Ringerajin kuvar: 17 joka
- 250 ml mleka
- 200g crne čokolade
- 50g mlečne čokolade
- 2 žumanceta
- 30g maslaca
- 200 ml slatke pavlake
- Izrendajte obe vrste čokolade, pomešajte ih i iz tri puta prelijte sa vrelim mlekom. Dok polako dolivate mleko mutite smesu žicom sve dok ne postane glatka i sjajna
- U još toplu smesu dodajte dobro umućena žumanca, listiće maslaca i sve dobro umutite mikserom. Polako dodajte ulupanu pavlaku, pa blago promešajte.Mus treba da bude u polutečnom stanju, mlak oko 30 stepeni, pre nego što ga razlijete u posude.
- Ostavite posude da odstoje u frižideru najmanje dva sata pre služenja.
Idealna temperatura za degustaciju je oko 15 stepeni
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj
4
Lava kolač
Ringerajin kuvar: Trcosava
3