato što imaju osećaj da su neželjena – mališanima je potrebno pokazati i reći da ih volimo. Ljubav im možete pokazati jednostavnim zagrljajem ili zajedničkim golicanjem. Prilikom druženja sa decom budite opušteni i veseli i uskoro ćete primetiti sjaj u njihovim očima, sva zločestoća će jednostavno nestati.



- Tako deca na sebe skreću pažnju–potrudite se da im posvetite pažnju i pre nego što je oni sami zatraže. Svaki dan, bez obzira na to koliko bili umorni, odvojite vreme za zajedničke aktivnosti. Mališani će biti presrećni zbog posvećenog vremena i neće imati potrebu da budu zločesti kako biste obratili pažnju na njih.

 

Izvor: www.korisnisavjeti.com


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
7
Plivanje podstiče razvoj inteligencije
Na slučaju 7.000 mališana iz Australije, SAD i Novog Zelanda otkriveno je da se oni koji rano "uskoče" u bazen ili...
6
6 činjenica govore da ste promašaj od rodi...
Biti totalni promašaj od roditelja nije uopšte teško. Ne, prema standardima 21. veka i milionima “studija” i “religija” ...
6
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
5





Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...
Devedesetih nismo imali za igraonice, već ...
Glumac Ivan Mihailović je pre par dana napunio 33. godine i na svom Instagramu podelio sećanje jedan od rođendana koji ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here