|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dečji sebičluk: Ne dam, to je moje!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 10.1.2022
Nikada ne pokušavajte da ga na silu učinite darežljivim, jer će to proizvesti kontraefekat i stvoriće inat kod deteta, te će se ono razvijati u nesigurnu osobu.

image
Primetite i pohvalite uvek kada vidite da nekome nešto da, naglas prokomentarišite da oseti da ste ponosni, jer je dete dozvolilo bratu i sestri da koriste njegove igračke. Kids photo created by Racool_studio - www.freepik.com
/11


Kada napune tri godine, deca počinju da shvataju šta znači posedovati neki predmet, a u praksi se najčešće pokazuje tako što ni sa kim neće da podele slatkiše ili da daju svoju igračku. Iako većina roditelja pokušava da natera dete da deli i objašnjava koliko je loše biti “cicija”, to je greška, smatraju psiholozi. Oni savetuju da ne ugrožavate detetovo pravo da štiti “svoje vlasništvo” i da mu ličnim primerom pokažete da je lepo podeliti.


Nikada ne pokušavajte da ga na silu učinite darežljivim, jer će to proizvesti kontraefekat i stvoriće inat kod deteta, te će se ono razvijati u nesigurnu osobu. Osim toga, baš nikada nemojte da “etiketirate” mališane, nazivate ih cicijom ili škrticom, jer će misliti da su loši i da ih ne volite.


PROČITAJ JOŠ: 10 stvari koje deci ne trebaju i 10 koje im trebaju

 

Primetite i pohvalite uvek kada vidite da nekome nešto da, naglas prokomentarišite da oseti da ste ponosni, jer je dete dozvolilo bratu i sestri da koriste njegove igračke. Najmlađi vole kada stariji odobravaju njihove postupke, a saznanje da se radujete darežljivosti, podstaći će ih da češće dele.


Deca uče gledajući roditelje, pa vodite računa o tome. Izbegavajte konfliktne situacije, na primer, nemojte da nosite u park ili igraonicu detetovu omiljenu igračku, jer ako je izgubi, polomi ili mu je neko uzme, biće veoma povređeno.


Kada mu dođu mali drugovi, predložite im da razmene igračke na nekoliko dana ili da sve skupe na gomilu i proglase ih za zajedničke. Pričajte im priče u kojima glavni likovi uvek dele svoje stvari sa drugima. I, verujte u svoju decu, čak i ako ništa od prethodno navedenog ne uspe, jer je ovo samo faza u razvoju. Deca će ubrzo da shvate da je mnogo lepše kada se igraju sa prijateljima, braćom i sestrama deleći igračke i u tome će uživati.

 

Izvor: Novosti.rs

 

PROČITAJ JOŠ: Preduslov za vaspitano dete je vaspitan roditelj

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje prvo kiselo iskustvo: Deca i limun
Neprocenjivo, zar ne? Klinci su neodoljivi i preslatki kada prvi put probaju limun!!!
4
Tata sa roze krilima i rajfom na glavi
Nazvali su ga tatom godine. Lazar Kostić (23) postao je najpopularniji otac u Srbiji nakon što je uslikan kako Novim Beo...
3
Ljudima koji psuju i biju svoju decu
Poslednjih nekoliko meseci gotovo svakodnevno nalećem na neke ljude kojima bih rado zaustavila ruku u letu, podignut prs...
3
Ako je suđeno da je autizam, srećan je da ...
Krećemo u vrtoglavu trku sa vremenom. Cela porodica je uključena i baka i deke. Ogroman nalet energije, moć, upornost, s...
3





Da, moje dete spava sa mnom u krevetu!
Ne razumem u čemu je stvar? Čemu tolika briga oko toga što moja četvorogodišnjakinja spava sa mnom? Hoće li svet stati z...
Dirljiva ispovest: Kako me je mama vodila ...
Svaki roditelj se u životu suoči sa problemom dete – posao, ali dovoljna je samo mala pomoć i sve stvari dođu na mesto.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here