|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

D.L.: Moja porođajna priča

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.4.2022
Doktor me prima na patologiju i kaze da ne mrdam, jer beba je po svim parametrima sitna i porođaj se može završiti elektivnim, odnosno carskim rezom.

image
Ušla u salu za porođaj, prvo pripreme, neko ležanje na bok, izdržavam, samo govorim da sačuvaju dete. Baby sleeping photo created by javi_indy - www.freepik.com
/11




DETALJI
 
Ringerajin korisnik: D.L.
 
Datum: avgust 2019. 

Tip porođaja: prirodni porođaj 
 
Broj dana u porodilištu: 6 dana, i 20 dana na patologiji
  
Porodilište: porodilište u Nišu

Ocena porodilišta: 1
 
Komentar ocene: Pocepane posteljine, raspali kreveti, nehigijenski uslovi u toaletu i prostoru za tuširanje. Ne daju dohranu, niko nam nije pokazao kako da pravilno dojimo.
 


PRIČA O MOM POROĐAJU 

Pa da ispricam i ja svoju priču. U 36. nedelji trudnoće primljena, jer plod zaostaje u razvoju. Doktor me prima na patologiju i kaze da ne mrdam, jer beba je po svim parametrima sitna i porođaj se može završiti elektivnim, odnosno carskim rezom.

Ja idem na patologiju, kad tamošnjem doktoru objasnim moj problem, kaže da  ne mogu moju bebu pratiti 24/h. Ležim na patologiji, gledam kako moja drugarica gubi blizance. Istina, reagovali su.

17.08.2019. puca vodenjak, imala sam pripremu za epidural. Ne lezi vraže, polako se otvaram, nadam se epiduralu, ali nigde anesteziologa. Kažu, imaju hitne slučajeve. Ok, ali zašto mi uključujete indukciju, ležim već skoro mesec dana i svega mi je dosta, a kamoli bolova sa indukcijom.

Dolazi Dragana Radović, do neba sam joj zahvalna. Ušla u salu za porođaj, prvo pripreme, neko ležanje na bok, izdržavam, samo govorim da sačuvaju dete.

Više nisam mogla, opet dolazi dr Radović, porodila me iz tri napona. Počinje isticanje, da bih dobila infekciju, jedva me otpustili iz bolnice.

Na stranu to što mi je dete vrištalo gladno, a sestra kojoj ne znam ni dan danas ime ne daje dohranu. Ali, svaka čast Dragani Radović i još nekim sestrama kojima nisam zapamtila imena. 

Ono sto me je plašilo jeste kad dođu, odvedu ti dete, ti ne znaš šta je. Stres na kub. Sve u svemu, rodila sam u 41. pa nemam nameru da još rađam, a i da sam mlada, nikad!!!

 

 

Želite da nam pošaljete svoju porođajnu priču?
Pročitajte kako - na
forumu Porođajne priče!


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Znala sam da sam u drugom stanju i pre neg...
Jutarnje mučnine, izostanak menstruacije ili osetljive grudi uobičajeni su znakovi trudnoće. Postoje i neki za koje možd...
4
10 jednostavnih načina da ublažite mučninu...
Dobra vest je ta da ćete kroz samo nekoliko meseci postati mama, a loša da će vas na to neko vreme najverovatnije podseć...
4
VIDEO: Kako i kada se stvara mleko u dojkama?
Mleko se u dojkama stvara tokom trudnoće!
4
Sanjate da ste trudni? Evo šta to znači...
Da li ste ikada sanjali da ste trudni? Da li ovaj san znači da želite dete ili drugo dete? Proverite značenje snova o tr...
4





Lepe vesti iz najvećeg privatnog porodiliš...
U najsavremenijem privatnom porodilištu u našoj zemlji, koje je deo vodećeg privatnog zdravstvenog sistema MediGroup, ov...
Pucanje vodenjaka, evo kako zaista izgleda!
Fotografkinja Elizabeth Farnsworth bila je prisutna u sali za porođaje i uspela je da snimi trenutak pucanja vodenjaka!



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here