Ringerajin kuvar: 17 joka

Za testo :
- 700g brašna
- kašika soli
- 3dl vode ( zavisno od brašna
Za nadev:
- 400g mlevenog mesa ( svinjsko i juneće)
- 2 glavice crnog luka
- kašika soli
- 50g maslaca
- bibera po ukusu
- još 50g maslaca za premazivanje

- Zamesiti testo, dobro ga izraditi, da bude mekše, radnu površinu posuti brašnom. Testo podeliti na 3 dela u obliku lopte i ostaviti da odstoji 30-40 minuta.
- Za to vreme spremiti nadev, izrenati i izdinstati luk na maslacu, dodati meso, posoliti i pobiberiti, dinstati 10-15 min.
- Razviti tanko prvu koru, poprskati uljem, podeliti je nožem na dva dela i rasuti nadev po korama.
- Urolati kore saviti u krug a potom u pleh podmazan maslacem. Tako uraditi sa preostalim korama, dok se ne popuni pleh.
- Staviti pitu u dobro zagrejanu pećnicu peći 20 minuta na 230C, zatim smanjiti na 200C premazati maslacem i peći još pola sata.
- Kada se pita izvadi iz rerne prekrije se krpom da omekne.
Češće pratiti kako napreduje pečenje, pitu nemojte seći nožem već lomite rukama a najbolja je uz kiselo mleko ili jogurt
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2