Ringerajin kuvar: vikiveki

Za koru:
- 10 belanaca,
- 10 kašika šećera,
- 10 kašika oraha,mlevenih ili gnječenih oklagijom
- 2 kašike brašna
- 1 kašika ulja
Za fil:
- 10 žumanaca
- 8 dl mleka
- 100 gr brašna
- 1 puding od vanile
- 250 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 100 gr čokolade
- 300 gr eurokrema
- 300 gr keksa
- 3 šlaga

- Kora: Umutiti čvrst sneg od belanaca,dodati šećer i nastaviti sa mićenjem.Potom sipati orahe,brašno i ulje,te varjačom mešati dok se smesa ne ujednači.Izliti smehu u kalup ili tepsiju obloženu papirom i peći oko 20 min na temperaturi od 200 C.koru ostaviti da se malo prohladi, pa je premazati eurokremom.
- Fil: Umutiti žumanca sa brašnom i pudingom,dodati mleko,te kuvati na pari dok se ne zgusne.Ostaviti da se ohladi.Za to vreme penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu.Kašiku po kašiku dodavati u ohlađeni krem i mutiti mikserom.Fil podeliti na dva dela,pa u jedan staviti otopljenu čokoladu.
- Na koru premazanu eurokremom naneti žuti fil,a zatim poređati keks,te premazati braon filom.Tortu ostaviti u frižideru da se malo stegne te je po želji ukrasiti šlagom.
Da bi torta bila sočnija keks umačite u mleko ili kiselu vodu.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2