|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Domaća pita sa mesom

Ringerajina kuhinja, 7.6.2013
Ringerajin kuvar: 17 joka
Ključne reči:

image
/11


       Za testo :

  • 700g brašna
  • kašika soli
  • 3dl vode ( zavisno od brašna

       Za nadev:

  • 400g mlevenog mesa ( svinjsko i juneće)
  • 2 glavice crnog luka
  • kašika soli
  • 50g maslaca
  • bibera po ukusu
  • još 50g maslaca za premazivanje


  1. Zamesiti testo, dobro ga izraditi, da bude mekše, radnu površinu posuti brašnom. Testo podeliti na 3 dela u obliku lopte i ostaviti da odstoji 30-40 minuta.
  2. Za to vreme spremiti nadev, izrenati i izdinstati luk na maslacu, dodati meso, posoliti i pobiberiti, dinstati 10-15 min.
  3. Razviti tanko prvu koru, poprskati uljem, podeliti je nožem na dva dela i rasuti nadev po korama.
  4. Urolati kore saviti u krug a potom u pleh podmazan maslacem. Tako uraditi sa preostalim korama, dok se ne popuni pleh. 
  5. Staviti pitu u dobro zagrejanu pećnicu peći 20 minuta na 230C, zatim smanjiti na 200C premazati maslacem i peći još pola sata.
  6. Kada se pita izvadi iz rerne prekrije se krpom da omekne.


 Češće pratiti kako napreduje pečenje, pitu nemojte seći nožem već lomite rukama a najbolja je uz kiselo mleko ili jogurt

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Baklava (Turska)
Ringerajin kuvar: Maraj
4
Kiflice sa krompirom
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Rudolfov jednostavni ručak
Ringerajin kuvar: cvećka
3
Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
3





Ravioli sa mlevenim mesom i prelivom od ša...
Ringerajin kuvar: lelaigor
Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

KUHINJSKA RAVNA PLOČA ILI PLOČA SA RINGLAMA?
Tea2

Pomozite da odlučim. Kako ste zadovoljne svojim ,,šporetom",kako se održava,koje su prednosti i mane?

Ravna ploča (67%)

Ploča sa ringlama (33%)


Ukupan broj glasova: 153

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here